a da se ti nama javis kada dobijes dijete pa kad ono bude imalo jedno 3-4 godine i vise pa da onda malo popricamo o ovoj temi. pa kad ono pocne hodati pa kada padne i udari se u glavu a tebe presijece nesto u stomaku. pa kad padne i razbije nos i potece krv i poplavi nos. a ti ga kao cuvas.AmADin_gospo wrote:jaaaoo, pa to je samo dijete...zelenashica wrote:Haman pola vas nema djecu pa i ne zna kako djeca kad su sama(a nekad moraju biti i sama na putu kuca-skola) su nepazljiva,zaboravljate najbitnije:TO JE SAMO DIJETE.
ajmo zatvoriti aerodrom, može djete zalutati pod avion, ajmo ležeće i pod tramvaje postaviti, jer djeca neznaju šta je tramvaj, ajmo zavrnuti plin u cijelom gradu, može djete da se uguši.. ajmo ovo ajmo ono..
a da malo roditelji više posvete vremena na odgajanje svoje djece ? toga se niste sjetili?
LEZECI POLICAJCI-KAKO
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Control panel
#76 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
-
vnm
#77 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
nek stane ko hoce tu kad je veliki odmor, na tom dijelu djeca uopste ne prelaze ulicu, opcenito tu rijetko ko prelazi.
tu je trebao ici EVENTUALNO jedan, a jedan kad se skrene desno odmah, jer tu najvise prelaze.
tu je trebao ici EVENTUALNO jedan, a jedan kad se skrene desno odmah, jer tu najvise prelaze.
-
zonbirile
#78 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
da se razumijemo,ležeči policajci kod škola,vrtića,inaće NE.
- Control panel
#79 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
nisu bas potrefili lokacije to je tacno.vnm wrote:nek stane ko hoce tu kad je veliki odmor, na tom dijelu djeca uopste ne prelaze ulicu, opcenito tu rijetko ko prelazi.
- Cholina_Lokica
#80 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
zelenasice pricaj sta hoces, ali velika vecina djece danas jeste bezobrazna, oni kulturniji su u manjini.... i ako su djeca, trebaju da znaju kako se cesta prelazi i sve sto uz to ide. dijete sa svojih 7-8 godina to vec treba da zna, prije tog uzrasta mi je apsurdno ih pustati da sami hodaju okolo. ali ne mogu ni nauciti kad vecinom i mame i tate kad su sa njima hodaju k'o muhe bez glave, prelaze kad im je ceif, trce preko crvenog i slicne stvari.zelenashica wrote:I sad zarad par djece koja su konstatujem bezobrazna trebamo posklanjati sve ležeće i ugroziti i onu veliku većinu djece koja u susretu sa saobraćajnom nekulturom većine vozača prvo dožive stres na ulici....helem nema smisla zarad par situacija koje su zbilja bezobrazne dovoditi u pitanje sigurnost djece koja su samo obična djeca,koja trebaju preći ulicu ispred skole...
- AmADin_gospo
#81 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
očeš da ti izjavu napišem ovjerenu kod notara ako ikad nevino djete svojom greškom zgazim da mi ti lično noge slomiš?zelenashica wrote:Haman ti nemas pojma sta je odgajanje djeteta......ali budes nekad saznao....pretjeruješ i ides iz krajnosti u krajnost......ne daj Boze da pokupis necije dijete pitala bih ja tebe je l ti sad krivo sto ne bi hebeni ležeći,pa makar shebo i pola auta
nema problema, daj telefon i ajmo odma to u ponedeljak da sredimo.
-
zelenashica
#82 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Dile pa ja i pričam sta hocu......ali vi očito ne razumijete pojam "dijete".To nije odrasla osoba koja moze kontrolisati svoje igranje,nebrojeno puta sam vidjela i djecu koja idu iz skole,pa se gurkaju,igraju.....pa sta sad treba da kazemo eh nije sluso i podletio pod autoDile wrote:zelenasice pricaj sta hoces, ali velika vecina djece danas jeste bezobrazna, oni kulturniji su u manjini.... i ako su djeca, trebaju da znaju kako se cesta prelazi i sve sto uz to ide. dijete sa svojih 7-8 godina to vec treba da zna, prije tog uzrasta mi je apsurdno ih pustati da sami hodaju okolo. ali ne mogu ni nauciti kad vecinom i mame i tate kad su sa njima hodaju k'o muhe bez glave, prelaze kad im je ceif, trce preko crvenog i slicne stvari.zelenashica wrote:I sad zarad par djece koja su konstatujem bezobrazna trebamo posklanjati sve ležeće i ugroziti i onu veliku većinu djece koja u susretu sa saobraćajnom nekulturom većine vozača prvo dožive stres na ulici....helem nema smisla zarad par situacija koje su zbilja bezobrazne dovoditi u pitanje sigurnost djece koja su samo obična djeca,koja trebaju preći ulicu ispred skole...
-
zelenashica
#83 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
nema potrebe,ako moje nedaj Boze dotaknes ja te nađem na mjesecu i polomim sve sto se zove kostAmADin_gospo wrote:očeš da ti izjavu napišem ovjerenu kod notara ako ikad nevino djete svojom greškom zgazim da mi ti lično noge slomiš?zelenashica wrote:Haman ti nemas pojma sta je odgajanje djeteta......ali budes nekad saznao....pretjeruješ i ides iz krajnosti u krajnost......ne daj Boze da pokupis necije dijete pitala bih ja tebe je l ti sad krivo sto ne bi hebeni ležeći,pa makar shebo i pola auta
nema problema, daj telefon i ajmo odma to u ponedeljak da sredimo.
- AmADin_gospo
#84 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
a jeeeli, a ti bi kaznila sve vozače normalne vozače, jer je njih 5-6 idiota za volanom...zelenashica wrote:I sad zarad par djece koja su konstatujem bezobrazna trebamo posklanjati sve ležeće i ugroziti i onu veliku većinu djece
poltornizam čisti
-
zelenashica
#85 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Djeciji zivot za razliku od krajnica,kugli,guma.....NEMA CIJENU!AmADin_gospo wrote:a jeeeli, a ti bi kaznila sve vozače normalne vozače, jer je njih 5-6 idiota za volanom...zelenashica wrote:I sad zarad par djece koja su konstatujem bezobrazna trebamo posklanjati sve ležeće i ugroziti i onu veliku većinu djece
poltornizam čisti
- BSn
#86 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Ljudi moji gdje ste vi ucili vrtit volan?!
Pa, osnovno je da se na djecu uvijek obraca dodatna paznja, cak i kad se krecu trotoarom i nemaju namjeru preci cestu. Nema tu pazi ne pazi, tvoje je da dodatno pazis na njega i upozoris ga sirenom ako se dijete zanese i hoda blizu ivice nogostupa npr.
Pa, osnovno je da se na djecu uvijek obraca dodatna paznja, cak i kad se krecu trotoarom i nemaju namjeru preci cestu. Nema tu pazi ne pazi, tvoje je da dodatno pazis na njega i upozoris ga sirenom ako se dijete zanese i hoda blizu ivice nogostupa npr.
Last edited by BSn on 30/10/2010 22:28, edited 1 time in total.
- olensoner
#87 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Ma briga dzibera nekog sa truhlom dvicom za dijete on ionako preleti preko lezeceg kao i da ga nema...
- Cholina_Lokica
#88 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
savrseno dobro znam sta je dijete, ali isto tako znam i da do odredjenih godina neke stvari moze nauciti, stvari koje se moraju znati. nije problem voziti sporije, rijetko kad da idiot neki divlja 120 u po bijela dana oko skola... ali je problem ti lezeci na svakom koraku sto ih postavljaju, jer vecina normalnih vozaca unistava svoje auto i tu istu stetu mora da placa iz svog dzepa. nije problem negdje da se postavi taj lezeci, ali ovo je postalo previse, pretjerivanje samo takvo...zelenashica wrote:Dile pa ja i pričam sta hocu......ali vi očito ne razumijete pojam "dijete".To nije odrasla osoba koja moze kontrolisati svoje igranje,nebrojeno puta sam vidjela i djecu koja idu iz skole,pa se gurkaju,igraju.....pa sta sad treba da kazemo eh nije sluso i podletio pod auto![]()
nema smisla....ja stvarno ne vidim gdje je problem pored skole,vrtica voziti 30km/h i imati i na svakih 30m ležeći policajac...nema u Bosni skola na svakom koraku.....
-
zulla
#89 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
A nisu stavili po citavom Sarajevu lezece pa da si toliko ugrozenAmADin_gospo wrote:a jeeeli, a ti bi kaznila sve vozače normalne vozače, jer je njih 5-6 idiota za volanom...zelenashica wrote:I sad zarad par djece koja su konstatujem bezobrazna trebamo posklanjati sve ležeće i ugroziti i onu veliku većinu djece
poltornizam čisti
- Cholina_Lokica
#90 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
zaboravih napisati... po meni puno bolje rjesenje bi bilo da na mjestima gdje ima nekoliko skola i vrtica a jak saobracaj se postavi osoba koja ce prevoditi djecu preko ceste. kao u americi sto ode... skupi se 10-ak djece koja idu ili se vracaju iz skole, teta ili ciko izadje na cestu zaustavi auta, djeca predju...
-
zelenashica
#91 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
i sta sad ja kao mama treba da kontam je l danas bas oko skole izasao neki koji rijetko izlazi i divljaDile wrote:savrseno dobro znam sta je dijete, ali isto tako znam i da do odredjenih godina neke stvari moze nauciti, stvari koje se moraju znati. nije problem voziti sporije, rijetko kad da idiot neki divlja 120 u po bijela dana oko skola... ali je problem ti lezeci na svakom koraku sto ih postavljaju, jer vecina normalnih vozaca unistava svoje auto i tu istu stetu mora da placa iz svog dzepa. nije problem negdje da se postavi taj lezeci, ali ovo je postalo previse, pretjerivanje samo takvo...zelenashica wrote:Dile pa ja i pričam sta hocu......ali vi očito ne razumijete pojam "dijete".To nije odrasla osoba koja moze kontrolisati svoje igranje,nebrojeno puta sam vidjela i djecu koja idu iz skole,pa se gurkaju,igraju.....pa sta sad treba da kazemo eh nije sluso i podletio pod auto![]()
nema smisla....ja stvarno ne vidim gdje je problem pored skole,vrtica voziti 30km/h i imati i na svakih 30m ležeći policajac...nema u Bosni skola na svakom koraku.....
- AmADin_gospo
#92 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
ti bi ko mama svoje dijete trebala da naučiš da ulica nije za igranje, ti bi kao mama trebala svoje djete da naučiš da kad prelazi ulicu to radi na pješačkom prelazu, ti bi ko mama trebala svoje djete da naučiš da kad stane na trotoari kraj pješačkog da pogleda prvo ljevo, pa desno, pa onda opet ljevo i ako nekoga nema u blizini da može preči, a ako ima auta, da sačeka dok ne bude mogao prečizelenashica wrote: i sta sad ja kao mama treba da kontam je l danas bas oko skole izasao neki koji rijetko izlazi i divlja
valjda su i tebe tvoji tako naučili da se prelazi ulica.
-
zonbirile
#93 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
------------------------------------AmADin_gospo wrote:ti bi ko mama svoje dijete trebala da naučiš da ulica nije za igranje, ti bi kao mama trebala svoje djete da naučiš da kad prelazi ulicu to radi na pješačkom prelazu, ti bi ko mama trebala svoje djete da naučiš da kad stane na trotoari kraj pješačkog da pogleda prvo ljevo, pa desno, pa onda opet ljevo i ako nekoga nema u blizini da može preči, a ako ima auta, da sačeka dok ne bude mogao prečizelenashica wrote: i sta sad ja kao mama treba da kontam je l danas bas oko skole izasao neki koji rijetko izlazi i divlja
ne trolaj više
-
zelenashica
#94 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Vidis ja ko mama i jos i učiteljica to uvijek učim,ponavljam,....ali kako rekoh očito ne znas sta je hiperaktivnost djeteta,očito ne znaš psihološki uticaj druge djece na djecu...ali ti očito ne znaš da dijete kad pogleda lijevo,pa desno,pa lijevo....ne moze da ocijeni da li auto na daljini 100m ide 30km/h ili 120km/hAmADin_gospo wrote:ti bi ko mama svoje dijete trebala da naučiš da ulica nije za igranje, ti bi kao mama trebala svoje djete da naučiš da kad prelazi ulicu to radi na pješačkom prelazu, ti bi ko mama trebala svoje djete da naučiš da kad stane na trotoari kraj pješačkog da pogleda prvo ljevo, pa desno, pa onda opet ljevo i ako nekoga nema u blizini da može preči, a ako ima auta, da sačeka dok ne bude mogao prečizelenashica wrote: i sta sad ja kao mama treba da kontam je l danas bas oko skole izasao neki koji rijetko izlazi i divlja
ali očito i ne znaš da se djeca ne "kupuju" ...
- AmADin_gospo
#95 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
daaaavne 87 godine, ko da je danas bilo, ja sam izletio pred auto radi svoje kako kažeš "hiperaktivnosti" i kad me je stari dofatio, u na sred ulice ubio boga u meni, i izbio mi tog trena svu hiperaktivnost iz mene, do dan danas nisam prešao ulice osim preko zebre, nisam prešao ulice kad je crveno za pješake, i kad nekad pomislim da i pređem, sve se štrecam i okrečem oče li mi stari gdje iz grma iskočiti i prebit me ko mačku. evo 23-24 godine prođe od tada i još se sječam te lekcije...zelenashica wrote:Vidis ja ko mama i jos i učiteljica to uvijek učim,ponavljam,....ali kako rekoh očito ne znas sta je hiperaktivnost djeteta,očito ne znaš psihološki uticaj druge djece na djecu...ali ti očito ne znaš da dijete kad pogleda lijevo,pa desno,pa lijevo....ne moze da ocijeni da li auto na daljini 100m ide 30km/h ili 120km/h..
-
zulla
#96 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Jedno je kada dijete ide negdje i treba da predje ulicu, roditelji su duzni da nauce djecu ali mjesta kao sto su osnovne skole i gdje su djecija igralista dijete u igri ne razmislja da li ce ga auto udariti vec ce izletjeti za loptom, jer oni nisu potpuno zrele licnosti.
- Better Man
#97 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Podrzavam lezece policajce i stavio bi ih ispred svake skole i obdanista, jer sigurnost djece je najpreca, a i ne samo djece vec i ostalih ucesnika u saobracaju. Sit sam raznoraznih manijaka koji glume Schumahere, kao i oni koji u uskoj jednosmjernoj ulici idu u zabranu.
-
zelenashica
#98 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Sad mi je jasnije tvoje razmišljanje....sa deset više mozda budeš shvatio kakve stvari ovdje pišeš......tvoj stari je haman imao sreću da mu metoda fizičke lekcije urodi plodom ali danas ,na danasnjoj djeci ta metoda hem se ne smije primjenjivati hem nema ni uroda ...stoga....za mene ova tema s tobom --------> crta.AmADin_gospo wrote:daaaavne 87 godine, ko da je danas bilo, ja sam izletio pred auto radi svoje kako kažeš "hiperaktivnosti" i kad me je stari dofatio, u na sred ulice ubio boga u meni, i izbio mi tog trena svu hiperaktivnost iz mene, do dan danas nisam prešao ulice osim preko zebre, nisam prešao ulice kad je crveno za pješake, i kad nekad pomislim da i pređem, sve se štrecam i okrečem oče li mi stari gdje iz grma iskočiti i prebit me ko mačku. evo 23-24 godine prođe od tada i još se sječam te lekcije...zelenashica wrote:Vidis ja ko mama i jos i učiteljica to uvijek učim,ponavljam,....ali kako rekoh očito ne znas sta je hiperaktivnost djeteta,očito ne znaš psihološki uticaj druge djece na djecu...ali ti očito ne znaš da dijete kad pogleda lijevo,pa desno,pa lijevo....ne moze da ocijeni da li auto na daljini 100m ide 30km/h ili 120km/h..
- AmADin_gospo
#99 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
samo vi tako nastavite djecu odgajati pa ih onda kupite sa hauba il s grana pored puta, samo nemojte kukati na vozače, jer se 90% udesa ne pravi na pješačkim prelazima nego van njih i krivci su djeca i penzioneri.zelenashica wrote:Sad mi je jasnije tvoje razmišljanje....sa deset više mozda budeš shvatio kakve stvari ovdje pišeš......tvoj stari je haman imao sreću da mu metoda fizičke lekcije urodi plodom ali danas ,na danasnjoj djeci ta metoda hem se ne smije primjenjivati hem nema ni uroda ...stoga....za mene ova tema s tobom --------> crta.
vaše frustracije istresajte na neki drugi način, i ako volite toliko ležeče policajce, kuči si kupite i montirajte po 3-4 komada pa se po njima pentrajte ko koze.
uostalom, ionako neče prezimiti, saće grtalice sve da ih pobucaju kad snijeg napada
-
zelenashica
#100 Re: LEZECI POLICAJCI-KAKO
Jesi li ti siguran da si dobro?AmADin_gospo wrote:samo vi tako nastavite djecu odgajati pa ih onda kupite sa hauba il s grana pored puta, samo nemojte kukati na vozače, jer se 90% udesa ne pravi na pješačkim prelazima nego van njih i krivci su djeca i penzioneri.zelenashica wrote:Sad mi je jasnije tvoje razmišljanje....sa deset više mozda budeš shvatio kakve stvari ovdje pišeš......tvoj stari je haman imao sreću da mu metoda fizičke lekcije urodi plodom ali danas ,na danasnjoj djeci ta metoda hem se ne smije primjenjivati hem nema ni uroda ...stoga....za mene ova tema s tobom --------> crta.
vaše frustracije istresajte na neki drugi način, i ako volite toliko ležeče policajce, kuči si kupite i montirajte po 3-4 komada pa se po njima pentrajte ko koze.
uostalom, ionako neče prezimiti, saće grtalice sve da ih pobucaju kad snijeg napada
Tek sad nakon ovog rečenog se bojim za svoje dijete kada osoba koja je vozač može napisati ovakvu gadost.