iPad

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
teAMICA

#76 Re: iPad

Post by teAMICA »

dzemmo wrote:koji? ovaj od 32GB WiFi ili ovaj 16GB WiFi + 3G
svejedno, 30 franaka je razlike...

uh, tek sad vidjeh... koji da uzmem ???
Milefromneigborhood

#77 Re: iPad

Post by Milefromneigborhood »

Na apple-ovoj stranici za registraciju accounta BiH ne postoji kao država a bez accounta je ipad bezveze.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 13/05/2015 06:35, edited 2 times in total.
Milefromneigborhood

#79 Re: iPad

Post by Milefromneigborhood »

dzemmo wrote:pa napravis US account i radi, isto kao i iPhone
sto se tice ovog: WiFi + 3G ne znam radi li to kod nas i kako to inace funkcionise

Pa pokušaj ali odakle ti us kreditna kartica bez kartice koja je poveznana sa adresom nemožeš ništa!
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 13/05/2015 06:35, edited 2 times in total.
teAMICA

#81 Re: iPad

Post by teAMICA »

Ja naručih ovaj od 32GB WiFi, pa šta mi Bog da... :D
Ako zapne, kukat ću. Hvala u svakom slučaju
Ridjobrki

#82 Re: iPad

Post by Ridjobrki »

Ja ga danas isprobao i stvarno ne vidim svrhu... Jes ono sve simpa i cool ali mislim da mu je ona zadnja strana korisnija od prednje: može se na njoj isjeckati luk, metnuti fildžan kahve...
DYD666

#83 Re: iPad

Post by DYD666 »

Koliko se sada, nakon izlaska dvice, kreće polovan 1st gen od 32GB, bez 3G podrške, u B&H?
savsvoj

#84 Re: iPad

Post by savsvoj »

Milefromneigborhood wrote:
dzemmo wrote:pa napravis US account i radi, isto kao i iPhone
sto se tice ovog: WiFi + 3G ne znam radi li to kod nas i kako to inace funkcionise

Pa pokušaj ali odakle ti us kreditna kartica bez kartice koja je poveznana sa adresom nemožeš ništa!
Ima mali trilion guidova na netu kako registrovat account bez icega malo proguglaj.
iPod

#85 Re: iPad

Post by iPod »

Ja imam registrovan account kao da sam iz Hrvatske, i naravno svoju Visa electron od Raiffeisena, koja ima i CVV2 i radi placanje iz App storea, bez problema :)
shin

#86 Re: iPad

Post by shin »

nino90

#87 Re: iPad

Post by nino90 »

iPod wrote:Ja imam registrovan account kao da sam iz Hrvatske, i naravno svoju Visa electron od Raiffeisena, koja ima i CVV2 i radi placanje iz App storea, bez problema :)
okj e to aline mozes npr naruciti ipad da ti dodje u bih ?
DYD666

#88 Re: iPad

Post by DYD666 »

reni-90 wrote: okj e to aline mozes npr naruciti ipad da ti dodje u bih ?
Očito se brkaju Apple Store i App Store
Sa AppleStorea gdje se moze kupiti iPad, se ne skidaju niti preko njega plaćaju aplikacije za iDevices tako da se sigurno ova prica oko registracije debitnih kartica nije ni dovodila u kontekst sa Apple Store.
Plaćanje karticom je izvodivo za AppStore i (MacAppStore) ali tamo se ne prodaje hardware.
janje_

#89 Re: iPad

Post by janje_ »

ipad je meni super kul stvar.. koristim ga vrlo cesto kad (silom prilika) ne visim na racunaru (naumpane nesto da provjerim, da popunim tiket, cekiram rezultate, ovo ono, a to obicno naumpane kad sam vec "daleko" od racunara)..

a ponajvise mu se obradovala moja kcerkica koja sa svojih 18 mjeseci upali ipad, otkljuca ga, starta youtube aplikaciju i pokrene medo brundo (izludili smo u medjuvremenu od te pjesmice)..
Yamahalac

#90 Re: iPad

Post by Yamahalac »

janje_ wrote:ipad je meni super kul stvar.. koristim ga vrlo cesto kad (silom prilika) ne visim na racunaru (naumpane nesto da provjerim, da popunim tiket, cekiram rezultate, ovo ono, a to obicno naumpane kad sam vec "daleko" od racunara)..

a ponajvise mu se obradovala moja kcerkica koja sa svojih 18 mjeseci upali ipad, otkljuca ga, starta youtube aplikaciju i pokrene medo brundo (izludili smo u medjuvremenu od te pjesmice)..
skini joj toca boca tea party, bices odusevljen, a i ona :)
janje_

#91 Re: iPad

Post by janje_ »

Yamahalac wrote:skini joj toca boca tea party, bices odusevljen, a i ona :)
OK, bumo vidjeli.. upravo sam srkno.. tenk ju za preporuku
Yamahalac

#92 Re: iPad

Post by Yamahalac »

janje_ wrote:

np, dolazi sad i toca boca doctor isto ce biti fina igricaza djecu
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 10/05/2015 07:17, edited 2 times in total.
janje_

#94 Re: iPad

Post by janje_ »

Yamahalac wrote:
janje_ wrote:

np, dolazi sad i toca boca doctor isto ce biti fina igricaza djecu
popili smo i caj i kahvu i sok, a bome jeli i kolace.. ;)
dobar prvi dojam.. hehe
Yamahalac

#95 Re: iPad

Post by Yamahalac »

janje_ wrote:
popili smo i caj i kahvu i sok, a bome jeli i kolace.. ;)
dobar prvi dojam.. hehe
evo danas izasla i druga sto sam ti rekao

http://itunes.apple.com/us/app/toca-doc ... 07533?mt=8
grayburn

#96 Re: iPad

Post by grayburn »

Raja :)

Vrijedi li kod nas u Sarajevu kupiti iPad? Prije svega, iPad nije iPad ako se ne moze koristiti internet na njemu - a mene zanima koji internet provider kod nas nudi mogucnost da na iPad-u ili drugom slicnom uredjaju mogu koristiti internet bez obzira gdje se nalazio u Sarajevu, ili sire? Jasno mi je da mogu napraviti bezicnu konekciju u kuci i da mogu "hvatati" wifi u hotspotsima, ali to je jako ogranicavajuce.. :(

Takodjer me zanima gdje mogu kupiti i kolika je cijena? Prosto mi dodje da se derem kad vidim da je u USA $499, a kod nas sigurno 2-3x vise :( Je li isplatnije naruciti preko e-bay-a?

Toliko od mene. :)
teAMICA

#97 Re: iPad

Post by teAMICA »

grayburn wrote:Raja :)

Vrijedi li kod nas u Sarajevu kupiti iPad? Prije svega, iPad nije iPad ako se ne moze koristiti internet na njemu - a mene zanima koji internet provider kod nas nudi mogucnost da na iPad-u ili drugom slicnom uredjaju mogu koristiti internet bez obzira gdje se nalazio u Sarajevu, ili sire? Jasno mi je da mogu napraviti bezicnu konekciju u kuci i da mogu "hvatati" wifi u hotspotsima, ali to je jako ogranicavajuce.. :(

Takodjer me zanima gdje mogu kupiti i kolika je cijena? Prosto mi dodje da se derem kad vidim da je u USA $499, a kod nas sigurno 2-3x vise :( Je li isplatnije naruciti preko e-bay-a?

To koliko ti se isplati moras sam skontati, meni super.
Ne znam tacnu cijenu, imas ga u Macline- u, ja ga kupila u decembru u Svici, platila 1600 KM 32GB sa futrolom, bezicnom tastaturom i ne znam sad tacno jel bilo jos sta od dodataka za kameru ili sl. ili se to dobije uz njega.
sarajev_o

#98 Re: iPad

Post by sarajev_o »

teAMICA wrote:
grayburn wrote:Raja :)

To koliko ti se isplati moras sam skontati, meni super.
Ne znam tacnu cijenu, imas ga u Macline- u, ja ga kupila u decembru u Svici, platila 1600 KM 32GB sa futrolom, bezicnom tastaturom i ne znam sad tacno jel bilo jos sta od dodataka za kameru ili sl. ili se to dobije uz njega.
Kao sto rece imas u Maclinu,imas na -1 spratu:D u bbi momka prodaje imas po skoro svim ovim shopovima koji prodaju modele.Mozes koristiti interten od svih providera samo sto je uzasno skup.
vukojebina

#99 Re: iPad

Post by vukojebina »

pozdrav ekipa...

jedno pitanje, postoji li neka stranica odakle se mogu skidati ove aplikacije i igrice za ipad...da budem jasniji, ovo na apps store, sve sto valja placa se...medjutim, postoji li sta, ono, fore krakovane verzije i tako to...i da li to uopste funkcionise sa apple-om...

lijep pozdrav
chengaba

#100 Re: iPad

Post by chengaba »

vukojebina wrote:pozdrav ekipa...

jedno pitanje, postoji li neka stranica odakle se mogu skidati ove aplikacije i igrice za ipad...da budem jasniji, ovo na apps store, sve sto valja placa se...medjutim, postoji li sta, ono, fore krakovane verzije i tako to...i da li to uopste funkcionise sa apple-om...

lijep pozdrav
Skini Installous, Cydiu i te programe...
Post Reply