Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply

BH. proizvode kupujem...(moguće istovremeno više odgovora, a i predomišljanje)

ako su jeftiniji
10
11%
ako su kvalitetniji
28
32%
ako ih ima u mom granapu ili tržnom centru
15
17%
uvijek kada imam šansu
35
40%
nikada
0
No votes
nijedno od ponuđenog
0
No votes

Total votes: 88

tempuser112

#76 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by tempuser112 »

Mustafapasa wrote:ovo... Dakle, on gleda sebe a ne opsti interes, pri tom zaboravljajuci da se od domacih prozvoda:
Prepoznah se pa da pojasnim:

Zaradio sam sebi novac i kupovacu kvalitetno, to sto se od kupovine domaceg finansira policija koja ne radi posao kako treba, otvaraju se radna mjesta za koja ti treba stela, finansira se zdravstvo pored kojeg se moras privatno lijeciti, mene zivo ne interesuje i ne zelim nista s tim. Nikad necu kupiti uvozni proizvod samo zato sto nije domaci ali necu ni kupiti domaci samo zato sto je domaci, nego cu ga kupiti jer je bolji i kvalitetniji.

Opsti interes u ovoj drzavi je opsti interes politicara i vladajuce elite, ako oni rade protiv drzave, sta od mene ocekujes??? Da finansiram njihove pausale, naknade na odvojeni zivot, bezbrojne delegacije egzoticnim drzavama?

Za izbore si apsolutno u pravu ali opet, ja sam totalni skeptik (nakon svega vidjenog) da u uredjenju drzave nesto fundamentalno ne funkcionise i to je tako od 14 decembra 1995 godine. Jadna je drzava koja se gradi na temeljima sporazuma koji je bio rezultat ucjene ljudskim zivotima.

Sve i da izaberes idealne kandidate koji su ponudjeni, struktura vlasti je takva da ce nacionalizam vuci na jednu stranu ka raspadu drzave a BH patriotizam na drugu stranu u ocuvanju cjelovitosti.
Mustafapasa wrote:
tempuser112 wrote:Dok god je uvozni proizvod kvalitetniji, dostupniji, upakovan u kvalitetniju ambalazu, kvalitetnijeg dizajna, boljeg marketinga a jeftinije cijene, ako ne vrlo malo skuplji, ja cu kao potrosac kupovati uvozni proizvod zato sto je bolji
Pa bolan nebio jel tebi ikad iko sinko u zivotu tvom pruzio sansu da porastes, da se razvijes, da ojacas pa da se dokazes???jel ikad iko ili je neko tebe odmah pomnožio s nulom????
jel?
jel?
Tipicno za nas narod... nema potrebe komentarisati. Nije cudo da smo tu gdje jesmo.
Last edited by tempuser112 on 10/08/2010 13:59, edited 1 time in total.
Mustafapasa

#77 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by Mustafapasa »

teAMICA wrote:@Priorat - apsolutno nije tačno. Zna li neko tačnu cijenu Jane i npr.Olimpije ili bilo koje druge domaće vode?
Narod kupuje uvozni proizvod zato što ne vidi dalje od nosa, tj. zato što je glup.
@zateznistub - može meni reklamirati šta god ko hoće, ali da mi neko prodaje VODU u BiH to je u najmanju ruku smiješno. Opet pokazuje koliko je narod glup.
Aferim,

Znate li da je BiH DRUGA[/size] zemlja u evropi po bogatstvima vode a među prvima po kvalitetu?????Isto je i sa sumama, prirodnim bogatstvima rijeka itd itd
znate li da po nekim procjenama, zbog tog vodenog bogatstva na ovu zemlju ne bi trebalo nikad da bude baceno nuklearno niti biolosko oruzije?
Bill Klinton pije nasu vodu!
tempuser112

#78 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by tempuser112 »

Mustafapasa wrote:
teAMICA wrote:@Priorat - apsolutno nije tačno. Zna li neko tačnu cijenu Jane i npr.Olimpije ili bilo koje druge domaće vode?
Narod kupuje uvozni proizvod zato što ne vidi dalje od nosa, tj. zato što je glup.
@zateznistub - može meni reklamirati šta god ko hoće, ali da mi neko prodaje VODU u BiH to je u najmanju ruku smiješno. Opet pokazuje koliko je narod glup.
Aferim,

Znate li da je BiH DRUGA[/size] zemlja u evropi po bogatstvima vode a među prvima po kvalitetu?????Isto je i sa sumama, prirodnim bogatstvima rijeka itd itd
znate li da po nekim procjenama, zbog tog vodenog bogatstva na ovu zemlju ne bi trebalo nikad da bude baceno nuklearno niti biolosko oruzije?
Najbogatija.... i najkorumpiranija drzava u Europi...
(ne)forumas

#79 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by (ne)forumas »

Dobro dakle ovde imamo potrosace patriote - kupujmo domace koliko kosta da kosta gdje kvalitet i cijena uopste nije bitna i upitna, imamo potrosace kokuze kojima je bitnija cijena od kvaliteta - kupice jeftiniji proizvod bez obzira na kvalitet ili porijeklo i imamo potrosace "visoke" platezne moci koji ce kupit mozda i losiji proizvod ali skuplji vodeci se devizom skuplje je bolje... uglavnom po meni se treba zapitati ko su ti koji su nam omogucili da kupujemo u Merkatoru, slovenackom Merkuru i ostalim nedomacim radnjama, ko su ti kojima je bitnije da imamo bogomolje (bez obzira na vjeru) od fabrika, vocnjaka, domace proizvodnje... ko nam je ba kriv sto nam je ekonomija u qrcu? potrosaci koji ne kupuju domace proizvode? :D ma daj ne budite smijesni...
teAMICA

#80 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by teAMICA »

tempuser112 wrote:
Mustafapasa wrote:ovo... Dakle, on gleda sebe a ne opsti interes, pri tom zaboravljajuci da se od domacih prozvoda:
Prepoznah se pa da pojasnim:

Zaradio sam sebi novac i kupovacu kvalitetno, to sto se od kupovine domaceg finansira policija koja ne radi posao kako treba, otvaraju se radna mjesta za koja ti treba stela, finansira se zdravstvo pored kojeg se moras privatno lijeciti, mene zivo ne interesuje i ne zelim nista s tim. Nikad necu kupiti uvozni proizvod samo zato sto nije domaci ali necu ni kupiti domaci samo zato sto je domaci, nego cu ga kupiti jer je bolji i kvalitetniji.

Opsti interes u ovoj drzavi je opsti interes politicara i vladajuce elite, ako oni rade protiv drzave, sta od mene ocekujes??? Da finansiram njihove pausale, naknade na odvojeni zivot, bezbrojne delegacije egzoticnim drzavama?

Za izbore si apsolutno u pravu ali opet, ja sam totalni skeptik (nakon svega vidjenog) da u uredjenju drzave nesto fundamentalno ne funkcionise i to je tako od 14 decembra 1995 godine. Jadna je drzava koja se gradi na temeljima sporazuma koji je bio rezultat ucjene ljudskim zivotima.

Sve i da izaberes idealne kandidate koji su ponudjeni, struktura vlasti je takva da ce nacionalizam vuci na jednu stranu ka raspadu drzave a BH patriotizam na drugu stranu u ocuvanju cjelovitosti.
Jel' to ono - kad političari sjebaše državu, što je i ja ne bi mogao dodatno sjebavati?
Političari nam jesu ovakvi upravo zbog našeg načina razmišljanja i ponašanja.
Uzmimo primjer da radiš u Sarajevskoj pivari, imaš 2-3 djece i pročitaš da uvezosmo 140 miliona KM pive za godinu dana. Smanji ti se plata, pošalju te na malo duži godišnji odmor....ostaneš bez posla.
Koga bi krivio?
1. Političare?
2. RS?
3.Tvoje sunarodnjake koji su iz svojih džepova dali 140 miliona da bi ti ostao bez posla?
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#81 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by Priorat »

daj mustafa, sta si se nalozio :D , polako..

u ovom podforumu imaju 2 struje jedna od tih struja (zlocha i TeAMICA) predstavljaju Novobosansku svijest misleci da kupovinom domaceg mijenjaju ovu zonu sumraka u kojoj se nalazimo. dajem im za pravo i podrzavam njihov patriotizam. u stvari svi trebamo tako, DA BI COVJEK ZNAO GDJE CE DOCI MORA DA ZNA ODAKLE JE KRENUO!!!

druga struja su svi ostali jer su svjesni da sa tako malim primanjima nemoze covjek da bira kvalitetu, nego samo cijenu. i tu se zatvara krug.

SVI SU U PRAVU....
teAMICA

#82 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by teAMICA »

(ne)forumas wrote:Dobro dakle ovde imamo potrosace patriote - kupujmo domace koliko kosta da kosta gdje kvalitet i cijena uopste nije bitna i upitna, imamo potrosace kokuze kojima je bitnija cijena od kvaliteta - kupice jeftiniji proizvod bez obzira na kvalitet ili porijeklo i imamo potrosace "visoke" platezne moci koji ce kupit mozda i losiji proizvod ali skuplji vodeci se devizom skuplje je bolje... uglavnom po meni se treba zapitati ko su ti koji su nam omogucili da kupujemo u Merkatoru, slovenackom Merkuru i ostalim nedomacim radnjama, ko su ti kojima je bitnije da imamo bogomolje (bez obzira na vjeru) od fabrika, vocnjaka, domace proizvodnje... ko nam je ba kriv sto nam je ekonomija u qrcu? potrosaci koji ne kupuju domace proizvode? :D ma daj ne budite smijesni...
Kako ćemo imati fabrike i voćnjake, pročita li ti išta na ovoj temi? Gradimo ih negdje drugo...

za ovo boldirano:
NAROD

"Ukupna vrijednost uvoza piva 2007. iznosila je 120 miliona KM, a pretpostavlja se da je lani ta cifra dostigla 140 miliona KM."

"Samo u tokom prošle godine, proizvođači uvoznih zemalja zahvaljujući građanima BiH zaradili su preko 135 miliona KM."

Jel tebi ovo možda smiješno?
Mustafapasa

#83 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by Mustafapasa »

tempuser112 wrote:
Mustafapasa wrote:
Aferim,

Najbogatija.... i najkorumpiranija drzava u Europi...
Lafe moj, ja znam da je tebi draze kupiti ZBREGOV mlijeko koje kad otvoris i ostavis 7 dana na sobnoj temperaturi- ono se ne pokvari i odmah mislis da si kupop kvalitetno i prevario sve privrednike ove zemlje...nazalost, moram ti reci da se to mlijeko ne kavari jer je puno koncentrata i hemije koja ga drzi takvim...dakle,potorsices vise love lijececi se od tih proizvoda...
Meni je jasno, da kada neko nesto ne zeli, on to nece...
da bude jasnije,ima poslovica: KADA neko želi da nešto uradi (dakle ako zelis da kupis domaci proizvod) on ce naci nacin da to uradi(naci ces domaceg proizvodzaca ciji ti kvalitet odgovara) dok onaj koji to nece, on ce naci razlog da to ne uradi...
dakle, niko tebe sinko ne tjera da kupis domaci proizvod ali ako ti nekad lose krene na poslu ili ti tvoj biznis stane...zapitaj se, mozda je to bas zbog domacih proizvoda...

sto se tice korupcije,policije, vojske itd...mjesas cuperke i svemirce...ja sam to spomenuo kao mehanizme drzave koji se finansiraju od toga dok si ti to naveo kao sadasnju situaciju i tu si donekle upravu sto si rekao ali to nije tema ove price...
poenta je da ti kao moj zemljak meni/sebi/njemu/nama pomognes kupovinom nasih proizvoda...jer evo ti primjer:
Moja otac je privrednik ove zemlje, nije mu lahko, ima namete drzave i 17 radnike...sa porodicama...
bavi se proizvodnjom, i da se njegovo ne kupuje, od cega bi ti ljudi zivjeli?
od cega?
mozda od onog tetrepak pakovanja ZBREGOV mlijeka koje ti bacig u kantu kad ga potrosis????
(ne)forumas

#84 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by (ne)forumas »

teAMICA wrote: Jel tebi ovo možda smiješno?
naravno da mi je smijesno... pitam te ko mi je to omogucio?
bilakovin4

#85 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by bilakovin4 »

fkt smo se dost priče i prepucavanja načitali. Hajmo vako, ko bi bio voljan da se potrudimo i prenesmo ovo van granica foruma, da uradimo nešto konkretno?
Mustafapasa

#86 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by Mustafapasa »

Nemojte mi sta zamjeriti ali ja volim ovu zemlju zaista puno...vas i sve druge...
Kad sam otisao u Dubai, i vidio da je kod njih voda nesto ultra skupo i da je skuplja od nafte...pa reko mi smo najbogatiji na svijetu jer jedino kod nas se ulice peru vodom za pice, ja auto kad kuci perem, dok perem auto,napijem se te iste vode (sa slaufa zargonski)...

samo smatram slijedece:
-treba dati sansu nasima, da ojacaju, da se malo dignu na noge i da se poprave u svakom smislu
-mi im pomazemo tako sto kupujemo domace proizvode i pomazemo svima...kad se tom proizvodzacu prodaju sve zalihe sto je proizveo i vidi da je potraznja porasla, on ce uposliti jednog naseg...
-politicari su, gledaju svoj interes prvo,....djelimicno krivi za sve ovo...ali smo mi to dopustili ali je to sad drugi par opanaka...
-ja se lijepo osjecam kad kupim nas proizviod,...znam da cijeli lanac iza toga ima hajr od istog...
- pa ne kosta nas malo da budemo patriote i kupujemo nase, pa zaista nas to ne kosta,,,necemo u feninge gledati...

ako sam koga nacepio, sori :lol:

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Mustafapasa

#87 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by Mustafapasa »

bilakovin4 wrote:fkt smo se dost priče i prepucavanja načitali. Hajmo vako, ko bi bio voljan da se potrudimo i prenesmo ovo van granica foruma, da uradimo nešto konkretno?

TAJ SAM FAKAT
Mustafapasa

#88 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by Mustafapasa »

i sori za gramaticke...
alcho

#89 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by alcho »

@Mustafapasa

Nisam bas siguran jel ti koristenjem ovog "sine, lafe" pokusavas da se isprve nametnes kao nesto mudriji i pametniji od nas "obicnih smrtnika"?

Kao sto ranije napisah...ova drzava me izmuze svaki mjesec preko svake mjere, otima mi ono sto ja zaradim i da moze uzela bi mi i zadnji fening. Svaki mjesec dajem ogromne pare za kojekakve pi*darije, samo sto jos ne placam porez na zrak. I nakon sto me toliko izmuze ja za svoje pare hocu da kupujem ono sto ce mi pruziti kvalitet. I niko ovdje nije rekao da treba kupovati strano, naprotiv...treba domace, ali kad mi pruzi jednak kvalitet. I kad god je "tu negdje" ja kupujem domace. Ali vjeruj mi da pored linolade, takovo eurokrema i nutele meni ne pada na pamet da kupujem nunolade i neke usecerene gluposti (ovo ti je samo banalan primjer), pa tamam da propadnu sve domace fabrike koje prave to smece...
bilakovin4

#90 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by bilakovin4 »

alcho wrote: I niko ovdje nije rekao da treba kupovati strano, naprotiv...treba domace, ali kad mi pruzi jednak kvalitet. I kad god je "tu negdje" ja kupujem domace
Puno puno ljudi, bosanaca, nije ni na tom nivou svijesti o domaćim proizvodima. Možemo to bar pokušat promijenit, počet od nečega
bilakovin4

#91 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by bilakovin4 »

Da vidimo ko je još za nešto konkretno, da iznesemo neke ideje poslije:

Mustafapasa,... ko još?
Mustafapasa

#92 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by Mustafapasa »

alcho wrote:@Mustafapasa

Nisam bas siguran jel ti koristenjem ovog "sine, lafe" pokusavas da se isprve nametnes kao nesto mudriji i pametniji od nas "obicnih smrtnika"?

Oakle si ovo zakljucio, ovo mi ni na kraj pameti nije bilo....
Kao sto ranije napisah...ova drzava me izmuze svaki mjesec preko svake mjere, otima mi ono sto ja zaradim i da moze uzela bi mi i zadnji fening. Svaki mjesec dajem ogromne pare za kojekakve pi*darije, samo sto jos ne placam porez na zrak. I nakon sto me toliko izmuze ja za svoje pare hocu da kupujem ono sto ce mi pruziti kvalitet.
I niko ovdje nije rekao da treba kupovati strano, naprotiv...treba domace, ali kad mi pruzi jednak kvalitet. I kad god je "tu negdje" ja kupujem domace.

Ljubi brat za ovo...

Politika je druga prica skroz...i nasi privrednici nisu = politika i politicka situacija u zemlji
dakle politika nije=privreda i nasi privrednici
Ali vjeruj mi da pored linolade, takovo eurokrema i nutele meni ne pada na pamet da kupujem nunolade i neke usecerene gluposti (ovo ti je samo banalan primjer), pa tamam da propadnu sve domace fabrike koje prave to smece...
[/quote]
postujem, ali barem im daj sansu...napisi im pismo,mail o tome sta te muci kod njihovog proizvoda...
teAMICA

#93 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by teAMICA »

Naravno da ćeš kupiti nutellu, kao i uvoznu majicu, auto, cipele...
Ono što ja ne mogu da svarim je kupovina uvoznih proizvoda koje mi imamo i bolje (a ne rijetko i jeftinije):
mlijeko i mliječni proizvodi
pivo
brašno... itd, itd
ali najveći apsurd je VODA!
Jeste li znali da naše bh vode na svjetskim takmičenjima osvajaju nikad manje od trećeg mjesta?
Pošto nisam našla taj podatak, zvala sam http://www.kupujmodomace.ba/index.php?o ... &Itemid=20
te mi rekoše da godišnje uvezemo vode u vrijednosti između 200 i 300 miliona KM!!!
Ghost Snake

#94 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by Ghost Snake »

alcho wrote:@Mustafapasa

Kao sto ranije napisah...ova drzava me izmuze svaki mjesec preko svake mjere, otima mi ono sto ja zaradim i da moze uzela bi mi i zadnji fening. Svaki mjesec dajem ogromne pare za kojekakve pi*darije, samo sto jos ne placam porez na zrak. I nakon sto me toliko izmuze ja za svoje pare hocu da kupujem ono sto ce mi pruziti kvalitet. I niko ovdje nije rekao da treba kupovati strano, naprotiv...treba domace, ali kad mi pruzi jednak kvalitet. I kad god je "tu negdje" ja kupujem domace. Ali vjeruj mi da pored linolade, takovo eurokrema i nutele meni ne pada na pamet da kupujem nunolade i neke usecerene gluposti (ovo ti je samo banalan primjer), pa tamam da propadnu sve domace fabrike koje prave to smece...

Pa naravno, ko je kriv što su uništili i opljačkali fabrike, poput Sarabona i drugih koje su mogli oporaviti na vrijeme i sad sad mi furaju priču ekonomskog patriotizma, gazdice sa 20 radnika koji treba da ojačaju , stasaju i postanu ime....jer nemaju šanse protiv velikih kompanija i njihovih lobija. Nikolu Grabovca koji je sa prave pozicije pokušavao nešto da uradi i bio transparentan u svom radu, su odmah podmetanjem sredili, ma bjaži ba :run:
metar_drva

#95 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by metar_drva »

teAMICA wrote:Naravno da ćeš kupiti nutellu, kao i uvoznu majicu, auto, cipele...
Ono što ja ne mogu da svarim je kupovina uvoznih proizvoda koje mi imamo i bolje (a ne rijetko i jeftinije):
pivo
brašno... itd, itd
Jeste li znali da naše bh vode na svjetskim takmičenjima osvajaju nikad manje od trećeg mjesta?
Pošto nisam našla taj podatak, zvala sam http://www.kupujmodomace.ba/index.php?o ... &Itemid=20
te mi rekoše da godišnje uvezemo vode u vrijednosti između 200 i 300 miliona KM!!!
već sam na nekoj temi ranije rekao, a ponoviću i ovdje; ne kupujemo mi ovdje VODU, mi kupujemo JANU. u čemu je razlika? pa u brandu, jana je izgrađen brand u koji je neko uložio vremena, znanja i para da bi je kupci percipirali kao dobru. kod naših voda to nije slučaj. kupci su ljudi u čije glave se treba uvući, a da bi se uvukao nekome u glavu, moraš ga poznavati. naše se kompanije slabo bave istraživanjima tržišta, generalno, nemaju neku strategiju i viziju gdje žele biti i logično je da ti neko uzme tržište ispred nosa. ipak, imamo primjer violete (jedini naš brand koji je izgrađen kako treba i koji se može naći van bih) da nije sve crno i da se može kad se hoće. npr, violeta je pomela palomu sa našeg tržišta. tek odnedavno se paloma vraća, ali budimo realni, nije se to desilo zato što smo mi (kupci) prepoznali violetu kao domaći brand, pa je zato kupovali.
svi oni koji misle da će kupci trošiti svoje pare na domaće proizvode samo zato što su domaći (bez obzira kako kvalitetni bili, a voda je najočitiji primjer), nemaju pojma o životu.
Mustafapasa

#96 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by Mustafapasa »

metar_drva wrote: svi oni koji misle da će kupci trošiti svoje pare na domaće proizvode samo zato što su domaći (bez obzira kako kvalitetni bili, a voda je najočitiji primjer), nemaju pojma o životu.
Ma nidze veze majstore...

Ja ti opet kazem, od pojedinca kao cjeline i jedinke sve polazi...neka je takvih 50.000 to je odmah manje 50.000 nasih proizvoda...
naravno da treba da kupujemo svoje...
teAMICA

#97 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by teAMICA »

metar_drva wrote:
teAMICA wrote:Naravno da ćeš kupiti nutellu, kao i uvoznu majicu, auto, cipele...
pivo
brašno... itd, itd
već sam na nekoj temi ranije rekao, a ponoviću i ovdje; ne kupujemo mi ovdje VODU, mi kupujemo JANU. u čemu je razlika? pa u brandu, jana je izgrađen brand u koji je neko uložio vremena, znanja i para da bi je kupci percipirali kao dobru. kod naših voda to nije slučaj. kupci su ljudi u čije glave se treba uvući, a da bi se uvukao nekome u glavu, moraš ga poznavati. naše se kompanije slabo bave istraživanjima tržišta, generalno, nemaju neku strategiju i viziju gdje žele biti i logično je da ti neko uzme tržište ispred nosa. ipak, imamo primjer violete (jedini naš brand koji je izgrađen kako treba i koji se može naći van bih) da nije sve crno i da se može kad se hoće. npr, violeta je pomela palomu sa našeg tržišta. tek odnedavno se paloma vraća, ali budimo realni, nije se to desilo zato što smo mi (kupci) prepoznali violetu kao domaći brand, pa je zato kupovali.
svi oni koji misle da će kupci trošiti svoje pare na domaće proizvode samo zato što su domaći (bez obzira kako kvalitetni bili, a voda je najočitiji primjer), nemaju pojma o životu.
molim pojašnjenje ovog boldiranog
tempuser112

#98 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by tempuser112 »

@Mustafapasa

Ja sam isto zakljucio i nimalo nije bilo fer sa tvoje strane. Pokusavas se izdici na neki nivo iznad ostalih koji ne dijele tvoje misljenje i to samo zato jer ne znas uopste o kome se radi.

Ono sto ti propagiras je milostinja potrosaca drzavi. Kakva je to drzava koja ne moze donijeti Zakon koji ce zastiti domacu poljoprivredu i proizvodnju? Koliko dana su poljoprivrednici pred parlamentom protestvovali i sta se desilo? Nista...

Mozemo svi mi na forumu, i svi clanovi nasih porodica i svi njihovi prijatelji i poznanici kupovati domace proizvode ali dok ne bude Zakona kako treba, necemo nista uspjeti ko sto nisu ni drugi. To da je patriotizam u drugim drzavama ojacao domacu proizvodnju i poljoprivredu je presmijesno da bi se stavilo u kontekst istine...

Super je to sve sa patriotizmom ali taj patriotizam pocinje u parlamentu a tamo ga NEMA.
teAMICA

#99 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by teAMICA »

tempuser112 wrote:
@Mustafapasa

Ja sam isto zakljucio i nimalo nije bilo fer sa tvoje strane. Pokusavas se izdici na neki nivo iznad ostalih koji ne dijele tvoje misljenje i to samo zato jer ne znas uopste o kome se radi.

Ono sto ti propagiras je milostinja potrosaca drzavi. Kakva je to drzava koja ne moze donijeti Zakon koji ce zastiti domacu poljoprivredu i proizvodnju? Koliko dana su poljoprivrednici pred parlamentom protestvovali i sta se desilo? Nista...

Mozemo svi mi na forumu, i svi clanovi nasih porodica i svi njihovi prijatelji i poznanici kupovati domace proizvode ali dok ne bude Zakona kako treba, necemo nista uspjeti ko sto nisu ni drugi. To da je patriotizam u drugim drzavama ojacao domacu proizvodnju i poljoprivredu je presmijesno da bi se stavilo u kontekst istine...

Super je to sve sa patriotizmom ali taj patriotizam pocinje u parlamentu a tamo ga NEMA.
Ne nego u nama samima. A kad krene svaki pojedinac od sebe promijenit će i parlament.
Nijedan zakon neće zaštititi domaću poljoprivredu i proizvodnju dok narod ne počne kupovati.
Mustafapasa

#100 Re: Zašto moramo kupovati bh. proizvode

Post by Mustafapasa »

Meni je inace u zargonu koristiti termine koji eto drugima ne odgovaraju...pa bih se zelio izvinuti svima onima koji su to protumacili na nacin da nekog zelim poniziti ili uzdici...to zaista niti u jednom slucaju i opciji nije bilo na pameti, prvo zbog vjerskih razloga a drugo, vi ste moji Bosanci i to bi bilo zaista podmuklo i oholo...
dakle, javno se izvinjavam i nece se ponoviti...
ok sada momci?

a sad drugo:
Gdje ti zivis? Gdje si se rodio?
Kakva milostinja? Daj covjece ko ovdje sada ponizava, cuj milostinja, aman eto nemamo nasepameti za napraviti proizvod...
rekao sam ti gore, niko tebe ne tjera,ti cijelo vrijeme trazis razloge da NASE DOMACE ocrnis i sve trpas u jedan kos...ne mogu na to ostati miran i ravnodusan,...Idi ti i kupi ZBREGOV, slobodno, sta ja imam s tim????
Ti ako u srcu svom nemas prostora da kupis domace, da volis svoje to nije do mene a ni do politicara vec do tebe,...
Post Reply