ubit il ne ubit,pitanje je sad

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ljubav_aha

#76 Re: ubit il ne ubit,pitanje je sad

Post by ljubav_aha »

dada-bis wrote:Ja ne podržavam smrtnu kaznu. Za ubice, zlostavljače i silovatelje to je nagrada.

aha,nesto se onaj andrija artukovic plaho napatio :D
Zlata M.

#77 Re: ubit il ne ubit,pitanje je sad

Post by Zlata M. »

ljubav_aha wrote: izoliacija je samo drugaciji oblik usporenog procesa smrtne kazne,jedan od razloga;samoubistva izlorianih;ovo je znaci indirektan nacin ubijanja izolirane osobe,a smrtna kazna infuzijom/ je u pricnipu samo ubrazan proces dozivtona robija izolacija nemaju ni zrno humanosti,to je doslovno mucenje ,a zato sam se nasmijala budistima koji kazu : proces rehabilitacije /ovo sma procitala dok sam surfala o odnosu budizma,smrtne kazne i Bukowskog :-D
... kako rekoh :
Re: ubit il ne ubit,pitanje je sad
Postao/la Zlata M. dana 12/05/2011 17:08

Ovako posmatrano, brisu se, kako rekoh i juce, jasne konture grubosti (zagovornika smrtne kazne) i milosrdja (protivnika iste ...), kao sto je, uostalom, sa svim drugim stvarima u zivotu : sve ovisi od ugla iz kog se stvari posmatraju.
... te si ti, logicno, u ovom slucaju, mozda cak humanija od svakog protivnika smrtne kazne.
:) :wink:
ljubav_aha

#78 Re: ubit il ne ubit,pitanje je sad

Post by ljubav_aha »

Zlata M. wrote:
ljubav_aha wrote: izoliacija je samo drugaciji oblik usporenog procesa smrtne kazne,jedan od razloga;samoubistva izlorianih;ovo je znaci indirektan nacin ubijanja izolirane osobe,a smrtna kazna infuzijom/ je u pricnipu samo ubrazan proces dozivtona robija izolacija nemaju ni zrno humanosti,to je doslovno mucenje ,a zato sam se nasmijala budistima koji kazu : proces rehabilitacije /ovo sma procitala dok sam surfala o odnosu budizma,smrtne kazne i Bukowskog :-D
... kako rekoh :
Re: ubit il ne ubit,pitanje je sad
Postao/la Zlata M. dana 12/05/2011 17:08

Ovako posmatrano, brisu se, kako rekoh i juce, jasne konture grubosti (zagovornika smrtne kazne) i milosrdja (protivnika iste ...), kao sto je, uostalom, sa svim drugim stvarima u zivotu : sve ovisi od ugla iz kog se stvari posmatraju.
... te si ti, logicno, u ovom slucaju, mozda cak humanija od svakog protivnika smrtne kazne.
:) :wink:
:-D
kokuz_sa

#79 Re: ubit il ne ubit,pitanje je sad

Post by kokuz_sa »

up :skoljka: :skoljka:
Avetinho

#80 Re: ubit il ne ubit,pitanje je sad

Post by Avetinho »

Pa hajde informisi nas, jesu li ga ubili ili nisu.
kokuz_sa

#81 Re: ubit il ne ubit,pitanje je sad

Post by kokuz_sa »

hipoteticko pitanje..na vama je da kazete misljenje za ili protiv..
Avetinho

#82 Re: ubit il ne ubit,pitanje je sad

Post by Avetinho »

A mozes li preformulisati pitanje, pa se on probudio kao sudija, a sudija kao on? Ili da se probudio u proslosti, a sudija u buducnosti? Ili da se probudio kao ameba a sudija kao Srbin.

Otprilike ti je to na istom nivou.
Tercius

#83 Re: ubit il ne ubit,pitanje je sad

Post by Tercius »

kokuz_sa wrote:eh ovako..

imate nekog lika koji je pocinio strasan zlocin(ubistva,mucenja..)..eh on je sada osudjen na smrtnu kaznu ali prilikom njegovog hapsenja je doslo do nesrece je i on je povrijedjen i gubi trajno pamcenje(znaci svi moguci doktori i eksperti kazali da nece mu se vratit pamcenje i da je miroljubiv lik)..

znaci lik se ne sjeca da je ikada pocinio zlocine niti ima bilo kakav zlocinacki nagon..znaci lik je potpuno normalan covjek..

1. da treba njega osudit tj nad njim izvrsiti smrtnu kaznu...lik je potpuno nov covjek,samo ima tijelo zlocinca

2. ne treba nad njim izvrsiti kaznu jer on je novi covjek i nevin je jer nije ON pocinio te zlocine nego samo njegovo tijelo..

eto tema za malo mozganja prije ovih nasih oktobarskih izbora..
:D :D
Moram da primjetim jedno neslaganje u samom uvodu price...ako je neko osudjen ( a da to nije u odsustvu) na smrt, podrazumjeva se da je vec uhapsen, pa mene sada interesuje kada je tacno doslo do nesrece, nakon izricanja presude ili prilikom transporta do mjesta gdje ce mu biti izrecena vec unaprijed odredjenja i jos nepotvrdjena smrta kazna.Ako je nakon presude ( proslo vrijeme ) onda je stvar poprilicno jednostavna jer je osudjen ( proslo vrijeme ) za nesto sto je pocinio ( proslo vrijeme ) te vjerujem da njegovo psihicko stanje nakon izricanja presude uopste nije relevantno jer je i sama presuda izreecena kada je on bio pri stanju uma identicno onome koje je imao prilikom izvrsenja tog nekog gnusnog cina.E sad ako je do nesrece doslo prilikom njegovog transporta do mjesta gdje ce mu kazna biti izrecena gdje je on kao posljedicu zadobio navodnu transformaciju to je opet degutantna stvar jer kako da se ocitujemo o necemu i tvrdimo da je izmjenjeno ako pri tome nemamo analizu tog nekog stanja koje je vladalo do trenutka nesrece.Kako god analiza ovee situacije je u startu osudjena na propast jer je identicna situaciji da moras objasniti zeni slike sa klix nightlife gdje nekoj hanumi u pozadini guras prstenjak sa 4 promila alkohola u sebi, pravno gledajuci pocinio si gnusni zlocinacki cin preljube a realno toga se nesjecas i dok objasnjavas jako si miroljubiv lik i poprilicno trijezan sto je takodje transformacija.
Pandakonda

#84 Re: ubit il ne ubit,pitanje je sad

Post by Pandakonda »

Izvršio bi velika testiranja i ako se uvjerim da je to skroz druga osoba (psihički) onda ne bi izvršio smrtnu kaznu nego bi ga pustio ali do kraja života radio testiranja na toj osobi i tek ako bi se taj ubica vratio u njegovu glavu onda bi izvršio kaznu. Testiranja bi bila nešto tipa kao u epizodi te serije koju je pokretač teme gledao, znači pokazivanje slike žrtava i gledati da li dolazi do neke reakcije u glavi itd. Mada i ovo može biti rizik jer bi to mogao biti okidač da se taj ubica vrati i veće su šanse da će on ostat "normalan" ako ga ne bi pokušali "probudit". Što se tiče porodice žrtve, ubili oni njega ili ne ta osoba koja je ubijena se neće vratit u svakom slučaju i taj gubitak se ne može nadomjestit, dok ovako mogu ubit skroz "novog" čovjeka koji nema pojma šta se dešava.(opet kažem ako je to moguće da se desi da čovjek dobije skroz novi "restart").
TheMule

#85 Re: ubit il ne ubit,pitanje je sad

Post by TheMule »

Sjecanje nema veze s tim, ni ja se ne sjecam sta sam jeo juce, ali sam nesto pojeo. Kazna se mora platiti.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#86 Re: ubit il ne ubit,pitanje je sad

Post by pici »

Ma pobit govna... ja se nemrem sjetit jesam li jutros popijo tablete a kamoli sinoć... ko ga jebe ko god je učinio stavične zločine a pogotovo sa mučenjem, to glava na panj i.
MyTao

#87 Re: ubit il ne ubit,pitanje je sad

Post by MyTao »

Ja sam protiv smrtne kazen, nevazno sta je pocinio.
cyprus

#88 Re: ubit il ne ubit,pitanje je sad

Post by cyprus »

Protiv sam smrtne kazne, ali sam za teške uslove izdržavanja kazne... Što veći zločin - to teži uslovi... Monstrumima poput Breivika je nagrada dati više od jednog kubnog metra životnog prostora...
Post Reply