Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

shlauf

#76 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by shlauf »

Image

:thumbup:

Aleee aleeeeeeee :dance:
osobica

#77 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by osobica »

I, da zakljucimo pricu. :)

Rekli u ABC-u da ce stici od 45 do 75 dana, stigao je za 50ak. Auto izgleda SJAJNO, opremljen jos bolje (bez obzira na spisak liste, kad se to vidi, zaista je impresivno), dodatna sjedista, sva preklapanja- jednim prstom se otvaraju/zatvaraju. GrandPicasso vrlo udoban, upravljiv, 'vozljiv'..znaci prvi utisci vise nego pozitivni.
Pohvale i auto kuci, sve sto su rekli to su i ispostovali.
:thumbup:
Better Man

#78 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by Better Man »

Super! Drago mi je da ste zadovoljni vozilicom! Nek vam je sretno i da pređete što više kilometara i da nemate nikakvih kvarova!
Gorštak

#79 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by Gorštak »

Dozvolite mi mali offtopic da ne otvaram novu temu:
Zelim kupiti astru H. Vidim ovdje puno rijeci hvale za 1.9 cdti motor, a ja k'o zamislio 1.7 cdti.
Moze li mi neko reci da li se ova dva motora razlikuju samo po kubikazi ili postoje i neke sustinske razlike? Inace, iskustva sa tim autom i motorom...?

Unaprijed zahvalan :sax:
Chemist

#80 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by Chemist »

Mislim da je 1.7 originalno ISUZU-ov motor i kao takav se pokazao jako dobar, tacno da je malo rastrosniji ali vrlo robustan i pouzdan. Za 1.9 nisam siguran ali mislim da je on originalno FIAT-ov, zaostao iz propalog braka FIAT-a i GM-a.
Dosta informacija o tim motorima se moze naci u tekstovima Zeljka Marusica na autoportalima u Hrvatskoj.
FIAT-ov motor je po mojim iskustvima i saznanjima jako dobar i dugovjecan uz normalni uslov rednovnog i propisanog odrzavanja.
Last edited by Chemist on 31/08/2010 10:23, edited 1 time in total.
ranger

#81 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by ranger »

dobri su oba, s tim da je 1.9cdti "cijenjeniji" u automobilskom svijetu. tacno je da potice od fiata i jedan je od boljih dizelskih motora na trzistu. 1.7 je japanski i koliko znam postoji u izvedbi od 80 i 101 ks. moje misljenje je da je ovaj od 101ks ok, al prava mjera je 1.9cdti sa 120ks. ima i 1.9cdti sa 150ks... sad ovisi za sta ti treba.
Gorštak

#82 Re: Opel Zafira ili Renault GrandScenic?

Post by Gorštak »

Ma nista posebno mi ne treba brate - standardna prica, zena, dvoje djece, porodicni auto, s posla na pos'o, malo hodanje, eto... Sad vozim astru g 2.0 dti 16v i ona mi je bas ono super, al' 99 godiste pa je vakat mijenjati. Da mi je opet lijepu astru od nekih 14-15 k.
Fala na savjetima :)
Post Reply