Marokanski iscjelitelj u Bosni

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
pustopoljina

#76 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pustopoljina »

nisam citala postove, vjerovatno cu ponoviti necije rijeci...
sugestija je mocna i nekim ljudima zaista bude bolje...
ALI
bogatiti se na nevoljnicima je dno dna i treba biti zabranjeno. No, nevoljnici kao takvi ce nastaviti ici i na crno takvim iscjeljiteljima...ako od 5000 ljudi jedan kaze da mu je bilo bolje, doci ce mu jos 50 000, onih 4999 ce cutati...jer su osisane ovce.
toga je uvijek bilo i bice, zato sto je takva ljudska priroda. u losim vremenima takvima posao cvjeta...i ne samo njima...svim "duhovnim vodjama".
ima i nekakav braco iz zagreba, radi turneje po austriji, havajima :-) ne naplacuje nista, a lijeci pogledom (znaci stoji i bleji 15 minuta u ljude u prostoriji)...kad ga nema- ukljuce cd sa njegovim glasom :-) :-) :-) :-) i ljudi opet hrle.
a kako ne naplacuje nista- prodaje knjige i privjeske(=hamajlije)...koje gotovo svako kupi...
i ljudi odusevljeni...
kazu bili jednom, bas im bilo dobro, pa ce ici opet, da bude bolje...
pretpostavljam da bi mene dao odstraniti iz prostorije :evil: sto mu blokiram vibru :evil:
psiho

#77 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by psiho »

pobježe ovaj i ne dade nalaz audiometrije
vertigo24

#78 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by vertigo24 »

Sta bi tek bilo da dodje dr House...:)))ili ona fora sa Esmeraldom kad su po selima skupljali novac da joj povrate vid...ocajno...
King_of_jungle20

#79 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by King_of_jungle20 »

vertigo24 wrote:Ja licno smatram da je to cista farsa...ne mogu da shvatim da ljudi vjeruju u ovo...ali i mogu jer danas najvise pali glupost i prevara...ala Milan tarot i slicno...ono je za plakati...jos je gori onaj ko ga postavi na TV da se poigrava sa
nedovoljno informisanim i ocajnim ljudima...to isto vazi i za ovog marokanca...
ako ima te moci koje "ima"...treba mu dovesti par bolesnika sa onkologije u poodmakloj fazi raka pa da vidimo cuda...
Meni jedna stvar doduse nije jasna, ako je doista oprevarant kao sto i mislim da jeste, kako je onda moguce da dosta ljudi tvrdi da ih je izljecio... Evo pogledajte:

http://www.zagrebancija.com/hr-aktualno ... oma_305151
pustopoljina

#80 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pustopoljina »

i ti vala k'o da si vesla sis'o.
jesi li ikad u zivotu vidio sibicare?
pa znas kad "neko iz mase" pocne s njima igrati i vazda dobija?
onda dodjes ti...i gubis :D a oni ti ne daju da prestanes igrati :roll:
psiho

#81 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by psiho »

King_of_jungle20 wrote:
vertigo24 wrote:Ja licno smatram da je to cista farsa...ne mogu da shvatim da ljudi vjeruju u ovo...ali i mogu jer danas najvise pali glupost i prevara...ala Milan tarot i slicno...ono je za plakati...jos je gori onaj ko ga postavi na TV da se poigrava sa
nedovoljno informisanim i ocajnim ljudima...to isto vazi i za ovog marokanca...
ako ima te moci koje "ima"...treba mu dovesti par bolesnika sa onkologije u poodmakloj fazi raka pa da vidimo cuda...
Meni jedna stvar doduse nije jasna, ako je doista oprevarant kao sto i mislim da jeste, kako je onda moguce da dosta ljudi tvrdi da ih je izljecio... Evo pogledajte:

http://www.zagrebancija.com/hr-aktualno ... oma_305151
ja ovdje ne vidim dokaze, dajte mi nalaze, snimke, MRI, CT, bilo šta, ovo je samo text iz novina
vertigo24

#82 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by vertigo24 »

http://www.zagrebancija.com/hr-aktualno ... oma_305151[/quote]

Sto mediji znaju napraviti pricu...ne zna niko...gledala sam prije par dana isto neku zenu kako prica da ima rak jetre i da je njoj pomogao...ne znam sta se odigralo kod nje...ali bas me zanima sta ce biti s tom zenom poslije izvjesnog vremena...ja joj licno zelim puno zdravlja i sve najbolje...kad je covjek bolestan vjeruje u cuda...hvata se za slamku...
ali vjerujem da kod nekih bolesti pozitivan stav moze odigrati vrlo bitnu ulogu u ozdravljenju ili poboljsanju zdravstvenog stanja...
Bitte_Halt_ja_ja

#83 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Balkan plodno tlo za prevarante, puno budala, a onda se neko smije "glupim" amerikancima kad ih neki amer "lijeci".

Za tu zenu sto je skakutala i vristala, nije prvi slucaj transa (ili placanja da glumi). Zao mi je za ljude koji traze nadu u prevarantu i sami sebe ubjede da im je ko eto nesto k ofol malo bolje, a na kraju nista.

Zar ljudi ovdje nista nisu naucili od piramida, zar je postotak neobrazovanih ljudi toliki? Da ga semir zovne na piramidu da se prikopca na dodatnih 5 planeta kroz piramide i kontaktira atlantidjane.

Bojim se da ovo nije zadnji koj ice doci da ovim glupim narodima na balkanu proda maglu
cigara

#84 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by cigara »

A kako tacno ovaj frajer zaradjuje? Ulaz sto se naplacivo iso je Zetri, parking pogotovo, marokoboy i prevoditelj su se bunili i trazili da se ljudima vrate pare.
75pf za litar i po vode? nek je to kradja, 90% vas kupuje zasecerenu laz zvanu janja voda s okusom za marku, marku i po i to mala flasa
ljeljenca

#85 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by ljeljenca »

da smo normalna drzava sa zakonima i institucijama koje stite gradjane. ali na zalost nismo. :x
hotazmaj

#86 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by hotazmaj »

Ja bi volio cuti koju rijec od upucenijih u Islam. Znam po nesto iz licnog iskustva i iz Islamske literature. Znam da je lijecenje Kur'anom moguce, a vjerovatno ima vas koji su tako i lijeceni pa znaju kako covjek reaguje. Ne treba da vas cude reakcije te zene koja se bacala i vristala, ni te djevojcice takodje. To je istinita reakcija iz covjekovog tijela.

Ono sto me cudi u citavoj ovoj prici je odkud Hfz. Sulejman Bugari sa ovim covjekom ako je sihrbaz??? Stvarno bih volio cuti komentar upucenijih
NightSkyWalker

#87 Re: Mekki Torabi u Sarajevu

Post by NightSkyWalker »

mangup123 wrote:Meni je ovo jako sumnjivo. Radi besplatno to pa nikako nemogu povjerovati,
Pa meni bi bilo vise sumnjivo da svoje usluge skupo naplacuje. To bi mi zvucalo kao prevarant koji hoce da se obogati.
simbabimba

#88 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by simbabimba »

hotazmaj wrote:Ja bi volio cuti koju rijec od upucenijih u Islam. Znam po nesto iz licnog iskustva i iz Islamske literature. Znam da je lijecenje Kur'anom moguce, a vjerovatno ima vas koji su tako i lijeceni pa znaju kako covjek reaguje. Ne treba da vas cude reakcije te zene koja se bacala i vristala, ni te djevojcice takodje. To je istinita reakcija iz covjekovog tijela.

Ono sto me cudi u citavoj ovoj prici je odkud Hfz. Sulejman Bugari sa ovim covjekom ako je sihrbaz??? Stvarno bih volio cuti komentar upucenijih
Otkud ti da je covjek sihirbaz? Procitaj postove opet - mozes zakljuciti samo suprotno.

U junu kad je dosao u posjetu u BiH (vjerovatno da se odluci da li da dodje ovdje da lijeci) bio je u drustvu Hfz. Sulejmana Bugarija i drugih finih ljudi. Zao mi je ako je njegov dobar dojam o ljudima ovdje pokvaren jucerasnjim zbivanjima u reziji ZOI tima. Nije lijepo (u najmanju ruku) u zvanicnom saopstenju reci da je ulaz potpuno besplatan a onda odluciti poceti ljudima naplacivati ulaz u dvoranu.

Polupismenog i primitivnog svijeta ima svugdje ali je ruzno reci da samo takvi traze sebi pomoc i lijek. Meni nije nista manje alternativno slijepo vjerovati u makrobiotiku - ko je ikad dokazao KAKO se ljudi na takvoj prehrani izlijece od karcinoma???

I za kraj - ne dao vam Bog da vam zatreba pomoc "nadnaravnog".
inspektorica javert

#89 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by inspektorica javert »

Splinter wrote:e ovako ljudi danas sam bio kod ovoga malikija ili kako se vec zove...
ne zbog sebe hvala Bogu, ali sam isao zbog nane odnosno sa njom tj. zbog njenog hatra da ne ide sama...
prvo da kazem da vjerujem u Boga, ali sam pun predrasuda uvijek kada neko koristi vjeru
spominje neke nadnaravne moci i tako to, tako da sam sa predrasudama otisao...
ne znam mozda ih imam jos uvijek za neke stvari ali da ispricam kako sam to ja vidio danas...
guzva je nenormalna, tako da ko god da ode nek racuna cekanje od minimalno 3 sata...
poslije 20 minutnog guranja probismo se u zetru. i dalje nenormalna guzva, haj sta cu kad sam vec tu red mi je da cekam. ono malo po malo mic po mic predjosmo daljinu od nekih 50 metara, narod se komesa, kad maliki prilazi...ono odmah sto mi je zasmetalo jeste da svi hoce da ga dotaknu, kontam u sebi bolesni ljudi na svaki
moguci nacin pokusaju sebi pomoci ne treba im zamjeriti..
ali ono sto me je dodatno iznerviralo sto ima pojedinaca koji u njemu vidi Boga :shock: :shock: fakticki tako su se i ponasali. kontam u sebi nano ovo je za tvoj veliki hatar nikad ti ja ovoga ne bih vidio. pocese da dizu ruke reko sta je ovo , kaze neka zena da energija tako od njega putuje poceh se smijati :lol: :lol: nisam se mogao suzdrzati, reko sta ce neuk narod ali ujedno iznerviran nekom zenom starijom koja mi se popela na ledja, dobacujem doskocicu "ovi svi sigurno glasaju za sda, ne vjerujem ja u ovo "...
dok mi ona odgovara pa sto si onda ovdje dosao, reko gospodjo samo vi svoj posao. maliki govori da se ne guraju doci ce svi nared on nece nikoga poslati kuci, citajuci mu sa usana rijeci "insallah"...
prva misao mi je bila dok to spominje, zasigurno radi to za boziju volju ne zbog sebe...
i haj opet nakon nekog dvadesetno minutnog stajanja u redu cujem nekog covjeka kako govori, "ja sam juce dolazio, ispred mene je bio neki covjek koji je lajao" haha smijem se ubacujuci svoje doskocice "dotakni me sveti covjece" :mrgreen: ne vjerujem sta prica, reko uzimao nesto :-) nakon toga opet se javlja maliki odnosno onaj sa njim sto je govoreci kako hoce da naplacuju ulaz u zetru 1KM, ali da on se sa tim ne slaze i da on nece raditi pod takvim uslovima te da on nije dosao da zaradjuje. i dalje mi raste u ocima... no medjutim spomenu vodu za koju kaze da ne moze biti voda koju su oni kupili vani vec ona sto je tu u zetri...hmm reko ovo je biznis 10.000 ljudi dodje po markicu i eto odakle zarada...ali haj nastavljam dalje...nakon jedno 2satnog gurkanja nadjosmo se haman pred njim. reko nano necu ja kod njega odoh ja izaci iz reda, kaz ma neka te sa mnom izgubicu te u ovoj guzvi i tako pristadoh da i mene dotakne. no medjutim odjednom se izgubi i nije ga bilo nekih 15 tak minuta, ponovo se vraca...
docekuje ga aplauz ko i svaki puta. dodje neke zena on je uhvati za ruku, zena poce da skace u mjestu izgovarajuci nekakve rekao bih pa zmijske krikove "aaaa aaaaa" :shock: :shock: on je i dalje cuva za ruku, pada na zemlju i dalje nogama mice gore dolje iz nje nekakvi zlocesti krikovi izlaze. maliki govori izlazi a iz nje glas, "necu" isti onaj vjesticiji, tako par puta, nesto govori na arapskom, onaj prevodilac sto bude sa njim govori "ova se zena bavi crnom magijom pravi drugima cini" maliki i dalje je cuva za ruku i govori izlazi udarajuci je ispod potiljka, bas nesto poput onog exzocerizma sto ima snimaka po netu :shock: :shock: :shock: iz nje glas ponovo "allahu pomozi mi" prevodilac govori "aha sad trazi allaha da joj pomogne a kad je to drugima nabacivala nije nista spominjala"... komesanje pocinje neka zena sto je ispred nas govori "eno joj ispadaju nokti i kosa" sto je kod sebe ima :shock: :shock: i dalje jebeno ne vjerujem da je to moguce, to za tu kosu i nokte ne mogu garantovati jer nisam vidio svojim ocima..
neko poce da snima, redari odnosno security ih sprijeci "bez snimanja". neki pocese govoriti onima iz obezbjedjenja skolonite se da vidimo... utom se pojavljuje maliki odnsono njegov prevodilac govoreci da nisu dosli u kino ili u pozoriste da gledaju film ili predstavu vec da se lijece te da se moze to svakom dogoditi, spominjuci da joj samo moze " Allah oprostiti za sve sto je radila". ja shokiran, a kako i da ne budem ako neko ko u te stvari tako bas nije i vjerovao ako i jesam nisam nikad dozivio tako nesto. napominjem da je ta zena bila nekih 50tak godina imala je na sebi maramu, i kada se u tom transu micala i skakala spala joj je marama ispod je bila haman na cenat osisana, prosjeda.. jebem ti zivot suze mi na oci idu dok ovo pisem, od nekog osjecaja ko horor :lol: :lol: da probam popraviti stanje sad kojim smajlijem :mrgreen: dolazi mi nana na red prodje, ja iza nje da sam iakkao mogao izgubio bih se u tom trenutku. dotace mi ruke, ja nisam ama bas nista osjetio nikakvog osjecaja da kazem osjetio sam nesto. ali neki su ljudi spominjali nekakvo peckanje... ili osjecaje cudne u stomaku, ja kontam da im je to od treme ili nesto sl.. i kod moje nane nista osim sto se ona prepala zbog toga sto je vidjela...govorim joj hajmo odavde da vise ne gledam ovo. kaze samo da kupim vodu, cijena 1.5 litara 0.75KM. (ne moze to biti zarada nema sanse, pa mala flasica toliko kosta) utom neka djevojcica iza toga isto poce ispustati krikove, mozda joj je 12,13 godina isto neki trans napadi... :shock: :shock: :run: pobjegao sam :mrgreen:

i da jos se jedom javljao na mikrofon govoreci kako su mu neki nudili novac privatno da dodje kod njih kuci..
rekao je " da on to neradi i da mu to vise niko ne nudi"...
vjerujem da je covjek sa dobrom namjerom dosao, da pomogne ljudima. i oni koji su stvarno bolesni ne kosta ih nista otici, nista ne mogu izgubiti. ali osobe koje su nepovjerljive prema tome kao sto sam sam, koje su zdrave neka ne idu ako ce se prepadati. meni je ono isto horor bio. fujj ne bih se volio vise nikada naci na takvom mjestu.
sjoo..mene ovaj @splinter baš isprepada :shock: :run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#90 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Truba »

što bih volio da sam dio mase i da me to čini sretnim
simbabimba

#91 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by simbabimba »

komi wrote:što bih volio da sam dio mase i da me to čini sretnim
A sto mislis da nisi dio mase? Furas se na egzistencijalizam ili sta? :roll:
Bitte_Halt_ja_ja

#92 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

psiho wrote:
amperba wrote:mislite li da bi tolika masa ljudi iz zagreba juce i danas stigla ovdje da je sve to u prazno?
recite to majkama koje su na svojoj djeci vidjele poboljsanje pa i izljecenja.nije mi jasno,eto niko od vas vjerovatno nije bio gore a svi eto tvrdite da je ovo da je ono...molim vas,prevaranata jeste da ima,vise i nego veci broj,i isao sam i takvima ali do ovaj covjek je druga prica...i da ..vi koji razumijete i tvrdite to sto tvrdite,objasnite mi zasto onda povracam i nemogu zaspati posle tretmana,zasto imam otkucaje u usima i jos neke stvari...previse ste negativni..zato nam je SDA jos tu...haha
to nije nikakav argument, ako je 10 000 ljudi povjerovalo ne znači da i ja moram automatski povejrovati
vjernik sam i vjerujem u Boga, ali ovo je haram što se radi, više štete negokoristi
amperba wrote:reci mi nesto na moj slucaj molim te.kakve su mogucnosti medicine da povrati sluh koji je,da kazem, "izgorio" od visoke temperature(meningitis,koma 4 dana sa temperaturom 39 - 41 stepen?)
a da je on za nekih par sati uspio na neki nacin da povrati jedan dio tog sluha.
uostalom,evo obavezujem se,skanirat cu stari audiogram i novi posle zavrsetka njegovih tretmana,pa cu ocekivati tvoje misljenje,molim.
p.s ne napadam te uopste da se razumijemo
dostavi te skenirane dokumente pa ću odnijeti kod moje doktorice na ORL (uho, grlo, nos) kliniku da ih ona pogleda i uporedi, subspecijalista audiolog
ponavljam, lako je varati neuke ili nestručne ljude, ne nasjedajte molim vas, više je štete nego koristi

u potpunosti se slazem. "Pa eto ko osjecam promjene". Meni je zao sto za te ljude nema druge pomoci nego da idu prevarantima. U svojoj zemlji je davno provaljen pa dosao ovdje prosipati suplju. Naravno da nece traziti (od normalnog svijeta) da mu plate, a vodu u galonima prodaje po, sto jest jest, jeftinoj cijeni. Odavno su ovi prevaranti skontali da biznis nije u debelim parama od normalnog svijeta, nego u bogatim i poznatim + besplatan tretman ali eto mozes kupiti, vodu, caj, secer za male pare. Obrne ko blesav. Cak je i od Uleme ocjenjen kao prevarant
mrtva kokoš

#93 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by mrtva kokoš »

daj ovdje samo neka nagadjanja, cuo sam ovo, protjeran, zabranjeno, a niko da neki validan dokaz napise!!
shvatam da je danas ne sve strane prevaranata i onih koji se na tudjoj muci bogate ali mi se bas tako lahko opredjelimo za pljuvanje bez dokaza...
evo tekstova iz domacih i susjednih novina o njemu, njegovoj porodici i svemu tome...
http://www.mekkitorabi.com/iz_medija.html
ljudi imenom i prezimenom govore o tome, pa zar ne mislite da bi neko svoj ugled kaljao zbog tamo nekog
sarlatana iz maroka. zar postoji toliki broj ljudi koje je on potplatio, zar do sada ne bi se neko nasao da javno kaze
da obmanjuje javnost, to mi zvuci nevjerovatno...

pa veci su sarlatani ovi nasi doktori. kojima moja nana ide preko 10 godina a vid joj je sve losiji i losiji...
koji joj 10 godina propisuju jednu te istu terapiju, koja je kosta 70-80KM mjesecno pa sad vidite koje su to pare...
znaci ovom zadnjem doktoru ide 3 godine i na konstataciju "doktore pa vi nista ne radite , ja sve manje i manje vidim, oslijepit cu" on joj odgovara " nisam ti ja kriv kod mene si 3 godine, to se vuce odavno" a istu joj terapiju propisuje kao i predhodnici... :-) :-)
a ako se bogati na racun bogatih neka se bogati, bar nije od sirotinje ali eto i u to nesto ne vjerujem...
mrtva kokoš

#94 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by mrtva kokoš »

ali opet sumnju baca to sto nema nikakvih bitnih podataka o njemu sem na nasim jezicima... :roll:

sve je moguce...

a moguce je i to da je istina negdje na sredini...
vox-populi

#95 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by vox-populi »

Sto gluplji narod, to ce ovakvi vise zaradjivati. Mislim da ce mu biznis u BiH procvjetati.
jedna tamo

#96 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by jedna tamo »

splinteru eto ti biznisa, pratim nane kod marokanca...sat čekanja marka :D
Strpljiva

#97 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Strpljiva »

Vidi ovog @splinter-a dotakla energija, a kaže ništa nije osjetio :-D
Michun

#98 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Michun »

Splinteru, nek si ti nanu odveo. :)
Isprepado se ti! Pa vjeruj da oko takvih kao sto je on radi citava masinerija. To sto se desila predstava kad si ti bio je predstava za narod da bi mogli prepricati kao ti nama pa da pohrilimo tamo.
Opet razumijem da ljudima koji su bolesni svaka nada u bolje sutra pomaze da prozdrave.
Od cega on zivi ako ne radi za pare? Od have?
mrtva kokoš

#99 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by mrtva kokoš »

neka mi neko kaze racunicu tok biznisa?!
izlaz, ulaz=profit?!

zelim cuti misljenje nekog nacitanog vjernika o svemu ovome zar nema ni jednog na forumu?!

:lol: :lol: :lol: splinter se jezi tih stvari tako da nema tih para da ode vise tamo :mrgreen:
a valjda se bavi poljoprivredom ima nekih 50 radnika nije valjda da ih placa na ovaj nacin, zato sam dao onaj link
sa clancima iz novina mozda neko moze procitati stogod izmedju redova...
Strpljiva

#100 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Strpljiva »

Splinter wrote:neka mi neko kaze racunicu tok biznisa?!
izlaz, ulaz=profit?!

zelim cuti misljenje nekog nacitanog vjernika o svemu ovome zar nema ni jednog na forumu?!

:lol: :lol: :lol: splinter se jezi tih stvari tako da nema tih para da ode vise tamo :mrgreen:
a valjda se bavi poljoprivredom ima nekih 50 radnika nije valjda da ih placa na ovaj nacin, zato sam dao onaj link
sa clancima iz novina mozda neko moze procitati stogod izmedju redova...
Pa i sam si rekao da vjeruješ u Boga - nema potrebe da ti drugi potvrđuju ono što već i sam znaš :)

A eto kreni od nane - je l' se izliječila?! Joj, sad mi naumpade moja - ne d'o Bog da čuje za ovog lika - ne bi ni meni ginula Zetra :-D Sutra bih ja na forumu pjevala drugu pjesmu :D
Locked