Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- nellington
#76 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
Primjetih to, zato sam i ubacio ovu anegdotu da ti puduprem argumente 
- newklear
#77 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
Dok vi pišete ove tekstove - momčina (čitaj autor teme) već obavlja (ili je obavio) posao 
- ljubav_aha
#78 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
hvalanellington wrote:Primjetih to, zato sam i ubacio ovu anegdotu da ti puduprem argumente
- pustopoljina
- ljubav_aha
#80 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
pisem za sve ,ne samo za momcinunewklear wrote:Dok vi pišete ove tekstove - momčina (čitaj autor teme) već obavlja (ili je obavio) posao
ha ha ha ,kazes da je obavio svoj po'so,haloooooooooooooooooooooooooooooooo,pa ti mislis da je taj posoa ovisan o njemu,izgleda da i ti dobro obavljas posao,bas kao i on
- Suti i trpi
#81 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
Razumijem ja tebe. Mogu, ali ne umiju! Sta muskarac treba radit u tom slucaju?ljubav_aha wrote: ama mogu same rijesiti problem,citas li sto pisemmasturbacijom se sve nauci
![]()
zena mora znati scoje tijelo da bi vodila doslovno upravljala muskarcem tokom seksa
Ti si rekla da zena preuzme incijativu, ali ja ti kazem da postoje primjeri u kojim ni to NIKAKO nije moglo pomoci, sve dok muskarac nije rukom postepeno razvuko vaginu. Kao da je muskarcima drago sto se moraju muciti oko toga... Najbolje bi bilo da zene same rijese taj problem, ali je cinjenica da mnoge ne mogu ili NE UMIJU. Djevojka od postavljaca teme je imala seksualne odnose, ali sada ne moze primiti nesto siri muski ud.
Neke zene dozive vise orgazama tokom seksa, neke ne dozive nikad u zivotu. Neke dozive stimulisanjem klitorisa, neke uobicajenim snosajem. Neke dozive orgazam samo masturbacijom. Dakle, postoji puno varijacija. Svaka zena je razlicita. Neka zena ima uzu, a neka siru vaginu. Je l po tebi i jedna i druga mogu primit jednako sirok muski ud? (Moram napravit poredjenje sa zmijom... Je l kobra moze progutat jednako velik plijen kao anakonda (a obe zmije su itekako fleksibilne, samo sto je jedna znatno veca
Kako objasnjavas da japanske prostitutke ne mogu primit siroki spolni ud nekog crna? Je l moguce da prostitutke ne mogu kontrolisat svoju vaginu?
Cicolina je primila konjski penis... Da li neka djevojka koja SAVRSENO kontrolise svoju vaginu (a do sada je imala odnose sa bjelcima) moze primit nesto tako debelo kao sto je slucaj sa Cicolinom ili je pak potrebno postepeno rastezanje dok vagina nebi postala dovoljno fleksibilna? (Na ovo moze odgovorit nas ekspert, Dedo Hikmet.)
- ljubav_aha
#82 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
pustopoljina wrote:ti mislis na:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Kegelove_vje%C5%BEbe ?
meni to i nije isto.
ne znam ,kome si se obratila,ali zelim reci,naravno da nije
- pustopoljina
#83 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
ukradeno, naravno:
.... I veličina vagine je važna !
Dosta se pisalo o tome je li veličina penisa važna, pa je došlo vrijeme da malo dotaknemo i temu o kojoj se ne raspravlja često. Da, i veličina vagine je važna!
Veličina vagine utječe na seksualno zadovoljstvo i sve je već dobro objašnjeno u Kama Sutri. Dakle, veličina je bitna, i to kod obaju partnera.
Kama Sutra muškarce opisuje kao slona, bika i zeca, a žene kao slonice, kobile i srne, pritom se misli na veličinu spolnog organa. I dok ćete nekome biti preuski, nekome široki, nemojte se deprimirati. Niste vi krivi, anatomija je!
A tu je i novo istraživanje Kim Wallen, profesorice na sveučilištu Emory, koje je pokazalo da udaljenost između klitorisa i vagine određuje koliko će žena uživati u seksu i koliko će joj trebati da doživi vrhunac, prenosi foxnews.com.
Istraživanje je pokazalo da žene kojima je klitoris od vagine udaljen 2,5 cm imaju najbolje šanse za postizanje orgazma.
Žene kojima je klitoris udaljeniji od vagine prvi su puta proučavane u 20. stoljeću, a termin koji se koristi za takve žene je téléclitoridienne.
Wallen je analizirala već postojeća istraživanja koristeći modernu tehnologiju i rezultati su potvrdili prijašnja istraživanja – žene s većom udaljenošću klitorisa od vagine teže postižu ili uopće ne postižu orgazam.
Ako je žena zabrinuta zbog veličine vagine, trebala bi se bez oklijevanja posavjetovati s ginekologom. Doktori mogu pomoći korisnim savjetima.
Neki vjeruju da vagina postaje veća nakon puno seksa, međutim to je glupost. Bez obzira koliko se seksale, vagina se neće povećati. Ono što može utjecati na veličinu je rađanje. Nažalost, što žena više puta rodi, vjerojatnije je da će vagina postati veća. Porod utječe na mišiće, a vagina postaje opuštenija. Nizom postporođajnih vježbi moguće je poraditi na mišićima kako bi ostali čvršći. Postoji i mogućnost kirurških zahvata o kojima se u zadnje vrijeme dosta priča.
Kao što vagina može biti velika, može biti i mala. No to je malo vjerojatno. Simptomi koji ukazuju na to su bolovi prilikom spolnog odnosa i nemogućnost spolnog odnosa.
Većina žena koje se žale na ovakve probleme zapravo ima normalnu vaginu. Često je njihov problem vaginizam, bolni stisak mišića rodnice koji onemogućava penetraciju. To stanje pogađa žene bilo koje dobi. U tom slučaju potrebno je napraviti pregled i konzultirati se s ginekologom
- newklear
#84 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
Kada sam rekao da je on obavio posao podrazumijevalo se da su oboje na kraju bili zadovolj(e)niljubav_aha wrote:pisem za sve ,ne samo za momcinunewklear wrote:Dok vi pišete ove tekstove - momčina (čitaj autor teme) već obavlja (ili je obavio) posao![]()
ha ha ha ,kazes da je obavio svoj po'so,haloooooooooooooooooooooooooooooooo,pa ti mislis da je taj posoa ovisan o njemu,izgleda da i ti dobro obavljas posao,bas kao i on![]()
-
PalaSa Marsa
- ljubav_aha
#86 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
1. kako mislis da mogu ali ne umijuSuti i trpi wrote:Razumijem ja tebe. Mogu, ali ne umiju! Sta muskarac treba radit u tom slucaju?ljubav_aha wrote: ama mogu same rijesiti problem,citas li sto pisemmasturbacijom se sve nauci
![]()
zena mora znati scoje tijelo da bi vodila doslovno upravljala muskarcem tokom seksa
Ti si rekla da zena preuzme incijativu, ali ja ti kazem da postoje primjeri u kojim ni to NIKAKO nije moglo pomoci, sve dok muskarac nije rukom postepeno razvuko vaginu. Kao da je muskarcima drago sto se moraju muciti oko toga... Najbolje bi bilo da zene same rijese taj problem, ali je cinjenica da mnoge ne mogu ili NE UMIJU. Djevojka od postavljaca teme je imala seksualne odnose, ali sada ne moze primiti nesto siri muski ud.
Neke zene dozive vise orgazama tokom seksa, neke ne dozive nikad u zivotu. Neke dozive stimulisanjem klitorisa, neke uobicajenim snosajem. Neke dozive orgazam samo masturbacijom. Dakle, postoji puno varijacija. Svaka zena je razlicita. Neka zena ima uzu, a neka siru vaginu. Je l po tebi i jedna i druga mogu primit jednako sirok muski ud? (Moram napravit poredjenje sa zmijom... Je l kobra moze progutat jednako velik plijen kao anakonda (a obe zmije su itekako fleksibilne, samo sto je jedna znatno veca?)
Kako objasnjavas da japanske prostitutke ne mogu primit siroki spolni ud nekog crna? Je l moguce da prostitutke ne mogu kontrolisat svoju vaginu?
Cicolina je primila konjski penis... Da li neka djevojka koja SAVRSENO kontrolise svoju vaginu (a do sada je imala odnose sa bjelcima) moze primit nesto tako debelo kao sto je slucaj sa Cicolinom ili je pak potrebno postepeno rastezanje dok vagina nebi postala dovoljno fleksibilna? (Na ovo moze odgovorit nas ekspert, Dedo Hikmet.)
2. ako je muskarac svojom rukom rasirio vaginu,zasto to ona nije u stanju odraditi,nema logike
3. djevojka jeste imala prethodne seksulane odnose,ali to ne znaci da poznaje svoje tijelo,i da ima dobar seks ili dobro iskustvo u seksu
4.neke zene mogu dozvijeti orgazam samo je dovljno da malo duze razmisljaju o njemu
5.Cicolinino tijelo je obradjeno vjesto pod rukama raznih doktora i slicnih asistenata
6.zene azije imaju problem sa sirim,ali ne sve ,znaci problem je vlro individulan
7.a ovo mi je njsaldje,sto se morate namuciti
- ljubav_aha
#87 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
dragi,tako to ne idenewklear wrote:Kada sam rekao da je on obavio posao podrazumijevalo se da su oboje na kraju bili zadovolj(e)niljubav_aha wrote:pisem za sve ,ne samo za momcinu![]()
ha ha ha ,kazes da je obavio svoj po'so,haloooooooooooooooooooooooooooooooo,pa ti mislis da je taj posoa ovisan o njemu,izgleda da i ti dobro obavljas posao,bas kao i on![]()
primjer:
jesam dobra u krevetu
sto to znaci : da sam ziasta dobra jer znam obavit' posao ili je to ipak jer imam dobrog ljubavnika pored sebe ,ili jer smo oboje nevjerovatno dobri u krevetu
nemoj tako
- Suti i trpi
#88 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
1. Ubjedila si me da zena moze kontrolisat svoju vaginu i da je direktivom iz mozga moze rasirit do odredjene velicine. Ali, ja znam da to neke zene nisu mogle, sto znaci da one to NE UMIJU
.
2. Ocigledno radi straha, jer je prethodno osjetila nepodnosljivu bol. Dakle, psihicka barijera. Zena koja je u snosaju osjetila bol, instiktivno se grci i jako tesko opusta pri novom pokusaju... Sto su bolni pokusaji cesci, to je manja sansa da pentracija uspije. Ubjedjen sam da su prstici jedino rjesenje u tom slucaju. Od pristiju nema strah, dok od penisa itekako ima.
3. Slazem se.
4. Vjerovatno si u pravu.
5. Vjerujem ti na rijec.
6. Pa naravno, sve je individualno, o tome govorim cijelo vrijeme... Ali, nisi mi odgovorila na ovo kljucno pitanje... 'Neka zena ima uzu, a neka siru vaginu. Je l po tebi i jedna i druga mogu primit jednako sirok muski ud?'
7. Takvi smo kakvi smo, bolje nemate
.
2. Ocigledno radi straha, jer je prethodno osjetila nepodnosljivu bol. Dakle, psihicka barijera. Zena koja je u snosaju osjetila bol, instiktivno se grci i jako tesko opusta pri novom pokusaju... Sto su bolni pokusaji cesci, to je manja sansa da pentracija uspije. Ubjedjen sam da su prstici jedino rjesenje u tom slucaju. Od pristiju nema strah, dok od penisa itekako ima.
3. Slazem se.
5. Vjerujem ti na rijec.
6. Pa naravno, sve je individualno, o tome govorim cijelo vrijeme... Ali, nisi mi odgovorila na ovo kljucno pitanje... 'Neka zena ima uzu, a neka siru vaginu. Je l po tebi i jedna i druga mogu primit jednako sirok muski ud?'
7. Takvi smo kakvi smo, bolje nemate
-
fixer
#89 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
Ako ti ga moze popusit to je jos dobro. Ja imam prijatelja kojem nijedna nije mogla ovo uraditi. Rjesenje - nasao je curu koja vozi kamione. Strasan je to kompleks. 
- ljubav_aha
#90 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
ljubav_aha wrote: 1. kako mislis da mogu ali ne umiju![]()
ako mogu,ako zele,sve ce nauciti o svom tijelu
2. ako je muskarac svojom rukom rasirio vaginu,zasto to ona nije u stanju odraditi,nema logike
3. djevojka jeste imala prethodne seksulane odnose,ali to ne znaci da poznaje svoje tijelo,i da ima dobar seks ili dobro iskustvo u seksu
4.neke zene mogu dozvijeti orgazam samo je dovljno da malo duze razmisljaju o njemu![]()
5.Cicolinino tijelo je obradjeno vjesto pod rukama raznih doktora i slicnih asistenata
6.zene azije imaju problem sa sirim,ali ne sve ,znaci problem je vlro individulan
7.a ovo mi je njsaldje,sto se morate namucitia kao zenama nije muka sto se tip nimalo ne muci
1.nisu mogle jer ne poznaju svoje tijeloSuti i trpi wrote:1. Ubjedila si me da zena moze kontrolisat svoju vaginu i da je direktivom iz mozga moze rasirit do odredjene velicine. Ali, ja znam da to neke zene nisu mogle, sto znaci da one to NE UMIJU.
3. Slazem se.
5. Vjerujem ti na rijec.
7. Takvi smo kakvi smo, bolje nemate![]()
.
4.hm,vjerovatno,hm ,necu dalje
6.sto je prosjecna sirina penisa,sto je iznad-prosjecna sirina penisa,sto je sa maksimalnom sirinom ulaza vagine
pronadji informacije,i bit' ce ti vlro jasno
7. izgleda jos nisi naucio da ste najsladji bas kad se najvise mucite
- ljubav_aha
#91 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
fixer wrote:Ako ti ga moze popusit to je jos dobro. Ja imam prijatelja kojem nijedna nije mogla ovo uraditi. Rjesenje - nasao je curu koja vozi kamione. Strasan je to kompleks.
nem to veze sa komleksom
- bez_ideje
#92 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
cek malo ljubav_aha......mos ti vagini mozgom svirati petu simfoniju i pri tome biti prvak u masturbaciji,nema te opustenosti koja ce provuci nesto znatno vece od "trenutnog kapaciteta" bez pocetne neugode i duze vjezbe....a ni tad nece biti moguce ukoliko postoje neka stanja poput kraceg vaginalnog kanala (to je ta prica o Azijatkinjama,imaju kraci kanal od Europejki..tj "plice su" ) i sl.
Dobro ti je receno,ne upiri ko sivonja,cackajte malo..
-
PalaSa Marsa
#93 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
Da plaho ne odudarim od teme, al' nebi bilo zgoreg znati da se vagina, odnosno maternica u toku drugog stanja poveca do 99 puta u odnosu na svoju provobitnu velicinu. Glede ovih (nazovimo ih problema, (mada sumnjam)), mislim da nebi trebalo bit' problema ako su oba partnera jednako spremni (potkovani) na cin o kojem se prica. Dakle psihicka spremnost prevashodno, a dalje se zvizdi, zbog radi ovog sto pomenuh.Suti i trpi wrote:1. Ubjedila si me da zena moze kontrolisat svoju vaginu i da je direktivom iz mozga moze rasirit do odredjene velicine. Ali, ja znam da to neke zene nisu mogle, sto znaci da one to NE UMIJU.
3. Slazem se.
5. Vjerujem ti na rijec.
7. Takvi smo kakvi smo, bolje nemate![]()
.
Druga stvar, vagina je gradjena od vlaknastih elasticnih tkiva koja su u stanju da se prilagodjavaju na oblik, velicinu i sl., prema tome nemojte se plaho opterecavati tim velicinama, centima koji mogu bit' ugodjaj, a isto tako i opterecenje (viska/manjka) ako se ne zna postupat adekvatno sa njima, bilo viska ili manjka. Zi'vli!
Last edited by PalaSa Marsa on 08/08/2010 23:31, edited 1 time in total.
- ljubav_aha
#94 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
tip treba biti strpljiv ako je neiskusna,ili on treba biti strpljiv jer nije dovoljno iskusan,ali ako zena uradi bas prvi put kontrolom,ili da mu daje instrukcije tokom njegovog dijela akcije ,su dvije najbolje opcijebez_ideje wrote:cek malo ljubav_aha......mos ti vagini mozgom svirati petu simfoniju i pri tome biti prvak u masturbaciji,nema te opustenosti koja ce provuci nesto znatno vece od "trenutnog kapaciteta" bez pocetne neugode i duze vjezbe....a ni tad nece biti moguce ukoliko postoje neka stanja poput kraceg vaginalnog kanala (to je ta prica o Azijatkinjama,imaju kraci kanal od Europejki..tj "plice su" ) i sl.
pocetna neugoda je takodjer relativna,moze se svakome desiti,to je vec put ka novoj temi
Last edited by ljubav_aha on 08/08/2010 23:32, edited 1 time in total.
- pustopoljina
#95 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
ja zbog ljubav aha i bez ideje sad zamisljam von karajana i vaginu kao ona annoying orange kako zijeva pod dirigentskom palicom

- Suti i trpi
#96 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
1. To i ja kazem, samo drugacije interpretiramljubav_aha wrote:1.nisu mogle jer ne poznaju svoje tijelo
4.hm,vjerovatno,hm ,necu dalje![]()
6.sto je prosjecna sirina penisa,sto je iznad-prosjecna sirina penisa,sto je sa maksimalnom sirinom ulaza vagine![]()
pronadji informacije,i bit' ce ti vlro jasno![]()
7. izgleda jos nisi naucio da ste najsladji bas kad se najvise mucite
4. Sta god ti mislila, to je najlakse nacin rjesenja problema, vjeruj mi na rijec. Postoje ljudi (
6. U redu, jasan mi je tvoj odgovor. Ali, to vazi samo za cure koje umiju kontrolisat svoju vaginu. Sa onim koje ne umiju nastaje problem i u tom slucaju se moraju naci alternativni nacini da se postigla dovoljna sirina vagine.
7. Aha, malo sam krivo protumacio u prvi mah. Hajde, lijepo da smo slatki, to je makar neka utjeha... I vi ste slatke kad perete sudje (sala mala)
Fino ja nauci od tebe, nesto cu cak i primjenit
- ljubav_aha
#97 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
pustopoljina wrote:ja zbog ljubav aha i bez ideje sad zamisljam von karajana i vaginu kao ona annoying orange kako zijeva pod dirigentskom palicom![]()
![]()
![]()
- bez_ideje
- ljubav_aha
#99 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
4.pobrkao si brojeveSuti i trpi wrote:1. To i ja kazem, samo drugacije interpretiramljubav_aha wrote:1.nisu mogle jer ne poznaju svoje tijelo
4.hm,vjerovatno,hm ,necu dalje![]()
6.sto je prosjecna sirina penisa,sto je iznad-prosjecna sirina penisa,sto je sa maksimalnom sirinom ulaza vagine![]()
pronadji informacije,i bit' ce ti vlro jasno![]()
7. izgleda jos nisi naucio da ste najsladji bas kad se najvise mucite.
4. Sta god ti mislila, to je najlakse nacin rjesenja problema, vjeruj mi na rijec. Postoje ljudi () koji su se mjesecima patili, pa sa prstima rjesili problem u roku od pola sata.
6. U redu, jasan mi je tvoj odgovor. Ali, to vazi samo za cure koje umiju kontrolisat svoju vaginu. Sa onim koje ne umiju nastaje problem i u tom slucaju se moraju naci alternativni nacini da se postigla dovoljna sirina vagine.
7. Aha, malo sam krivo protumacio u prvi mah. Hajde, lijepo da smo slatki, to je makar neka utjeha... I vi ste slatke kad perete sudje (sala mala)![]()
.
Fino ja nauci od tebe, nesto cu cak i primjenit![]()
.
6.pa nisu ni sve cure iste,ima puno lijenih ili nezainteresiranih osoba,ma nije seks jednako svakome vazan
zene treabju vjerovati muskarcu da bi njegovi prstici bili ucpjesni
nadam se da sma ti pomogla,koa sto rekoh probaj ONO
- ljubav_aha
#100 Re: Velicina je mozda bitna, ali ne (pre)velicina...pomozite.
bez_ideje wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
isitna,mene je jedan moj prijatelj ispitivao kao inkvizitor dok je bio u jednoj vezi
divim se muskaricma kad pitaju ,i obratno nravno