E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
Moderator: anex
-
zonbirile
#76 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
normalno,sada je to problem,a kako ćemo zvati čike koji će dovoti đukele na kastraciju.Da neće biti plakati,pa će sami doći.Gdje će se to vršiti,Veterinarski ne da svoje prostore,a pas mora ostati dan,naravno šta pojesti,popiti,a to mu mora neko dati.Ima li šta o tome u Zakonu.Koliko bi to trajalo,ta akcija,pa zna se da kuja dobija žarenje dva puta godišnje.Ko ih i čime vodi u azil?Ko eliminiše lešine po gradu,po novom Zakonu?Naravno da sam istrajan po pitanju šintora,ili čika koji bi hvatali i prevozili đukele do stacionara,i do azila.Pa šta su LA animal police,nego šintori.Možemo i mi onako "svijetski" svoje zvati SA životinjski policajci,ali to ne mjenja suštinu stvari.
-
zonbirile
#77 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
-------------------------------------------moderator wrote:Sustina je u tome da su vec sada vet stanice duzne vrsiti kastraciju UHVATI STERILISI PUSTI i sustina je u tome da sterilisane zenke trebaju odlezati, a muzjaci mogu ici cim se dozovu svijesti - nije vise masakriranje ta kastracija.zonbirile wrote:normalno,sada je to problem,a kako ćemo zvati čike koji će dovoti đukele na kastraciju.Da neće biti plakati,pa će sami doći.Gdje će se to vršiti,Veterinarski ne da svoje prostore,a pas mora ostati dan,naravno šta pojesti,popiti,a to mu mora neko dati.Ima li šta o tome u Zakonu.Koliko bi to trajalo,ta akcija,pa zna se da kuja dobija žarenje dva puta godišnje.Ko ih i čime vodi u azil?Ko eliminiše lešine po gradu,po novom Zakonu?Naravno da sam istrajan po pitanju šintora,ili čika koji bi hvatali i prevozili đukele do stacionara,i do azila.Pa šta su LA animal police,nego šintori.Možemo i mi onako "svijetski" svoje zvati SA životinjski policajci,ali to ne mjenja suštinu stvari.
Sustina je u tome da jedino sto si u pravu jeste cinjenica da udruzenja puno vise kukaju nego sto rade, a mogli bi da hvataju lutalice i da voze na sterilizaciju- a pare za te stvari mogu dobiti od opcine.
moderator si pa diskusija gubi draž,ali ipak ću reći,sada se ide iz nemogućeg u nebulozu da bi se ostalo u pravu.Stvarno ne kontam,mogu li reći plural,vaše postavke.Evo konkretno,kako da članovi hvataju poludivlje pse u čoporu i da ih voze.Mislim može li Audi 3 godište 2006g ustupio bih ga za te potrebe.izvini,ima li podatak koliko i ko je naplatio te pare.Ako je tako eto me sutra na Dobrinju sa londonskim dvospratnjakom i sve su đukele moje.
- Cholina_Lokica
#78 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
ne znam sta se vi glupaci raspravljate sa 'vako pametnim co'ekom... samo valjate gluposti

-
zonbirile
#79 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
-------------------------------------------Dile wrote:ne znam sta se vi glupaci raspravljate sa 'vako pametnim co'ekom... samo valjate gluposti![]()
zato nam i jeste ovako,skontali oni da i pored očiju su svi sljepi,daš im Zakon,pokupiš pare,a kantari uživaju u slobodnom seksu i množe se.Svako razuman vidi da je kantara ekstrenmo mnogo,sem ljubitelja.
- Cholina_Lokica
#80 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
eto nek' si rekao, jel' ti sad lakse... idi se sad sexaj, da ti jos bude lakse, odose frustracije tako puno brze nego preko pisanja na forumu, i kukanja na sve zivo
-
zonbirile
#81 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
------------------------------------------------Dile wrote:eto nek' si rekao, jel' ti sad lakse... idi se sad sexaj, da ti jos bude lakse, odose frustracije tako puno brze nego preko pisanja na forumu, i kukanja na sve zivo
ne boj se na temama sex i ljubav si najajača/či
- Pasiflora
#82 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
Zaista nemam namjeru sa tobom vise razgovarati na ovu temu, ali na ovo ti moram odgovoriti. Ti psi apsolutno nisu "poludivlji" ni "potpuno divlji" vec jaaaako gladni. Onaj ko ga nahrani moze ga odvesti i na Jupiter, jadan pas ce biti presretan. Ovo (kao i sve drugo sto sam rekla) ti govorim iz licnog iskustva.zonbirile wrote:poludivlje pse u čoporu
Nemoj se ti, ziv bio toliko nervirati, nego fino pripremi mail nacelniku opcine i sve ovo sto nama ovdje pises, napisi njemu.
- Cholina_Lokica
#83 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
za sebe se ne bojim, nema potrebe
al' su mi suhveli ovi kojima sve smeta u okruzenju 
-
zonbirile
#84 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
@moderator
pa slike su naša realnost,potvrda gruba doduše da sam u pravu.Lošim ,odnosno nemogućim implementiranjem u osnovi dobrog,može se reći EU Zakona,napravljena je medveđa usluga i građanima i psima.Ja samo to potenciram.Može i ovako,nevladim sektor,volonteri i sl. Udruge,nisu dužne znati,profesionalni političari,kadrovici su morali znati šta će se deseti.Ne treba biti ekstra pametan i praviti kompjuterski model događanja za situaciju kada ukineš buđetska sredstva za šintore,za Azil nemaš i tako u krug.Pa isto su uradili sa starim KZ SRBiH,da bi zataškali sranje i nesposobnost da izgrade zatvore,jednostavno promjenili KZ i manijaci šetaju gradom.Sječate li se ubistva D.Mrnjavca i premijera sa osmijehom Đokera,drumske sjecikese,kako se javljao uživo iz Stoca i valjao gluposti o maloljetničkom zatvoru.
pa slike su naša realnost,potvrda gruba doduše da sam u pravu.Lošim ,odnosno nemogućim implementiranjem u osnovi dobrog,može se reći EU Zakona,napravljena je medveđa usluga i građanima i psima.Ja samo to potenciram.Može i ovako,nevladim sektor,volonteri i sl. Udruge,nisu dužne znati,profesionalni političari,kadrovici su morali znati šta će se deseti.Ne treba biti ekstra pametan i praviti kompjuterski model događanja za situaciju kada ukineš buđetska sredstva za šintore,za Azil nemaš i tako u krug.Pa isto su uradili sa starim KZ SRBiH,da bi zataškali sranje i nesposobnost da izgrade zatvore,jednostavno promjenili KZ i manijaci šetaju gradom.Sječate li se ubistva D.Mrnjavca i premijera sa osmijehom Đokera,drumske sjecikese,kako se javljao uživo iz Stoca i valjao gluposti o maloljetničkom zatvoru.
-
zonbirile
#85 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
----------------------------------------------sitno wrote:Zaista nemam namjeru sa tobom vise razgovarati na ovu temu, ali na ovo ti moram odgovoriti. Ti psi apsolutno nisu "poludivlji" ni "potpuno divlji" vec jaaaako gladni. Onaj ko ga nahrani moze ga odvesti i na Jupiter, jadan pas ce biti presretan. Ovo (kao i sve drugo sto sam rekla) ti govorim iz licnog iskustva.zonbirile wrote:poludivlje pse u čoporu
Nemoj se ti, ziv bio toliko nervirati, nego fino pripremi mail nacelniku opcine i sve ovo sto nama ovdje pises, napisi njemu.
to reci izujedanoj ženi u Vogošći,izujedanom muškarcu u Hrasnom i more neprijavljenih slućajeva.I jest doduše za čovjeka se zna reći podivljao od gladi i žeđi,cukicama samo tepati.
-
apreusi
#86 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
ne zelim da ulazim u diskusiju al ovo je prevazislo svaku mjeru sa ovim lutalicama pa zar ja moram da strahujem za svoju djecu kad izlaze iz haustora da se igraju hoce li i napasti copor avlijanera. vjeruj te da mi to ne treba i boli me racku i za ova udruzenja i citavu drzavu jel nece niko od vas moci mom djetetu otkloniti (ne daoBog) traumu u slucaju da ga pas napadne ili ujede....a onda sami znate na sta je sve covjek spreman za svoje djete.
- Pasiflora
#87 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
Dok se ova situacija (koja je zaista ocajna) sa psima ne rijesi, ti fino nauci svoju djecu da ponekad nahrane te pse, daj im vlastiti primjer: kupi kesicu hrane od 250gr (manje od 2KM), nahrani jadne gladne zivotinje, nemoj ih sutati, gadjati kamenjem isl - pa neces imati nikakvih problema. Niti tvoja djeca.apreusi wrote:ne zelim da ulazim u diskusiju al ovo je prevazislo svaku mjeru sa ovim lutalicama pa zar ja moram da strahujem za svoju djecu kad izlaze iz haustora da se igraju hoce li i napasti copor avlijanera. vjeruj te da mi to ne treba i boli me racku i za ova udruzenja i citavu drzavu jel nece niko od vas moci mom djetetu otkloniti (ne daoBog) traumu u slucaju da ga pas napadne ili ujede....a onda sami znate na sta je sve covjek spreman za svoje djete.
Kod nas u kvartu ljudi hrane te pse i svi su ok (a ima ih zaista puno).
- Cholina_Lokica
#88 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
ma sta ti je, ove zvjeri iz cista mira ih jadne napadaju, oci im na slamku piju, apsolutno nista im ne rade, et samo prolazi i pocne mu vristati i udarati ga, i mozes misliti divljaka, napade covjeka... pu stid i sram neka ga budesitno wrote:Dok se ova situacija (koja je zaista ocajna) sa psima ne rijesi, ti fino nauci svoju djecu da ponekad nahrane te pse, daj im vlastiti primjer: kupi kesicu hrane od 250gr (manje od 2KM), nahrani jadne gladne zivotinje, nemoj ih sutati, gadjati kamenjem isl - pa neces imati nikakvih problema. Niti tvoja djeca.
- Ravenn
#89 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
a zašto joj niko od vas plemenitih ne odgovori?!kockica_kockica wrote:Ja ponavljam svoje pitanje. Sta da radim kad mi se bacaju ti psi pod auto tacnije pod tockove od auta???? Ne zelim imati psa na dusi jer sam ga ozlijedila... jeli neko uopce zna sta raditi u tim slucajevima, jer je jedan pas nasrnuo na vrata i da nisam zatvorila prozor vjerujem da bi me ugrizao... ja volim zivotinje ali bi stvarno voljela da mi neko kaze sta da radim u ovim slucajevima???
čekam već 2 strane da čujem vaše rješenje za vrlo konkretan problem i samo mlatite bezveze
mene lično su psi napali prije dva dana kod Strojorada
da nisu naišli neki momci na biciklima ko zna šta bi bilo jer su se zaletali na mene i ono što sam nosila u rukama
mogu li vas velike humaniste sljedeći put nazvati da dođete po njih?!
a usput odgovorite i kockici, ne pravite se ludi
- Pasiflora
#90 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
Evo ja cu odgovoriti: nemam pojmaRavenn wrote: odgovorite i kockici, ne pravite se ludi
- Cholina_Lokica
#91 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
a to ne smiju ni na auta lajati vise? dobro obavicemo informativni razgovor sa njima 
stanes, zatrubis, i polako krenes, znam koja je ekipa kod kockice dole, i imaju svaki dan ceremoniju od sat vremena ganjanja auta, i ne nisu agresivni uopce, nikad nikoga nisu ujeli, samo laju i skacu, i ne nece uletiti kroz prozor da izujedaju nekoga.
stanes, zatrubis, i polako krenes, znam koja je ekipa kod kockice dole, i imaju svaki dan ceremoniju od sat vremena ganjanja auta, i ne nisu agresivni uopce, nikad nikoga nisu ujeli, samo laju i skacu, i ne nece uletiti kroz prozor da izujedaju nekoga.
- Ravenn
#92 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
aplauz, ovacije, naklon
koje sranje od odgovora, pardon my French
dakle, da rezimiramo
veze nemate, ne znate ponuditi rješenje za vrlo konkretne situacije a nama svima znate pametovati i držati tamo neke apstraktne traktate o humanosti i sl
niko od vas ništa ne radi, lažete tu po forumu "te spasili 20 pasa, te ih hrani od svoje studentske crkavice, te lično odnijeli na eutanaziju"
ne znam samo čemu te priče
seriously delusional
dakle, da rezimiramo
veze nemate, ne znate ponuditi rješenje za vrlo konkretne situacije a nama svima znate pametovati i držati tamo neke apstraktne traktate o humanosti i sl
niko od vas ništa ne radi, lažete tu po forumu "te spasili 20 pasa, te ih hrani od svoje studentske crkavice, te lično odnijeli na eutanaziju"
seriously delusional
- Cholina_Lokica
#93 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
jel' ti drago, jel' ti drago, jel' ti drago... :jump: :jump :jump:Ravenn wrote:aplauz, ovacije, naklon
dakle, da rezimiramo
seriously delusional
svima nos k'o u pinokija, jeeeee
-
Gost1515
#94 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
Ma da kako jednostavnoDile wrote:a to ne smiju ni na auta lajati vise? dobro obavicemo informativni razgovor sa njima
al dobro 'ta ja znam ...
- Pasiflora
#95 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
Suze me oblise
@Dile

@Dile
- Ravenn
#96 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
samo malo, znači tvoj savjet je da mi postanemo taoci nekontrolisano nakoćenih divljih pasa?! jer zaboga veliki znalci nam tvrde " ne nisu agresivni uopce, nikad nikoga nisu ujeli, samo laju i skacu, i ne nece uletiti kroz prozor da izujedaju nekoga"
oj, što ne mogu ovog proseravanja
može konkretan prijedlog? sigurno neko od vas ima neku djedovinu negdje, što je ne bi donirao za azil?!
evo svi ćemo učestvovati za kupovinu ograde i boksova samo daj taj komad babovine u humanitarne svrhe
može konkretan prijedlog? sigurno neko od vas ima neku djedovinu negdje, što je ne bi donirao za azil?!
evo svi ćemo učestvovati za kupovinu ograde i boksova samo daj taj komad babovine u humanitarne svrhe
- Cholina_Lokica
#97 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
ja bar nemam proliv k'o tiRavenn wrote:samo malo, znači tvoj savjet je da mi postanemo taoci nekontrolisano nakoćenih divljih pasa?! jer zaboga veliki znalci nam tvrde " ne nisu agresivni uopce, nikad nikoga nisu ujeli, samo laju i skacu, i ne nece uletiti kroz prozor da izujedaju nekoga"
-
apreusi
#98 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
pa da je tebe nesto cobra naucim prije nego pocnes da nekog ucis.sitno wrote:Dok se ova situacija (koja je zaista ocajna) sa psima ne rijesi, ti fino nauci svoju djecu da ponekad nahrane te pse, daj im vlastiti primjer: kupi kesicu hrane od 250gr (manje od 2KM), nahrani jadne gladne zivotinje, nemoj ih sutati, gadjati kamenjem isl - pa neces imati nikakvih problema. Niti tvoja djeca.apreusi wrote:ne zelim da ulazim u diskusiju al ovo je prevazislo svaku mjeru sa ovim lutalicama pa zar ja moram da strahujem za svoju djecu kad izlaze iz haustora da se igraju hoce li i napasti copor avlijanera. vjeruj te da mi to ne treba i boli me racku i za ova udruzenja i citavu drzavu jel nece niko od vas moci mom djetetu otkloniti (ne daoBog) traumu u slucaju da ga pas napadne ili ujede....a onda sami znate na sta je sve covjek spreman za svoje djete.
prije mjesec dana licno sam ja svako jutro kad krenem na posao iznosio po punu kesu hrane i hranio i sve dok jedno jutro nisu napali mene i to ista gamad koju sam hranio i sad trebam da dopustim da mi se to djetetu desi pa jesi li ti normalan ako si ti tolika dusa od covjeka rasprodaj svu imovinu sto imas a ja cu ti prodati plac od 50 ari pa fino im napravi azil i preseli se sa njima
- Ravenn
#99 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
baš si humana i pametna, zar ne?Dile wrote: ja bar nemam proliv k'o ti
odnos prema ljudima je ogledalo odnosa prema svemu drugom
jadne li su te životinje koje ti braniš i za koje se zalažeš
- Cholina_Lokica
#100 Re: E dobro, ima'l tih udruženja za zaštitu životinja?!
pa i jesamRavenn wrote:baš si humana i pametna, zar ne?Dile wrote: ja bar nemam proliv k'o ti
odnos prema ljudima je ogledalo odnosa prema svemu drugom
jadne li su te životinje koje ti braniš i za koje se zalažeš
ne, ne, ne, izreka ide, ko ne voli zivotinje ne voli ni ljude, i kako tretira zivotinje tretira tako i ljude
sretni i debeli