Kakve veze ima na cijoj je zemlji napravljena kada nisu imali papire da grade vec su je izgradili bez dozvola .seldzuk wrote:Papak ti u cipeli.Geronimo81 wrote:Prvo da kazem da su obojica dva velika papka.
Drugo da treba sve srustiti sto se bespravno pravilo ili im omogucinti dozvolu uz 10 puta skuplju cijenu kao kazna sto su poceli da prave bez odobrenja.
Drugo cericu bi bilo pametnije da im za te novce napravi neku tvornicu da imaju sta da jedu ako su besposleni kako kaze i ako mu je stalo do vjernika.
Trece IZ ima cilj da napravi xy Džamija pa neke godine zagovarali su da je i u Neumu naprave jer je tu bila prije nekih 300 god iako nema muslimana u Neumu.
Ukratko dva velika papka
Prvo. Mesdžid je započet na vakufskoj zemlji, ne na državnoj kao ogromna količina objekata o kojima niko i ne priča.
Drugo. Džamiju u Neumu bi trebalo napraviti jer Bošnjaci koji su 90% turista nemaju gdje ni džume obaviti, a kamoli nešto drugo. Dođu i daju pare ustašama u Neumu koji svoj teritorij ne smatraju dovoljno zapišanim, pa su morali na brdu naspram Neuma nacrtati šaharu. A goste ponekad dočekuju i batinama kao što su jednog mladića Bošnjaka iz Centralne Bosne.
Ja sada da hocu praviti kucu na svojoj zemlji moram povaditi sve dozvole pa i platiti nove prikljucke struje/vode.
Ja sam svoje rekao ja je nebi rusio ali bi dozvolu IZ platila 10 puta skuplje kao kaznu sto su je pravili bez dozvola ili bi ih sve srusio sto nema dozvole ali mi je bolja opcija da se ubere vise para za općinu sa plaćanjem 10 puta vise nego inace.
Sto se tice neuma to je cisto zapišavanje teritorija nema nijednog muslimana a džamiju ceric zeli da napravi.
Jel ti stvarno mislis da su svi Bošnjaci ili bosanci vjernici ??? i po tvome gdje god bi musliman otisao kao turista trebala bi se džamija napraviti da bi imali Džumu obaviti
I nemoj da nazivas jedan narod ustasama samo zato sto su hrvati a zaboravio si da je 70 % muslimana bilo u ustašama od Hodža pa do obicni ljudi.