Ljetne baste i njihovo sirenje

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
travar

#76 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by travar »

Žalosno, šta drugo reći :x
I onako nam treba grtalica kad ljeti prolazimo ferhom.
CarobLJak

#77 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by CarobLJak »

<<Zbog manjka prostora i inventara (stolice i stolovi) na gradskim ulicama, mole se gradjani i konzumanti ljetnih basta da u ljetnom periodu zbog preopterecenja nose svoje stolice i stolove sa sobom. Zbog manjka prostora i inventara kojim raspolazemo, nece nam biti mrsko ugostiti cak ni klijente koji ne oklijevaju sjesti i preko ulice (da nije daleko od pogleda konobara i naravno za svojim stolom). Dovoljno je da zviznete 2 puta, konobar ce doci da vas ugosti<<
bez_ideje

#78 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by bez_ideje »

Ja idem onom ulicom kuda ide tranvaj........tu bar ne mogu zakrciti......jedva se i ja provlacim
dharma

#79 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by dharma »

Nabavite krila, vrijeme je da prelijecemo preko silnih ljetnih basti.
Od danas bojkotujem ljetne baste :x :x :x
bez_ideje

#80 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by bez_ideje »

Nikad nisam ni sjedila u njima (ovim montaznim) redovno nemaju halu :oops:
high_volume

#81 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by high_volume »

Irm@ wrote:
Image

neki dan kad sam ovo vidjela bash sam poludjela.. Boze sacuvaj jos malo pa cemo lebdjeti po zraku ili pomjerati stolice kako bismo prosli..pogotovo u julu i augustu kad i dijaspora i turisti dodju..pa se svi sjatimo...diiivota :D
Da je ova bašta bila postavljena prije 20-tak godina niko danas na nju ne bi obraćao pažnju. Da ovu baštu, postavljenu prije 20-30 god. danas neko namjerava ukloniti, vjerujem da bi se našlo mnoštvo brižnih forumaša koji bi izašli golim tijelima da brane baštu...

Konkretno ova bašta nije na lokaciji koja uzurpira prostor za šetnju, kakva je npr. Mishelina bašta koja je s obje strane ulice ograničila prolaz kao kroz lijevak, ili bašta preko puta Egipta, ili Vatrina bašta, npr, koja je uzurpilala cijelu polovinu ulice, uz to još i ograđena...

Najveći problem, najveći urbicid uskom centralnom prostoru Starog Grada predstavljaju bašte u Štrosi; nabijena jedna do druge onemogućavaju prolaz s jedne strane ulice do druge. Uz to, raširene su skoro do izloga i time ostavljaju još manje prostora za pješake. Ove Štrosine bašte nastale su iz vremena vladavine krim-bosova poput Ćele Ramiza, sada Vojvode i svih ostalih kriminalaca koji su što silom i prijetnjom, što potplaćivanjem, ali i voljom klero-političkih čelnika opštine Stari Grad izdavale dozvole.

Kako ja znam, dozvole za bašte se izdaju javnim objavljivanjem konkursa, tenderima, i sve sa radom i dozvolom na određeno vrijeme. Ne mogu se sjetiti tih konkursa u dnevnoj štampi.
Potpuno isti slučaj je i sa baštama u ostalim opštinama, posebno u Novom Sarajevu.

Odgovornost kod nelegalno i netransparentno otvorenih bašti u gradu je na opštinskim vijećima, na komisijama koje su zadužene za te poslove i vijećnicima.
OldSql

#82 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by OldSql »

kazem da treba da se ljudi nalaze i zaradjuju, ali ovo, onaj dijalog i vatra su mi nesto najodvratnije to sam vidjeo definitivno!
Hamzinho

#83 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Hamzinho »

Eh kako bi bilo dobro jednim Caterpillar bagerčićem proći od Vječne vatre do čaršije... :x
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#84 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by ladyblue18 »

Nekidan i ja prolazim tuda i sjetih se ove teme, ali eto nekako sam smetnula s uma dok ne vidjeh sad.
Sramota. Kod nas se dno dna dotice svaki dan iznova. Ferhadija je i onako uska, jos sa svim ovim ljetnim bastama....sto je previse, previse je.
amrica

#85 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by amrica »

Hamzinho wrote:Eh kako bi bilo dobro jednim Caterpillar bagerčićem proći od Vječne vatre do čaršije... :x
:D :thumbup:

A na platou Skenderije izniklo neko ogradjeno cudo, zauzelo vise od pola platoa, ostali samo prolazi .... Zna li netko sta je to?
Bodkin

#86 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Bodkin »

kad sam vidio ovu bastu skontao sam da bih volio bacacem plamena rijesiti se iste i usput i dijaloga i vatre.ovo je bas dno.dakle moracemo ljeti kao na ulici kad se radi jedna traka,stajati dok ne prodju ljudi iz drugog pravca i kad nam daju zeleno mi krenuti dalje.baste u centru Sarajeva su DNO
polfudbal

#87 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by polfudbal »

Privatna poruka wrote:Idemo dalje za iste Pare!

Image

Image

Slika napravljena u cetvrtak, jucer je tu vec aparat za kafu, frizideri i tako dalje. Ne znam cije je, ali ako bude od Dijaloga..bojim se da mi ne zakupe balkon da naprave bastu :D

Prinova na Skenderiji. Montazna barakica "Snack Bar". Postavljena, nicim izazvana odmah pored trafike kod Tete.
Još kad sam danas vidio da likovi sjeku grane iznad kako bi valjda mogli suncobrane raširiti, fino mi bilo zlo!
perfect_guy

#88 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by perfect_guy »

amrica wrote:
Hamzinho wrote:Eh kako bi bilo dobro jednim Caterpillar bagerčićem proći od Vječne vatre do čaršije... :x

A na platou Skenderije izniklo neko ogradjeno cudo, zauzelo vise od pola platoa, ostali samo prolazi .... Zna li netko sta je to?

to je bet-live arena, ljudi uzeli prostor za praćenje svjetskog, nakon finala bi trebali ukloniti
BiH-x

#89 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by BiH-x »

polfudbal wrote: Još kad sam danas vidio da likovi sjeku grane iznad kako bi valjda mogli suncobrane raširiti, fino mi bilo zlo!
:x :x :x :x :x
amrica

#90 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by amrica »

perfect_guy wrote:
amrica wrote:

to je bet-live arena, ljudi uzeli prostor za praćenje svjetskog, nakon finala bi trebali ukloniti
ok, vidjela sam nesto bet.... ako ce ukloniti, u redu. :)

Ali kad se sjetim onih autica na struju (onih sa zicom vezanom za krov, sto se sudaraju), na parkingu prema Koloseumu, prije par godina, ne samo da su zauzeli 20-30 parking mjesta i prolaz za pjesake, nego koji je to jad i ciganija bio :sad: I stalno prazno bilo, koja je tu racunica ikome mogla proci? :?
sodom

#91 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by sodom »

IDE TIHI :)
Image

JA BIH VOLIO SA OVIM PROCI POD TERETOM OD VJECNE DO SEBILJA :):):)
minjonja

#92 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by minjonja »

BiH-x wrote:
polfudbal wrote: Još kad sam danas vidio da likovi sjeku grane iznad kako bi valjda mogli suncobrane raširiti, fino mi bilo zlo!
:x :x :x :x :x

samo malo, zar smiju to? smije svako po svom nahodjenju sijeci travu i drvece? za to ne bi trebao kjkp park samo raditi?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#93 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Admir_1984 »

Hah, kad su nama dosli prije jedno 5-6 godina da uvedu Elob i postavili oni antenu na krov, ferceralo, al dodje proljece, zazeleni se drvece i ne moze fatat signal nikako. Mi fini otkazemo ELOB i bili na obicnoj anteni dok nam kablovska nije dosla. A mogli lagano odsjec sta nam je volja, al vazda fini i posteni najebu :x :x :x
TM_AGENT

#94 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by TM_AGENT »

Ove ljetne bašte Općina Stari Grad je planirala u svom budžetu, tj.planirala je povećanje površina koje će iznajmiti u 2010.g. (bar tako govore cifre u budžetu).

Naime, na ovom linku http://www.starigrad.ba/userfiles/file/ ... zet_10.pdf imate budžet O.S.G. za 2010. ako pogledate stranicu 2. šifra 720 000 (Neporezni prihodi) i podšifru 721100 "Sredstva zakupa javnih površina" vidjet ćete da je planiramo povećanje sa 350.000 KM iz 2009.g. na 450.000 KM u 2010.g.

Eh, sad, možemo samo pretpostaviti da je ovo o čemu diskutujemo zapravo budžetsko "povećanje" u praksi.
Brisbane

#95 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by Brisbane »

Zauyet sam pravo ali kad sam ovo vidio pa to je dno dna.
Mozel' neko izlistati imena tih bjednika u opstinama S. Grad i Centar da se transparetno NE GLASA za tu septicku jamu.
Sve to treba unistiti.
Zlo mi je, stvarno
terra_incognita

#96 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by terra_incognita »

Načelnik Ibrahim Hadžibajrić izabran za Najnačelnika Opštine u BiH, birali sigurno vlsnici objekata...
BABOcool

#97 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by BABOcool »

Ova basta je po mom misljenju najbolje sto se moglo uraditi.

Dok su tu stajali standovi sa nekim kapama i ostalim dzidzama koje nam dolaze iz kine, pored toga uvijek su neizbjezni prodavaci piratskih CD-ova ili tapkarosi koji varaju turiste i domace sa piratskim kartama, parfemima i sta vec, nije vam smetalo, vjerujem da tom stranom nikad niste ni prosli a zjapi prazno. Grad sad izgleda dosta ljepse i privlacan je za turiste!

Ali ono sto su uradili u parku preko puta fisa je malo previše, mogli su komotno citav park preurediti u kafanu!
atko

#98 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by atko »

BABOcool wrote:Ova basta je po mom misljenju najbolje sto se moglo uraditi.

Dok su tu stajali standovi sa nekim kapama i ostalim dzidzama koje nam dolaze iz kine, pored toga uvijek su neizbjezni prodavaci piratskih CD-ova ili tapkarosi koji varaju turiste i domace sa piratskim kartama, parfemima i sta vec, nije vam smetalo, vjerujem da tom stranom nikad niste ni prosli a zjapi prazno. Grad sad izgleda dosta ljepse i privlacan je za turiste!

Ali ono sto su uradili u parku preko puta fisa je malo previše, mogli su komotno citav park preurediti u kafanu!
Jos za vrijeme protesta smo prozivali mamu za te tezge ... dake to sto kazes nije tacno da nikome ne smeta

Sad ce se ti sa tezgama samo malo pomjeriti i cirkus jos veci :-)

@oldSQL ... niakd nije kasno doc tobe :thumbup: :D

Slazem se da opstina dodjeli neke povrsine za neka sezonska desavnja ... ali ovo je prevrsilo svaku mjeru ... ovdje se samo radi o talu kafandzija-nacelnika i brzoj zaradi ... sto neko davno spomenu pa na sta bi licio dubrovnik da ga se sarajlije docepaju :run:
bez_ideje

#99 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by bez_ideje »

Jel nekome problem da okaci portrete odgovornih sa imenom i prezimenom.......onako ,lakse mi vizuleno zapamtiti frnjokalicu kad je vidim na tv-u nego poimenice !
(Necu gadjat jajima u prolazu Tita mi )
atko

#100 Re: Ljetne baste i njihovo sirenje

Post by atko »

up
VjecitiStudent wrote:Stvarni dusmani ovog grada su ova cetvorica, kafandzije samo koriste priliku.

Image

g. Hadzibajric

Image

g. Becirevic

Image

g. Koldzo

Image

g. Hadzic
Post Reply