MMA (Mixed Martial Arts)
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- 4m3l
#76 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
http://www.youtube.com/watch?v=8qb2Z7O1RUE
Interesuje me za sta sluzi ovaj kajs oko prsa ?
- drugodtvogdruga
#77 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
http://www.mmavideos.pl/citroen wrote:Imas li kakav link da se pregledaju ove borbedrugodtvogdruga wrote:strikeforce je haos bio juce, tri zadnje borbe tri brutalna knockouta zaredom, a ufc ultimate fighter finale je razocarenje...![]()
![]()
trebale bi tu biti uskoro obicno stave borbe nakon sedmicu-dvije
- drugodtvogdruga
#78 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
ja mislim da taj belt mjeri otkucaje srca4m3l wrote:http://www.youtube.com/watch?v=8qb2Z7O1RUE
- drugodtvogdruga
#79 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
GSP odbranio belt!
- citroen
#80 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ko je tajdrugodtvogdruga wrote:GSP odbranio belt!
- Loulou
- citroen
#82 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Hvala Loulou
- drugodtvogdruga
- Loulou
#84 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Opasan dečko, a?
Što ti je bit nizak i lagan

Što ti je bit nizak i lagan
- drugodtvogdruga
#85 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
ovaj drugi nije znao sta ga je strefilo hahaLoulou wrote:Opasan dečko, a?![]()
Što ti je bit nizak i lagan![]()
-
Strauss
#86 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
UFC 126: Silva vs. Belfort
February 5, 2011 at the Mandalay Bay Events Center in Las Vegas, Nevada
Main card
Anderson Silva vs. Vitor Belfort
Forrest Griffin vs. Rich Franklin
Jake Ellenberger vs. Carlos Eduardo Rocha
Jon Jones vs. Ryan Bader
Miguel Torres vs. Antonio Banuelos
Preliminary card
Chad Mendes vs. Michihiro Omigawa
Paul Taylor vs. Gabe Ruediger
Norifumi Yamamoto vs. Demetrious Johnson
Kyle Kingsbury vs. Ricardo Romero
Mike Pierce vs. Kenny Robertson
Uh ne mogu docekati ovaj event, sto zbog Vitora, sto zbog sjajnog carda.
February 5, 2011 at the Mandalay Bay Events Center in Las Vegas, Nevada
Main card
Anderson Silva vs. Vitor Belfort
Forrest Griffin vs. Rich Franklin
Jake Ellenberger vs. Carlos Eduardo Rocha
Jon Jones vs. Ryan Bader
Miguel Torres vs. Antonio Banuelos
Preliminary card
Chad Mendes vs. Michihiro Omigawa
Paul Taylor vs. Gabe Ruediger
Norifumi Yamamoto vs. Demetrious Johnson
Kyle Kingsbury vs. Ricardo Romero
Mike Pierce vs. Kenny Robertson
Uh ne mogu docekati ovaj event, sto zbog Vitora, sto zbog sjajnog carda.
- chengaba
#87 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Mene isto interesuje Silva vs. Belfort, pogotovo što mi Silva ne izgleda nešto motiviran za stotu odbranu titule, a Belfort mi ne izgleda kao middleweight borac, on mi je taman u LH. A i vjerujem da ova borba, ko god pobijedio, neće biti poput Sonnena ili Maie. Predviđam da će biti na nogama i da će biti dosta bokserske marisane.
Nego ja sad čekam Shogun vs. Evans. Od juče je i ofišl.
http://www.bloodyelbow.com/2011/1/4/191 ... s-official
Nego ja sad čekam Shogun vs. Evans. Od juče je i ofišl.
http://www.bloodyelbow.com/2011/1/4/191 ... s-official
-
enisss
#88 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
sve je ovo super...i ja jedva cekam da vidim okrsaj vitora i silve...jon jonesa i badera takodje...no pravo mi je zao sto uskoro necemo vidjeti borbu izmedju sadasnjeg sampiona u teskoj kategoriji velasqueza i dos santosa jer je velasquez povrijedio rame.
-
sitna.buranija
#89 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Strikeforce HW turnir je ove godine. Evo carda:

Overeem uzima.

Overeem uzima.
- chengaba
#90 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
sitna.buranija wrote:Strikeforce HW turnir je ove godine. Evo carda:
Overeem uzima.
Ludilo je postava, al' mislim da je ovo očajnički potez Strikeforcea da digne opet rejtinge i gledanost.
-
sitna.buranija
#91 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ocajnicki?chengaba wrote:Ludilo je postava, al' mislim da je ovo očajnički potez Strikeforcea da digne opet rejtinge i gledanost.
Line-up boraca je jaci nego UFC-ova HW divizija, samo biznismen Dana White bolje reklamira UFC. Sto se mene tice, neka Alistair pokupi titulu i predje u UFC da namlati Danine pulene.
Kako god, dobre borbe i prava poslastica za MMA fanove.
12.2. je Fedor - Silva i Arlovski - Kharitonov; 5.4. su Overeem - Werdum i Barnett - Rogers.
-
Strauss
#92 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Prava poslastica, bas tako, samo da se odrzi ? Ja debelo sumnjam u ovo, poznavajuci SF i njihov amaterizam u pregovaranju i sklapljanju borbi. Sve i da se odrzi, finale mozemo najranije ocekivati negdje krajem 2012. Prevelik je ovo zalogaj za SF...sitna.buranija wrote:Ocajnicki?chengaba wrote:Ludilo je postava, al' mislim da je ovo očajnički potez Strikeforcea da digne opet rejtinge i gledanost.
Line-up boraca je jaci nego UFC-ova HW divizija, samo biznismen Dana White bolje reklamira UFC. Sto se mene tice, neka Alistair pokupi titulu i predje u UFC da namlati Danine pulene.
12.2. je Fedor - Silva i Arlovski - Kharitonov; 5.4. su Overeem - Werdum i Barnett - Rogers.
Volio bih vise nego ista da grijesim, al eto vidjecemo...
A to da imaju jacu HW diviziju od UFC je tacno. To se najbolje vidi u trenutnoj situaciji UFC-a gdje ne postoji protivinik koji bi se borio za privremeni pojas sa JDS. Mino povrijedjen, Carwin se jos oporavlja od operacije, Lesnar jos uvijek u lovu i smislja kako da pobjegne iz UFC i vrati u WWE, Mira, CC ne treba ni spominjati s obzirom na zadnje borbe. Schaubu, Barry-u dati priliku za pojas je zalosno.
Uglavnom SF ovo uspije organizovati, potuci ce HW UFC-a u 2011 do nogu, a nama fanovima to odgvara. Vidjecemo kako ce UFC odgovoriti...
- chengaba
#93 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Pa baš zato, jer ih White ubi sa prodajom. Bilo bi mi drago da ovo super prođe da se i SF opet digne.sitna.buranija wrote:Ocajnicki?chengaba wrote:Ludilo je postava, al' mislim da je ovo očajnički potez Strikeforcea da digne opet rejtinge i gledanost.
A HW u UFC-u nije odavno lošiji bio. I to nije situacija kao dominacija GSP-a ili Jose Alde i SIlve, nego trenutno nemaju dva borca da nemaju problema sa povredama i da su u dobroj formi. LH meni je i dalje najinteresantija kategorija u UFC-u.
A od dobre konkurencije možemo samo mi profitirati.
-
enisss
#94 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
buranija...imam osjecaj da pomalo ne volis Dane Whitea :)Stvarno je nemoguce porediti Strikeforce i Ufc..nije tu samo stvar boraca...kod UFC se tacno zna raspored borbi..kad...sta...sve mi je mnogo ozbiljnije i profesionalnije nego sto je to u Strikeforcu.sitna.buranija wrote:Ocajnicki?chengaba wrote:Ludilo je postava, al' mislim da je ovo očajnički potez Strikeforcea da digne opet rejtinge i gledanost.
Sto se tice Overeema..to je strasan borac..slazem se...meni je sigurno i medju 5 najboljih na svijetu..ali...ako dodje do toga da se bori u UFC-u vidjecemo kako ce to namlacivanje da izgleda
pozdrav
-
sitna.buranija
#95 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Naravno da ga ne volim, covjek je biznismen i gleda svoju korist.
UFC je organizovaniji, slazem se. Ali SF je ulozio milione u ovaj turnir, i mislim da ce biti na nivou.
Overeem - Duffee? Jesmo mi gledali isti mec? 31. decembar, Dynamite?
Borba zavrsila u 18. sekundi, Duffee KO'd.
Cain je povrijedjen, ali jedino njega i JDS-a mogu staviti u klasu Overeema. Carwin i Lesnar? Ne budi lud, Alistair bi mogao samo trckarati po ringu dok ovi gas-tankaju. Lesnar je prosjecan borac, samo donosi mnogo para. Nek se vrati u WWE, tamo mu je bilo bolje
Alistair je zadnji put izgubio od Kharitonova prije tri i po godine, a od tad je dobio 26kg TT, sto znaci da mu je snaga u parteru drasticno porasla, a ako se jos prisjetimo da mu je giljotina specijalnost i omiljeni potez
U stand-upu je odlican, uzeo je K1 WGP 2010, i to prilicno glatko (Saki se drzao prilicno dobro). Steta sto nije Harija bilo na turniru, to bi bio mec za uzivati
Osim toga je jak ko zemlja, deadlifta preko 300kg na pet ponavljanja, a grip mu je dovoljno jak da ti moze slomiti vrat jednom rukom. Znam da ce neko sada uletiti sa komentarom "Ali on je na steroidima!", no shit sherlock, citav svjetski vrh u sportu je nadrogiran. Od fudbala, preko kosarke, tenisa, golfa do saha. To nije nikakav argument, svi imaju dostupan isti arsenal hemijskih preparata a za vrhunski nivo - to je neophodno. Doping testovi se lahko izbjegavaju/varaju, ali ne bih sada o tome.
UFC je organizovaniji, slazem se. Ali SF je ulozio milione u ovaj turnir, i mislim da ce biti na nivou.
Overeem - Duffee? Jesmo mi gledali isti mec? 31. decembar, Dynamite?
Borba zavrsila u 18. sekundi, Duffee KO'd.
Cain je povrijedjen, ali jedino njega i JDS-a mogu staviti u klasu Overeema. Carwin i Lesnar? Ne budi lud, Alistair bi mogao samo trckarati po ringu dok ovi gas-tankaju. Lesnar je prosjecan borac, samo donosi mnogo para. Nek se vrati u WWE, tamo mu je bilo bolje
Alistair je zadnji put izgubio od Kharitonova prije tri i po godine, a od tad je dobio 26kg TT, sto znaci da mu je snaga u parteru drasticno porasla, a ako se jos prisjetimo da mu je giljotina specijalnost i omiljeni potez
-
Strauss
#96 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Marcus Davis i Brandon Vera otpusteni iz UFC-a.
Za prvog me i ne cudi, ipak ima cini mi se u zadnjih 5 meceva ima cetri poraza, a uz to njegova kategorija je sad krcata borcima nakon spajanja sa WEC-om. Dok sam otpustanjem Vere bas iznenadjen iako je imao u zadnje tri borbe sve poraze...
EDIT
Onaj Sonnen bas voli kaveze
Za prvog me i ne cudi, ipak ima cini mi se u zadnjih 5 meceva ima cetri poraza, a uz to njegova kategorija je sad krcata borcima nakon spajanja sa WEC-om. Dok sam otpustanjem Vere bas iznenadjen iako je imao u zadnje tri borbe sve poraze...
EDIT
Onaj Sonnen bas voli kaveze
- drugodtvogdruga
#97 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
vera otpusten? wow, znam da je izgubio zadnje tri ali jednu su mu ukrali protiv coutura, to je njegova pobjeda bila, izgubio protiv silve sad i jon jonesa, oba top fightera i otpustili ga? haha smijesno. Nadam se da ce ga Strikeforce odmah potpisati...
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#98 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ovaj koncept turnira je nesto sto mi je bas nedostajalo jos od Pride dana. Ovo je ludilo jer uopste nisam znao da Fedor sa SF-om ima potpisano za vise od jedne borbe. Uz malo srece, napokon cemo vidjeti AOvsFedor.
Sto se tice poredjenja SF-UFC, nema sta, UFC je jedna biznis masina a to ima i prednosti i mana. Ne znam, meni jednostavno Pride ostaje neprikosnoven.
Od UFC HW boraca, jedino koga vidim da se moze nositi sa AO je Cain. JDS je stand up borac ali njegov stand up nije u klasi sa Alistairom.
Barnet -Rogers ce takodjer biti interesantno.
Sto se tice poredjenja SF-UFC, nema sta, UFC je jedna biznis masina a to ima i prednosti i mana. Ne znam, meni jednostavno Pride ostaje neprikosnoven.
Od UFC HW boraca, jedino koga vidim da se moze nositi sa AO je Cain. JDS je stand up borac ali njegov stand up nije u klasi sa Alistairom.
Barnet -Rogers ce takodjer biti interesantno.
-
enisss
#99 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Mislim da je neophodno da detaljno procitas moj post vezano za borbu Overeem vs Duffy...rekao sam da je Duffy umalo oborio na pod Overeema...sto je cudno s obzirom da Duffy i nije neki hrvac.Ti si spominjao neke Danine pulene koje ce Overeem da "pomete" i sad odjednom su se tu pojavili Cain i Jds.sitna.buranija wrote:Naravno da ga ne volim, covjek je biznismen i gleda svoju korist.
Overeem - Duffee? Jesmo mi gledali isti mec? 31. decembar, Dynamite?![]()
Borba zavrsila u 18. sekundi, Duffee KO'd.![]()
![]()
Cain je povrijedjen, ali jedino njega i JDS-a mogu staviti u klasu Overeema. Carwin i Lesnar? Ne budi lud, Alistair bi mogao samo trckarati po ringu dok ovi gas-tankaju. Lesnar je prosjecan borac, samo donosi mnogo para. Nek se vrati u WWE, tamo mu je bilo bolje![]()
Alistair je zadnji put izgubio od Kharitonova prije tri i po godine, a od tad je dobio 26kg TT, sto znaci da mu je snaga u parteru drasticno porasla, a ako se jos prisjetimo da mu je giljotina specijalnost i omiljeni potezU stand-upu je odlican, uzeo je K1 WGP 2010, i to prilicno glatko (Saki se drzao prilicno dobro). Steta sto nije Harija bilo na turniru, to bi bio mec za uzivati
Osim toga je jak ko zemlja, deadlifta preko 300kg na pet ponavljanja, a grip mu je dovoljno jak da ti moze slomiti vrat jednom rukom. Znam da ce neko sada uletiti sa komentarom "Ali on je na steroidima!", no shit sherlock, citav svjetski vrh u sportu je nadrogiran. Od fudbala, preko kosarke, tenisa, golfa do saha. To nije nikakav argument, svi imaju dostupan isti arsenal hemijskih preparata a za vrhunski nivo - to je neophodno. Doping testovi se lahko izbjegavaju/varaju, ali ne bih sada o tome.
Sve je to lijepo...20 kg novih misica itd itd..ali..bum...jedan udarac u bradu i idemo na pod..a znamo kakva je brada u Overeema...vidjeli smo je protiv 20 i vise kg lakseg Badr Harija.
Da me ljudi ne shvate pogresno...Overeem je i meni jedan od najboljih boraca no..na kraju krajeva svi ce oni morati doci pod okrinje UFC da bi na kraju mogli reci da su najbolji ili jedni od boljih.U tu grupu necemo ubrajati Fedora jer je on slucaj sam za sebe
Jos jednom kazem...Carwin i Lesnar mogu da obore na pod Overeema kad god oni zele...ne samo da obore nego da ga i zadrze dole.Kontrola na podu i gnp...eto pobjede.
pozdrav
-
sitna.buranija
#100 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Kao prvo, nije Duffy nego Duffee.
Evo link za video: http://www.youtube.com/watch?v=cv6hQVXuZag
Borba pocinje na 3:33, Duffee ima jedan jedini nalet tu na pocetku, ali to nije ni blizu takedowna. A i sta da ga obori, pa MMA je, borba u parteru je jednako bitna kao i stand-up. Borba zavrsava na 3:53.
Da si ziv i zrav, razlika izmedju Harija i Overeema nije 20 nego manje od 10kg, a ta borba je bila preko godinu dana - a Alistair je Harija pobijedio jos godinu prije toga.
Carwin i Lesnar su za Overeema nula borci. Govoris isto kao da Overeem ne zna nista u parteru
Evo link za video: http://www.youtube.com/watch?v=cv6hQVXuZag
Borba pocinje na 3:33, Duffee ima jedan jedini nalet tu na pocetku, ali to nije ni blizu takedowna. A i sta da ga obori, pa MMA je, borba u parteru je jednako bitna kao i stand-up. Borba zavrsava na 3:53.
Da si ziv i zrav, razlika izmedju Harija i Overeema nije 20 nego manje od 10kg, a ta borba je bila preko godinu dana - a Alistair je Harija pobijedio jos godinu prije toga.
Carwin i Lesnar su za Overeema nula borci. Govoris isto kao da Overeem ne zna nista u parteru