PipiDugaDevetka wrote:behavac wrote: 1gorstak wrote:
Da ponovim, mi u BiH imamo tri sluzbena jezika, bosanski, srpski i hrvatski. A ti biraj. Ta je prica sa jezikom zavrsena, niti se nekom treba nametati bosanski, niti se nekom treba braniti koristenje bosanskog.

Javlja se problem prevodjenja u državnim institucijama, pa ulazak u EU,...to sve košta?
Možda bi IT stručnjaci mogli pripomoći stvaranjem ''BHSCg prevodilice''?
Znam da kosta, ali to je cijena multietnicke drzave i tu cijenu drustvo treba da plati.
Moje ime? wrote:Ako cemo se drzati zakona i pozivati se na volju naroda pa nek se onda provede referendum koji ce obuhvatiti sve drzavljane BiH, pa da se oni izjasne kojim imenom treba da se zove jezik u Bosni i Hercegovini, a i donosenje drugih vaznih zakona u BiH.
Ti udaras na samu konstitutivnost naroda, po tebi je ispravno da vlada prosta vecina, a to u BiH ne moze i ne treba da bude cilj. U BiH imamo tri ravnopravna naroda, a ako jedan
(ili cak dva) od tih naroda ne moze da svoj jezik zove kako zeli, kakva je to ravnopravnost ? Ako ta vecina o kojoj govoris svoj jezik zove bosanskim
(ili klingonskim), OK, postujem, ali ta vecina nema pravo da drugom narodu
(koji je po ustavu konstitutivan) odredjuje kako ce zvati svoj jezik. Nije ovo nuklearna fizika, ovo je na nivou neke proste kalkulacije tipa 2+2=4.