Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post Reply
ultima_palabra

#76 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by ultima_palabra »

Suti i trpi wrote:
ultima_palabra wrote:Precijenio sam te...pročitaj još desetak puta 8-)
Naravno da nema agresije ako susjedna država pripomogne borbi protiv agresora na poziv Predsjedništva RBiH...ako napadne OS te iste RBiH, situacija je naravno drukčija...
Kakva sad strana intervencija? Valjda je HV intervencijom porazila pobunjenike na svojoj teritoriji...Zašto tako brzo? Blitzkrieg je jebena stvar :-D
Gledamo iz razliciti uglova. Za mene su ratna vlada BiH, vlada RS i vlada Herceg Bosne nelegitimne institucije, jer nisu aminovane od svih konstitutivnih naroda. Zbog toga je za mene svako strano upadanje na teritoriju BiH AGRESIJA. Je l ti sada jasnije!?
:lol: Za mene je Željo osvojio Ligu prvaka, šta me briga što svijet kaže da je Inter :-) Govorimo o međunarodno priznatim kategorijama...
A nisam znao da se u Zenici u ratu čitao Garašanin i Dobrica :-?
Alfons Kauders

#77 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote:
nosara wrote: No comment... :-) Shvatam protokol, ali ovakvu bujicu odusevljenja ne...
Naprotiv...od doticnog nista drugo nisam ni ocekivao :wink:
Cijenim da se ti ne pridruzujes cestitkama? :D
Suti i trpi

#78 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Suti i trpi »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:Evo i Komsho se oglasio...
“Zadovoljstvo mi je i čast da Vama i građanima Republike Hrvatske mogu uputiti iskrene čestitke povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, dana najveće hrvatske vojne pobjede u Domovinskom ratu, kojom ste na najbolji način pokazali kako se brane domovina i vrijednosti slobodnog demokratskog svijeta", navodi se, između ostalog, u čestitki Željka Komšića.
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/100804025

Aferim... :D
No comment... :-) Shvatam protokol, ali ovakvu bujicu odusevljenja ne...
“Zadovoljstvo mi je i čast da Vama i građanima Republike Hrvatske mogu uputiti iskrene čestitke povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, dana najveće hrvatske vojne pobjede u Domovinskom ratu, kojom ste na najbolji način pokazali kako se brane domovina i vrijednosti slobodnog demokratskog svijeta"

http://www.youtube.com/watch?v=-mkeMmc7B4E

'Vrijednosti slobodnog demokratskog svijeta' - FUUUUUUUUJJ!!

Ni rijeci o nevino stradalim civilima... Izgleda da su oni kolateralna steta koja Komsicu nisu bitna. Jer, ipak, ne dobijaju se glasovi na saosjecanju sa stradalim nevinim srpskim civilima. FUUUJJ!!

P.S. Sad ce izljevi moga nezadovoljstva pojacat simpatije prema Zeljku Komsicu :D . Ako te ima, pomozi nam Boze...
kv99

#79 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by kv99 »

Suti i trpi wrote:
Alfons Kauders wrote:
Suti i trpi wrote: Oho ho, znaci tu smo :D . Odobrenje Bosanski Srba da JNA udje u BiH ne vrijedi i to je agresija, ali odobrenje Bosnjaka da udje hrvatska vojska vrijedi i to nije agresija :D . Dok ovako razmislja bosnjacka politika i vecina bosnjackog naroda, mogu samo reci... Proklet bio Srbin koji ukine RS i entitetsko glasanje.
Pa naravno da nije isto, procitaj ko je potpisao Splitsku Deklaraciju i pod cijim pritiskom.

Ako po tebi neke teroristicke paradrzavice imaju isti medjunarodno pravni subjektivitet kao Hrvatska i BiH, to je tvoj problem.

Mogu i ja na vikendici proglasiti nazavisnost, pa potpisivati sta god hocu.
Vrlo dobro znam ko je potpiso Splitsku Deklaraciju. Ali, BiH je i srpska drzava, a ja koliko znam Srbi nisu dali odobrenje za upadanje hrvatske vojske na teritoriju BiH. I Bosanski Srbi su imali sporazume sa Srbijom, pa je li to onda znaci da je JNA imala legitimno pravo da upada u BiH!?
Splitsku deklaraciju su potpisali sluzbeni predstavnici Republike Bosne i Hercegovine a pobunjeni Bih Srbi su vec prije toga odbili da budu dio Bosne i Heregovine : Oni su osnovali neku stvorevinu koja je zakonski bila samoproglasena stvorevina bez ikakvih pravnih osnova za sklapanje dogovora ili deklaracija. Dobro je naveo @AlfonsK : to je kao da ja ili neko drugo lice proglasim svoju vikendicu nezavisnom pa se zalim jer drzava u cijem je sastavu vikendica potpisuje ugovore a ne pita mene za moje misljenje :lol: Predstavnici SDS koji su zastupali BIH Srbe su svojom odlukom odlucili da istupe iz rada legitimnih organa tako da su sami odlucili da ne ucestvuju u donosenju odluka vezanih za drzavu, pa nema veze sto oni nisu stavili svoj potpis na Splitsku deklaraciju jer su se oni sami odrekli mogucnosti da to ucine ili odbiju. Znaci po tebi nije legalno sto se nije pitala dozvola Paljanskih cetnika koji sami nisu htjeli da ucestvuju u radu drzavnih organa vec su ustvari pokusali da podijele i uniste drzavu ?
Alfons Kauders

#80 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Alfons Kauders »

Suti i trpi wrote: 'Vrijednosti slobodnog demokratskog svijeta' - FUUUUUUUUJJ!!

Ni rijeci o nevino stradalim civilima... Izgleda da su oni kolateralna steta koja Komsicu nisu bitna. Jer, ipak, ne dobijaju se glasovi na saosjecanju sa stradalim nevinim srpskim civilima. FUUUJJ!!

P.S. Sad ce izljevi moga nezadovoljstva pojacat simpatije prema Zeljku Komsicu :D . Ako te ima, pomozi nam Boze...
Usput napomeni Komsica da se ne zaboravi pokloniti stotinama hiljada njemackih i japanskih civila kada sljedeci dan cestita dan pobjede nad fasizmom... :D

Mozda usput moze i pomenuti kako Tito i partizani nisu imali odobrenje sva tri konstitutivna naroda da tamane Svabe, uje i chete... :D
felipe kajetano

#81 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by felipe kajetano »

Alfons haVeru pa znas li cije oruzje onomad spasi Bihac garantovane propasti :-) ..i ti sad tako noz u djale :roll:

Ziv bio Tita i partizane u kontekstu "Oluje" ne spominji :-) ....iz postova ti mrznja izbija 300 na sat, satro poklonik Tita i partizana...pa ono nije da nisi, al' kao i ovi sto su ucestvovali u "Oluji"...Gotovina Rules :-?
Last edited by felipe kajetano on 04/08/2010 11:18, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#82 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote:Alfons haVeru pa znas li cije oruzje onomad spasi Bihac garantovane propasti :-) ..i ti sad tako noz u djale :roll:
Oruzje BeHa poreskih obveznika... :D Uredno placeno, cist racun duga ljubav... :D
Suti i trpi

#83 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Suti i trpi »

Alfons

Je li intervencija na Kosovu 1999 bila legalna i legitimna? Hajde, molim te, odgovori mi na ovo pitanje tek da vidim kako razmisljas.

Ako je za tebe prihvatljivo pravno nasilje, za mene nije.
Da ponovim, u cijeloj Oluji Hrvati su ubili otprilike isto civila kao Srbi 1992 u Bratuncu. Oluja je bila usmjerena protiv teritorije od 10000 kvadratnih kilometara koju je nastanjivalo oko 500,000 dusa, a Bratunac ima manje stanovnika od Alipasina...
Oni koji su ostali su uglavnom ubijeni.... Sta ti to govori? Da su svi civili ostali, sta mislis kako bi se proveli? Otvori oci Alfons, nemoj zmirit na cinjenice koje ti ne odgovaraju.
Konstitutivni narodi... Da, da... konstitutivni narodi...

Jebo gradjane, jebo drzavu, jebo ustav, , jebo institutcije, jebo poreske obveznike, jebo kulturu, jebo drzavnost, jebo suverenitet, jebo privredu...

Bitni su naaaam koooonstiiiiituuuuutiiiiiivniiiii naaaarooooodiiiiii....
Naravno da su bitni. Iz ove i mnogih drugih tema se vidi da su itekako bitni.
Alfons Kauders

#84 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote:Alfons haVeru pa znas li cije oruzje onomad spasi Bihac garantovane propasti :-) ..i ti sad tako noz u djale :roll:

Ziv bio Tita i partizane u kontekstu "Oluje" ne spominji :-) ....iz postova ti mrznja izbija 300 na sat, satro poklonik Tita i partizana...pa ono nije da nisi, al' kao i ovi sto su ucestvovali u "Oluji"...Gotovina Rules :-?
Naravno da izbija mrznja, :D mrznja prema degenericima koji su napali Hrvatsku i BiH, ili im trebam biti zahvalan sto su nas vratili u srednji vijek? :D

Ne mrzim narod, vec ideologiju, a to dvoje ne poistovjecuj...
Suti i trpi

#85 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Suti i trpi »

ultima_palabra wrote:A nisam znao da se u Zenici u ratu čitao Garašanin i Dobrica :-?
Prokleti bili i Garasanin i Cosic, prokleti bili oni koji su provodili njihove zamisli. Ako ima Boga, neka za njih obezbjedi najvatrenije lomace.

Hajde, nadji nesto drugo cime ces me disreditovat :D ?

Nisko, nisko, sasvim nisko...
Bosnolog

#86 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Bosnolog »

Alfons Kauders wrote:
Oruzje BeHa poreskih obveznika... :D Uredno placeno, cist racun duga ljubav... :D

Koje su morali goloruki otimati od onih sto su im ga planski uz pomoc JNA sklonili i podijelili onima koji krenuse na svoje goloruke komsije da ih bioloski potamane,.....Dio je i kupljen ponovo od onih koji su iskoristili rat da se obogate,...... :mrgreen:
Last edited by Bosnolog on 04/08/2010 11:36, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#87 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Alfons Kauders »

Suti i trpi wrote:Alfons

Je li intervencija na Kosovu 1999 bila legalna i legitimna? Hajde, molim te, odgovori mi na ovo pitanje tek da vidim kako razmisljas.
Nije. Ne znam kakve to veze ima, al' et'.
Ako je za tebe prihvatljivo pravno nasilje, za mene nije.
"Pravno nasilje" je Dodikova kovanica. Isto kao i "fasizacija". Ja uopste nemam pojma sta taj izraz treba da znaci.
Oni koji su ostali su uglavnom ubijeni.... Sta ti to govori? Da su svi civili ostali, sta mislis kako bi se proveli? Otvori oci Alfons, nemoj zmirit na cinjenice koje ti ne odgovaraju.
Ubijeno je 600 civila. Koliko Srba danas zivi u Hrvatskoj?
Naravno da su bitni. Iz ove i mnogih drugih tema se vidi da su itekako bitni.
Meni nisu, nimalo.
bicebolje

#88 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by bicebolje »

O kakvoj vi legitimnosti i legalnosti raspravljate ? To je nabitna stavka. Imaju li Ameri pravo da upadaju u Irak i Afganistan ?
Ako možeš - ratuješ, pobjediš ili izgubiš a ako ne možeš ne ratuješ, trpiš... i to bi bilo to.
ultima_palabra

#89 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by ultima_palabra »

Suti i trpi wrote:
ultima_palabra wrote:A nisam znao da se u Zenici u ratu čitao Garašanin i Dobrica :-?
Prokleti bili i Garasanin i Cosic, prokleti bili oni koji su provodili njihove zamisli. Ako ima Boga, neka za njih obezbjedi najvatrenije lomace.

Hajde, nadji nesto drugo cime ces me disreditovat :D ?

Nisko, nisko, sasvim nisko...
Ma nemam potrebu da te diskreditujem, tvoji stavovi to vrlo dobro rade...uzdravlje :)
vendetta87

#90 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by vendetta87 »

Čuj nije bilo pristanka konstitutivnih naroda.Pa šta su trebali.Nazvati srbe i reći: "eto, mi ćemo sutra da da izvršimo operaciju Oluja, u toliko i toliko sati.Nadam se da dajete svoj pristanak"
Pa nije rat igrica.
felipe kajetano

#91 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by felipe kajetano »

Alfons Kauders wrote:

Naravno da izbija mrznja, :D mrznja prema degenericima koji su napali Hrvatsku i BiH, ili im trebam biti zahvalan sto su nas vratili u srednji vijek? :D

Ajde bolan nismo djeca, svakog 4.avgusta svrsis na sliku Gotovine, Markaca i ostalih antifasista, nasljednika lika i djela J.B.Tita :)

Mrzis moj haVeru itekako, mani se prica o ideologiji :wink: .....i to iz pera lika koji pripada narodu kojem bi isti napravili "Cunami" da su mogli a ne "Oluju", koliko ih vole :wink: ...to je ono sto mi pada u oci...al' izgleda je "ljubav" prema Srbaljima tako jako da se to gubi iz vida :roll:

Nemas nikakve empatije prema ljudima koji su zrtve rata, babe koje su umirale na zapregama nisu nista znale o Velikoj Srbiji, djeca na Petrovackoj cesti takodje...Milosevica cak nikad nisu ni vidjeli na tv-u.

Jednom rijeci..ili pak dvije...fuj...bolesno....over and out.....
Suti i trpi

#92 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Suti i trpi »

Alfons Kauders wrote:Nije. Ne znam kakve to veze ima, al' et'.
Pa kako nije dragi Alfons? Po tvojim principijelinim stavovima (potkrijepljenim pravom) morala je biti legalna i legitimna? Institucije na Kosovu nisu postovale ustav Srbije, tako da bi sa tvoje tacke gledista intervencija morala biti opravdana. Objasni mi, kako je Hrvatska imala pravo upast u BiH, a Srbija nije imala pravo upast na Kosovo? Hrvatska ima pravo upast na tudjiju, a Srbija nema pravo upast na svoju teritoriju.
"Pravno nasilje" je Dodikova kovanica. Isto kao i "fasizacija". Ja uopste nemam pojma sta taj izraz treba da znaci.
'Pravo' se koristi u svrhu ugrozavanja i marginalizacije suprostavljene strane.
Ubijeno je 600 civila. Koliko Srba danas zivi u Hrvatskoj?
Ne znam koliko danas zivi. Ubijeno je 600 onih koji su ostali, cifra bi bila mnogo veca da nije bilo egzodusa srpski civila. To uopste nije tesko zakljuciti. Ubijani su starci, sta bi tek radili sa mladjima!?

Meni nisu, nimalo.
Pa naravno, uopste me necudi. Pitaj Sandzaklije i ostale manjinske narode da li je njima bitno!?
Adriatic

#93 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Adriatic »

Evo još malo pa ćemo se siti isplakati nad sudbinom onih koji su prvi svršavali na Miloševića i bili opsjednuti da otcijepe dijelove ostalih republika u cilju stvaranja Velike.......
Nešto se zaboravlja šta je bilo od osme sjednice CK Srbije.
Kad se sjetim kako su dočekivali Šešelja u Hrvatskoj, pa onih balvana, ....na početku nije bilo Tuđmana ni od korova, kad su počeli stvarati svoje SAO.
Pa odbiše plan Z4 jer zaboga samo otcjepljenje i pripajanje dolaze u obzir. Nego.
E kad im je Slobo okrenuo leđa i kad je situacija na terenu postala drugačija, e sad su krivi svi a oni su žrtve :x
bicebolje

#94 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by bicebolje »

felipe kajetano wrote:Ajde bolan nismo djeca, svakog 4.avgusta svrsis na sliku Gotovine, Markaca i ostalih antifasista, nasljednika lika i djela J.B.Tita :)

Mrzis moj haVeru itekako, mani se prica o ideologiji :wink: .....i to iz pera lika koji pripada narodu kojem bi isti napravili "Cunami" da su mogli a ne "Oluju", koliko ih vole :wink: ...to je ono sto mi pada u oci...al' izgleda je "ljubav" prema Srbaljima tako jako da se to gubi iz vida :roll:

Nemas nikakve empatije prema ljudima koji su zrtve rata, babe koje su umirale na zapregama nisu nista znale o Velikoj Srbiji, djeca na Petrovackoj cesti takodje...Milosevica cak nikad nisu ni vidjeli na tv-u.

A u RS je dan žalosti 11.7. ?
Šta očekuješ od Alfonsa ?
Ko žali neprijatelje pobogu čovječe ?
Richard Sorge

#95 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Richard Sorge »

felipe kajetano wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ajde bolan nismo djeca, svakog 4.avgusta svrsis na sliku Gotovine, Markaca i ostalih antifasista, nasljednika lika i djela J.B.Tita :)

Pa niko pametan ne kaze da nije bilo zlocina u oluji .. barem niko koga bi bilo vrijedno slusati ... pa rat je zlocin sam po sebi ... samo ne kontam sta hocesh da kazesh .. da zbog baba koje su umirale na petrovackoj cesti u zapreznim kolima a koje nisu nista znale o velikoj srbiji .. je trebalo ostaviti cetvrtinu Hrvatske u sastavu velike srbije ?? Hrvatska politika tog doba ako nije zlocinacka onda je bila vrlo blizu iste ... samo jedini koji nemaju pravo da joj to prigovaraju ( jer su cinili josh gore ) su oni koji su vodili srpsku politiku tog doba. Uz jos cinjenicu da je slobo za svoje potrebe i tamo utisao pametne srbe ... i doveo one .. koji su uradili sve ono sto je tudzman oduvjek sanjao ... pruzili mu priliku da ih " ocisti " . Uostalom ti ljudi su se pobunili protiv Drzave Hrvatske - jedino sto ih je moglo oprati je da im pobuna uspije - nije uspjela, kazna je bila neminovna, na kraju krajeva na naprednom zapadu jedan od rijetkih zlocina za koji jos uvijek vazi smrtna kazna je izdaja drzave.

I da ja sam takodjer jedan od onih koji mrze ( a ti to prevedi kako hocesh ) .... mojim rijecima bi to zvucalo kao " mrzim ideologiju i nosioce iste koji su nam pojeli 20 godina zivota do sada i pojesce josh 20 dok se ovdje ne pocne malo normalnije zivjeti - a do tada ce zemlje poput bugarske i rumunije, kojima smo se do juce smijali, za nas postati primjeri stabilnosti, sigurnosti i prosperiteta " ... ili rijecima Avde Sidrana " yebala vas velika srbija, ako ej hocete, pravite je na sprat, pustite druge na miru "
Suti i trpi

#96 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Suti i trpi »

bicebolje wrote:A u RS je dan žalosti 11.7. ?
Šta očekuješ od Alfonsa ?
Ko žali neprijatelje pobogu čovječe ?
Malo je onih koji zale... Neki zale deklerativno ili iz kurtoazije, ali ih u principu boli kurac.
Suti i trpi

#97 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Suti i trpi »

Richard Sorge wrote: Pa niko pametan ne kaze da nije bilo zlocina u oluji .. barem niko koga bi bilo vrijedno slusati ... pa rat je zlocin sam po sebi ... samo ne kontam sta hocesh da kazesh .. da zbog baba koje su umirale na petrovackoj cesti u zapreznim kolima a koje nisu nista znale o velikoj srbiji .. je trebalo ostaviti cetvrtinu Hrvatske u sastavu velike srbije ??
Nije trebalo. Bez obzira na sve, oslobodjenje Hrvatske je potpuno legitimno i legalno. Koliko vidim, to niko ne spori. Cak mi ne smeta odusveljenje Hrvata, jer im je oluja dala potpuni suverenitet... Smeta mi sto se ta pobjeda slavi u BiH... Smeta mi jer je to odusevljenje vjetar u ledja nacionalistima i sovinistima na svim stranama, a noz u ledja nastojanju da BiH jednom bude normalna drzava. U tome je stvar.

Ako svake godine na ovu i slicnu godisnjicu budemo dizali tenzije i slavili tudjiji poraz, ova drzava nikada nece biti dobro mjesto za zivljenje.
Alfons Kauders

#98 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote: Ajde bolan nismo djeca, svakog 4.avgusta svrsis na sliku Gotovine, Markaca i ostalih antifasista, nasljednika lika i djela J.B.Tita :)

Jest eto, raskrinkao si me. Puna mi kancelarija slika Tudjmana, Suska i Gotovine...

Odakle ti to da "nemam nikakve empatije" prema nevinim zrtvama rata? Imam sasvim dovoljno... Ali nemaju licemjerni politicari poput Tadica koji svakog 4. avgusta zaborave pomenuti zbog cije politike su ti ljudi nastradali.

Stoga nemoj meni prodavati muda pod bubrege i nabijati neke guilt tripove, te nesretne babe i djecu nisam ubio ni ja, ni komsija Ante, vec Slobo i njegovi lakeji - a njih se u Srbiji niko ne sjeti na godisnjicu Oluje. Niko se ne sjeti ni kako je nastala RSK, niti bilo cega sto je prethodilo Oluju. Jos koja godina i u Srbiji ce se pricati kako su Hrvati 4.8.1995. nicim izazvani napali miroljubivi i nenaoruzani srpski narod.

Uostalom ne vidim zasto se nakon 15 godina Srbi i Hrvati jos uvijek ne mogu sloziti oko nekih stvari. Hrvatima je bio cilj da naprave drzavu, Marticevim Srbima je bio cilj da zive u Srbiji - :D i jedni i drugi su uspjeli. :D
Suti i trpi

#99 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Suti i trpi »

Alfons Kauders wrote:
felipe kajetano wrote: Ajde bolan nismo djeca, svakog 4.avgusta svrsis na sliku Gotovine, Markaca i ostalih antifasista, nasljednika lika i djela J.B.Tita :)

Jest eto, raskrinkao si me. Puna mi kancelarija slika Tudjmana, Suska i Gotovine...

Odakle ti to da "nemam nikakve empatije" prema nevinim zrtvama rata? Imam sasvim dovoljno... Ali nemaju licemjerni politicari poput Tadica koji svakog 4. avgusta zaborave pomenuti zbog cije politike su ti ljudi nastradali.

Stoga nemoj meni prodavati muda pod bubrege i nabijati neke guilt tripove, te nesretne babe i djecu nisam ubio ni ja, ni komsija Ante, vec Slobo i njegovi lakeji - a njih se u Srbiji niko ne sjeti na godisnjicu Oluje. Niko se ne sjeti ni kako je nastala RSK, niti bilo cega sto je prethodilo Oluju. Jos koja godina i u Srbiji ce se pricati kako su Hrvati 4.8.1995. nicim izazvani napali miroljubivi i nenaoruzani srpski narod.

Uostalom ne vidim zasto se nakon 15 godina Srbi i Hrvati jos uvijek ne mogu sloziti oko nekih stvari. Hrvatima je bio cilj da naprave drzavu, Marticevim Srbima je bio cilj da zive u Srbiji - :D i jedni i drugi su uspjeli. :D
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Podsjecas me na Mladica koji je reko da su Bosnjaci u Srebrenici platili za ono sto je Srbima ucinio Naser Oric :shock: .
Alfons Kauders

#100 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...

Post by Alfons Kauders »

Suti i trpi wrote: Nije trebalo. Bez obzira na sve, oslobodjenje Hrvatske je potpuno legitimno i legalno. Koliko vidim, to niko ne spori. Cak mi ne smeta odusveljenje Hrvata, jer im je oluja dala potpuni suverenitet... Smeta mi sto se ta pobjeda slavi u BiH... Smeta mi jer je to odusevljenje vjetar u ledja nacionalistima i sovinistima na svim stranama, a noz u ledja nastojanju da BiH jednom bude normalna drzava. U tome je stvar.

Ako svake godine na ovu i slicnu godisnjicu budemo dizali tenzije i slavili tudjiji poraz, ova drzava nikada nece biti dobro mjesto za zivljenje.
Pobogu, pa zasto je ne bi slavili?! To je pobjeda protiv nasih neprijatelja, pobjeda protiv onih istih koji su nas izgladnjivali i ubijali ko kerove 3.5 godine...

Sjecam se kako sam se osjecao kad smo culi na radiju da je HV krenula na Krajinu - svi su znali da je Bljesak pocetak kraja, Oluja je manje-vise kraj...

Nadrealisti bi rekli da je svega 2 mjeseca nakon pocetka Oluje "izbio" mir - ako to nije povod za slavlje, onda fakat ne znam sta jeste.
Post Reply