Prepoznah se pa da pojasnim:Mustafapasa wrote:ovo... Dakle, on gleda sebe a ne opsti interes, pri tom zaboravljajuci da se od domacih prozvoda:
Zaradio sam sebi novac i kupovacu kvalitetno, to sto se od kupovine domaceg finansira policija koja ne radi posao kako treba, otvaraju se radna mjesta za koja ti treba stela, finansira se zdravstvo pored kojeg se moras privatno lijeciti, mene zivo ne interesuje i ne zelim nista s tim. Nikad necu kupiti uvozni proizvod samo zato sto nije domaci ali necu ni kupiti domaci samo zato sto je domaci, nego cu ga kupiti jer je bolji i kvalitetniji.
Opsti interes u ovoj drzavi je opsti interes politicara i vladajuce elite, ako oni rade protiv drzave, sta od mene ocekujes??? Da finansiram njihove pausale, naknade na odvojeni zivot, bezbrojne delegacije egzoticnim drzavama?
Za izbore si apsolutno u pravu ali opet, ja sam totalni skeptik (nakon svega vidjenog) da u uredjenju drzave nesto fundamentalno ne funkcionise i to je tako od 14 decembra 1995 godine. Jadna je drzava koja se gradi na temeljima sporazuma koji je bio rezultat ucjene ljudskim zivotima.
Sve i da izaberes idealne kandidate koji su ponudjeni, struktura vlasti je takva da ce nacionalizam vuci na jednu stranu ka raspadu drzave a BH patriotizam na drugu stranu u ocuvanju cjelovitosti.
Tipicno za nas narod... nema potrebe komentarisati. Nije cudo da smo tu gdje jesmo.Mustafapasa wrote:Pa bolan nebio jel tebi ikad iko sinko u zivotu tvom pruzio sansu da porastes, da se razvijes, da ojacas pa da se dokazes???jel ikad iko ili je neko tebe odmah pomnožio s nulom????tempuser112 wrote:Dok god je uvozni proizvod kvalitetniji, dostupniji, upakovan u kvalitetniju ambalazu, kvalitetnijeg dizajna, boljeg marketinga a jeftinije cijene, ako ne vrlo malo skuplji, ja cu kao potrosac kupovati uvozni proizvod zato sto je bolji
jel?
jel?