A mene, jesam se ja navila pricat'.
Veza bez strasti?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
PalaSa Marsa
#76 Re: Veza bez strasti?
Ko zna, mozda bi i mogl'o, odnosno mozda bi se mog'o odrzat' taj intezitet, recimo ako se ljudi drze jedni drugih po pitanju stvari prije strasti i sl., i naravno, masta da radi u svakom slucaju i svakom kontekstu.
-
iPlay
#77 Re: Veza bez strasti?
Jesi vala!PalaSa Marsa wrote:Ko zna, mozda bi i mogl'o, odnosno mozda bi se mog'o odrzat' taj intezitet, recimo ako se ljudi drze jedni drugih po pitanju stvari prije strasti i sl., i naravno, masta da radi u svakom slucaju i svakom kontekstu.![]()
![]()
-
PalaSa Marsa
#78 Re: Veza bez strasti?
Aha, aha

- chuchumbamayumbe
#79 Re: Veza bez strasti?
Nemojte mijesati "vezu" i brak.
Brak je nesto sasvim drugo, za razliku od veze.
Da, u vezi je potrebna strast, kao i u braku, ali ne znam ko ocekuje da ta strast traje godinama nesmanjenom zestinom?
Svi znamo kada smo se skontavali i handrili svojevremeno, u pocetku je to znalo trajati satima, a onda se postepeno skracivalo. Necu da kazem da medju vama nema onih koji zive za strast i onih koji ne mogu da zamisle vezu bez strasti koja je intenzivna kao i na pocetku (a koja traje godinama), ali eto.
I ja sam sa svojom suprugom dozivljavao strasne trenutke, i danas ih dozivljavam, ali rijedje u onom kontekstu na koji vecina ovdje misli. Necu sada govoriti sta je bolje i kvalitetnije, ali u mojoj "vezi" tj braku, strast je ljubav prema toj osobi, ljubav prema plodovima nase ljubavi, prema nasoj djeci, strast je svaki trenutak koji provedemo zajedno. Meni je strast kada mi moja zenica napravi kaficu bas onakvu kakvu ja volim (a ja je nikada ne znam sebi napraviti takvu), a njoj je strast kada nam ja zgotivim kokice pa zajedno se usushkamo i pogledamo neki odbar film.
Da ne ulazim u detalje, ali strast prema seksu (znaci sirovo i brutalno) i strast prema voljenoj osobi na nacin da ti je srce ko tikva kada je vidis, dotaknes, poljubis, to su dvije razlicite stvari.
Kada i ako ikada dozivim neku starost, naravno da ce strast vremenom da se smanji na neki svoj poseban nacin, ali nikada nece da iscezne. Ako je prava ljubav uz tebe, niti jedna strast na svijetu ti ne moze zamijeniti onaj osjecaj kada se pogledate u oci, kada u njima vidis svoju proslost, sadasnjost i buducnost, sve sto je bilo i sto ce biti, sve te godine sabrane u jednom pogledu.
Ne znam ni sam sto se raspisah ovoliko...

Da, u vezi je potrebna strast, kao i u braku, ali ne znam ko ocekuje da ta strast traje godinama nesmanjenom zestinom?
Svi znamo kada smo se skontavali i handrili svojevremeno, u pocetku je to znalo trajati satima, a onda se postepeno skracivalo. Necu da kazem da medju vama nema onih koji zive za strast i onih koji ne mogu da zamisle vezu bez strasti koja je intenzivna kao i na pocetku (a koja traje godinama), ali eto.
I ja sam sa svojom suprugom dozivljavao strasne trenutke, i danas ih dozivljavam, ali rijedje u onom kontekstu na koji vecina ovdje misli. Necu sada govoriti sta je bolje i kvalitetnije, ali u mojoj "vezi" tj braku, strast je ljubav prema toj osobi, ljubav prema plodovima nase ljubavi, prema nasoj djeci, strast je svaki trenutak koji provedemo zajedno. Meni je strast kada mi moja zenica napravi kaficu bas onakvu kakvu ja volim (a ja je nikada ne znam sebi napraviti takvu), a njoj je strast kada nam ja zgotivim kokice pa zajedno se usushkamo i pogledamo neki odbar film.
Da ne ulazim u detalje, ali strast prema seksu (znaci sirovo i brutalno) i strast prema voljenoj osobi na nacin da ti je srce ko tikva kada je vidis, dotaknes, poljubis, to su dvije razlicite stvari.
Kada i ako ikada dozivim neku starost, naravno da ce strast vremenom da se smanji na neki svoj poseban nacin, ali nikada nece da iscezne. Ako je prava ljubav uz tebe, niti jedna strast na svijetu ti ne moze zamijeniti onaj osjecaj kada se pogledate u oci, kada u njima vidis svoju proslost, sadasnjost i buducnost, sve sto je bilo i sto ce biti, sve te godine sabrane u jednom pogledu.
-
Officer Crabtree
#80 Re: Veza bez strasti?
čekaj, tvoj penis prepoznaje kad je nešto ozbiljna veza a kad brak?
-
Strpljiva
#81 Re: Veza bez strasti?
Čovjek ne priča o ozbiljnoj vezi, nego o vezama generalno.
-
Officer Crabtree
#82 Re: Veza bez strasti?
zna se šta je veza
zna se šta je tinejdžersko sranje
nisam došao da trošim vrijeme na tinejdžerska sranja
zna se šta je tinejdžersko sranje
nisam došao da trošim vrijeme na tinejdžerska sranja
- HAVANA
#83 Re: Veza bez strasti?
chuchumbamayumbe wrote:Nemojte mijesati "vezu" i brak.

- Ljuska_u_BaklaFi
#84 Re: Veza bez strasti?
Ne nedostatak ljubavi, nego nedostatak prijateljstva stvara nesretne brakove.
Pri sklapanju braka trebalo bi postaviti sljedeće pitanje: smatrate li da sa ovom ženom ili muškarcem možete razgovarati do duboke starosti? Naime, najveći dio bračnih odnosa pripada razgovorima, a sve drugo je prolazno.
Fridrih Niče
Pri sklapanju braka trebalo bi postaviti sljedeće pitanje: smatrate li da sa ovom ženom ili muškarcem možete razgovarati do duboke starosti? Naime, najveći dio bračnih odnosa pripada razgovorima, a sve drugo je prolazno.
Fridrih Niče
- chuchumbamayumbe
#85 Re: Veza bez strasti?
To je otprilike to.Ljuska_u_BaklaFi wrote:Ne nedostatak ljubavi, nego nedostatak prijateljstva stvara nesretne brakove.
Fridrih Niče
Ja posijah bosiljak, a Fridrih mi Niče.
- SsTtEeLlAa
#86 Re: Veza bez strasti?
chuchumbamayumbe wrote:Ne Ako je prava ljubav uz tebe, niti jedna strast na svijetu ti ne moze zamijeniti onaj osjecaj kada se pogledate u oci, kada u njima vidis svoju proslost, sadasnjost i buducnost, sve sto je bilo i sto ce biti, sve te godine sabrane u jednom pogledu.
- kmirsad
#88 Re: Veza bez strasti?
Ako je prava strast uz tebe, eh tu strast ti ne moze zamijeniti onaj osjecaj kada se pogledate u oci, kada u njima vidis svoju proslost, sadasnjost i buducnost, sve sto je bilo i sto ce biti, sve te godine sabrane u jednom pogledu...
ova dva osječaja mogu postajati odvojeno iako je je najbolje kad su zajedno ... njihov intezitet može biti neizmjerljiv...i podjednak
ova dva osječaja mogu postajati odvojeno iako je je najbolje kad su zajedno ... njihov intezitet može biti neizmjerljiv...i podjednak
- muha_sa
#89 Re: Veza bez strasti?
bjež ba mirso--ne zajebajikmirsad wrote:Ako je prava strast uz tebe, eh tu strast ti ne moze zamijeniti onaj osjecaj kada se pogledate u oci, kada u njima vidis svoju proslost, sadasnjost i buducnost, sve sto je bilo i sto ce biti, sve te godine sabrane u jednom pogledu...
-
Gospoda Ministarka
#90 Re: Veza bez strasti?
Kaze jedan bas uz ovu pjesmu Bryana Adamsa: " Nesmijem, da pogledam bojim se da cu vidjet troje koje necu moci hraniti". (Nadam se da necita sa-x i da me nece prepoznati)tech10 wrote:
- kmirsad
#91 Re: Veza bez strasti?
muha_sa wrote:bjež ba mirso--ne zajebajikmirsad wrote:Ako je prava strast uz tebe, eh tu strast ti ne moze zamijeniti onaj osjecaj kada se pogledate u oci, kada u njima vidis svoju proslost, sadasnjost i buducnost, sve sto je bilo i sto ce biti, sve te godine sabrane u jednom pogledu...
ova dva osječaja mogu postajati odvojeno iako je je najbolje kad su zajedno ... njihov intezitet može biti neizmjerljiv...i podjednak![]()
![]()
- muha_sa
#92 Re: Veza bez strasti?
išaret je dovoljan-
- jaca2010
#93 Re: Veza bez strasti?
Mirsad, to si prekrasno napisao......kmirsad wrote:Ako je prava strast uz tebe, eh tu strast ti ne moze zamijeniti onaj osjecaj kada se pogledate u oci, kada u njima vidis svoju proslost, sadasnjost i buducnost, sve sto je bilo i sto ce biti, sve te godine sabrane u jednom pogledu...
- HAVANA
#94 Re: Veza bez strasti?
muha_sa wrote:![]()
Strast bez veze je krasna![]()
-
Gospoda Ministarka
#95 Re: Veza bez strasti?
jaca2010 wrote:Mirsad, to si prekrasno napisao......kmirsad wrote:Ako je prava strast uz tebe, eh tu strast ti ne moze zamijeniti onaj osjecaj kada se pogledate u oci, kada u njima vidis svoju proslost, sadasnjost i buducnost, sve sto je bilo i sto ce biti, sve te godine sabrane u jednom pogledu...
Joj Jaco tebe jeste lahko prevariti, sve ti je on ovo prepisao od Hvana i Chuchua... vidio da zene padaju na tu pricu pa iskoristava zensku naivnost.
- SsTtEeLlAa
#96 Re: Veza bez strasti?
ih koji je to lopovGospoda Ministarka wrote: Joj Jaco tebe jeste lahko prevariti, sve ti je on ovo prepisao od Hvana i Chuchua... vidio da zene padaju na tu pricu pa iskoristava zensku naivnost.
- muha_sa
#97 Re: Veza bez strasti?
namazanko mirso
sve od mene prepiso
-
suspect_zero
#98 Re: Veza bez strasti?
kmirsad wrote:Ako je prava strast uz tebe, eh tu strast ti ne moze zamijeniti onaj osjecaj kada se pogledate u oci, kada u njima vidis svoju proslost, sadasnjost i buducnost, sve sto je bilo i sto ce biti, sve te godine sabrane u jednom pogledu...
Šta ba
-
suspect_zero
#100 Re: Veza bez strasti?
kmirsad wrote:Kleveču i lažu !
Znala sam da KOS stoji iza svega