Njemačka - Engleska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ovca

#76 Re: Njemačka - Engleska

Post by ovca »

Dragi moji Englezi,cinjenice bole!!!
7 finala od toga 3 puta prvaci :wink:
Znaci treba vam jos minimalno 24 godine(sto se barem finala tice,a i to je neki uspjeh valjda) da postignete to sto njemci imaju :skoljka:
Njemci imaju mladu i poprilicno neiskusnu ekipu,talenat je tu imajuci u vidu da je vecina ovih mladih igraca osvojila u-21 Evropsko prventsvo i to gledaj slucajnosti bas protiv Engleske 4:0 :D :D :D
Jedini adut engleza jest onaj zabar i naravno Rooney kojem skidam kapu!
ultima_palabra

#77 Re: Njemačka - Engleska

Post by ultima_palabra »

sumirprimus wrote:Hmmm,bice gutavo,vraca se svabama klose ,znaci kakau i gomez na klupu :-)
Al ozil sto igraaaa :thumbup: kad ga izvede protiv srbije nisam mogo vjerovat...
A opet vamo valjda bi i runi mogo proradit...
Elem klasik...
Ma klasik je samo po ovom prepucavanju...ekipe su objektivno u rangu Švicarske i Slovačke ;-)
belafonte

#78 Re: Njemačka - Engleska

Post by belafonte »

Oo kako se Englezi potcjenjuju, to je poezija, al dobro je to...

Činjenica jeste, da Engleskoj fali kreativnosti, al realno imaju najjačeg trenera na WC, čovjeka koji je rođeni pobjednik, ima tu i Del Bosque, ovo ostalo je za plakanje.

Meni je dovoljno da pogledam ove komentare ovdje i onda bacim pogled na klupu Engleske i vidim kakav imperator tamo sjedi i onda se baš ono od srca nasmijem :D
ultima_palabra

#79 Re: Njemačka - Engleska

Post by ultima_palabra »

belafonte wrote:Oo kako se Englezi potcjenjuju, to je poezija, al dobro je to...

Činjenica jeste, da Engleskoj fali kreativnosti, al realno imaju najjačeg trenera na WC, čovjeka koji je rođeni pobjednik, ima tu i Del Bosque, ovo ostalo je za plakanje.

Meni je dovoljno da pogledam ove komentare ovdje i onda bacim pogled na klupu Engleske i vidim kakav imperator tamo sjedi i onda se baš ono od srca nasmijem :D
Pratim Don Fabija 15tak godina, i nikad mi nije izgledao onako izbezumljeno i bespomoćno :-D
Pa prije utakmice sa Slovenijom je izjavljivao da će ispasti, kako je sav trud u 2 godine bio uzalud i slično...vjerovatno je i on izgubio živce sa taktički nezrelim zvijezdicama i neobrazovanim novinarima 8-)
Trasimaco

#80 Re: Njemačka - Engleska

Post by Trasimaco »

Jedino sto ne zelim vidjeti su penali. Sve ostalo cu lako podnijeti, kako god da zavrsi.
JThomas

#81 Re: Njemačka - Engleska

Post by JThomas »

očekujem mnogo ružnu utakmicu.
belafonte

#82 Re: Njemačka - Engleska

Post by belafonte »

ultima_palabra wrote:
belafonte wrote:Oo kako se Englezi potcjenjuju, to je poezija, al dobro je to...

Pratim Don Fabija 15tak godina, i nikad mi nije izgledao onako izbezumljeno i bespomoćno :-D
Pa prije utakmice sa Slovenijom je izjavljivao da će ispasti, kako je sav trud u 2 godine bio uzalud i slično...vjerovatno je i on izgubio živce sa taktički nezrelim zvijezdicama i neobrazovanim novinarima 8-)
Nisam ga ni ja nikad vidio onako raspamećenog, al odmah poslije tekme je bio happy...možda jesu panjevi, al utuvit će Capello i panju taktičke finese :mrgreen:
ultima_palabra

#83 Re: Njemačka - Engleska

Post by ultima_palabra »

Još nešto, Capello nije tip za turnire, lige su njegov fah...osvojio je 9 prvenstava, a Ligu prvaka samo jednom...
Trasimaco

#84 Re: Njemačka - Engleska

Post by Trasimaco »

JThomas wrote:očekujem mnogo ružnu utakmicu.
Kakva god utakmica da bude, ja ne znam za jaci sudar od ovog. Vrh.
elixiaboy

#85 Re: Njemačka - Engleska

Post by elixiaboy »

ultima_palabra wrote:Još nešto, Capello nije tip za turnire, lige su njegov fah...osvojio je 9 prvenstava, a Ligu prvaka samo jednom...
samo jednom... :lol:

pa koliko je puta treba osvojiti
ultima_palabra

#86 Re: Njemačka - Engleska

Post by ultima_palabra »

elixiaboy wrote:
ultima_palabra wrote:Još nešto, Capello nije tip za turnire, lige su njegov fah...osvojio je 9 prvenstava, a Ligu prvaka samo jednom...
samo jednom... :lol:

pa koliko je puta treba osvojiti
Pa trenirao je 5 godina Milan koji je bio tada daleko najskuplja ekipa na svijetu. Zatim Madrid u 2 navrata koji je uvijek kandidat za titulu, njegov Juve je bio beton ekipa, a ni Roma nije bila za odbaciti. Sigurno je mogao još koji put ;-)
belafonte

#87 Re: Njemačka - Engleska

Post by belafonte »

Nadoknadiće propušteno sa Engleskom :wink:
Trasimaco

#88 Re: Njemačka - Engleska

Post by Trasimaco »

Majke mi, ne mogu iscekati ovu utakmicu. Vuvuzele se uopste nece cuti. :thumbup:
elSaik

#89 Re: Njemačka - Engleska

Post by elSaik »

Ovaj duel spada u kategoriju fudbal nije pitanje života ili smrti, fudbal je mnogo više od toga. Jedva čekam i lagano se upjevavam, ten german bombers in the air, there were ten german... 8-)
nuraH

#90 Re: Njemačka - Engleska

Post by nuraH »

ma Capello je šah, vidi ga ovdje:

dr.Gonzo

#91 Re: Njemačka - Engleska

Post by dr.Gonzo »

Volio bih da ih Svabe nasicaju jedno 3:0 :)
simonese

#92 Re: Njemačka - Engleska

Post by simonese »

dr.Gonzo wrote:Volio bih da ih Svabe nasicaju jedno 3:0 :)
ma dosta i 1:0
Vjeruj!

#93 Re: Njemačka - Engleska

Post by Vjeruj! »

Strah je vidljiv u ocima svakog Svabe, a mi vec sada razmisljamo o proslavi titule sa nasom divnom Kraljicom. Image
Vernes_AMG

#94 Re: Njemačka - Engleska

Post by Vernes_AMG »

ja bih zelio da englezi prodju , samo zbog toga sto bi , ukoliko argentinci prodju meksiko , gledali nesto sto svaki fudbalski fanatik prizeljkuje , uh kakav bi to bio spektakl , Argentina - Engleska 8-)
vicious

#95 Re: Njemačka - Engleska

Post by vicious »

Vernes_AMG wrote:ja bih zelio da englezi prodju , samo zbog toga sto bi , ukoliko argentinci prodju meksiko , gledali nesto sto svaki fudbalski fanatik prizeljkuje , uh kakav bi to bio spektakl , Argentina - Engleska 8-)
Uh, ne znam... onda bi morali gledati ponižavanje Engleza, a to ne bih volio, jer inače su mi simpatični - onako kao pojedinačni igrači, kao tim su noćna mora :)
pot

#96 Re: Njemačka - Engleska

Post by pot »

Ja mislim da se ova tema moze komotno zakljucat :lol: :lol:
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100625057
Paul izuva :run: :lol:
Vernes_AMG

#97 Re: Njemačka - Engleska

Post by Vernes_AMG »

vicious wrote:
Vernes_AMG wrote:ja bih zelio da englezi prodju , samo zbog toga sto bi , ukoliko argentinci prodju meksiko , gledali nesto sto svaki fudbalski fanatik prizeljkuje , uh kakav bi to bio spektakl , Argentina - Engleska 8-)
Uh, ne znam... onda bi morali gledati ponižavanje Engleza, a to ne bih volio, jer inače su mi simpatični - onako kao pojedinačni igrači, kao tim su noćna mora :)

meni to ne bi smetalo :-D

englezi jesu malo pokazali , ali prava snaga ekipe ce se vidjeti u knock out fazi , tu nema pardona , u grupi gresku mozete ispraviti u slijedecoj tekmi , ovako u tih 90min moras dati sve od sebe inace se pakujes i ides sa Italijom kuci :mrgreen:
Better Man

#98 Re: Njemačka - Engleska

Post by Better Man »

Vrijeme je da Englezi naplate sve dugove Njemačkoj za ona silna ispadanja na penale.
Trasimaco

#99 Re: Njemačka - Engleska

Post by Trasimaco »

Bas sad kontam, kad ih je to zadnji put Njemacka dobila u regularnom toku utakmice? Mislim na utakmice kvalifikacija i zavrsnih turnira.
Vjeruj!

#100 Re: Njemačka - Engleska

Post by Vjeruj! »

Dobili su 2000. prvu u onim kvalifikacijama 0-1, ali znamo onda sta je bilo kad su se Rojalisti naljutili.
Strah, koji Svabe imaju od strasnih Engleza, je nase najvece oruzije.

God save The Queen!
Locked