Aj, daj Boze da je tako inace ja sam baksuz pa me nebi cudilo da me i to sr...e opići po usima, jos mi samo fali da i njima dajem pare, bas nisam znao kud cu s njima.....madner wrote:Svi znamo kako tu treba skrenut tako da neamo iskustva![]()
Cisto sumnjam da neko prati, prije ce biti da se neko upeca tako sto je za skretanje crveno itd...
Treptajuće zeleno
-
Lufter
#76 Re: Treptajuće zeleno
- vozač
#77 Re: Treptajuće zeleno
ako si došao kroz tunel, trebao si na kraju nizbrdice u desnu traku i ona ti je za pravo i desno, a ta srednja u kojoj si ti bio je za lijevo. ovo ko nije iz sarajeva i ko ne prolazi često tuda teško može skontati, još ako je bila gužva pa ne vidiš signalizaciju iscrtanu po cesti (a vjerovatno je bila jer tu je uvijek gužva) možeš lako pogriješiti. mada je i logično to što si ti uradio, jer je neprirodno da se odvaja traka u desnu stranu i onda iz te trake ideš i pravo i desno,stidljiv wrote:Ako je to raskrsnica na koju i ja mislim (kod gradjevinskog fakulteta) tu imas dvije trake...jedna je za desno i pravo...a lijeva je samo za lijevo...ta treca je za suprotni pravac![]()
Kamere registruju samo prolazak kroz crveno...nisu toliko pametne da registruju te neke prekrsaje...
sreća je da nisi koga udario, a mogao si i ovog iz suprotnog smjera i ovog sa desne strane koji možda ide pravo kao i ti, a mislim da nećeš imati problema i da tu vrstu prekršaja kamera neće registrovati, ne znam i ima li je uopšte na tom mjestu, ne bih rekao.
-
neki
#78 Re: Treptajuće zeleno
Ma bolan na to toj raskrsnici uopste nema kamereLufter wrote:E, ako je i ovdje tako, onda sam ja naj..oneki wrote: Ja istu stvar uradio u tuzli...pogresno se prestrojio u raskrsnici (iz trake predvidjene za skretanje produzio pravo). Dosla mi kazna zbog toga, pise snimljen sam kamerom (tip traffistar blabla..)...Tako da nije samo da snimaju prekoracenje brzine i prolazak kroz crveno...
Neko mi rece da je gledao na tv policiju kako prati saobracaj kroz kameru postavljenu kod marsalke..A to mi bas ne treba sad....
Ima li neko iz Sarajeva ko tacno zna situaciju na ovoj raskrsnici, dali ganjaju i prekrsaje ili samo crveno????
-
Lufter
#79 Re: Treptajuće zeleno
Ma ima ih dvije, bas sam usporio kad sam se vracao da pogledam, a i to sto kazes bas nema logike za nekoga ko nije iz Sarajeva pa ne zna za tu naopaku situaciju, a i ona horizontalna signalizacija, i nju sam zraknuo kad sam se vracao, jedva da se primjeti na safaltu, tacno nigdje veze posebno kad je guzva...vozač wrote: ako si došao kroz tunel, trebao si na kraju nizbrdice u desnu traku i ona ti je za pravo i desno, a ta srednja u kojoj si ti bio je za lijevo. ovo ko nije iz sarajeva i ko ne prolazi često tuda teško može skontati, još ako je bila gužva pa ne vidiš signalizaciju iscrtanu po cesti (a vjerovatno je bila jer tu je uvijek gužva) možeš lako pogriješiti. mada je i logično to što si ti uradio, jer je neprirodno da se odvaja traka u desnu stranu i onda iz te trake ideš i pravo i desno,mimo svih rezona, ali tako ti je u nas.
sreća je da nisi koga udario, a mogao si i ovog iz suprotnog smjera i ovog sa desne strane koji možda ide pravo kao i ti, a mislim da nećeš imati problema i da tu vrstu prekršaja kamera neće registrovati, ne znam i ima li je uopšte na tom mjestu, ne bih rekao.
Aj zivi bili da neko mi samo javne kad bude prolazio iz pravca tunela ka Kosevu dali ona plava tabla prikazuje ovako koliko se sjecam.... A na asfaltu kontra..... Ubi me sad radoznalost....

- kurty
#80 Re: Treptajuće zeleno
Prijatelju, na onoj razkrsnici, kada ides iz tunela prema kosevskoj bolnici, lijeva traka je samo za lijevo, dok se desna koristi za pravo i skretanje desno....
Obicno u takvim situacijama, kada postoje dvije trake, dena je za desno i pravo, a lijeva za lijevo... Skretanje desno je mnogo brze i tada ne prekidas ni jedan saobracajni pravac, dok kad skreces lijevo prekidas saobracajni pravac...
Zamisli da je ona lijevo traka za pravo i lijevo... Onda, recimo imas od bolnice 15 auta koji ce pravo, a od pravca tunela previ na semaforu ce lijevo, a svi ostali pravo... Tada bi ovaj sto hoce lijevo, morao cekati svih 15 od bolnice sto idu, i onda ce mozda biti jedini koji ce proci raskrsnicu, jer se obicno covjek u takvim sitaucija uvuce u samo raskrsnicu, a ostali iza njega ce cekati drugi put paljenje zelenog
p.s. iako studiram gradjevinu, dakle svaki dansa na raskrsnici, za horizontalnu signalizaciju sam siguran da je onakva kakva treba biti, a za vertikalnu fakat ne znam... Isto tako, rodjek mi je pricao da je jednu noc kaznu platio, jer je iz te lijeve trake pravo produzio, a policija je bila na sredini one uzbrdice prema bolnici, gdje ima onaj servis...
Obicno u takvim situacijama, kada postoje dvije trake, dena je za desno i pravo, a lijeva za lijevo... Skretanje desno je mnogo brze i tada ne prekidas ni jedan saobracajni pravac, dok kad skreces lijevo prekidas saobracajni pravac...
Zamisli da je ona lijevo traka za pravo i lijevo... Onda, recimo imas od bolnice 15 auta koji ce pravo, a od pravca tunela previ na semaforu ce lijevo, a svi ostali pravo... Tada bi ovaj sto hoce lijevo, morao cekati svih 15 od bolnice sto idu, i onda ce mozda biti jedini koji ce proci raskrsnicu, jer se obicno covjek u takvim sitaucija uvuce u samo raskrsnicu, a ostali iza njega ce cekati drugi put paljenje zelenog
p.s. iako studiram gradjevinu, dakle svaki dansa na raskrsnici, za horizontalnu signalizaciju sam siguran da je onakva kakva treba biti, a za vertikalnu fakat ne znam... Isto tako, rodjek mi je pricao da je jednu noc kaznu platio, jer je iz te lijeve trake pravo produzio, a policija je bila na sredini one uzbrdice prema bolnici, gdje ima onaj servis...
-
Lufter
#81 Re: Treptajuće zeleno
A vjerovatno je tako ako si ti tu stalno.... Mada ona srednja traka se poklapa sa onom gore prema Kosevu pa je logicno bilo da se njome nastavi pravo, ali eto izgleda nije tako....
A vidis, zanju to policajci pa cekaju ko ce po logici produziti pravo da mogu naplatiti kaznu, dakle nesto tu nije ok isprojektovano, a to oni znaju i koriste. Izgleda da ja nisam jedini koji tu grijesi, a to taman dobro dode njima za "laku lovu" cim vise gore visocije i cekaju ..... Moglo se to rijesti sa jos jednim semaforom, al jok izgleda njima vako odgovara da mogu ubirati kazne, a sigurnost ko j..e.
Jos me silno zanima ona tabla plava, dode mi da sad raspalim u Sarajevo da vidim.....
A vidis, zanju to policajci pa cekaju ko ce po logici produziti pravo da mogu naplatiti kaznu, dakle nesto tu nije ok isprojektovano, a to oni znaju i koriste. Izgleda da ja nisam jedini koji tu grijesi, a to taman dobro dode njima za "laku lovu" cim vise gore visocije i cekaju ..... Moglo se to rijesti sa jos jednim semaforom, al jok izgleda njima vako odgovara da mogu ubirati kazne, a sigurnost ko j..e.
Jos me silno zanima ona tabla plava, dode mi da sad raspalim u Sarajevo da vidim.....
- slavkoimamodilera
#82 Re: Treptajuće zeleno
Upravo tako i svaka raskrsnica s dvije trake se tako rješava... ne znam čemu čuđenje pojedinih...kurty wrote:Prijatelju, na onoj razkrsnici, kada ides iz tunela prema kosevskoj bolnici, lijeva traka je samo za lijevo, dok se desna koristi za pravo i skretanje desno....
- kurty
#83 Re: Treptajuće zeleno
Ma svakom svacije, ali vidim da zadnjih par dana stalno idu ataci na projektante.. Te sad "mimo svakog rezona je to", te "koji je idiot od projektanta projektovao onaj tunel iza Royla u rajlovcu"... I tako...slavkoimamodilera wrote:Upravo tako i svaka raskrsnica s dvije trake se tako rješava... ne znam čemu čuđenje pojedinih...kurty wrote:Prijatelju, na onoj razkrsnici, kada ides iz tunela prema kosevskoj bolnici, lijeva traka je samo za lijevo, dok se desna koristi za pravo i skretanje desno....
Kad bi se uvelo ono cemu nasi strucnjaci teze, sve bi nam bajno bilo, ali opet bi bilo kao sada "mimo svih rezona"...
Ljudi se skoluju za svoje zanimanje, u pustite da svako radi svoj posao...
p.s. Primjer sto nam je profa jedan pricao... Uglavnom, tamo gdje se zeli smanjiti brzina, obicno se traka recimo malo suzi i postave visociji ivicnjaci, jer to drugacije utice na psihi covjeka, ali se jednostavno na nekom pravcu napravi kao ostrvo, koje se malo treba zaobici, i samim tim se brzina smanji...
Eh sad sto se tice ovih visocijih ivicnjaka, ne znam jel iko od vas vozio iz Ilijasa prema Podlugovima, i onda na auto put.. Tu je sada malo veca raskrsnica, uradjena perfektno za prostor koji su imali... I stavljeni su malo visociji ivicnjaci... Svaki dan po 20 razvaljenih felgi bilo...Navikli ljudi da sjeku kako im odgovara... I onda svi nesto "koji debil je to projektovao"...
-
Lufter
#84 Re: Treptajuće zeleno
Ocigledno se neki ne skoluju dobro, pa samim time i ne rade svoj posao kako treba....kurty wrote:
.....Ljudi se skoluju za svoje zanimanje, u pustite da svako radi svoj posao...
Samo jedan od primjera je onaj kruzni tok na Ilidzi... Ono treba staviti u anale gluposti saobracaja. Da ne nabrajam dalje naopako postavljene znakove itd....
A na ovoj raskrsnici sto ja pricam ne vidim problem postavljanja jos jednog semafora sa strelicama pa da svako, taman iz Bangladeša došo, zna kojim pravcem treba ici, a ne samo oni koji tu zive... Vjerujem da ja nisam jedini koji je nenamjerno posao pogresnom trakom na tom mjestu. Posebno sto je to vecinom najvise koristeni pravac prema klinici Kosevo kojim vecinom dolaze ljudi koji ne zive u Sarajevu, a obzirom da idu u bolnicu a ne na svadbu, vjerovatno nemaju kada razmislajti "sta je pisac htio reci" na raskrsnici...
Jedino ako ja za grad Sarajevo preskupa jos jedna bandera sa jos jednim semaforom , onda ok..... Neka ljudi imaju gdje zaginuti....Kosevo je blizu.....
- kurty
#85 Re: Treptajuće zeleno
Prosle godine u aprilu mjesecu, zakon o kruznim tokovima nije bio usvojen, tako da kruzni tok, sam po sebi je takav da je mimo pravila, jer pravila ne postoje... Dakle, kad je bio gradjen, onaj ko je bio glavni i odgovorni je pogrijesio jer nije moga da se pozove na clan zakona ili pravne akte po tom pitanju...Lufter wrote:Ocigledno se neki ne skoluju dobro, pa samim time i ne rade svoj posao kako treba....kurty wrote:
Samo jedan od primjera je onaj kruzni tok na Ilidzi... Ono treba staviti u anale gluposti saobracaja. Da ne nabrajam dalje naopako postavljene znakove itd....
A na ovoj raskrsnici sto ja pricam ne vidim problem postavljanja jos jednog semafora sa strelicama pa da svako, taman iz Bangladeša došo, zna kojim pravcem treba ici, a ne samo oni koji tu zive... Vjerujem da ja nisam jedini koji je nenamjerno posao pogresnom trakom na tom mjestu. Posebno sto je to vecinom najvise koristeni pravac prema klinici Kosevo kojim vecinom dolaze ljudi koji ne zive u Sarajevu, a obzirom da idu u bolnicu a ne na svadbu, vjerovatno nemaju kada razmislajti "sta je pisac htio reci" na raskrsnici...
Jedino ako ja za grad Sarajevo preskupa jos jedna bandera sa jos jednim semaforom , onda ok..... Neka ljudi imaju gdje zaginuti....Kosevo je blizu.....
Ti nisi jedini koji je tu pogrijesio, i "kamera" ti nece predstavljati problem, tako da se za to ne sikiras...
Vec je neko napisao da je normalno da ako imaju dvije trake da je lijeva, samo za lijevo, a desna je za pravo i desno...Ne zelim sad esej da ti pisem zasto je to tako, gore sam vec malo objasnio...
Eh sad, ja se ne sjecam jel ima saobracajni znak, koji je OK, ili koji je pogresan, ili da li uopste postoji, isto tako ni ti... Tako da nemas razloga da odma udaras po nekom ko je projektant tog dijela saobracajnice...
Ja licno, jos nisam saznao ko je odgovoran za saobracajne znakove... Ja znam kad trebam da projektujem saobracajnicu, kao ulazni podatak imam brzinu, odnosno razred ili nivo puta, preko kojeg dobijem brzinu, ali ko je odgovoran za znakove, to fakat jos nisam saznao, pa ako mi neko moze odgovoriti na to pitanje bio bih zahvalan
- Vudu
#86 Re: Treptajuće zeleno
Cuj treptajuce zeleno svjetlo. Prvi put cujem da to postoji...mozda zato sto ne zivim u BiH. Ali u medjunarodnom saobracaju imas zeleno, narandzasto i crveno. Zeleno: prolazis, narandzasto: moras stati ako mozes, a ako ne mozes na vrijeme stati prolazis. I crveno: obavezno moras stati. To treptajuce zeleno svjetlo mi zvuci kao neki pokusaj zamjene narandzastog...ali glupo je. Cak i ako prodjes kroz narandzasto ne mogu te kazniti, a kamo li na nekom izmisljenom treptajucem zelenom...zar ne?! Zeleno i narandzasto znace prolaz dozvoljen. Prolaz kroz crveno je kazna i to je to.ministry_ wrote:Molim vas ima li neko link ili nešto gdje je zakonski regulisan prolazak / neprolazak kroz treptajuće zeleno na semaforu.
Imao sam mnogo problema sa jednim policajcem oko toga pa bih volio znati tačno član,stav itd. da mogu debila uvjeriti da je i treptajuće zeleno i dalje zeleno.
Hvala lijepo
-
krusty
#87 Re: Treptajuće zeleno
a gdje li to ti zivis pa imaju narandzasto svjetlo na semaforu
cuj narandzasto
cuj narandzasto
- Azamo
#88 Re: Treptajuće zeleno
A ja prvi put čujem za narandžasto....Vudu wrote:Cuj treptajuce zeleno svjetlo. Prvi put cujem da to postoji...mozda zato sto ne zivim u BiH. Ali u medjunarodnom saobracaju imas zeleno, narandzasto i crveno. Zeleno: prolazis, narandzasto: moras stati ako mozes, a ako ne mozes na vrijeme stati prolazis. I crveno: obavezno moras stati. To treptajuce zeleno svjetlo mi zvuci kao neki pokusaj zamjene narandzastog...ali glupo je. Cak i ako prodjes kroz narandzasto ne mogu te kazniti, a kamo li na nekom izmisljenom treptajucem zelenom...zar ne?! Zeleno i narandzasto znace prolaz dozvoljen. Prolaz kroz crveno je kazna i to je to.ministry_ wrote:Molim vas ima li neko link ili nešto gdje je zakonski regulisan prolazak / neprolazak kroz treptajuće zeleno na semaforu.
Imao sam mnogo problema sa jednim policajcem oko toga pa bih volio znati tačno član,stav itd. da mogu debila uvjeriti da je i treptajuće zeleno i dalje zeleno.
Hvala lijepo
- strong69
#89 Re: Treptajuće zeleno
Mora da je Holandijakrusty wrote:a gdje li to ti zivis pa imaju narandzasto svjetlo na semaforu![]()
![]()
![]()
cuj narandzasto
- Lady Saray
#90 Re: Treptajuće zeleno
Lufter wrote:Ocigledno se neki ne skoluju dobro, pa samim time i ne rade svoj posao kako treba....kurty wrote:
Samo jedan od primjera je onaj kruzni tok na Ilidzi... Ono treba staviti u anale gluposti saobracaja.
a sto? zato sto nasi ljudi ne gledaju u znakove koji su postavljeni prije ulaska u kruzni kad vec nisu ucili o njemu pri polaganju? meni je jedina glupost sto nisu iscrtane 2 trake u kruznom
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#91 Re: Treptajuće zeleno
Meni je glupost sto ima semafore i sto tramvaj prolazi kroz kruzni. Mislim da imamo unikatan kruzni tok na svijetu 
- Lady Saray
#92 Re: Treptajuće zeleno
meni je to sasvim ok cak sta vise super mi je jer zahvaljujuci tome ovi koji idu iz grada lakse udju u kruzni kao i oni sto ulaze iz butmira jer kod nas posto nemaju 2 iscrtane trake a zmigavac je misaona imenica nikad ne znas jel onaj iz "vanjske" trake izlazi na prvom izlazu koji mu dolazi s desne strane ili nastavlja dalje..
-
Lufter
#93 Re: Treptajuće zeleno
Ajd nek mi neko na netu iskopa sliku kruznog toka sa samaforima kojeg presjeca pruga, ja mu kapu skidam.....
Cak nema slika ni ovog unikatnog kod nas na Ilidzi. Trebalo bi ga uslikat pa staviti na net da se citav svjet ima cemu cuditi....
Eeeee, cuj kruzni tok sa semaforom kojeg presjeca pruga.... Jos su samo trebalu poprijeko udarit i jednu pjasacku stazu, nek ima..... I da, obavezno postaviti kamere i tetu za monitirom u "miliciji" da zapisuje tablice i pise kazne....
Bas je super kad nastane cep (a obicno cesto nastane) i kad se covijek zadesi tacno na pruzi, a tramvaj ide jer mu je otvoren semafor, a covijek ne moze ni naprijed ni nazad. Ovo sam licno gledao jednom prilikom podavno, pjesice sam prolazio.
Ccccc, ovo samo ima kod nas u Bosni i nigdje vise.
Cak nema slika ni ovog unikatnog kod nas na Ilidzi. Trebalo bi ga uslikat pa staviti na net da se citav svjet ima cemu cuditi....
Eeeee, cuj kruzni tok sa semaforom kojeg presjeca pruga.... Jos su samo trebalu poprijeko udarit i jednu pjasacku stazu, nek ima..... I da, obavezno postaviti kamere i tetu za monitirom u "miliciji" da zapisuje tablice i pise kazne....
Bas je super kad nastane cep (a obicno cesto nastane) i kad se covijek zadesi tacno na pruzi, a tramvaj ide jer mu je otvoren semafor, a covijek ne moze ni naprijed ni nazad. Ovo sam licno gledao jednom prilikom podavno, pjesice sam prolazio.
-
Lufter
#94 Re: Treptajuće zeleno
....a nije ti glupost sto na kruznom toku ima semafor + bonus: pruga??? To nema veze?Lady Saray wrote:
a sto? zato sto nasi ljudi ne gledaju u znakove koji su postavljeni prije ulaska u kruzni kad vec nisu ucili o njemu pri polaganju? meni je jedina glupost sto nisu iscrtane 2 trake u kruznom
Koliko ja znam krzuni tok i postoji da bi se eliminisali semafori, a ovo s prugom, to nema potrebe obrazlagati.....
- kurty
#95 Re: Treptajuće zeleno
@Lufteru druze...
Svi koji nesto znaju o saobracaju i projektovanju, smiju se onom kruznom toku na Ilidzi...
A takvih je 99,999999% bosanaca... S druge strane, kruzni tok koji je napravljen u Vogosci, je takav da svak ko imalo zna o saobracaju, smije se polovici onih koji prodju kroz taj kruzni tok...
Nikad niko nije rekao da je onaj na Ilidji iole normalan i dobar kruzni tok, a ti se tog ufatio i samo tog si se ufatio...
Popusti malo s tim, cilj tvog pprvog posta je nesto drugo bilo, i ono je pa bar 10kilometara od toog kruznog...
Nisi se dobro prestrojio i to je cinjenica, imas srece sto nisi platio kaznu i to je to... Eh sad poceo si pricu o tome i receno ti je da u onakvim raskrsnicama, lijeva sluci samo za lijevo, a desna za pravo i desno, al JOK. Debil projektant, debil ovaj, debil onaj... Popusti malo ba covjece...
A kruzni tog je vise zbog veceg i brzeg protoka saobracaja, nego zbog eliminisanja saobracaja...
A prije toga uslikaj onaj rotor na Ilidzi i hvali se da je tako kod tebe
Svi koji nesto znaju o saobracaju i projektovanju, smiju se onom kruznom toku na Ilidzi...
A takvih je 99,999999% bosanaca... S druge strane, kruzni tok koji je napravljen u Vogosci, je takav da svak ko imalo zna o saobracaju, smije se polovici onih koji prodju kroz taj kruzni tok...
Nikad niko nije rekao da je onaj na Ilidji iole normalan i dobar kruzni tok, a ti se tog ufatio i samo tog si se ufatio...
Popusti malo s tim, cilj tvog pprvog posta je nesto drugo bilo, i ono je pa bar 10kilometara od toog kruznog...
Nisi se dobro prestrojio i to je cinjenica, imas srece sto nisi platio kaznu i to je to... Eh sad poceo si pricu o tome i receno ti je da u onakvim raskrsnicama, lijeva sluci samo za lijevo, a desna za pravo i desno, al JOK. Debil projektant, debil ovaj, debil onaj... Popusti malo ba covjece...
A kruzni tog je vise zbog veceg i brzeg protoka saobracaja, nego zbog eliminisanja saobracaja...
A kad je vec ovako kako ti pises, idi u Brazil, seli se tamo, ionako bez vize mozes...Lufter wrote:Ajd nek mi neko na netu iskopa sliku kruznog toka sa samaforima kojeg presjeca pruga, ja mu kapu skidam.....
A prije toga uslikaj onaj rotor na Ilidzi i hvali se da je tako kod tebe
- Lady Saray
#96 Re: Treptajuće zeleno
nije upravo radi ovog sto vec rekoh iznadLufter wrote:....a nije ti glupost sto na kruznom toku ima semafor + bonus: pruga??? To nema veze?Lady Saray wrote:
Koliko ja znam krzuni tok i postoji da bi se eliminisali semafori, a ovo s prugom, to nema potrebe obrazlagati.....
i drugacije je "obican" semafor a drugo ovo sa senzorom koji se pali samo kad naidje tramvaj i traje krace nego "obicni" semafori
i nije bonus pruga na semafor nego je samafor radi pruge
ne znam jesil ikad prosao dok je bila stara cesta i raskrsnica pa se na ukljucenje cekalo od energoinvesta kad je spica i recimo sad .. draaaaasticna razlika u cekanju u korist kruznog
a za ostalo vec ti kurty fino objasni
-
lalemali
#97 Re: Treptajuće zeleno
Al kad vidim idiote koji su 20 metara od semafora i stanu na prvi otkucaj dodje mi da im bacim ciglu na sofersajbu!
To nije postovanje zakona nego los vozac, isto ko da na autoputu vozis 40 na sat u normalnom autu, ne znaci da si oprezan vozac nego debil.[/quote]
Ovo je jedno jako glupo i seljačno razmišljanje. Ja bih takvima ko ti zabranio vozit. Odraz balkanske nekulture.
-
lalemali
#98 Re: Treptajuće zeleno
Trepcuce svjetlo sluzi samo da ti pokaze da pocnes usporavat, posto otkucava 5 puta (striker gdje to ispuca 2x nisam nikad vidio a vozim se jako puno) mozes procjeniti da li da zakocis ili ne. Fazon preuzet iz Amerike ja mislim.
Al kad vidim idiote koji su 20 metara od semafora i stanu na prvi otkucaj dodje mi da im bacim ciglu na sofersajbu!
To nije postovanje zakona nego los vozac, isto ko da na autoputu vozis 40 na sat u normalnom autu, ne znaci da si oprezan vozac nego debil.[/quote]
Ja sam znao laganom voznjom proci kroz treptajuce zeleno bez problema. Krene treptati, a ja nisam bas blizu, ali bez ubrzavanja najnormalnije prodjem. A jesu najgori oni cim prvi put trepne odmah stanu, a mogli tri puta proci kroz treptajuce zeleno.[/quote]
Ako nije siguran, bolje je da stane. Čemu nervoza papci?!
Ja sam znao laganom voznjom proci kroz treptajuce zeleno bez problema. Krene treptati, a ja nisam bas blizu, ali bez ubrzavanja najnormalnije prodjem. A jesu najgori oni cim prvi put trepne odmah stanu, a mogli tri puta proci kroz treptajuce zeleno.[/quote]
Ako nije siguran, bolje je da stane. Čemu nervoza papci?!
-
lalemali
#99 Re: Treptajuće zeleno
[quote]Loš je vozač onaj koji lovi zadnju skundu i kuraži se pred raskrsnicom.Bilo trepčuće ili ne zna se da sa mora usporiti.
A cigla...nemojte kolega...nismo u kamenom dobu.
Tako je!
A cigla...nemojte kolega...nismo u kamenom dobu.
Tako je!
- Ady88
#100 Re: Treptajuće zeleno
lalemali jesi se to prepoznao pa citiras 3x bez razloga