Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

snaga_znanja

#76 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by snaga_znanja »

Sustina problema lezi u nacionalistickim frustracijama i jedne i druge strane. I coravoj budali je jasno kad Bosanaca ne bi bilo na jadranu Makarska, Gradac, Tucepi i sl. mjesta bi doslovno propala.

Juce i danas se svi "patrioti" takmice ko ce "vise" ne ici u Hrvatsku na more. I oni koji idu i oni koji ne idu. A zajednicko im je to sto ce sljedece godine opet svi ljepo put Makarske i Brela. Vi mislite da je ovdasnjeg covjeka lako promjeniti?

Danas na Kalman radiju maltene takmicenje ko nece ici. Mogli su komotno i nagradu igru napraviti. Ko osvoji prvu nagradu taj sljedece godine ne ide na more! :)

Nazalost ovdasnji narod (ne mislim samo na Bosance i Hercegovce nego balkan uopste) je toliko glup da ga uspije posvadjati kobila na trecem dnevniku.

I na kraju kad saberes i oduzmes sve, velika vecina gradjana sljedece godine nece vidjeti hrvatski jadran. Ne zbgo umobolne voditeljcie vec zbog vlastitog kokuzluka koji mu je priustila vlast koju ce on sav sretan ponovo izabrati za nesto vise od mjesec dana. Pa nek neko tvrdi da ovim prostorima ne vlada kolektivna glupost.
snaga_znanja

#77 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by snaga_znanja »

Tarantaca wrote:Fakat me ispizdila doslovno ova njena izjava i šta se sad imaš izvinjavati kojeg djavla?!!Pa ti si novinarka formuliši pitanje prije nego otvoriš usta valjda ste zato obucavani!!!Ne treba ni ici dole al fakat onim domoljubima odvratnim rijetki su koji misle drugacije.....imala sam toliko bliskih ljudi Hrvata koji se preobraze nakon odredjenog vremena da ne kazem sta postanu....uvijek su bili podmukli a Srbe volim jer ako će te klati klati ce te i kraj!!!
Ma ne znam ni sta bih rekla odvratna je fuj!!
Kakav morbidluk.

Znaci istocne komsije su kolektivno koljaci, a zapadni susjedi su kolektivno podmukli? A sta je onda kolektivna karakteristika ovih sto su u sendvicu? Islamski teroristi, radikalni islamisti, svi smo glupi ko Mujo i Suljo, zene nam se ponasaju ko Fata u vicevima, djeca tupava ko mali Haso, glava nam svima tvrda, nastali smo od medvjeda i bukve?
Generalizacija je cudo...

I rece rijetki su koji misle drugacije?

Iskreno rijetko procitam ovakav morbidluk na internetu uopste, a kamo li na ovom forumu!
teAMICA

#78 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by teAMICA »

samo vi kupujte "Janu"... :D
GOLFER

#79 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by GOLFER »

teAMICA wrote:samo vi kupujte "Janu"... :D
ja kad vidim janu da sluze u kafani u sred Sarajeva muka mi dodje...
The Nightwatchman

#80 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by The Nightwatchman »

Tarantaca wrote:Fakat me ispizdila doslovno ova njena izjava i šta se sad imaš izvinjavati kojeg djavla?!!Pa ti si novinarka formuliši pitanje prije nego otvoriš usta valjda ste zato obucavani!!!Ne treba ni ici dole al fakat onim domoljubima odvratnim rijetki su koji misle drugacije.....imala sam toliko bliskih ljudi Hrvata koji se preobraze nakon odredjenog vremena da ne kazem sta postanu....uvijek su bili podmukli a Srbe volim jer ako će te klati klati ce te i kraj!!!

Image
Cyber-harambashica

#81 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Cyber-harambashica »

Ja cu sad uzinat da idem, nikad nisam ni bila, a koliko sam cula na vestima, srbi ne prolaze bas dobro u CRo :-)))) Al ne pise mi na celu..prema tome..boli mene uvo sta jedna dijana misli
Mrs.Zurbrigen

#82 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Mrs.Zurbrigen »

GOLFER wrote:
ja kad vidim janu da sluze u kafani u sred Sarajeva muka mi dodje...
ma ja, i meni suze dodju kad tako nesto vidim...
Easy rider

#83 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Easy rider »

U jednoj rečenici sav smisao :thumbup: Od njenog (njihovih)pokušaja da nas omalovaže samo je gore pristajanje da to trpimo i onda ovdje šupljiramo(te) kao nećemo više ,nismo mi ...cccccc...valjda Azerbejdžanci od juna pa nadalje prave one kolone na Doljanima ,Gabeli itd...nego ako već pristajete i dalje im idite u zagrljaj s flašicom jane ,cigare(ako uopšte trošite domaće ) ostavite u Počitelju jer je ofirno dolje ne pušit Ronhill , papajte im Krašoline ,debelo platite i ljuti se vratite :lol: :lol: :lol:
duh_sa_sjekirom

#84 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by duh_sa_sjekirom »

Nevjerovatan komentar....
Ovo je egzaktan dokaz divergencije ljudske gluposti....
luckylaka

#85 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by luckylaka »

duh_sa_sjekirom wrote:
Nevjerovatan komentar....
Ovo je egzaktan dokaz divergencije ljudske gluposti....
Dva dokaza
Tarantaca

#86 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Tarantaca »

hahahaha.....ma daaj sta ste bukvalci to je bila metafora za srpsku iskrenost i da generalno mislim da su bolji ljudi i od nas i hrvata!!!
pustopoljina

#87 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by pustopoljina »

ke.am ti se na metaforu.
(nadam se da nisi i ti novinarka).
Murat Sabanovic

#88 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Murat Sabanovic »

pored prelijepih rijeka i jezera, vi na more.bosancima je uvijek bilo sladje govno nego bosanska torta.
The Nightwatchman

#89 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Murat Sabanovic wrote: pored prelijepih rijeka i jezera, vi na more.bosancima je uvijek bilo sladje govno nego bosanska torta.
:thumbup: :thumbup:

sto posto dajem prednost bosanskim rijekama i jezerima u odnosu na hrv more.

samo, ne znam da li si ikad prosao pokraj rijeke nakon teferica? sto ga mi znamo ukakit, nema tog toaletnog papira sto ga moze ocistit, pa ni violetinog. :D

[sarcasm]jedina utjeha u svemu je da sve rijeke zajedno sa nasim smecem teku prema "njihovom" moru :D :D[/sarcasm]
JThomas

#90 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by JThomas »

snaga_znanja wrote:Sustina problema lezi u nacionalistickim frustracijama i jedne i druge strane. I coravoj budali je jasno kad Bosanaca ne bi bilo na jadranu Makarska, Gradac, Tucepi i sl. mjesta bi doslovno propala.

Juce i danas se svi "patrioti" takmice ko ce "vise" ne ici u Hrvatsku na more. I oni koji idu i oni koji ne idu. A zajednicko im je to sto ce sljedece godine opet svi ljepo put Makarske i Brela. Vi mislite da je ovdasnjeg covjeka lako promjeniti?

Danas na Kalman radiju maltene takmicenje ko nece ici. Mogli su komotno i nagradu igru napraviti. Ko osvoji prvu nagradu taj sljedece godine ne ide na more! :)

Nazalost ovdasnji narod (ne mislim samo na Bosance i Hercegovce nego balkan uopste) je toliko glup da ga uspije posvadjati kobila na trecem dnevniku.

I na kraju kad saberes i oduzmes sve, velika vecina gradjana sljedece godine nece vidjeti hrvatski jadran. Ne zbgo umobolne voditeljcie vec zbog vlastitog kokuzluka koji mu je priustila vlast koju ce on sav sretan ponovo izabrati za nesto vise od mjesec dana. Pa nek neko tvrdi da ovim prostorima ne vlada kolektivna glupost.
to.

i jednim i drugim patriotima ili domoljubima je zajedničko što im djela ne stoje iza riječi, onaj hrvatski će i dogodine nabaciti lažni smiješak ne bi li uzeo desetak eura za noć za sobu, a onog bosanskog će do sljedećeg ljeta stoput proći huja i opet će se zaputiti u gradac... :D
tech10

#91 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by tech10 »

Eh kad se samo sjetim sarajevske ferijale u Omisu '70 i neke:"Bila je tako lijepa,uvijek se sjećam nje,Bila je tako lijepa kao tog jutra dan,Divna je ona bila,kada sam ostao sam,Više se nismo sreli,jer nju je odnio dan." :kiss:
Murat Sabanovic

#92 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Murat Sabanovic »

The Nightwatchman wrote:
Murat Sabanovic wrote: pored prelijepih rijeka i jezera, vi na more.bosancima je uvijek bilo sladje govno nego bosanska torta.
:thumbup: :thumbup:

sto posto dajem prednost bosanskim rijekama i jezerima u odnosu na hrv more.

samo, ne znam da li si ikad prosao pokraj rijeke nakon teferica? sto ga mi znamo ukakit, nema tog toaletnog papira sto ga moze ocistit, pa ni violetinog. :D

[sarcasm]jedina utjeha u svemu je da sve rijeke zajedno sa nasim smecem teku prema "njihovom" moru :D :D[/sarcasm]
ja sam odrasto na drini i za mene je ona 100 puta ljepsa i interesantnija za brckanje nego cijeli jadran. nije ona dalmatinska zega za mene.
to sto kazes - stoji !! najbolji primjer je rijeka bosna.pogledaj gdje joj izvor, a u kakvom je stanje tamo oko kaknja. nije za nas ova ljepota.
Toffee karamela

#93 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Toffee karamela »

The Nightwatchman wrote:
Jadran nije samo hrvatski, Hrvati su se još u Jugi počeli ponašati ko nekada Venecija, svojatati to more za sebe, ko da su ga oni postavili tu od Adama i Eve. Poslije raspada SFRJ to se samo još intenziviralo. Pa zar blentavi bosančerosi zaboravljaju da mi imamo 24 km naše obale, jeste, N - A - Š - E, rođene, pa ima valjda i tamo hotela, baba koje izdaju sobe i slično. Sve što potrošimo vraća se nama, ali j... ti to, dobro uočiše ovi ranije da je navika ta koja Bosance svakoga ljeta tjera preko granice gdje će mu neko konobarče soliti pamet lingvistikom ili nagluha baba se pravit da nije dobro čula vaše ime pa do kraja umjesto Alija zvat vas Ilija ili štogod još u tom stilu. Ili gledaju da pobjegnu što dalje od Bosne bar u tom ljetnom periodu (na kokuze se odnosi). I šta idete na more kad ste kokuzi, j... vas more!
The Nightwatchman

#94 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Toffee karamela wrote:
The Nightwatchman wrote:
Jadran nije samo hrvatski, Hrvati su se još u Jugi počeli ponašati ko nekada Venecija, svojatati to more za sebe, ko da su ga oni postavili tu od Adama i Eve. Poslije raspada SFRJ to se samo još intenziviralo. Pa zar blentavi bosančerosi zaboravljaju da mi imamo 24 km naše obale, jeste, N - A - Š - E, rođene, pa ima valjda i tamo hotela, baba koje izdaju sobe i slično. Sve što potrošimo vraća se nama, ali j... ti to, dobro uočiše ovi ranije da je navika ta koja Bosance svakoga ljeta tjera preko granice gdje će mu neko konobarče soliti pamet lingvistikom ili nagluha baba se pravit da nije dobro čula vaše ime pa do kraja umjesto Alija zvat vas Ilija ili štogod još u tom stilu. Ili gledaju da pobjegnu što dalje od Bosne bar u tom ljetnom periodu (na kokuze se odnosi). I šta idete na more kad ste kokuzi, j... vas more!
u recenici koju si citirala naglasak nije na "njihov jadran" nego na "nase smece"
Toffee karamela

#95 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by Toffee karamela »

The Nightwatchman wrote:
u recenici koju si citirala naglasak nije na "njihov jadran" nego na "nase smece"
A moram li se ja usredsrediti baš na smeće koje je poenta ili mogu štogod izvući iz konteksta pa iskoristiti kao šlagvort za vlastiti post?
pustopoljina

#96 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by pustopoljina »

koje to SVE rijeke teku prema jadranu :evil:
boze mili...
The Nightwatchman

#97 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Toffee karamela wrote:
The Nightwatchman wrote:
A moram li se ja usredsrediti baš na smeće koje je poenta ili mogu štogod izvući iz konteksta pa iskoristiti kao šlagvort za vlastiti post?

a, u tom slucaju se izvinjavam uz naklon, madam. samo u fusnoti navedite ko vam je bio inspiracija za vas naredni post. :D
The Nightwatchman

#98 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

pustopoljina wrote:koje to SVE rijeke teku prema jadranu :evil:
boze mili...
ok, bilo je u zanosu. ali teoretski sam u pravu. i rijeke crnomorskog sliva su povezane sa svim svjetskim morima. znas ono - umoci prst u more i imas vezu sa cijelim svijetom.

evo, neka se moj post odnosi samo na neretvu.
pustopoljina

#99 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

Post by pustopoljina »

The Nightwatchman wrote:
boze mili...
ok, bilo je u zanosu. ali teoretski sam u pravu. i rijeke crnomorskog sliva su povezane sa svim svjetskim morima. znas ono - umoci prst u more i imas vezu sa cijelim svijetom.

teoretski...ne zelim znati sta pijem :D
The Nightwatchman

#100 Re: Dijana Čuljak opet vrijeđa Bosance i Hercegovce

pustopoljina wrote:
The Nightwatchman wrote:
boze mili...

teoretski...ne zelim znati sta pijem :D
ja znam sta pijem. dupli viski on the rocks. :D
Post Reply