Veza bez strasti?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply

Da li moze uspjeti veza bez strasti?

DA
15
18%
NE
58
68%
ZNAMNE
12
14%

Total votes: 85

PalaSa Marsa

#76 Re: Veza bez strasti?

Post by PalaSa Marsa »

Ko zna, mozda bi i mogl'o, odnosno mozda bi se mog'o odrzat' taj intezitet, recimo ako se ljudi drze jedni drugih po pitanju stvari prije strasti i sl., i naravno, masta da radi u svakom slucaju i svakom kontekstu. :lol: :D
A mene, jesam se ja navila pricat'. :D
iPlay

#77 Re: Veza bez strasti?

Post by iPlay »

PalaSa Marsa wrote:Ko zna, mozda bi i mogl'o, odnosno mozda bi se mog'o odrzat' taj intezitet, recimo ako se ljudi drze jedni drugih po pitanju stvari prije strasti i sl., i naravno, masta da radi u svakom slucaju i svakom kontekstu. :lol: :D
A mene, jesam se ja navila pricat'. :D
Jesi vala! :D
PalaSa Marsa

#78 Re: Veza bez strasti?

Post by PalaSa Marsa »

Aha, aha Image :D
chuchumbamayumbe

#79 Re: Veza bez strasti?

Post by chuchumbamayumbe »

Nemojte mijesati "vezu" i brak.
Brak je nesto sasvim drugo, za razliku od veze.
Da, u vezi je potrebna strast, kao i u braku, ali ne znam ko ocekuje da ta strast traje godinama nesmanjenom zestinom?
Svi znamo kada smo se skontavali i handrili svojevremeno, u pocetku je to znalo trajati satima, a onda se postepeno skracivalo. Necu da kazem da medju vama nema onih koji zive za strast i onih koji ne mogu da zamisle vezu bez strasti koja je intenzivna kao i na pocetku (a koja traje godinama), ali eto.
I ja sam sa svojom suprugom dozivljavao strasne trenutke, i danas ih dozivljavam, ali rijedje u onom kontekstu na koji vecina ovdje misli. Necu sada govoriti sta je bolje i kvalitetnije, ali u mojoj "vezi" tj braku, strast je ljubav prema toj osobi, ljubav prema plodovima nase ljubavi, prema nasoj djeci, strast je svaki trenutak koji provedemo zajedno. Meni je strast kada mi moja zenica napravi kaficu bas onakvu kakvu ja volim (a ja je nikada ne znam sebi napraviti takvu), a njoj je strast kada nam ja zgotivim kokice pa zajedno se usushkamo i pogledamo neki odbar film.
Da ne ulazim u detalje, ali strast prema seksu (znaci sirovo i brutalno) i strast prema voljenoj osobi na nacin da ti je srce ko tikva kada je vidis, dotaknes, poljubis, to su dvije razlicite stvari.
Kada i ako ikada dozivim neku starost, naravno da ce strast vremenom da se smanji na neki svoj poseban nacin, ali nikada nece da iscezne. Ako je prava ljubav uz tebe, niti jedna strast na svijetu ti ne moze zamijeniti onaj osjecaj kada se pogledate u oci, kada u njima vidis svoju proslost, sadasnjost i buducnost, sve sto je bilo i sto ce biti, sve te godine sabrane u jednom pogledu.
Ne znam ni sam sto se raspisah ovoliko...
8-)
Officer Crabtree

#80 Re: Veza bez strasti?

Post by Officer Crabtree »

čekaj, tvoj penis prepoznaje kad je nešto ozbiljna veza a kad brak?
Strpljiva

#81 Re: Veza bez strasti?

Post by Strpljiva »

Čovjek ne priča o ozbiljnoj vezi, nego o vezama generalno.
Officer Crabtree

#82 Re: Veza bez strasti?

Post by Officer Crabtree »

zna se šta je veza

zna se šta je tinejdžersko sranje

nisam došao da trošim vrijeme na tinejdžerska sranja
HAVANA

#83 Re: Veza bez strasti?

Post by HAVANA »

chuchumbamayumbe wrote:Nemojte mijesati "vezu" i brak.
Brak je nesto sasvim drugo, za razliku od veze.
Da, u vezi je potrebna strast, kao i u braku, ali ne znam ko ocekuje da ta strast traje godinama nesmanjenom zestinom?
Svi znamo kada smo se skontavali i handrili svojevremeno, u pocetku je to znalo trajati satima, a onda se postepeno skracivalo. Necu da kazem da medju vama nema onih koji zive za strast i onih koji ne mogu da zamisle vezu bez strasti koja je intenzivna kao i na pocetku (a koja traje godinama), ali eto.
I ja sam sa svojom suprugom dozivljavao strasne trenutke, i danas ih dozivljavam, ali rijedje u onom kontekstu na koji vecina ovdje misli. Necu sada govoriti sta je bolje i kvalitetnije, ali u mojoj "vezi" tj braku, strast je ljubav prema toj osobi, ljubav prema plodovima nase ljubavi, prema nasoj djeci, strast je svaki trenutak koji provedemo zajedno. Meni je strast kada mi moja zenica napravi kaficu bas onakvu kakvu ja volim (a ja je nikada ne znam sebi napraviti takvu), a njoj je strast kada nam ja zgotivim kokice pa zajedno se usushkamo i pogledamo neki odbar film.
Da ne ulazim u detalje, ali strast prema seksu (znaci sirovo i brutalno) i strast prema voljenoj osobi na nacin da ti je srce ko tikva kada je vidis, dotaknes, poljubis, to su dvije razlicite stvari.
Kada i ako ikada dozivim neku starost, naravno da ce strast vremenom da se smanji na neki svoj poseban nacin, ali nikada nece da iscezne. Ako je prava ljubav uz tebe, niti jedna strast na svijetu ti ne moze zamijeniti onaj osjecaj kada se pogledate u oci, kada u njima vidis svoju proslost, sadasnjost i buducnost, sve sto je bilo i sto ce biti, sve te godine sabrane u jednom pogledu.
Ne znam ni sam sto se raspisah ovoliko...
8-)
:thumbup:
Image
Ljuska_u_BaklaFi

#84 Re: Veza bez strasti?

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Ne nedostatak ljubavi, nego nedostatak prijateljstva stvara nesretne brakove.
Pri sklapanju braka trebalo bi postaviti sljedeće pitanje: smatrate li da sa ovom ženom ili muškarcem možete razgovarati do duboke starosti? Naime, najveći dio bračnih odnosa pripada razgovorima, a sve drugo je prolazno.
Fridrih Niče
chuchumbamayumbe

#85 Re: Veza bez strasti?

Post by chuchumbamayumbe »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Ne nedostatak ljubavi, nego nedostatak prijateljstva stvara nesretne brakove.
Pri sklapanju braka trebalo bi postaviti sljedeće pitanje: smatrate li da sa ovom ženom ili muškarcem možete razgovarati do duboke starosti? Naime, najveći dio bračnih odnosa pripada razgovorima, a sve drugo je prolazno.
Fridrih Niče
To je otprilike to.
Ja posijah bosiljak, a Fridrih mi Niče.
8-)
SsTtEeLlAa

#86 Re: Veza bez strasti?

Post by SsTtEeLlAa »

chuchumbamayumbe wrote:Ne Ako je prava ljubav uz tebe, niti jedna strast na svijetu ti ne moze zamijeniti onaj osjecaj kada se pogledate u oci, kada u njima vidis svoju proslost, sadasnjost i buducnost, sve sto je bilo i sto ce biti, sve te godine sabrane u jednom pogledu.
:thumbup: :sax:
tech10

#87 Re: Veza bez strasti?

Post by tech10 »

kmirsad

#88 Re: Veza bez strasti?

Post by kmirsad »

Ako je prava strast uz tebe, eh tu strast ti ne moze zamijeniti onaj osjecaj kada se pogledate u oci, kada u njima vidis svoju proslost, sadasnjost i buducnost, sve sto je bilo i sto ce biti, sve te godine sabrane u jednom pogledu...
ova dva osječaja mogu postajati odvojeno iako je je najbolje kad su zajedno ... njihov intezitet može biti neizmjerljiv...i podjednak :)
muha_sa

#89 Re: Veza bez strasti?

Post by muha_sa »

kmirsad wrote:Ako je prava strast uz tebe, eh tu strast ti ne moze zamijeniti onaj osjecaj kada se pogledate u oci, kada u njima vidis svoju proslost, sadasnjost i buducnost, sve sto je bilo i sto ce biti, sve te godine sabrane u jednom pogledu...
ova dva osječaja mogu postajati odvojeno iako je je najbolje kad su zajedno ... njihov intezitet može biti neizmjerljiv...i podjednak :)
bjež ba mirso--ne zajebaji :lol: :lol: :lol:
Gospoda Ministarka

#90 Re: Veza bez strasti?

Post by Gospoda Ministarka »

tech10 wrote:
Kaze jedan bas uz ovu pjesmu Bryana Adamsa: " Nesmijem, da pogledam bojim se da cu vidjet troje koje necu moci hraniti". (Nadam se da necita sa-x i da me nece prepoznati)
kmirsad

#91 Re: Veza bez strasti?

Post by kmirsad »

muha_sa wrote:
kmirsad wrote:Ako je prava strast uz tebe, eh tu strast ti ne moze zamijeniti onaj osjecaj kada se pogledate u oci, kada u njima vidis svoju proslost, sadasnjost i buducnost, sve sto je bilo i sto ce biti, sve te godine sabrane u jednom pogledu...
bjež ba mirso--ne zajebaji :lol: :lol: :lol:
:twisted: Ovo moju ozbiljnu, empirijski dokazanu studiju, zasnovanu na analizama, statističkim uzorcima, vjerodostojnim i višegodišnjim iskustvenim saznanjima... ti nazivaš zajebancijom... :shock: :? ... :x :x :x
:lol: :lol: :lol:
muha_sa

#92 Re: Veza bez strasti?

Post by muha_sa »

:lol: :lol:
išaret je dovoljan- :lol:
jaca2010

#93 Re: Veza bez strasti?

Post by jaca2010 »

Mirsad, to si prekrasno napisao......
HAVANA

#94 Re: Veza bez strasti?

Post by HAVANA »

muha_sa wrote: 8-)
Strast bez veze je krasna :bih:

:o
Gospoda Ministarka

#95 Re: Veza bez strasti?

Post by Gospoda Ministarka »

jaca2010 wrote:
Mirsad, to si prekrasno napisao......

Joj Jaco tebe jeste lahko prevariti, sve ti je on ovo prepisao od Hvana i Chuchua... vidio da zene padaju na tu pricu pa iskoristava zensku naivnost.
SsTtEeLlAa

#96 Re: Veza bez strasti?

Post by SsTtEeLlAa »

Gospoda Ministarka wrote: Joj Jaco tebe jeste lahko prevariti, sve ti je on ovo prepisao od Hvana i Chuchua... vidio da zene padaju na tu pricu pa iskoristava zensku naivnost.
ih koji je to lopov :) .... ne zna jaca jos, ovo joj je tek 3 post :) .. al saznat ce, polako :)
muha_sa

#97 Re: Veza bez strasti?

Post by muha_sa »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

namazanko mirso :lol: :lol:

sve od mene prepiso :-)
suspect_zero

#98 Re: Veza bez strasti?

Post by suspect_zero »

Šta ba :? :roll:

:mrgreen: :skoljka:
kmirsad

#99 Re: Veza bez strasti?

Post by kmirsad »

Kleveču i lažu ! :twisted:
suspect_zero

#100 Re: Veza bez strasti?

Post by suspect_zero »

kmirsad wrote:Kleveču i lažu ! :twisted:

Znala sam da KOS stoji iza svega :twisted: :mrgreen:
Post Reply