Hrvatska granica-hrana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kurty

#76 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by kurty »

a jedno pitanje...

ako se ima uknjizena imovina na moje ime u RH, i ako je tu sve cisto, jel ima onda nekih problema oko prenosenja hrane, ili necega drugog preko granice
Josip

#77 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by Josip »

kurty wrote:a jedno pitanje...

ako se ima uknjizena imovina na moje ime u RH, i ako je tu sve cisto, jel ima onda nekih problema oko prenosenja hrane, ili necega drugog preko granice

Nema to veze, isto je.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#78 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by Pera Trta »

Josip wrote:
kurty wrote:a jedno pitanje...

Nema to veze, isto je.
Znači, ni to nije dovoljno da prođeš zakon o rasnoj čistoći?
Liska

#79 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by Liska »

Ne znam u čemu je problem sada. Iste stvari su se dešavala se Slovencima prije nego su ušli u EU. Meni su i salamu iz sendviča vadili, doduše samo jednom. Onda sam lijepo provjerio što mogu unijeti i nikada nisam imao problema. Imaš pravila i poštuj ih, u čemu je onda problem? Ako prekršiš pravilo i ako te ulove, budeš kažnjen.
michio

#80 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by michio »

Pa bas i ne vidim potrebu za takvim pravilom. Najcesce je ta hrana i usla u BiH iz Hrvatske. Kao sto iz S.Broda kupuju namirnice u B.Brodu.

Drugo je npr kad neko nosi hranu iz Meksika u Australiju kad stvarno neki insekti mogu uzrokovati katastrofu.
Liska

#81 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by Liska »

Vidi, svaka država štiti sebe. Ti kao npr. državljanin BiH možeš kupiti robe u vrijednosti od 200 KM, recimo u Sl. Brodu i unijeti je u BiH. Vrijedi i obratno. Ali sve drugo dolazi pod nadzor države i ograničenja. Pokušaj u Mađarsku unijeti nešto slično kao u Hrvatsku, pa ćeš vidjeti kako ćeš proći. Pošto dosta putujem, ne vidim zašto se netko ovome čudi jer su ista pravila na snazi u čitavoj EU. Nije ništa novo na snazi, što nije bilo ranije. Nadam se da će i BiH npr. jednog dana provoditi iste mjere prema Srbiji. Svaka zemlja koja je bila pred ulazom u EU je provodila ove mjere vrlo strogo. To su radili Mađari i Slovenci pred ulazak u EU, i vjerojatno ima veze sa nekim zahtjevima EU-a, prije nego Hrvatske.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#82 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by Pera Trta »

U kojoj li državi ovaj Jole živi, baš me interesuje :roll:
michio

#83 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by michio »

Nije stvar u tome da svaka drzava ima zakone. Ima ali ima i bizarnosti da granicar uzima sendvic :D
statix

#84 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by statix »

Image
Josip

#85 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by Josip »

Pera Trta wrote:U kojoj li državi ovaj Jole živi, baš me interesuje :roll:

Ja sam iz HR H-B!
Pera Trta

#86 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by Pera Trta »

Josip wrote:

Ja sam iz HR H-B!
A gdje je to,maaaajke ti :D
Josip

#87 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by Josip »

Pera Trta wrote:
Josip wrote:

Ja sam iz HR H-B!
A gdje je to,maaaajke ti :D

NeĐe na Bananu! :D
Better Man

#88 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by Better Man »

Josip wrote:

Ja sam iz HR H-B!
Ti si Hercegovac iz Hercegovine. Sto prije to shvatis bice ti bolje. Nikad na Jadranu, a i u unutrasnljosti Hrvatske nisam cuo od Hrvatskih gradjana ljude iz Hercegovine katolicke vjeroispovjesti zove Hrvatima, nego Hercegovcima.
ivannn

#89 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by ivannn »

Better Man wrote:
Josip wrote:

Ja sam iz HR H-B!
Ti si Hercegovac iz Hercegovine. Sto prije to shvatis bice ti bolje. Nikad na Jadranu, a i u unutrasnljosti Hrvatske nisam cuo od Hrvatskih gradjana ljude iz Hercegovine katolicke vjeroispovjesti zove Hrvatima, nego Hercegovcima.
Međusobno se zovu svakako, purgeri,zagorci, dalmatinci, istrijani i tako... jedni drugima auta bacaju... mali milijun razlika
mrtva kokoš

#90 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by mrtva kokoš »

ivannn wrote:
Better Man wrote:
Josip wrote:
Ja sam iz HR H-B!
Međusobno se zovu svakako, purgeri,zagorci, dalmatinci, istrijani i tako... jedni drugima auta bacaju... mali milijun razlika
dzaba oni se mogu zvati kako hoce ali vi ste i dalje za njih hercegovci :mrgreen:
Last edited by mrtva kokoš on 14/08/2010 20:15, edited 1 time in total.
ivannn

#91 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by ivannn »

Splinter wrote: dzaba oni se mogu zvati kako hoce ali vi ste i dalje za njih hercegovci :mrgreen:
Ja nisam hercegovac, ned'o bog :D
mrtva kokoš

#92 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by mrtva kokoš »

ivannn wrote:
Splinter wrote: dzaba oni se mogu zvati kako hoce ali vi ste i dalje za njih hercegovci :mrgreen:
onda si bosanac ;-)
ivannn

#93 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by ivannn »

Splinter wrote:
ivannn wrote:
onda si bosanac ;-)
Moglo bi se reći, iz Travnika. Moj JMB je 070653493090, ali želim biti anoniman :D
djana h

#94 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by djana h »

Josip wrote:

Ja sam iz HR H-B!
Kuku, Jole,sta rece bolan ne bio :D
Po ovome do sad,a i od sad, ti si pravi Hercegovac,nema tu bolan ne bio nikakvih skracenica ;-)
erni3

#95 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by erni3 »

Mene ufatili kad smo isli na more sa 5 hamburgera. I kad je rekao za te zakone, da to ne smijem unijeti u Hr. Onda je pocelo peglanje od jedno pola sata da bih ja na kraju rekao: "Pa zar ne vjerujes da cu ih do sljedeceg grada pojesti?". Onda me je pogledao i rekao:"vozi". Nema razloga da ne vjeruje covjeku 2 metra viskom i 150 kg teskom u vezi hambaca :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#96 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by ladyblue18 »

Josip wrote:

Ja sam iz HR H-B!
Mozda i jesi, ali Banovici su na drugom kraju drzave.

14. Aug. 2010. 23:21 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» Josip

trajni
Fair Life

#97 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by Fair Life »

michio wrote:Pa bas i ne vidim potrebu za takvim pravilom. Najcesce je ta hrana i usla u BiH iz Hrvatske. Kao sto iz S.Broda kupuju namirnice u B.Brodu.

Drugo je npr kad neko nosi hranu iz Meksika u Australiju kad stvarno neki insekti mogu uzrokovati katastrofu.
Pokusaj prenijeti jabuku iz NSW u Victoriju pa ces vidjeti kako kopaju po autu da je pronadju... a "uvezena" je iz Victorije

Image
michio

#98 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by michio »

Australijske neobicnosti .
Hvala na informaciji.
edoze1

#99 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by edoze1 »

da li se smiju unijeti sokovi tetrapak ili pvc ambalaža
Android Knego

#100 Re: Hrvatska granica-hrana

Post by Android Knego »

Djokej wrote:Ako ste istetovirani i osisani do glave i pri tome ste goli do pasa sa zlatnom lančugom teškom 55g nepoznatog porijekla, carinici ce vas zamoliti da stanete sa strane i dovesti 2 Njemačka vučijaka koji se odazivaju na slijedeća imena: Roki i Žučo.. Trkaljat će vam po svim stvarima, ukljucujuci i donje rublje samo da vam nadju nedozvoljene supstance. Na kraju neuspjele mislije koja traje cirka 2 sata dobit ce te dozvolu za nastavak puta uz jedan mineralni osmjeh.
istina! gledao svojim ocima... :D
Post Reply