Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zonbirile
#76 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
riješenje se nameće samo po sebi,uplatiš svaki mjesec 100-200KM i voziš rahat ,a i murija se ne maltretira,stalan dotok novca.
- atko
#77 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
Kako na 61 pa tu nije ogranicenje ni 40 ni 50 nego 60 (ostaje) i trebalo bi na 71 po novom jel ... a kod ekonomske bi onda trebala na 51 da slika jer je tu znak 40 ...Haris.ba wrote:Kakve su ono karafeke. Pored kampusa kamera slika na 61. Pretpostavljam i onda kod Ekonomske škole. Kod televizije je valjda na 71. Na Stupu je valjda 61. Pa zar nisu rekli da će glavnom đadom biti ograničenje 60( a što jes jes, nema znaka ograničenja od 60, već uglavnom na rijetkim mjestima), a kamere slikati tek na 71? Nisam skontao na koliko slika ona na Otoci. Uglavnom, biću slikaniji od kakvih modela.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#78 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
Mislim da tog znaka ograničenja na 40km/h tu odavno više nema?!a kod ekonomske bi onda trebala na 51 da slika jer je tu znak 40
- atko
#79 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
Pa onda i tu kamera treba slikati a 71 ... mislim i ta tolerancija od +10 je ok ... al nek se vise dogovore i neka kazu koliko je gdje ogranicenjeRomeo 80 wrote:Mislim da tog znaka ograničenja na 40km/h tu odavno više nema?!a kod ekonomske bi onda trebala na 51 da slika jer je tu znak 40
-
maxell_sarajevo
#80 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
Dosadni ste vise sa ogranicenjem, pritisni kocnicu smanji brzinu na 55Km/h, prođi semafor i po gasu. 
-
zonbirile
#81 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
joj vas,pa kao i rtv pretplata,imaš tv plati,imaš auto plaćaj kazne,pa recesija je pobogu.Ja tvrdim da u periodu od 7h-18h u gradu nema težih saobraćajki,konačno imaju njihove analize,ali ne na ovaj način.Teške posljedice sa pogibijama i materijalnim štetama su na prilazima i u gradu u noćnim satima.Ograničenja ne znače mnogo narkosu i budali,ali je problem što u kritičnim segmentima vremena i prostora nema murije,a najviše ih je u špicama ,jer je ulov i najbolji tada 8h-10 i 14-16 i to u centru.Ko kad vidje drota na prilazu u 2h i to svaki dan.Toliko je providna taktika i funkcionisanje murije,najbolja je III policijska.Kada skontaš jade i nemaju gdje,oko stanice Švrakino selo,gdje je trola prosjek ionako 30km/h,u bulevaru M.Selimovića,gužva ,jarane da padneš pod točkove,niko ne zaustavi kolonu.I šta sad,a treba hljeb zaraditi,sebi i guzonjama.Obratite pažnju,smiješno,ko cirkus Adria da gostuje,sve živo što se na biciklu održava je istjerano na jedinu opciju za ulov.Pa kada skreneš kod Bitumenke da polukružno uđeš ka Dobrinji,imaš par štrupfova i lijevo i desno,onda poslije semafora,komada jedan ,pa poslije Fahdove đamije na skretanju trole kom2.I tako eto oni cijelo ljeto,love,pecaju,blizu i hladovina,kafa ,sok,a i do stanice za čas su.Okolo,pa rekoh možeš skončati na kolovozu,nigdje nikog,a Fahri ih otjerao ispred Avaza i jest brate onako izbljedeli pred hotelom ne ide,prešli kod Hece na proširenje.Cijelo stanica na par lokacija ,bacila grunt i-čeka.
-
maxell_sarajevo
#82 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
Prosli vikend vracao se iz Blazuja u 02:30, sreo policiju na sljedecim mjestima:zonbirile wrote:joj vas,pa kao i rtv pretplata,imaš tv plati,imaš auto plaćaj kazne,pa recesija je pobogu.Ja tvrdim da u periodu od 7h-18h u gradu nema težih saobraćajki,konačno imaju njihove analize,ali ne na ovaj način.Teške posljedice sa pogibijama i materijalnim štetama su na prilazima i u gradu u noćnim satima.Ograničenja ne znače mnogo narkosu i budali,ali je problem što u kritičnim segmentima vremena i prostora nema murije,a najviše ih je u špicama ,jer je ulov i najbolji tada 8h-10 i 14-16 i to u centru.Ko kad vidje drota na prilazu u 2h i to svaki dan.Toliko je providna taktika i funkcionisanje murije,najbolja je III policijska.Kada skontaš jade i nemaju gdje,oko stanice Švrakino selo,gdje je trola prosjek ionako 30km/h,u bulevaru M.Selimovića,gužva ,jarane da padneš pod točkove,niko ne zaustavi kolonu.I šta sad,a treba hljeb zaraditi,sebi i guzonjama.Obratite pažnju,smiješno,ko cirkus Adria da gostuje,sve živo što se na biciklu održava je istjerano na jedinu opciju za ulov.Pa kada skreneš kod Bitumenke da polukružno uđeš ka Dobrinji,imaš par štrupfova i lijevo i desno,onda poslije semafora,komada jedan ,pa poslije Fahdove đamije na skretanju trole kom2.I tako eto oni cijelo ljeto,love,pecaju,blizu i hladovina,kafa ,sok,a i do stanice za čas su.Okolo,pa rekoh možeš skončati na kolovozu,nigdje nikog,a Fahri ih otjerao ispred Avaza i jest brate onako izbljedeli pred hotelom ne ide,prešli kod Hece na proširenje.Cijelo stanica na par lokacija ,bacila grunt i-čeka.
Kod Crkve na Vrelu Bosne,
Na izlazu sa auto puta,
kod hotela Radon Plaza,
Na Otoci kod Merkura i
kod podvoznjka za Buca Potok.
Ima njih navecer, al slabo da raju zaustavljaju jer vecinom svi voze opreznije nego po danu jer znaju da ima policije i da ih je lakse skontati kad naprave prekrsaj.I ja prvi po danu vozim 70-75 po gradu, al navecer Bogami smanjim na 60Km/h.
- johntra
#83 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
kamera kod Maršalke slika na 61, jer prema novim dopunama zakona na glavnoj cesti ograničenje je 60, ali SAMO GDJE POSTOJI ZNAK za ograničenje ograničenje od 60, gdje nema znaka ograničenje je 50 kmh...takva situacija je na potezu od Mašinske do Pofalića, gdje je i smještena kamera...za ostale kamere važi ograničenje 60, jer prije njih postoje znakovi...ne znam šta je sa onom kod ekonomske, ali mislim da nema nigdje znaka u blizini, tako da možda i za nju vrijedi ograničenje 50, što znači da možda slika na 61...e sad, samo treba povesti inicijativu da se na te dionice postave znakovi od 50, da ne bi raja bacala grah koliko je gdje ograničenje...
- Jimmy_The_Saint
#84 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
Aman koje sranje. 
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#85 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
Pa rekli su da na glavnoj saobraćajnici u Sarajevu ograničenje ostaje 60 km/hjohntra wrote:kamera kod Maršalke slika na 61, jer prema novim dopunama zakona na glavnoj cesti ograničenje je 60, ali SAMO GDJE POSTOJI ZNAK za ograničenje ograničenje od 60, gdje nema znaka ograničenje je 50 kmh...takva situacija je na potezu od Mašinske do Pofalića, gdje je i smještena kamera...za ostale kamere važi ograničenje 60, jer prije njih postoje znakovi...ne znam šta je sa onom kod ekonomske, ali mislim da nema nigdje znaka u blizini, tako da možda i za nju vrijedi ograničenje 50, što znači da možda slika na 61...e sad, samo treba povesti inicijativu da se na te dionice postave znakovi od 50, da ne bi raja bacala grah koliko je gdje ograničenje...
- johntra
#86 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
rekli su to, ali se sad vade kao da se ograničenje bez znakova odnosi i na dijelove glavne ceste...prema posljednjim informacijama, izgleda da će se uskoro postaviti znakovi na tim dionicama za ograničenje 50 kmh...
- aerosa
#87 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
Šta reći nego da je gamadi zafalilo para u budžetu i skontali su kako da ga napune...johntra wrote:rekli su to, ali se sad vade kao da se ograničenje bez znakova odnosi i na dijelove glavne ceste...prema posljednjim informacijama, izgleda da će se uskoro postaviti znakovi na tim dionicama za ograničenje 50 kmh...
E sad me interesuje na koji način da čovjek uhvati famozni zeleni val kad ne smije voziti ni 61kmh
Sinoć me kod maršalke "upucalo" na 65, ali ne samo mene...Blica toliko da čisto sumnjam da će uspjeti onaj blic do kraja godine izdurati.....
-
japo-
#88 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
- aerosa
#89 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
Vidjet ćeš za par dana kako slikajapo- wrote:![]()
hajd bez zeze jel to slika na 61 ... a u pm
![]()
Samo čekaj čestitku kući
-
japo-
#90 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
moram kupit registrator

- aerosa
#91 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
japo- wrote:moram kupit registrator![]()
Ma nije mi jasno zašto odmah uz registraciju ne naplate još po 5,6 glava svima unaprijed za kazne i da smo rahat....
E baš bih volio vidjeti tog ko neće ni jednom pasti po novim propisima....
- Jimmy_The_Saint
#92 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
Kakvi kreteni. Jebale ih kamere i ko im ih dade a pogotovo im jebalo 50 na sat milu majku u dupe.
Ništa, što kaže maxell, prikoči kod kamere i ćao mile. Tako je i dosad išlo.
- aerosa
#93 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
Jest kad bi mogao ostati koncentrisan po vazdan a kamera na svakom koraku....Jimmy_The_Saint wrote:Kakvi kreteni. Jebale ih kamere i ko im ih dade a pogotovo im jebalo 50 na sat milu majku u dupe.
- Van Halen
#94 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
Sinoć kod maršalke frajera uslika vozio oko 70.
-
japo-
#95 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
- nosara
#96 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
Ta odluka ima samo jednu svrhu: otimanje para svakom vozacu koji nije 110% skoncentrisan na brzinu kojom vozi... Bice vise udesa, jer ce rulja, umjesto da gledaju gdje idu, gledat da ne prekorace 61...
A hairlije koji su dosad vozili 130 i vise, vozice 130 i pored ove odluke... Neregistrovani gti16v, dozvola oduzeta jos davno, davno... Ko im ista moze...
Kredo danasnje vlasti je: zakomplikuj, uspori, zaguzvaj...
Najsumidrazi kad mi se proderu iza meneka "oslobodi srednju traku"...
Padaju mi na pamet vodene boje... 
A hairlije koji su dosad vozili 130 i vise, vozice 130 i pored ove odluke... Neregistrovani gti16v, dozvola oduzeta jos davno, davno... Ko im ista moze...
Kredo danasnje vlasti je: zakomplikuj, uspori, zaguzvaj...
Najsumidrazi kad mi se proderu iza meneka "oslobodi srednju traku"...
- Irelevantan
#97 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
Kralju nisi ništa bolje mogao rećiatko wrote:Jest ... nedavno sam npr nekolik osedmica boravio u Ljubljani ... kao i svi vozio normalno 60 ... nikad i nigdje nisam muriju vidio ... na zuto svi pozure da prodju ... tolerancija je tu da omoguci bolji tok saopbracaja ... i naravno ima ring ... izadjes i sibas okolo 130 i eto te u drugom djelu grada za cas ... a kod npr M17 prolazi korz naseljeno mjesto(ne)forumas wrote:pa u zemljama eu ogranicenje u naseljenim mjestima je 50 km/hi tu je sad 50 :S ... a iza zbuna drumski razbojnici pardon policajci ko kakvi hajduci :S
daleko smo mi od EU zato bolje ne povlaci tu paralelu ... i ne pravite se vise pametni ... zivimo u cirkusu od drzave u kojem ce murija da lovi u mutnom i to je jedino sto meni smeta a i vecini na ovoj temi
Nažalost ovu situaciju će da iskoristi policija na nama poznat način, ovo nije metoda da se saobraćaj učini sigurnijim nego jedna efektivna metoda punjenja praznog budžeta kojeg prazne raznorazni državni paraziti. Situacija je ne malo smiješna, čuj na istoj džadi kamere snimaju na 61 i 71 pa to samo kod nas ima.
Zbog ovakvih glupih metoda samo će natjerati narod da na adekvatan način zaštite svoje registarske table.
Iskreno ja već razmišljam o tome kako i na koji način, napominjem da nisam trkač, samo pokušavam da se zaštitim, jer za ime boga ugrožavam bezbijednost saobraćaja vozeći ni manje ni više 61 Km/h.
Pa ja svoje biciklo vozim brže od 50 km/h.
Eh da već mi je stigla prva čestitika čitavih 62 km/h
-
GOLFER
#98 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
Ista prica kao i sa onom kamerom kod ekonomske skole, kada su na foru uzeli pola vozaca u ovom gradu... mjesto gdje je uvjek ogranicenje bilo 60, ti saobracajci su u velikoj 'brizi' za ucenike (koje cesto kriminalci i klosari dzepare i cakijam im otimaju mobitele odmah tu u vilsu) stavili preko noci jedan znak sa ogranicenjem 40 i kameru nastimali da slika na 61... ja sam 4 kazne za to platio, sve pri brzini od 65-70....
Znam da u tom periodu su znali imati i vise od 800 prekrsaja samo na toj kameri, pa je raja kasnije skontala i pazi pa sad moraju skontat nek novu foru da klepaju lovu... Ako ove kamere slikaju na 61 onda ja cekam da mi dodje 4-5 cestitki...
A definitivno mi je najgluplja kazna za svjetlo.... pa upozori covjeka da upali zaborave ljudi, trka frka, zurba, nervoza i on mu kaznu pise
kod nas je policija tu samo da te kaznjava i nista vise... upravo pravi drumski razbojnici, cak se i iza grmova kriju ma fuj, fataju ljude na foru i to bas ono hinjski
Znam da u tom periodu su znali imati i vise od 800 prekrsaja samo na toj kameri, pa je raja kasnije skontala i pazi pa sad moraju skontat nek novu foru da klepaju lovu... Ako ove kamere slikaju na 61 onda ja cekam da mi dodje 4-5 cestitki...
A definitivno mi je najgluplja kazna za svjetlo.... pa upozori covjeka da upali zaborave ljudi, trka frka, zurba, nervoza i on mu kaznu pise
-
saim_adka
#99 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
.
Last edited by saim_adka on 22/01/2017 18:06, edited 1 time in total.
- johntra
#100 Re: Novo ogranicenje u saobracaju u SA ...
tolerancija je uvijek i svugdje 11+...a ta kod ekonomske je tada slikala na 51...