od koje ste polozili vozacki??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Haettenschweiler

#76 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Haettenschweiler »

A ljudi moji šta je ovo? Pa 80% vas je imalo neku vrstu štele. SRAMOTA!!!
I onda se čudite zbog čega nam je zemlja u govnima. :(
Cholina_Lokica

#77 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Cholina_Lokica »

Haettenschweiler wrote:A ljudi moji šta je ovo? Pa 80% vas je imalo neku vrstu štele. SRAMOTA!!!
I onda se čudite zbog čega nam je zemlja u govnima. :(
i svi ce kukat zbog mita i korupcije :oops: a daju i kapom i sakom :oops:
Fibra

#78 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Fibra »

Od prve! Bez štele!
amrica

#79 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by amrica »

Fibra wrote:Od prve! Bez štele!

Isto :wink:
smak

#80 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by smak »

iz prve i sve bilo po zakonu :D

a rucna bila neispravna na autu :lol:
februar

#81 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by februar »

ja sam se tresla na polaganju....
imala sam dodatne casove obuke i uspjela iz 1. polozit..hm...stela..mozda:)
Loulou

#82 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Loulou »

Iz treće.
Davno je bilo, fakat se ne sjećam više, ali mislim da sam 1. put pala i na poligonu, pa se gradska nije ni dogodila.
Drugi put, snijeg, led, ja se zaletjela, na raskrsnici oduzela prvenstvo (sreća, noć, nikog nije bilo) :D
E, treći put je bila korektna vožnja, ali ništa senzacionalno, tako da mislim da ne bih ni tada položila da nije bilo latentne štele. :D
Al' ja nit' ne volim vozit, što jest - jest.
Zoya

#83 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Zoya »

Nikad necu poloziti... :x Komentar istruktora" ti si opasnost na putu" :sad: :x
Haettenschweiler

#84 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Haettenschweiler »

Imam par pitanja za one koji su polagali u Sarajevu:
1 Gdje se nalazi poligon u Srajevu?
2 Da li je komisija ikada tražila od nekog kandidata da vozi uz Širokaču :-) ?
BSn

#85 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by BSn »

Haettenschweiler wrote:Imam par pitanja za one koji su polagali u Sarajevu:
1 Gdje se nalazi poligon u Srajevu?
2 Da li je komisija ikada tražila od nekog kandidata da vozi uz Širokaču :-) ?

1. Zavisno u kojoj opcini polazes.
2. Postoje tacno utvrdjene rute i kandidat izvlaci jednu od koverata u kojoj se nalaze rute, tako da ga se ne moze tjerati da vozi van te rute (osim u slucaju da je nemoguce u tom trenutku proci nekom od dionica). Da li je i Sirokaca jedna od ruta za S. Grad, ne bih znao.
cyprus

#86 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by cyprus »

Dile wrote:ja kad sam testove polagala, izasla je i zenska koja je tad 4. put pala na testovima :lol: :lol: :lol:
Ja sam vožnju polago 6 puta, a žena što je sa mnom izašla na testove kad i ja, položila iste kad sam ja vožnju (čini mi se iz 6. ili 7. puta) :D :skoljka:
Jed1217

#87 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Jed1217 »

Zoya wrote:Nikad necu poloziti... :x Komentar istruktora" ti si opasnost na putu" :sad: :x
Mah, kad sam ja svi će :)
Mene moj instruktor i sad zove kamikazom i baksuzom :D
smak

#88 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by smak »

cyprus wrote:
Dile wrote:ja kad sam testove polagala, izasla je i zenska koja je tad 4. put pala na testovima :lol: :lol: :lol:
Ja sam vožnju polago 6 puta, a žena što je sa mnom izašla na testove kad i ja, položila iste kad sam ja vožnju (čini mi se iz 6. ili 7. puta) :D :skoljka:
kad sam ja polagao testove,jedna djevojka je imala 29 negativnih poena :lol:
tad se jedan momak tako odvalio smijati(on je imao 9 negativnih ja mislim) da su ga izbacili iz prostorije :lol:
kurty

#89 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by kurty »

da ne editujem post... navest cu primjer, a prezime necu spominjati :D ...recimo da mi se drug preziva Kurcubic (prvo mi naumpalo, a pretpostavljam da je izmisljeno)...

Vec sam napisao kako sam vozacki polozio, a od kako sam polozio naplacao se kazni poprilicno... Nemam svoje auto, pa tako tudje vozam... Pola kazni sam platio jer je auto imalo neku fabricku gresku... Desni far 10dana radi, 11. ne... I placao kazne zbog fara... 4 puta platio kaznu za prljave tablice... I jednom sam samo zesci prekrsaj napravio... Ispred mene bila dva neka starija auta i traktor.. I vozili tako u koloni 4 kilometra... I ja krenuo da preticem, i sve prestigao (iz suprotnog pravca auta nije bilo)... I zaustavi me policajac i rece da sam napravio tri prekrsaja: preticanje kolone, preticanje na pruznom prelazu i preticanje na raskrsnici... To je pravac u Podlugovima kod Ine (za one koji znaju)... Kazna 6 mjeseci vozacke, 6 kaznenih poena i 600KM... Nit sam se bunio nit sta... Dok je policajac nasao blok, na dok je nesta jos izmudrovao, mi se napricali... I napisa on kaznu, daje mi, kad rece "vidim da si svjestan sta si sve uradio, i zato sam ti progledao kroz prste"... Napisao da nisam bio vezan i kazna 40KM...

Eh sad onaj jeran sa pocetka posta... Uglavnom momak koji je od prvog razreda osnovne "znao" voziti... "Vozao" po mahali svakakvih auta...Ma "sofercina" jednom rijeci... I ja pred zgradom u kojoj se polazu testovi, kad i on ispred... Eto i on polaze, prvi mu put vako ako... Ulazimo mi u prostoriju, ma kao druga grupa bili, i sad onaj iz komisije gleda po nama, koga lafo poznaje kad vidje i njega, nasmija se i rece "Sta je "Kurcubicu"... Valjda ce ti ovaj sesti put biti sretan"... Mjesec dana "Kurcubic" bjezao od mene :D
atko

#90 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by atko »

Bude tih giganata ... jedan je pao na ljekarskom na onom psiho testu ili logickom kako se vec zove :D
jaza_HZSA

#91 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by jaza_HZSA »

polozio iz prve, bez stele... ima evo skoro godina :) (prije obuke nisam vozio)

kisa padala cijeli dan i mene potrefi bas ruta gdje je bilo raskopana cesta i samo jedna traka za mimoilazenje (uzbrdica kod ohr-a). sve proslo ko po loju osim sto nisam dao zmigavac na rucnoj jer sam pogledao u retrovizor, vidio nema nikog i zaboravim :)

a stelu namjerno nisam ni mislio traziti jer smatram da ko polozi vozacki preko stele ugrozava svoj i zivot drugih ucesnika u saobracaju :-) :-)

p.s. testovi bez greske :run: :run:
Cholina_Lokica

#92 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Cholina_Lokica »

atko wrote:Bude tih giganata ... jedan je pao na ljekarskom na onom psiho testu ili logickom kako se vec zove :D
na tim testovima bi trebali puno vise ih obarati i jos im zabrane polaganja pucati :D
Šibicar

#93 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Šibicar »

cyprus wrote:
studio 54 wrote:
cyprus wrote:Iz 6. puta :oops: :D .

Prvi put levat pao na poligonu :-) triput mi se auto pod ručnom vratilo nazad
Drugi put ušao u raskrsnicu oduzevši svima prvenstvo :-D
Treći put dok sam pravio polukružno nagazim trotoar :-x
Četvrti put me zajebala komisija (nisam ja kriv) :x
Peti put 15 minuta vozo perfektno i zbog toga što sam malko nagazio punu zaobilazeći šaht me obore :twisted:

Šesti put haj položim, bitno da se išlo pošteno :oops: :oops: (jebem ti svoju naivnost :x )
hahahahaha kralj
Al sebi u odbranu moram reć da sam testove nuliro (položio bez greške) :skoljka: :D
Ti baš k'o treba kakva. :mrgreen:

BTW. Iz prve...
alibaba_i_30_godina

#94 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by alibaba_i_30_godina »

Testove polozio bez greske, jel' se ono kaze anulirao (sa 'a' ili bez)?! :D
Poligon odlicno uradio, bio najbolji. Za manje od minute sam uradio bocno parkiranje bez da sam dotakao one cunjeve. Rucna, te naprijed i rikverc uz one linije ko sa pjesmom.
Odmah posle na gradsku dosao, vozio 15-ak minuta, nigdje mi nisu mogli naci gresku i polozio. A namjerno me vozikali po Alipasinom, nekoliko puta sam morao uradio polukruzno okretanje kod onih ulicica prije onih parkinga. Polozio i to iz prve. Kasnije dosao na nocnu, upalio auto i svjetla i ugasio sve i polozio. :D
A sjecam se da je bila neka djevojka koja je taman sto je otisla sa polazne nakon 5 minuta vracala se ... i svi koji cekaju govore vidi ova sigurno ima stelu, kad nagazi djevojka na trotoar pri skretanju da udje na polaznu. Naravno, pala je, bilo im ofirno da je puste pred tolikim svijetom! :D

Inace, ja sam polagao prije 4 godine, 2006. godine. Tada nije bilo nikakvih koverti koje su se izvlacile?! O cemu vi pricate?! Mi smo tada vozili kuda ti oni kazu i koliko dugo oni hoce. :D
wildflower

#95 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by wildflower »

Ja sam jucer pala treci put, bez stele naravno , i to na pravo glup nacin...nisam polukruzno odradila iz cuga na jednom parking-prosirenju, gdje sam prvi put dosla, inace tu ne voze, nego sam se malo unazad vratila da bi glatko izasla, da ne bi slucajno zakacila jedan parkirani auto, i tu me vrati. Ostalo sve bez greske, rijesila se treme i vozila super, al uzalud. Jos me prije tog okretanja htio uzeti na fazon, kad sam krenula pod rucnom jednom dobro, kaze zaustavi se sad pa kreni kao da vozis benzinca :shock: pa sam i to znala iako to nikome ne traze, ali mi je instruktor to spominjao.
Prvi put me ubila trema, a drugi put me udarila baba cekerom u retrovizor :lol:
Helem, ko luda sam od pomisli da za 15 dana ponovo, iako sam pravo zadovoljna svojom voznjom, a i instruktor je.
poznanik

#96 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by poznanik »

U auto-kući "Zeleni signal", dok je imala kancelarije u Starom Gradu (MM Bašeskije) davne ........ :D

Iz prvog puta i testove i vožnju :D
cranberries

#97 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by cranberries »

od prve, bez stele, bez greske prije 5 godina za 18sti rodjendan. Nikad nisam skrivio prekrsaj do sada ( osim manjih, parking...maglenke )
saga

#98 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by saga »

NeyDan wrote:Inace, ja sam polagao prije 4 godine, 2006. godine. Tada nije bilo nikakvih koverti koje su se izvlacile?! O cemu vi pricate?! Mi smo tada vozili kuda ti oni kazu i koliko dugo oni hoce. :D
I mene ovo zanima, i ja sam tad nekad polagala... i onda me vozaj lijevo desno, pa u po skretanja: 'ma ono drugo desno' :mrgreen:
A neki spominju i instruktore u autu za vrijeme polaganja, meni bila samo komisija. Jedan ciko pored i jedan iza mene.
atko

#99 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by atko »

Dile wrote:
atko wrote:Bude tih giganata ... jedan je pao na ljekarskom na onom psiho testu ili logickom kako se vec zove :D
na tim testovima bi trebali puno vise ih obarati i jos im zabrane polaganja pucati :D
ne puno, nego puno puno vise :wink: :D
AdnanSA

#100 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by AdnanSA »

Za auto i motocikl iz prve bez mita i korupcije, za kamion iz druge svojom greškom isto tako bez mita i korupcije.
Za auto polagao u Švedskoj. Kada sam položio pitali mi tipa iz komisije da li smo mogli položiti na štelu uz davanje mita. To je bilo čisto retoričko pitanje nakon što je izdao potvrdu o položenom ispitu.
Šveđanin reče ovako. "Mogli ste ako ste imali da platite sve moje plate do penzije koja je za deset godina plus pare za kaznu koju bih ja platio ako me se otkrije. To ti je u totali 500 000 KM ili 2 500 000 SEK."
Pošto ste odlično vozili za tim nije bilo ni potrebe a para toliko sigurno nemate.
U njihovim se školama stvarno nauči voziti a kod nas te nauče da položiš vozački ispit.
Post Reply