partner "stranac"

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
neprilagodjena

#76 Re: partner "stranac"

Post by neprilagodjena »

Lady Bella wrote:Sljedeće sedmice akcija za sve cure u dijaspori: "Povedimo materu u Pekinšku operu!"

Da se učinimo atraktivnijim za domaće momke. :-) :-) :D :D :run:
:thumbup:
Fratris

#77 Re: partner "stranac"

Post by Fratris »

Nisam ja vodio mater nego je mater vodila mene. :wink:
kreco hakija

#78 Re: partner "stranac"

Post by kreco hakija »

preferiram bosanke...
volim šabana, azru, megadeth...
opera bjaaažiiii.... :D
Zlata M.

#79 Re: partner "stranac"

Post by Zlata M. »

Smetaju mi ljudi koji ovdje žive 15 godina a nisu se asimilirali.
:shock:
Meni smetaju oni koji su dozvolili da ih se asimilira. :mrgreen:
( bice da si mislio '... integrisali'. :wink: ... haj' sta fali, desi se ... :mrgreen: )
ima´l_zime_Marinko

#80 Re: partner "stranac"

Post by ima´l_zime_Marinko »

Lady Bella wrote:Sljedeće sedmice akcija za sve cure u dijaspori: "Povedimo materu u Pekinšku operu!"
ne mogu rec da se nisam grohotom nasmijao :mrgreen: :mrgreen: :D
Shvatam ja tebe decko :D Fratris ,al nisi u pravu :D !dobro neko rece,al i ja kazem, nije se njoj zbog radi Nikole islo,neg zbog radi tebe al ti nasa klasika ne skontas to neg s materom u operu ! da si i nju pozvao ja vjerujem da bi isla s vama :D , ne zbog opere neg zbog radi tebe !
Fratris

#81 Re: partner "stranac"

Post by Fratris »

willson wrote:Ja sam mislio da te je pozvala na koncert Baje malog knindje :-)
Ne boj se, znam ja da bi pola raje na koncertu Knindže i Rokvića u Americi bili isti ljudi.

Jebi ga, ovo ti dođe ko da ja svog jarana Mohammeda pozivam na promociju svinjske industrije. :D

Zaboravio sam reći da se par dana kasnije ispostavilo da je ona mislila da sam ja Srbin. Samo kontala da imam malo "čudno ime." :lol:
ljubav_aha

#82 Re: partner "stranac"

Post by ljubav_aha »

Fratris wrote:Nisam ja vodio mater nego je mater vodila mene. :wink:

vodili su i mene moji prijatleji na par opera-izvedbi,nisam zaljubljena ,ali cijenim svoje nove iskustvo,i zaista ne bih insistirala da moj buduci partner mora uraditi sve prema mojim mejrilima,ima ih tako mnogo drugih vaznih slicnosti koje su presudne u vezi
ljubav_aha

#83 Re: partner "stranac"

Post by ljubav_aha »

Fratris wrote:
willson wrote:Ja sam mislio da te je pozvala na koncert Baje malog knindje :-)
Ne boj se, znam ja da bi pola raje na koncertu Knindže i Rokvića u Americi bili isti ljudi.

Jebi ga, ovo ti dođe ko da ja svog jarana Mohammeda pozivam na promociju svinjske industrije. :D

Zaboravio sam reći da se par dana kasnije ispostavilo da je ona mislila da sam ja Srbin. Samo kontala da imam malo "čudno ime." :lol:

ah,pa sto to nisi reako u svom very-first postu :D :lol: :-)
ljubav_aha

#84 Re: partner "stranac"

Post by ljubav_aha »

Zlata M. wrote:
Smetaju mi ljudi koji ovdje žive 15 godina a nisu se asimilirali.
:shock:
Meni smetaju oni koji su dozvolili da ih se asimilira. :mrgreen:
( bice da si mislio '... integrisali'. :wink: ... haj' sta fali, desi se ... :mrgreen: )
:)
jutarnji

#85 Re: partner "stranac"

Post by jutarnji »

Fratris wrote:I što je još gore, ja nisam mogao ići ni da sam htio, jer sam tu noć sa starom i sestrom išao gledati Pekinšku operu koja je na sjevernoameričkoj turneji
Bokte, i bas da se potrefi ta pekinska opera u isto vrijeme kad i taj Rokvic....djaba, nije vam bilo sudjeno :D
Cuj pekinska opera :lol: :lol: :lol: , jeb` me ako si ti normalan.
Fratris

#86 Re: partner "stranac"

Post by Fratris »

jutarnji wrote: Cuj pekinska opera :lol: :lol: :lol: , jeb` me ako si ti normalan.
Šta se smiješ? Super Kinezi. Da vidiš kad počnu pjevat pa kad publika krene lomit čaše i skidat se do pasa. :lol:
ljubav_aha

#87 Re: partner "stranac"

Post by ljubav_aha »

Fratris wrote:
jutarnji wrote: Cuj pekinska opera :lol: :lol: :lol: , jeb` me ako si ti normalan.
Šta se smiješ? Super Kinezi. Da vidiš kad počnu pjevat pa kad publika krene lomit čaše i skidat se do pasa. :lol:
Fratris,ali srecom si imao prevod tokom izvedbe
Lady Bella

#88 Re: partner "stranac"

Post by Lady Bella »

Samo da vidim jesmol' još uvijek kod Pekinške opere ili su se zahtjevi u međuvremenu povećali. :D :D :D
ljubav_aha

#89 Re: partner "stranac"

Post by ljubav_aha »

Lady Bella wrote:Samo da vidim jesmol' još uvijek kod Pekinške opere ili su se zahtjevi u međuvremenu povećali. :D :D :D

he he he ,smanjili se sigurno nisu :lol:
Cyber-harambashica

#90 Re: partner "stranac"

Post by Cyber-harambashica »

moj predzadnji partner, shvabo, nije mogao da dodje sebi kako mi balkanci psujemo. Nacuo jednom cuveno; je*em ti mater (kad mi se prosulo nesto) i pita sta to znaci, ja brzinski prevela bas 1:1,,,covek ne moze da dodje sebi, pa kakav ste to narod, pa vi ste zadnji, pa to je nemoguce, pa zar vi srbi se tako izrazavate, ma joook, to ti je tako od slovenije do makedonije....aaaaa....pa vi ste zadnji...pa to je uzas....

more marsh....

al to je misljenje jednog svabe
Lady Bella

#91 Re: partner "stranac"

Post by Lady Bella »

..
Last edited by Lady Bella on 05/10/2010 09:11, edited 2 times in total.
Cyber-harambashica

#92 Re: partner "stranac"

kad mi jednom jedan shvabo prisao u kaficu i rekao kako izgledam ....nekako egzoticno (???) i na njegovo pitanje odakle sam ja rekoh iz srbije...on kaze..aaa Serbia,,,,,prelep GRAD
a jbt...ko da nije zadnjih 20 godina citao novine i gledao tv....

al to je neznanje jednog shvabe
Lady Bella

#93 Re: partner "stranac"

Post by Lady Bella »

..
Last edited by Lady Bella on 05/10/2010 09:11, edited 1 time in total.
Cyber-harambashica

#94 Re: partner "stranac"

blago njoj :-D
IsmetHoro

#95 Re: partner "stranac"

Post by IsmetHoro »

Cyber-harambashica wrote:kad mi jednom jedan shvabo prisao u kaficu i rekao kako izgledam ....nekako egzoticno (???) i na njegovo pitanje odakle sam ja rekoh iz srbije...on kaze..aaa Serbia,,,,,prelep GRAD
a jbt...ko da nije zadnjih 20 godina citao novine i gledao tv....

al to je neznanje jednog shvabe
Da je njima nasa pamet. :dance:
Jazz_Junkie

#96 Re: partner "stranac"

Post by Jazz_Junkie »

avantgarde wrote: Ne znam samo sta trazis ovdje na bosanskom forumu ako imas takve poglede na zivot,tj,ako si Mr.wichtig(vazan)?!
Ako ti ne pashe ovo Bosansko podneblje i mentalitet a ti se druze lijepo odreknes ove zemlje,nadjes sebi novo ime i cao.
I neces sigurno nikom ovdje nedostajat.
Takodje zivim u inostranstvu i znam prilicno kako stvari hodaju,i cuda li velikog,samo sa ovih nasih podrucja dolaze nekakvi "perfektni cistunci"?!
Upoznavao sam ljudi iz svih krajeva svijeta,iz najpoznatijih gradova svijeta,ali takve "vazne persone" kao ti i onaj gore "pametnjakovic" nisam sreo. :D
Tipicna bosansko-napuhana reakcija, zar ne? :D Pogresno si shvatio Fratrisa. Mozda i sam spadas u kategoriju dijaspore kakvu je on opisao i cijim se dijelom ni ja, ni on jednostavno i ocigledno ne smatramo. To ne znaci da smo se odrekli naseg porijekla, ali ono jednostavno ne igra nikakvu u mom zivotu. Rodjen sam u BiH, proveo par godina svog ranijeg djetinstva tu i to je to. Nemam se cega stidi, ali ni ponositi. Kao sto rece Fratris, mogao sam se roditi i kao Kinez, Francuz, Indijanac itd. Turbofolk na najbolji nacin opisuje mentalno stanje dijaspore posto on predstavlja najdominantniji faktor njezine kulture, ili bolje receno nekulture. Vecina ex-yu djevojaka to smatra vrhuncom provoda i simbola kulture iz koje potjece. Ja ne biram nacionalnost pa tako ne iskljucujem ni neku posebnu Bosanku koja bi razbila stereotip o ovim seljankama, ali ja ne trosim svoje vrijeme na takve stvari, jer u mom zivotu Bosanke nemaju nikakav specijalan status. Ja ne zivim u svijetu iskompleksiranog primitivizma u kojem jedna sorta ljudi misli da je vazno sto prije napraviti kucu, ozeniti se, imati djecu, zapitkivati druge da li imaju papire i sto i gdje rade (da bi imali stof za trac i ogovaranje), koje im je partner vjere, nacionalnosti itd. To je ona klasicna bosanska pokvarenost koju su recimo mnogi okusili koji su tokom rata dospjeli na Zapad. Turbofolk odgovara takvom karakteru ljudi.
Fratris isto spominje podobar broj kvalitetnih Bosanaca i Hercegovaca koji su rasuti po svijetu i koje neces naci na tim seljackim igrankama. Posto je Lady Bella ako se ne varam u Becu, neka posjeti Miroslava Prstojevica, bivseg novinara Oslobodjenja koji ovdje drzi knjizaru.

Takodjer mi naumpade i Slobodan Blagojević, izraziti poznavatelj bh. knjizevnosti (prije preko 20 godina je napisao antologiju bh. knjizevnosti 20. vijeka), koji zivi negdje u Nizozemskoj. I za kraj odgovor na pitanje zasto zailazimo na ovaj forum: ja za sebe mogu samo reci da ovdje dolazim da bi se informirao o dogadjajima u BiH i komunicirao sa ljudima da bi pridobio uvid u tamosnje stanje i eventualne promjene (nadajmo se na bolje). Isto tako putem foruma zelim dodatno ocuvati poznavanje jezika. Vecina onih koji ovdje u inostranstvu u svatovima svoja auta kite zastavama zemalja porijekla svojih roditelja, od vikenda do vikenda lete u tzv. ex-yu kafice smatrajuci tamosnje zurke istinskim bosanskim/srpskim/hrvatskim kulturnim dogadjajem, objese krizeve i mjesec i zvijezdu pa kao stado marsiraju ovdasnjim ulicama, nisu u stanju kako treba sastaviti recenicu na b/h/s jeziku.
Frishak

#97 Re: partner "stranac"

Post by Frishak »

Dzez, sorry buraz, al nemas ba pojma o cemu pricas

govorim ti iz iskustva

hodao sa bosankama, amerikanama, talijankama, spanjolkama, kinezkinjom i sa jednom cigankom :lol:

ti kakve trazis trebe, sigurno ces naci ovdje u usa, garantujem ti

na kraju krajeva, ostavi mi bosanke, nako cisto radi reda
ljubav_aha

#98 Re: partner "stranac"

Post by ljubav_aha »

Frishak wrote:Dzez, sorry buraz, al nemas ba pojma o cemu pricas

govorim ti iz iskustva

hodao sa bosankama, amerikanama, talijankama, spanjolkama, kinezkinjom i sa jednom cigankom :lol:

ne diraj mi JJ :D salje ti poruku Bosanka i Hercegovka :dance:
jutarnji

#99 Re: partner "stranac"

Post by jutarnji »

Jazz_Junkie wrote:Rodjen sam u BiH, proveo par godina svog ranijeg djetinstva tu i to je to.
Bezze se zamaras, ti si jednostavno klasicni Svabo.
Pozdrav.
Jazz_Junkie

#100 Re: partner "stranac"

Post by Jazz_Junkie »

Frishak wrote:Dzez, sorry buraz, al nemas ba pojma o cemu pricas

govorim ti iz iskustva

Nisam u Americi i nemam iskustva kakva ti imas, jer vjerojatno ne trazimo isto. :D I nisam protiv Bosanki, jer ima tu ljubav_aha. :oops:

@ljubav_aha

Image

@jutarnji

Svabo sam, sta ces.....
Locked