KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Palavra

#76 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by Palavra »

Ne krade se Dacia, Lada i Zastava. :run:
-Romeo-

#77 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by -Romeo- »

holowey wrote:da bi se auto rentalo, mora postojati pisani trag ulaska stalnih sredstava (kupovina, lizing, whatever), a kako je ova transakcija obavljena bez pisanog ugovora, mala je sansa da je auto uopste koristeno za rent...

kako osim rijec protiv rijeci nema nikakvog dokaza da je auto ustupio bas tom covjeku, jedino (legalno) sto mu preostaje je prijaviti kradju od strane nepoznatog pocinioca i nadati se da ce na nekom granicnom prelazu auto biti kontrolisano i zaustavljeno (ako vec nije otislo u dijelove ili neku divlju zemlju)... o ilegalnim rjesenjima neka se raspita po kafanama :wink:
no coment :shock: :lol:
emko1234

#78 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by emko1234 »

edoze wrote:@atko: da ne citiram...
seat i skoda su,porijeklom,nenjemacka auta...znaci originalne firme su iz spanije,odnosno ceske...nema veze ko je kupio koga...isto tako je dacia rumunska...sad ces mi reci i da je lamborghini njemacki,jer je pod pokroviteljstvom audija?koji je u saradnji sa vw...pa sad ispade da je lambo ustvari vw-ov?
o tom ti ja pricam,zavisi kako gledas na stvari...
volvo nije kineski zar ne?il po toj logici jest,samo se sklapa u svedskoj? :roll:
sticajem okolnosti lamborghini jest njemacki proizvod zadnjih 10 godina..ne imenom..al tehnikom 100%..i nije pod pokroviteljstvom audija..nego je u vlasnistvu audija..jer koliko ja znam jedno je vlasnik a drugo pokrovitelj..

pokretacu temu:naravno da se ne kradu sva auta jednako i ove price da je kradja njemackih marki izmisljenja je glupost..a pogotovo je glupo objasnjenje da se kod nas njemci kradu jer zaboga svi voze ta auta pa im trebaju dijelovi pa se zato auta kradu..
njemacki auto brandovi su uvijek bili na cijeni kod lopova..pritome mislim na bmw,merc i vw proizvode..kao i ostali luksuzni brandovi..jednostavno ta auta i ukradena puno lakse nadju put do kupca nego recimo nov reno il citroen il nisan..sto je sasvim logicno pa iduci redosljedom stvari mozemo skontat zasto se doticne marke ne kradu..evo prije neki dan je iz tomicevog salona ukraden x5 il x6..nov novcat..dakle ne kradu su sve marke podjednako..
sto se tice zastite..ja licno na jednom autu ima zeder i alarm a na drugom imam mult lock i fabricke zastite..i imam jos jednu jako dobru zastit..garazu :D :D :D
holowey

#79 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by holowey »

-Romeo- wrote:
holowey wrote:da bi se auto rentalo, mora postojati pisani trag ulaska stalnih sredstava (kupovina, lizing, whatever), a kako je ova transakcija obavljena bez pisanog ugovora, mala je sansa da je auto uopste koristeno za rent...

kako osim rijec protiv rijeci nema nikakvog dokaza da je auto ustupio bas tom covjeku, jedino (legalno) sto mu preostaje je prijaviti kradju od strane nepoznatog pocinioca i nadati se da ce na nekom granicnom prelazu auto biti kontrolisano i zaustavljeno (ako vec nije otislo u dijelove ili neku divlju zemlju)... o ilegalnim rjesenjima neka se raspita po kafanama :wink:
no coment :shock: :lol:
sta je smijesno? hajde napisi da se svi nasmijemo
gallileo

#80 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by gallileo »

hvala raji koja je dala iskrene savjete a svi oni koji su se pokusali nasladjivati na tudjoj mci nek mi se dobro napuse . Ovdje se radilo o klasicnoj utaji automobila i to uz prisustvo dva svjedoka cije svjedocenje ima neku ulogu u nasem pravnom sistemu , Medjutim auto sam jucer dobio nazad malo izjebano ali ipak je pred kucom . Neko je valjda naguzio i ovog iz Sirokog brijega pa je zato i ispalo svo ovo sranje . I pun mi je kurac ovog pesimizma kod raje , za sve mora da postoji rijesenje na jdan ili drugi nacin .
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#81 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by corolla02 »

gallileo wrote:hvala raji koja je dala iskrene savjete a svi oni koji su se pokusali nasladjivati na tudjoj mci nek mi se dobro napuse . Ovdje se radilo o klasicnoj utaji automobila i to uz prisustvo dva svjedoka cije svjedocenje ima neku ulogu u nasem pravnom sistemu , Medjutim auto sam jucer dobio nazad malo izjebano ali ipak je pred kucom . Neko je valjda naguzio i ovog iz Sirokog brijega pa je zato i ispalo svo ovo sranje . I pun mi je kurac ovog pesimizma kod raje , za sve mora da postoji rijesenje na jdan ili drugi nacin .
drug sad imas skolu, i ne cini to vise :thumbup: tudje ne daji nikom!
shlauf

#82 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by shlauf »

gallileo wrote:hvala raji koja je dala iskrene savjete a svi oni koji su se pokusali nasladjivati na tudjoj mci nek mi se dobro napuse . Ovdje se radilo o klasicnoj utaji automobila i to uz prisustvo dva svjedoka cije svjedocenje ima neku ulogu u nasem pravnom sistemu , Medjutim auto sam jucer dobio nazad malo izjebano ali ipak je pred kucom . Neko je valjda naguzio i ovog iz Sirokog brijega pa je zato i ispalo svo ovo sranje . I pun mi je kurac ovog pesimizma kod raje , za sve mora da postoji rijesenje na jdan ili drugi nacin .
:thumbup:

Aleee aleeeeeeeeeee :dance:
holowey

#83 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by holowey »

drago mi je da si uspio rijesiti situaciju...ali jbg bez obzira na trolove niko ovdje nije zasluzio da mu se obracas takvim jezikom :angry:
Jimmy_The_Saint

#84 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by Jimmy_The_Saint »

Drugi put daj mu kuću da iznajmljuje, genijalac. :evil:
-Romeo-

#85 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by -Romeo- »

haj nek si ga vratio, stipu raju, budala i krivih drva...............
emko1234

#86 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by emko1234 »

-Romeo- wrote:
nisam vidio opste sta je pisao ovaj oko lik sto je posudio auto na rentanje..al romeo ja ne znam koja je tvoja osnova da poklapas i jimmya* i holoweya* al ljudi su upravu 100%..kakvo rentanje auta na crno,bez ugovora..pa mogu ja drugu posudit auto al da ga on vozi a ne da ga on dalje iznajmljuje..mislim tuzno je sto je covjeka na ovo natjerala finacijska situacija al svakako mislim da je jako lose rjesenje..jer da mu kojim slucajem lik nije nikako vratio auto,a pretpostavljam da mu je ovaj dao saobracajnu..taj lik je mogao komotno da kaze da mu je ovaj prodao auto i da ga je ovaj platio s tim sto nisu napravili kupoprodajni ugovor..bila bi rijec protiv rijeci i lik bi ispusio auto 100%..mislim prica osim sto je smijesna je ujedno i tuzna jer frajer ocigledno ima godina a jos uvijek vjeruje i deda mraza..posudit auto nepoznatom licu bez ikakvog pisanog dokaza o toj ajmo reci suradnji je u najmanju ruku ludo :D zar ti prijetalju nije palo napamet da sam rentas auto..mislim da bi daleko vise para namlatio?!
gallileo

#87 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by gallileo »

svi ste u pravu , ovo je fakat skola , samo u svim varijantama najveci rizik je bio da frajer izradi za lovu a niko ni u jednom trenutku nije ni pomislio da auto moze biti utajeno , ukradeno itd ipak nas je cetvero bilo u varijanti . klepiti ga neko moze i iz garaze na kraju .
Jedno je sigurno a to je i cinjenica da sam kojim slucajem imao uredan ugovor ili pisani trag, murija ni tada ne bi mogla puno napraviti . Supci su me izvozali u tri stanice policije . Prvo me gluupaca sa portirnice u mupu preko puta kasarne poslala na ilidzu u policiju zato sto je po njenom djelo nacinjeno tamo jer sam joj ispricao da sam covjeku predao auto u bihamku na ilidzi . Kaze to je mjesto kradje . Tamo mi opet kazu da tu u stvari nije ni bilo kradje jer je auto dato dobrovoljno , jos mi kaze " jel de dobro je bilo dok si uzimao lovu tada nisi od drzave trazio savjet i napravio ovjeren ugovor u opstini nego si sad dosao kad vise nema ni love ni auta " fakat zena sve u pravu ali to ne znaci da je u takvim slucajevima neminovno da obican gradjanin popusi .. Kaze idi u Logavinu nadji nekog istrazitelja pa vidi sta ces . U logavinoj mi kazu ima osnove za utaju ali ti je najbolje da ides u siroki brijeg . ama eto ni prijavu nisam imao kome da podnesem . I dobro kaze covjek gore zalosno je jer je to sve zbog finansijske situacije , Pa ja sam do prije godinu dana imao kafic, posao , dva stana poslovni prostor, brak . Kako ovo zadnje puce popusih kafic ,poslovni prostor zenin , u jednom stanu osta ona sa djetetom , drugi renta i klepa kiriju ja na svom poslu ispadoh tehnoloski visak nakon 10 godina rada e sad mi jos auto trebaju klepiti , jebem li ga . sto me krenulo sorry udaljih se od teme skroz . Ali lakse covjeku kad izbaci iz sebe

pozzzzzzz
emko1234

#88 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by emko1234 »

gallileo wrote:svi ste u pravu , ovo je fakat skola , samo u svim varijantama najveci rizik je bio da frajer izradi za lovu a niko ni u jednom trenutku nije ni pomislio da auto moze biti utajeno , ukradeno itd ipak nas je cetvero bilo u varijanti . klepiti ga neko moze i iz garaze na kraju .
Jedno je sigurno a to je i cinjenica da sam kojim slucajem imao uredan ugovor ili pisani trag, murija ni tada ne bi mogla puno napraviti . Supci su me izvozali u tri stanice policije . Prvo me gluupaca sa portirnice u mupu preko puta kasarne poslala na ilidzu u policiju zato sto je po njenom djelo nacinjeno tamo jer sam joj ispricao da sam covjeku predao auto u bihamku na ilidzi . Kaze to je mjesto kradje . Tamo mi opet kazu da tu u stvari nije ni bilo kradje jer je auto dato dobrovoljno , jos mi kaze " jel de dobro je bilo dok si uzimao lovu tada nisi od drzave trazio savjet i napravio ovjeren ugovor u opstini nego si sad dosao kad vise nema ni love ni auta " fakat zena sve u pravu ali to ne znaci da je u takvim slucajevima neminovno da obican gradjanin popusi .. Kaze idi u Logavinu nadji nekog istrazitelja pa vidi sta ces . U logavinoj mi kazu ima osnove za utaju ali ti je najbolje da ides u siroki brijeg . ama eto ni prijavu nisam imao kome da podnesem . I dobro kaze covjek gore zalosno je jer je to sve zbog finansijske situacije , Pa ja sam do prije godinu dana imao kafic, posao , dva stana poslovni prostor, brak . Kako ovo zadnje puce popusih kafic ,poslovni prostor zenin , u jednom stanu osta ona sa djetetom , drugi renta i klepa kiriju ja na svom poslu ispadoh tehnoloski visak nakon 10 godina rada e sad mi jos auto trebaju klepiti , jebem li ga . sto me krenulo sorry udaljih se od teme skroz . Ali lakse covjeku kad izbaci iz sebe

pozzzzzzz
prijatelju..sta da ti kazem..zao mi je sto je situacija takva..mislim i najpametniji i najoprezniji dodje nekad u situaciju gdje ga moze ispusit pravo..ja nisam imao nikakvu namjeru da se smijem il sprdam s tvojom pricom samo sam iskreno rekao sto mislim..drago mi je da si auto dobio nazad i jebiga ako nista imas dobru lekciju..sretno ubuduce..
-Romeo-

#89 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by -Romeo- »

emko1234 wrote:
-Romeo- wrote:
nisam vidio opste sta je pisao ovaj oko lik sto je posudio auto na rentanje..al romeo ja ne znam koja je tvoja osnova da poklapas i jimmya* i holoweya* al ljudi su upravu 100%..kakvo rentanje auta na crno,bez ugovora..pa mogu ja drugu posudit auto al da ga on vozi a ne da ga on dalje iznajmljuje..mislim tuzno je sto je covjeka na ovo natjerala finacijska situacija al svakako mislim da je jako lose rjesenje..jer da mu kojim slucajem lik nije nikako vratio auto,a pretpostavljam da mu je ovaj dao saobracajnu..taj lik je mogao komotno da kaze da mu je ovaj prodao auto i da ga je ovaj platio s tim sto nisu napravili kupoprodajni ugovor..bila bi rijec protiv rijeci i lik bi ispusio auto 100%..mislim prica osim sto je smijesna je ujedno i tuzna jer frajer ocigledno ima godina a jos uvijek vjeruje i deda mraza..posudit auto nepoznatom licu bez ikakvog pisanog dokaza o toj ajmo reci suradnji je u najmanju ruku ludo :D zar ti prijetalju nije palo napamet da sam rentas auto..mislim da bi daleko vise para namlatio?!
sve to što vi pričate je šuplja priča bez imalo poznavanja zakonskih propisa. ja sam pokušao to objasniti sa stajališta krivičnog zakona kojeg vrlo dobro poznajem, no to kod vas izgleda ne pije vode.
-Romeo-

#90 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by -Romeo- »

gallileo wrote:svi ste u pravu , ovo je fakat skola , samo u svim varijantama najveci rizik je bio da frajer izradi za lovu a niko ni u jednom trenutku nije ni pomislio da auto moze biti utajeno , ukradeno itd ipak nas je cetvero bilo u varijanti . klepiti ga neko moze i iz garaze na kraju .

pozzzzzzz
nije žena u pravu jer je se to ne tiče, čak šta više vrlo je drska i imao si osnova da podneseš prijavu protiv nje unutrašnjoj kontroli. nadalje, izvozali su te jer nisi znao svoja prava, nažalost, tj imao si pravo da podneseš prijavu u najbližoj pu a onda oni da je prosljeđuju kome misle da treba. za ovo zadnje mi je zaista žao
holowey

#91 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by holowey »

-Romeo- wrote:
emko1234 wrote: nisam vidio opste sta je pisao ovaj oko lik sto je posudio auto na rentanje..al romeo ja ne znam koja je tvoja osnova da poklapas i jimmya* i holoweya* al ljudi su upravu 100%..kakvo rentanje auta na crno,bez ugovora..pa mogu ja drugu posudit auto al da ga on vozi a ne da ga on dalje iznajmljuje..mislim tuzno je sto je covjeka na ovo natjerala finacijska situacija al svakako mislim da je jako lose rjesenje..jer da mu kojim slucajem lik nije nikako vratio auto,a pretpostavljam da mu je ovaj dao saobracajnu..taj lik je mogao komotno da kaze da mu je ovaj prodao auto i da ga je ovaj platio s tim sto nisu napravili kupoprodajni ugovor..bila bi rijec protiv rijeci i lik bi ispusio auto 100%..mislim prica osim sto je smijesna je ujedno i tuzna jer frajer ocigledno ima godina a jos uvijek vjeruje i deda mraza..posudit auto nepoznatom licu bez ikakvog pisanog dokaza o toj ajmo reci suradnji je u najmanju ruku ludo :D zar ti prijetalju nije palo napamet da sam rentas auto..mislim da bi daleko vise para namlatio?!
sve to što vi pričate je šuplja priča bez imalo poznavanja zakonskih propisa. ja sam pokušao to objasniti sa stajališta krivičnog zakona kojeg vrlo dobro poznajem, no to kod vas izgleda ne pije vode.
bas ti je dobar taj zakon sto poznajes i bas dobro objasnjavas...
-Romeo- wrote: no coment :shock: :lol:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#92 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by arman1 »

pozzzzzzz
Malo off
Poznajem lika koji je bio u sličnoj situaciji samo što je imao jedan stan koji je ispušio. Kad se vjenčavao prodali stan koji je naslijedio da prošire kučicu koju je žena naslijedila. Pošto nije imao nikakav papir da dokaže ulaganje kao dodatnu vrijednost, po razvodu ispušio sve. Prijavio se u afganistan ili irak(jebiga ne sječam se) i tamo gulio oko 3 godine. Tu upozna neku US ARMY kravu oženi je i razguli preko bare. Ispalo je da je ženska iz vojničke familije djed general, otac veteran iz vietnama, stric zaginuo u koreji(ili obratno), dva starija brata u vojsci.
Vrhunac je da mu je neka rodica prenijela haber da dijete za koje plača alimentaciju nije on ni napravio. Sada na sudu ganja prekid alimentacije i traži povrat plačene.
-Romeo-

#93 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by -Romeo- »

holowey wrote: bas ti je dobar taj zakon sto poznajes i bas dobro objasnjavas...
ne volim se ponavljati, imaš ranije postove pa se udostoji i pročitaj. :bih:
holowey

#94 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by holowey »

-Romeo- wrote:
holowey wrote: bas ti je dobar taj zakon sto poznajes i bas dobro objasnjavas...
ne volim se ponavljati, imaš ranije postove pa se udostoji i pročitaj. :bih:
odlicno objasnjenje, svaka cast :thumbup: ako ikad zaglavim na sudu, nadam se da ces mi ti biti tuzilac :D
-Romeo-

#95 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by -Romeo- »

holowey wrote:
odlicno objasnjenje, svaka cast :thumbup: ako ikad zaglavim na sudu, nadam se da ces mi ti biti tuzilac :D
sa zadovoljstvom
probuseni $

#96 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by probuseni $ »

Kao zastitu od kradje dobro je ispred volana, do sajbe, staviti lovacki sesir i durbin da budu dobro vidljivi , i pored njih jednu praznu cauru od sacme 4-vorke... :lol: ..a na tri strane od auta zaljepis naljepnice od kakvih opasnih pasa, moze i hijena ... :lol: ...takva auta svi zaobilaze .... :evil:
baja

#97 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by baja »

vezano za naslov teme, skoro sam bio na fizikalnim i zadesim se sa jedim drotom u istom terminu. OK lik, saljivdzija...i onako u prici, nadodjosmo do kradje auta.
kaze on: "nikad se auta nisu ni prestala krasti, nego samo novine manje pisu o tome, pa raja dobiju privid da je smanjeno. i dalje su prvi na listi ubjedljivo VW, audi, a slijede ih skode pa sad i renault. ona luksuzna tipa BMW djip se isto kradu, al kako ih je manje u gradu nisu veci dio statistike".
rekao mi j ei cifru ukradeniih, al nisam siguran jel reko 5 za noc ili sedmicu.
plus nova fora (ovo sam cuo od druga koji radi u auto salonu) je sto (navodno, niko ne smije potvrditi) i lizing kuce (ako je kasko) isplate lopova, jeftinije im je nego gazdi novo auto :-)
ludnica
Minjo

#98 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by Minjo »

Kako sam ja sa Puntom miran. Da ga ostavim upaljenog u sred noći na ulici, niko ga ne bi ni pogledao. Mislim da važi za sve Fiate, Alfe i Lancie.

Prošle godine su mi RCD skinuli ispred kuće i sad više nema šta da ukradu :-)
shlauf

#99 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by shlauf »

Image

E ovakav G2 se garant neće ukrasti a kako je registrovan to samo vlasnik i gospoda iz policije zna. O tehničkoj ispravnosti ne treba ni komentarisati. Bolje je uzimati lovu na kameri prilikom prolaska sa 61 km/h nego ovaj vozač koji će masakr da napravi. Nije mi žao njega (ko ga *ebe, nek crkne ali nevini će najebati). :x

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeee :dance:
psiho

#100 Re: KOJA SE AUTA KRADU A KOJA NE...

Post by psiho »

shlauf wrote:Image

E ovakav G2 se garant neće ukrasti a kako je registrovan to samo vlasnik i gospoda iz policije zna. O tehničkoj ispravnosti ne treba ni komentarisati. Bolje je uzimati lovu na kameri prilikom prolaska sa 61 km/h nego ovaj vozač koji će masakr da napravi. Nije mi žao njega (ko ga *ebe, nek crkne ali nevini će najebati). :x

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeee :dance:
ali on je u dobar u duši
Post Reply