Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Rasprave o vjerskim temama.
Pokeemon

#78 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by Pokeemon »

ha ha pa ja ne mogu vjerovati koji si ti lik, ja mu cijelo vrijeme govorim o propagandi koja se vodi preko medija, "brainwash" ljudi itd. medju kojima si nazalost i ti sam, i dakle postavis mi link
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/129143 kao relevantanu stranicu, politicki i nacionalno neovisnu. pa ja ne mogu da vjerujem, gledaj samo naziva mislim strasno, to se moze poistovjetiti sa 92. kad su na RTS/u objavili kako u Sarajevu srpsku decu bre bacaju lavovima...tuzno zaista... malo pretrazi bolje net pa nadji da kako se zidovska djeca potisuju na granate koje ce za koji tren pobiti na stotine djece i sirocadi, ili recimo Kfir brigade, odnosno kjafir sta to znaci zasto su bas to ime izabrali, ee nemas ti pojma o zivotu, punoo jos dokumentaraca i knjiga moras pregledati i procitati da bi pricao stogod...
p.s.za knjige koje budes citao pazi da sve budu "relevantni" izraelski autori, po mogucnosti dokazani cionistii :lol: :x
callmethebreeeze

#79 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by callmethebreeeze »

Pokeemon wrote:ha ha pa ja ne mogu vjerovati koji si ti lik, ja mu cijelo vrijeme govorim o propagandi koja se vodi preko medija, "brainwash" ljudi itd. medju kojima si nazalost i ti sam, i dakle postavis mi link
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/129143 kao relevantanu stranicu, politicki i nacionalno neovisnu. pa ja ne mogu da vjerujem, gledaj samo naziva mislim strasno, to se moze poistovjetiti sa 92. kad su na RTS/u objavili kako u Sarajevu srpsku decu bre bacaju lavovima...tuzno zaista... malo pretrazi bolje net pa nadji da kako se zidovska djeca potisuju na granate koje ce za koji tren pobiti na stotine djece i sirocadi, ili recimo Kfir brigade, odnosno kjafir sta to znaci zasto su bas to ime izabrali, ee nemas ti pojma o zivotu, punoo jos dokumentaraca i knjiga moras pregledati i procitati da bi pricao stogod...
p.s.za knjige koje budes citao pazi da sve budu "relevantni" izraelski autori, po mogucnosti dokazani cionistii :lol: :x
zar su teorije konspiracije predmet ove diskusije?
simpozijum delirijum

#80 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by simpozijum delirijum »

PRO testant wrote:
simpozijum delirijum wrote: cekaj malo ! inteligetna si osoba , postovanje
zasto Izrael moze imati 200 komada nuklearnoga oruzja a Iran niti jedno ?
kada je Iran imao vojnu intervenciju protiv Libana i pobio 2000 civila ili ? ili protiv bilo koga ?
kada je Iran napao Izrael i pobio oko 300 djece >/ili Liban ( operacija "rastoceno olovo " supermoderna oruzja na najveci konc-logor na planeti , Gaza ,prosle godine ?) moli se bogu kojem god zelis
zelim ti PEACE
Prouči malo ratove u 60im i 70im na bliskom istoku, i malo pročitaj ko je koga napao, kada i sa koliko vojske.
Te skontaj zašto je bila ona nestašica goriva, koja je povezana sa tim ratovima i "islamskom Ligom" itd.
Te stalnim prijetnjama i nastojanjim da se "izbriše" Izrael koje dolaze od samog Irana, koji je i osnovao Hamas, da bi taj cilj probao ispuniti.
O onim silnim raketama (i sa onog klipa) koje taj isti Iran plaća i doprema putem Hamasa da bi se raketirao Izrael.

Provjeri koliko raketa je dnevno padalo po Izraelu, imaju dokumenti brojem i slovom, kad je pala i odakle.

Ne mogu te ubjediti (niti mi je cilj), ali mogu barem nastojati pričati priču sa obje strane, ne samo jedne.
Nažalost, interpretacija tih događaja na našim prostorima je "pomućena" našim nedavnim ratom, i razno raznim novim "izvorima" informacija koji su ponekad veoma radikalno vjerski obojeni. Tako da razumijem tvoje reakcije.

Pozdrav

posto sam ipak i bio regrut u JNA i imam neko vojno iskustvo iz uzasa opsade Sarajeva ?
mogu reci da Izraelska propaganda u vezi doticnih raketa ista kao i 92 kada su agresori ispaljivali po 1000 projektila na civile u Sarajevu dnevno zato sto je BiH Armija ispalila par minobacackih granata na njihove vojne polozaje
jedna od najjacih vojnih armada na planeti Izrael ubija civile i drzi najveci konc-logor na planeti ( Gaza , milion i pol ljudi !)
nema opravdanja
nema ! upotrijebi svu mogucu logiku , propagandu ili sta god hoces ?
necu biti lijen , pa cu pronaci link Izraelske vlade u kojem se navodi da je od tih 'zloglasnih " raketa Hamasa poginulo slovom i brojem oko 40 Izraelskih gradjana u zadnjih pet godina !
a ubijeno kao osveta ?
oko 2000 Palestinaca, civila !
PRO testant

#81 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by PRO testant »

Pokeemon wrote:ha ha pa ja ne mogu vjerovati koji si ti lik, ja mu cijelo vrijeme govorim o propagandi koja se vodi preko medija, "brainwash" ljudi itd. medju kojima si nazalost i ti sam, i dakle postavis mi link
Je li to isto važi i za Youtube ?
Postavih ja isti klip i sa youtuba, i šta? A bilo je i po drugim stanicama, samo kod nas nije.
Što li to?

Da li bi vjerovala da ga prikaže Al-Jazira?
"Technological warfare

Israel is the largest user and producer of UAVs in the Middle East, but it is not the only state using them.

According to the Jaffee Centre for Strategic Studies (JCSS), the United Arab Emirates has many UAVs and mini-UAVs in operation and Iran has developed its own UAV industry, which began in 1997 when its UAVs shadowed US naval operations in the Gulf.

In April last year, Hezbollah flew an Iranian-made UAV over settlements in Galilee before returning it to southern Lebanon. Three UAV flights have been made by Hezbollah in two years.

Hassan Nasrallah, the secretary-general of Hezbollah, endorsed the use of UCAVs saying that they "can be laden with a quantity of explosives, [of] 40 to 50 kilograms," with reach "anywhere, deep, deep" into Israel.
Despite Israeli air force claims to have shot down a Hezbollah UAV in August during its war against the Lebanon, UAV interception looks likely to remain difficult."
http://english.aljazeera.net/news/middl ... 65656.html

Onda je i ovo propaganda.
Pozdrav
simpozijum delirijum

#82 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by simpozijum delirijum »

750 najmodernijih borbenih letjelica
4000 tenkova
5000 oklopnjaka
200 nuklearnih bombi
neutvrdjena kolicina hemijsko-bioloskoga oruzja
Izrael uz Sjevernu Koreju ? predstavlja najvecu opasnost po svjetski mir !
to kazu i statistike UN
ljudi sa ove planete se plase Izraela , Iran je samo mala maca u poredjenju sa armadom Izraelaca koja je spremna da nas odvede u pakao nuklearnoga rata sada i odmah
zvuci suludo ali provjerite i na Wikipediji
uzasna vojna moc u rukama vrlo agresivnih ljudi uz pomoc USA
Gde si sad cica maco

#83 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by Gde si sad cica maco »

imaju li oni svojeg sopstvenog reisa?
Arc_Angel

#84 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by Arc_Angel »

statix wrote:Slazem se, ali postoji kontradikicija u tvom postu...
Arc_Angel wrote:jos jednu gresku sam naptravio u zadnjoj recenici. nedaje im ustav pravo na slobodu religije i na privatno vlasnistvo, nego to pravo daje BOG svakom covjeku a ustave pisemo da bismo zastitili ta prava od zloupotrebe jer na svijetu nazalost postoje i zli, ali stvarno zli ljudi
Kakvo je to pravo koje ukoliko se koristi (praktikuje), po nekim religijama, bivas kaznjen vjecnim paklom. Sad me razumijes valjda. :)

ok slazem se i sa tobom, slazem se zato sto vjerovatno imamo drugaciju percepciju pakla i raja, religije, vjerovanja.

da budem iskren, ja po prvi put u zivotu unazada dva mjeseca polazim od petpostavke da postoji dobro i zlo, crno i bijelo, prije sam se trudio da u svakom covjeku trazim dobro, sa bliskim prijateljima i familijom ulazio u dubiozne rasprave jer sam mislio da oni grijese u percepciji svijeta oko njih, jednom rijecju mislo sam i bio sam duboko ubijedjen da sam ja odgovoran za meni drage ljude, da cu biti kaznjen i da me zivot kaznjava zato sto nisam dopirao do njih. u stvari problem je bio do mene jer sam zapostavljao sebe, i onda sam shvatio da sam ja odgovoran samo za sebe i ni za koga drugog, da svako od nas treba da nadje svoj put i da je to nasa svrha postojanja.

i onda se promjenila moja percepcija i religije, i pakla i raja. shvatio sam da su religije iskvarene kroz covjekovu historiju, da mi imamo tenednciju da hodamo po toj tankoj liniji izmedju dobrog i loseg, i da je to upravo nasa svrha, da od toga netreba bjezati nego to treba prihvatiti. podlozni smo promjenama i dobrim i losim i da je sve do nas, da ukoliko zelimo da idemo naprijed moramo sebi postavljati i ona iskrena neugodna pitanja i traziti i iskrene i neugodne odgovore koje cemo dobiti na ta pitanja.

u sustini sve se na kraju svodi na percepciju, i na strah, odnosno na vladavinu straha tu je mozda i nasa najveca slabost kao ljudske rase jer mi iz straha nismo u stanju da sagledamo cijelu situaciju i da otvoreno i iskreno razgovaramo. da naglasim ja licno duboko i iz srca vjerujem u Boga, ali nevjerujem u religije. divine providence mislim da bi se to moglo prevesti kao "bozije djelovanje" a svodi se na to da u zivotu radis dobro, boris se iskreno i srcem za ono sto zelis, postavis iskrene i ispravne principijelne motive, naravno da ne zelis drugom lose i onda primjecujes Boziju ruku u svom zivotu, jer ti onda i Bog pomaze da ides naprijed.

sta hocu da kazem

boli me briga kakvu ko ima percepciju Boga i religije, i kazne i zasluge, prava i svegqa ostalog. zivot je evolucija, nase duse ce se vracati na ovu zemlju sve dok ne nauce ono sto su se zarekle da ce nauciti i uraditi. mi ljudi na ovoj zemlji nismo samo skupina brojeva i rasa ili vjerskih ubjedjenja, svako od nas ima svoju svrhu i cilj koji treba da ispuni, dok to ne uradimo nema naprijed.

svako od nas je odgovoran samo za svoja djela ili nedjela, nema sanse ali ni teoretske da cemo kolektivno biti odgovorni za djela ili nedjela koja cinimo. ne postoji "collective salvation" ili ti ga gdje ce jedan od nas ponijeti na svojim ledjima kolektivnu kaznu ili nagradu za sve nas i to je samo jedna velika zabluda koju svi prvo naucimo. a propagiraju je upravo religiske institucije.
statix

#85 Re: Džamija u Njujorku blizu Nulte tačke

Post by statix »

@arcangle, otisli smo u OT. Uglavnom, sad mi je jasan tvoj stav u kojem sam uocio "prividnu kontradikciju".

Kako Ajnstaj rece:

"Najvažnija ljudska težnja je težnja za moralnošću u našem djelovanju. Naša unutarnja ravnoteža, čak i naša egzistencija ovisi o tome. Jedino moralnost u našem djelovanju može dati ljepotu i dostojanstvo našem životu."
Locked