Blobi wrote:Koncept je jednostavanŠeha wrote:Dobro BMW-u treba malo duze da izbaci model na trziste jer ga razvija sam a ne "posudjuje" tehnologiju od drugih.Blobi wrote:
Da BMW u svojoj proizvodnoj liniji nudi auto slican R8-ici, siguran sam da ove slike ne bi postojale, vec bi umjesto njih stajao takav BMW
(Nego da se ne spustamo na djecja prepucavanja?!). Ja kad sam bio mali, od roditelja sam trazio pare za igracke, da sebi nesto kupim, kasnije za izlaske. Kad sam odrastao i nasao posao, situacija se promijenila. Gledaj to ovako, Audi ima velikog taticu - Volkswagen, koji ulaze milijarde eura u inovacije i investira u Audi.
P.S.
Pa nisu djecija prepucavanja... Zanimljiva je ova diskusija nas dvojice, vrhunskih auto-inzinjera, inace uposlenika BMW-a i Audija, te poznanika njihove politike i proizvodnog procesa.![]()
![]()
![]()
I i dalje ostjae samo malo bolji "narodni" auto!
Evo ja kada ovom Passatu istekne garancija hocu auto iste klase, ali vise 4cil turbo nema sanse. Sada, 2.0TFSI je jedini VW benzinac kojem ja skidam kapu (a vozim VW benzinca). Medjutim, uporedi A4 sa BMW 325i.
Prvo: Radi ko dizel!
Drugo: Nemas onaj osjecaj kada 6 rednih cilindara povuce (da se razumijemo govorimo o premium segmentu).
trece: Prednja vuca ili quattro! Dzaba, nikad ne daje osjecaj u voznji kao zadnja vuca!
I cetvrto: Na najbogatijem trzistu na svijetu, BMW je taj koji najbolje cuva cijenu! A to nije bez razloga!
E sad, to sto je kod nas Audi vise na cijeni ili ga raja vise voli ima opravdanje.
Vidis, kada crkne dio na audiju fino skoknes do Skode ili Seata i kupis njihov dio!
Ili fazon koji audi koristi u SAD, tj. da prevesla levate. Servisni interval u audiju je za isti motor kao u VW duzi za 5,000milja. Razlog? Servisni interval u Audiju za SAD je isti kao u EU< ali je Passatu skracen zbog ulja koje sipaju. Tako u Audiju dobijes ulje koje bi trebao dobiti inace, ali te zato za VW zakinu americkim Castrolom koji bas i nije na nivou onog u Evropi jer spada u Grupu III ulja, tako da su mu morali interval skratiti.
Ali zato vozas audi
Ali mora se jedna stvar priznati audiju, posudjujuci djelove od VW ostalo im je para za dizajn!
Steta sto dizajn ne vozi na cesti nego ovjes i motor!