Nema nikakvog opravdanja za takvu "previsoku" cijenu.
Ne znam ko na to moze uticati, ali pod HITNO se treba obratiti relevantnim organima da se cijene koriguju.
I 5 KM je puno za ono sta nude.
"Zeljo" je postala kapitalisticko-profitabilna zadruga za pljacku naroda i turista po principu "sjedi na brzaka tek toliko da nabrzaka pojedes sto si narucio, pa cemo te expresno istjerat' da strpamo nove musterije na stokrle".
Katastrofalan odnos prema musterijama. Kao da smo zivotinje.
"Hodzic". Onaj smrad se pod hitno treba ocistiti i renovirati. Usput, oni su "prvi u Sarajevu uveli cijenu cevapa od 5 KM" (tada su svugdje bili 3.5 - 4 KM). Takodje katatrofalan odnos prema musterijama.
"Zmaj" je uvijek bio hvaljen "kod raje". Samo ne znam "od koje" raje. Probao jednom i nikad vise. Ipak, natjerase me i drugi put. Bila je guzva. Nakon 45 minuta nisam docekao svoju porciju (zacitao se u novine), i izasao. Takav sufterski odnos prema musterijama nigdje ne vidjeh.
"Mrkva" je bezobraznik par exelence. Promoviranjem svoje "tradicije" u kulinarstvu, prvi je nabio cijenu cevapa od 7 KM u Sarajevu. Nakon sto sam ih "jedva" pojeo, tek nakon tri dana sam ih uspio povratit'.
Mnostvo je cevapdzinica i cevabdzinica po Sarajevu, tako da bi bilo previse komentarisati svaku.
Jedino sto bih kao neku pozitivu mogao navesti, to je "Besko". I pored divljanja cijena, i pored "Zmaja" koji mu je iza ledja i koji i danas bjesomucno privlaci musterije sa neistancanim ukusom, "Besko" nudi "fer" uslugu za "fer" cijenu.
Svaka mu cast na tome. Ima ona jedna malo nagluha i ne kopca bas najbolje kad kazes 10 cevapa i jogurt, pa ti donese samo cevape i pita "A jestel' trazili jogurt?", al' nema veze