ono sto ti ne posjedujes ...ljubav_aha wrote:strongwoman wrote:I ljubav-aha shvati jednom za sva vremena religija je jedno i ono sto ona nalaze je vrijedno postovanja, a praktikanti su drugo...
Ne mijesaj kruske i jabuke...
pa ja cijelo vrijeme pisem da je vazan pristup religijima,otkud ti ideja da religiju analiziram iskljucivo putem ponasanja vjernika![]()
samo sto ti mene ne razumijes,to nije novost
upravo sam komentarom o reiligoznim osobama sam potvrdila kako njihovo pogresno vjerovanje ne pomaze u dogoju djece jer je tvoj stav sljedeci :
sto se to tacno "vuce"strongwoman wrote:
Kada cujem "stvar odgoja" hoce mi nesto biti...
Religija odgoj, da je vjera odgoj.... da je Muhammed a.s. poslan na ovaj svijet samo da bi nam upotpunio ahlak (lijepo ponasanje)...
I samo mi nemojte reci, pa ja evo nisam religiozna, ali imam kucni odgoj... Postavljam pitanje ko te je odgojio? Mama i tata koji takodjer nisu bas nesto religiozni? A ko je njih odgojio? Nana (baka) i dedo - E ONI SU BILI RELIGIOZNI...
Vuce se to sa koljena na koljeno...
Nasilje u porodici i zloupotreba religije
- arte.fakt
#76 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
- Ma.Le.Na
#77 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
kada ljudi shvate da udarac boli ne zbog boli koju nanese vec ponizenja koje nosi...
- madner
#78 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
Jasta, umjesto da slusa bez batina tjera covjeka na takve mjereMa.Le.Na wrote:kada ljudi shvate da udarac boli ne zbog boli koju nanese vec ponizenja koje nosi...
- arte.fakt
#79 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
ono o cemu uvijek tek tako lupas sa nekim smijesnim i nada sve glupim argumentima , ono sto citavo vrijeme pokusavas osporiti pod plastom demokratije i ljudskih prava , ono sto izvces i cijelo vrijeme nastojis popljuvati ...ljubav_aha wrote:sto ce mi biti malo jasnijearte.fakt wrote:jos malo pa ces ti poceti poceti malo vise da citas pa ce ti sve biti malo vise jasnije ako bog da ...ljubav_aha wrote: to je sustina covjecanstva,a koje je protkano u objesnjenju religija![]()
jos mlao pa ce i psihologija postati religiozna
Last edited by arte.fakt on 09/12/2010 15:59, edited 2 times in total.
- ljubav_aha
#80 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
bijela,zivot zene u Saudijskoj Arabiji je pod punom kontrolom muskaraca nad zenama,sve pod velom "serijata"bijela wrote:ovo stvarno nema veze sa šerijatom, već kako reče @black sa krkanlukom najgore vrste.ljubav_aha wrote: mig,ne brigaj,to su serijatska posla
- Ma.Le.Na
#81 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
madner wrote:Jasta, umjesto da slusa bez batina tjera covjeka na takve mjereMa.Le.Na wrote:kada ljudi shvate da udarac boli ne zbog boli koju nanese vec ponizenja koje nosi...
- arte.fakt
#82 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
i kako bi u SA kad se vrati ???ljubav_aha wrote:bijela,zivot zene u Saudijskoj Arabiji je pod punom kontrolom muskaraca nad zenama,sve pod velom "serijata"bijela wrote:ovo stvarno nema veze sa šerijatom, već kako reče @black sa krkanlukom najgore vrste.ljubav_aha wrote: mig,ne brigaj,to su serijatska posla
- ljubav_aha
#83 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
budi jednom konkretan kad odogovaras,sto tacno ne posjedujemarte.fakt wrote:ono sto ti ne posjedujes ...
- black
#84 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
uglavnom uvijek ce biti krkana koji ce zloupotrijebiti nesto, i madner je u pravu sa te strane, ako, sa velikim ako, i dodje do toga, sto ne bi nikako trebalo posebno ne danas, onda je to kao udarac snopom slamkica, tako da to dodje kao i milkenje, i nije to samo lice ne brkajte, tako kad se sve sabere i oduzme, udarac kao i bilo kakvo nasilje je zabranjeno
-
strongwoman
#85 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
Pa eto ako ne mogu shvatiti koliko boli taj udarac jacine udarca cackalice, onda jedino da im pokazem... Ne mogu to ovi nasi Bosancerosi shvatiti... navikli oni da malo i sile pokazu.. pa im ne ide bas u prilog islamski stav o zabrani zlostavljanja i udaranja zene...black wrote:uglavnom uvijek ce biti krkana koji ce zloupotrijebiti nesto, i madner je u pravu sa te strane, ako, sa velikim ako, i dodje do toga, sto ne bi nikako trebalo posebno ne danas, onda je to kao udarac snopom slamkica, tako da to dodje kao i milkenje, i nije to samo lice ne brkajte, tako kad se sve sabere i oduzme, udarac kao i bilo kakvo nasilje je zabranjeno
- ljubav_aha
#86 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
arte.fakt wrote:ono o cemu uvijek tek tako lupas sa nekim smijesnim i nada sve glupim argumentima , ono sto citavo vrijeme pokusavas osporiti pod plastom demokratije i ljudskih prava , ono sto izvces i cijelo vrijeme nastojis popljuvati ...ljubav_aha wrote:
sto ce mi biti malo jasnije
a po cemu tacno pljujem
- arte.fakt
#87 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
znas ti veoma dobro o cemu ja pricam ... i na sta se svode tvoji postovi cijelo vrijeme ...ljubav_aha wrote:arte.fakt wrote:ono o cemu uvijek tek tako lupas sa nekim smijesnim i nada sve glupim argumentima , ono sto citavo vrijeme pokusavas osporiti pod plastom demokratije i ljudskih prava , ono sto izvces i cijelo vrijeme nastojis popljuvati ...ljubav_aha wrote:
sto ce mi biti malo jasnije
a po cemu tacno pljujemznas li ti pisati konkretne kratke i direktne recenice,totlano si nedovrsen
- ljubav_aha
#88 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
moja prijatlejica je bila godinu dana,njen otac je iz doticne zemljearte.fakt wrote:i kako bi u SA kad se vrati ???ljubav_aha wrote:
bijela,zivot zene u Saudijskoj Arabiji je pod punom kontrolom muskaraca nad zenama,sve pod velom "serijata"
- arte.fakt
#89 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
jest lijepo imati sex prico mi dajdza kad je on virio ...ljubav_aha wrote:moja prijatlejica je bila godinu dana,njen otac je iz doticne zemljearte.fakt wrote:i kako bi u SA kad se vrati ???ljubav_aha wrote:
bijela,zivot zene u Saudijskoj Arabiji je pod punom kontrolom muskaraca nad zenama,sve pod velom "serijata"
- ljubav_aha
#90 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
arte.fakt wrote:znas ti veoma dobro o cemu ja pricam ... i na sta se svode tvoji postovi cijelo vrijeme ...ljubav_aha wrote:arte.fakt wrote:ono o cemu uvijek tek tako lupas sa nekim smijesnim i nada sve glupim argumentima , ono sto citavo vrijeme pokusavas osporiti pod plastom demokratije i ljudskih prava , ono sto izvces i cijelo vrijeme nastojis popljuvati ...
a po cemu tacno pljujemznas li ti pisati konkretne kratke i direktne recenice,totlano si nedovrsen
ja znam vlro dobor o cemu pisem,problem je sto ti ne znas o cemu pisem
i na sto se to svode moji postovi,hajde vise reci
- ljubav_aha
#91 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
arte.fakt wrote:jest lijepo imati sex prico mi dajdza kad je on virio ...ljubav_aha wrote:moja prijatlejica je bila godinu dana,njen otac je iz doticne zemljearte.fakt wrote:i kako bi u SA kad se vrati ???
bio si u pravu,licemjertvo upravo izlazi na povrsinu
Last edited by ljubav_aha on 09/12/2010 16:08, edited 1 time in total.
- ljubav_aha
#92 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
pastirck wrote:Pa valjda se uvijek svode na izolovane slucajeve koje pokusavas da predstavis kao generalnu pojavu....
- arte.fakt
#93 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
jasta ... kad mi kaze "dubina" kao sto si ti da sam plitak to smatram komplimentom ... allahimanet ...ljubav_aha wrote:arte.fakt wrote:ljubav_aha wrote:
![]()
sa tobom zavrsavam svaku daljnju konverzaciju,jer si izuzetno povrsan i plitak tip
bio si u pravu,licemjertvo upravo izlazi na povrsinu
- madner
#94 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
Vidi, to je po meni jedna moderna interpretacija, koja daje tezinu stvarima koje se smatraju drustveno prihvatljivim trenutno. Da je zabranjeno, ne bi postojao taj slucaj. Takodje to lagano "udaranje" predstavlja ublazavanje prvobitnog stava, istom metodom.black wrote:uglavnom uvijek ce biti krkana koji ce zloupotrijebiti nesto, i madner je u pravu sa te strane, ako, sa velikim ako, i dodje do toga, sto ne bi nikako trebalo posebno ne danas, onda je to kao udarac snopom slamkica, tako da to dodje kao i milkenje, i nije to samo lice ne brkajte, tako kad se sve sabere i oduzme, udarac kao i bilo kakvo nasilje je zabranjeno
- bijela
#95 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
to je moderna interpretacija ako sedmo stoljeće spada u period modernizma.madner wrote:Vidi, to je po meni jedna moderna interpretacija, koja daje tezinu stvarima koje se smatraju drustveno prihvatljivim trenutno. Da je zabranjeno, ne bi postojao taj slucaj. Takodje to lagano "udaranje" predstavlja ublazavanje prvobitnog stava, istom metodom.black wrote:uglavnom uvijek ce biti krkana koji ce zloupotrijebiti nesto, i madner je u pravu sa te strane, ako, sa velikim ako, i dodje do toga, sto ne bi nikako trebalo posebno ne danas, onda je to kao udarac snopom slamkica, tako da to dodje kao i milkenje, i nije to samo lice ne brkajte, tako kad se sve sabere i oduzme, udarac kao i bilo kakvo nasilje je zabranjeno
- madner
#96 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
Kako za koje drustvo, recimo za neka trenutna drustva bliskostocnog podneblja bi se to moglo komotno tvrditi.bijela wrote:to je moderna interpretacija ako sedmo stoljeće spada u period modernizma.madner wrote:Vidi, to je po meni jedna moderna interpretacija, koja daje tezinu stvarima koje se smatraju drustveno prihvatljivim trenutno. Da je zabranjeno, ne bi postojao taj slucaj. Takodje to lagano "udaranje" predstavlja ublazavanje prvobitnog stava, istom metodom.black wrote:uglavnom uvijek ce biti krkana koji ce zloupotrijebiti nesto, i madner je u pravu sa te strane, ako, sa velikim ako, i dodje do toga, sto ne bi nikako trebalo posebno ne danas, onda je to kao udarac snopom slamkica, tako da to dodje kao i milkenje, i nije to samo lice ne brkajte, tako kad se sve sabere i oduzme, udarac kao i bilo kakvo nasilje je zabranjeno
Hoces reci da je dugorocni konsensus uvazen stoljecima od svih velikih skola?
- ljubav_aha
#97 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
arte.fakt wrote:
jasta ... kad mi kaze "dubina" kao sto si ti da sam plitak to smatram komplimentom ... allahimanet ...
auf-NICHT-IMMER-wieder-sehen
- ljubav_aha
#98 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
pastirck wrote:ljubav_aha wrote:pastirck wrote:Pa valjda se uvijek svode na izolovane slucajeve koje pokusavas da predstavis kao generalnu pojavu....
ako meni dajes crveni karton,bilo bi lijepo znati razlog
- ljubav_aha
#99 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
madner wrote:Kako za koje drustvo, recimo za neka trenutna drustva bliskostocnog podneblja bi se to moglo komotno tvrditi.bijela wrote:to je moderna interpretacija ako sedmo stoljeće spada u period modernizma.madner wrote:
Vidi, to je po meni jedna moderna interpretacija, koja daje tezinu stvarima koje se smatraju drustveno prihvatljivim trenutno. Da je zabranjeno, ne bi postojao taj slucaj. Takodje to lagano "udaranje" predstavlja ublazavanje prvobitnog stava, istom metodom.![]()
Hoces reci da je dugorocni konsensus uvazen stoljecima od svih velikih skola?
-
cikafe
#100 Re: Nasilje u porodici i zloupotreba religije
pa koliko vidim rekao sam IZMEDJU OSTALOG ili ti "(izmedju jos nekoliko stvari)"... a religiju sam izdvojio jer hmm... procitao sam naziv teme?bijela wrote:hvala na maestralnom skretanju pažnje na pravi problem.cikafe wrote:Pa ne treba zanemariti da je religija(izmedju jos nekoliko stvari) zacementirala losu poziciju zena u drustvu. Necemo sada govoriti sta pise u Kur'anu, Bibliji, Tori, ja govorim o prakticnoj vjeri i prakticnim vjernicima!
Iako sada zakonski zene nisu diskriminirane, njihovo potcinjavanje je duboko ukorijenjeno u svaku poru drustvenog i privatnog zivota! A zlostavljanje nije problem, zlostavljanje je SIMPTOM!
možda da opet pročitaš neke komentare statistika koje dokazuju da se nasilje dešava u svim društvenim grupama, sa religijskim predznakom i bez.
nema potrebe za sarkazmom bela... ali ni to nije moj glavni argument bio, nego cinjenica da je to samo simptom pogresnog odgoja i muskaraca i zena!