General Sefer Halilovic

almanesic

#76 Re: General Sefer Halilovic

Post by almanesic »

udrch wrote:Sefer jeste pozitivna ličnost, ali mu je sin pokvaren brate..piše knjige ko da je on bio general armije..mojih godina, a sve tajne rata zna..jedno je učestvovati, doživiti, pa pisati onako kako si ti to doživio, a drugo je slušati od babe, pa onda stvarati neko svoje mišljenje i pisati knjige..
Sefer treba zahvaljivati Bogu što mu je ukazao takvu čast da bude komadant najčasnije vojske u dvadesetom stoljeću..svejedno što je to bilo kratko..

da malo ne optužuješ preteško? reci za nekoga tek tako da je "pokvaren" - ja to ne bi bas tako...

sto se Drzavne tajne tice pisana je dokumenti, sjecanja, analize, svjedocenja...itd...
Last edited by almanesic on 29/05/2010 15:47, edited 1 time in total.
almanesic

#77 Re: General Sefer Halilovic

Post by almanesic »

mislim da pricu Alija - Sefer treba ostaviti po strani. hajmo da vidimo koji je minimum oko cega se slazemo, a ono oko cega se ne slazemo bolje da se ne raspravljamo jer ce pljustati uvrede i slicno.

svaki covjek na ovome svijetu ima svoje dobre i lose strane, svoja dobra i losa djela....bitno je upraviti na Pravi put i ne vracati se na ruzna djela!
matan

#78 Re: General Sefer Halilovic

Post by matan »

General Sefer Halilovic pravo razocarenje sam dozivio od njega i njegovih stranackih kolega :( clan sam BPS-a vec dugo i iskreno se kajem poslije vecerasnje javne tribine u VELIKOJ SALI opstine Novo Sarajevo :((( Vi se zapitajete ZASTO :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :bih:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#79 Re: General Sefer Halilovic

Post by -LIBERO- »

Pa zasto bi mi sada mozgali,kad' nam ti sve fino mozes napisati... :D

Jel' to i zvanicno najava koalicije sa drugom Fahrom ? :dance:
matan

#80 Re: General Sefer Halilovic

Post by matan »

-LIBERO- wrote:Pa zasto bi mi sada mozgali,kad' nam ti sve fino mozes napisati... :D

Jel' to i zvanicno najava koalicije sa drugom Fahrom ? :dance:

Jel' to i zvanicno najava koalicije sa drugom Fahrom ? :dance:[/quote] :?: :?: :?: :?: :?:

nemogu kucati nije mislim vrijedno mojih zivaca iskreno :((( :bih: :bih: :bih: :bih:
almanesic

#81 Re: General Sefer Halilovic

Post by almanesic »

pa kazi sta je bilo? mozda se moze ispraviti ako je neka greska ili nepravda?

p.s. ovi sto hoce da uvezu Sefera Halilovica i Radoncica su smijesni. gdje ste bili da o tome govorite kada je Lagudmzija bio licnost godine avaza!? Sefer nikada nije bio licnost godine avaza. ta mala slicica dovoljno govori ko je s kim koliko dobar. ali Lagumdzija je bio licnost godine. kao i mnogi drugi. pa vi nikad to niste potencirali nego vam sad vuna pred izbore da se SEfer i Fahro ne ujedine. pa i da odu u postizbornu koaliciju sta s tim? ko eto Lagumdzija ne bi isao ili tihic ne bi, ili haris ne bi...ne budite smijesni..
dina_arajevo

#82 Re: General Sefer Halilovic

Post by dina_arajevo »

I mene, interesuje zasto si ljut?
almanesic

#83 Re: General Sefer Halilovic

Post by almanesic »

ljut je jer je g.Sefera Halilovića najavnoj tribini pitao o psima lutalicama. covjek mu lijepo rekao da ce mu na to pitanje odgovoriti njegov saradnik g.Mirsad Sabaredzovic i da on o tome ne zna previse.

pitanje o psima lutalicama jeste problem ali za lokalnu razinu a ne za predsjednika Stranke.
chupacabra

#84 Re: General Sefer Halilovic

Post by chupacabra »

Sefer je politicki beznacajan. Dobije taman toliko glasova da mu osigura poslanicki mandat u parlamentu i njemu je to dovoljno. Plata dobra, komisijske pausale isto tako. Mozda mu prodje i ovaj put. On i onaj Mirnes iz BOSS-a su tipovi koji malo loze narod pred izbore da dobiju dovoljno glasova za novi mandat u parlamentu. I onda spavaju do iducih izbora.
hape

#85 Re: General Sefer Halilovic

Post by hape »

tabloid wrote:Knjiga koja prezentira ulogu Sefera i njegovo ponasanje u toku rata u BiH:

http://www.scribd.com/doc/19936985/Fikr ... nja-o-ratu

General Rasim Delic u svojoj knjizi “101 RATNA PRIČA” pise o dozivljaju koji se desio u vezi primopredaje duznosti od Sefera Halilovica.Odlomak iz knjige pod naslovom "Primopredaja uz zveckanje oruzjem":

http://bosnjaci.net/prilog.php?pid=3757 ... U%C5%BDJEM
Super knjige kad je u pitanju Sefer Halilovic. :-) Prvi KOS-ovac a drugi prvi ratni zarobljenik koji je postao komandant armije koja ga je zarobila, a obojica se nasli da pisu o heroju. Ovo je fakat samo kod nas moguce. :roll:
Post Reply