SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
samo malo

#76 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by samo malo »

chuchumbamayumbe wrote:
karanana wrote:
JThomas wrote:kod stankovića u lukavici, kilo roštilja 14 km. izabereš u mesnici i napeku ti i posluže :D
jel to princip pecenjare? od kule do krupca ima 20 "pecenjara"
Eh Stankovic, raznjevi mu se pozlatili.
Ubijemo se jaran i ja od mesa i pive, sve za cirka 20km.

Gdje se tačno nalazi taj stanković? Otvorio si mi apetit... :-D
:?:

rekoh, da podebljam pitanje :D gdje taj Stankovic, jelte?
Haris.ba

#77 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Haris.ba »

Davno je Sarajevo izgubilo status "grada sa najboljim ćevapima". Nažalost, mnogo bolji su ćevapi u Travniku, naročito Tuzli, Banja Luci, u Mostaru nisam nikada smio da ih probam po onoj vrućini (zna li neko?). A i cjenovno su prihvatljivi. Ja još sanjam ćevape od 3 marke (mislim srednja porcija - nikada nisam skontao šta im je srednja, mala i velika porcija) u centru Tuzle.

P.S.
Kad se uželim ćevapa odem u mesnicu i pržim. Naravno ,ne u Dejton.
Gospoda Ministarka

#78 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Gospoda Ministarka »

Haris.ba wrote:Davno je Sarajevo izgubilo status "grada sa najboljim ćevapima". Nažalost, mnogo bolji su ćevapi u Travniku, naročito Tuzli, Banja Luci, u Mostaru nisam nikada smio da ih probam po onoj vrućini (zna li neko?). A i cjenovno su prihvatljivi. Ja još sanjam ćevape od 3 marke (mislim srednja porcija - nikada nisam skontao šta im je srednja, mala i velika porcija) u centru Tuzle.

P.S.
Kad se uželim ćevapa odem u mesnicu i pržim. Naravno ,ne u Dejton.
Aj Banjalucki, aj Travnicki al Tuzla... jedni od nagorih i u Brckom.
zonbirile

#79 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by zonbirile »

[quote="samo malo"][quote="chuchumbamayumbe"][quote="karanana"][quote="JThomas"] -----------------------------------------
prođeš skretanje za Kulu iz smjera Sarajeva i na 100m lijevo,ne možeš fuliti,ima reklama.Isto ti je i kod Pajića,preko Vraca,pa pred raskrsnicom za Lukavicu,Energoinvest,na jedno 200m prije raskrsnice.
Ublehas

#80 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Ublehas »

ssmmiilleeyy wrote:KOja je cijena CEvapa u Zmaju ? Nisam odavno bio :lol: :lol:
Cevapi u Zmaju definitivno najukusniji ali i najduze ostaju u probavnom traktu, nakon cca 3-4 dana ih osjetis jos :D
I dobio je "plaketu" prosle ili pretprosle godine da je pri sanitarnoj inspekciji bio pozitivan na sve moguce bakterije koje su testirali :lol:

Gdje se tačno nalazi taj stanković? Otvorio si mi apetit... :-D[/quote]

Stankovic se nalazi blizu Kule u I. Sarajevu, kad ides Aerodromskom i prodjes raskrsnicu na Kuli, oko 150m dalje nakon mosta na Tilavi pa s lijeve strane ima pecenjara Stankovic. Cuo sam price da krmentinu przi odvojeno skroz jer ima dosta musterija bosnjaka, poznat je valjda u raji i prije rata kao dobar i cestit mesar. Tako kazu :roll:
:?:

rekoh, da podebljam pitanje :D gdje taj Stankovic, jelte?[/quote]
kurajber

#81 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by kurajber »

vozač wrote:
kurajber wrote:Vjerovatno ce ova tema kod vecine Vas prouzrokovati smjeh, kod nekih mozda i sarkastican komentar, a kod nekih vjerovatno ovo sto ja upravo mislim. Ne znam kako bih opisao ovo, ovo nije samo "sramota i grehota", ovo je PLJACKA Sarajevskih "poznatih" ugostitelja. Nisam od onih ljudi kojima je moto "neka komsiji crkne krava", zalazem se i sretan sam da svi imaju, ja licno Hvala Bogu dragom imam dovoljno da mogu sebi priustiti i ovo zadovoljstvo, a sta sa onima koji ne mogu, a koji bi voljeli otici i pojesti cevape kad ih "ahh" stane i onda sjetivsi se da moraju platiti za najobicniju desetku "7 KM", ljudi dragi "7 KM" za cevape, pa jeste li svejsni da tu nema ni 20 deka mesa...5 kM je i eto nekako bila k'o i prihvatljiva cijena, al stvarno su prevrsili mjeru, sram ih bilo, OVO JE POHLEPNA PLJACKA, SIROTINJA, A CIJENE KO U BECU! NEKA MENI BILO KOJI CEVABDZIJA OPRAVDA OVU CIJENU, MISLIM DA NEMA OPRAVDANJA.
dobro jutro kristifore, ćevapi su sa tom cijenom skoro pa godinu dana. evo ti jedan prijedlog, sjedneš fino u auto odeš i provozaš se sa familijom npr. do travnika, imaš u harija ćevape duplo jeftinije i sasvim su OK, sa njihovom super lepinjom, vratiš se nazad i kad skontaš ćevapi + gorivo + užitak zvani promjena + vožnja i zezancije + upoznaj domovinu da bi je više volio, za četveročlanu porodicu košta koliko samo ćevapi na čaršiji. otprilike sa sokovima nam treba 35 - 40 KM na čaršiji, za te pare možeš sve ovo gore pobrojano da sebi priuštiš.
tema za razmišljanje, a što se ćevapa tiče, niko nikog ne tjera, osim toga ima i po gradu mjesta sa odličnom, a jeftinijom klopom, al moraš platiti turističku atrakciju, tako ti je svugdje u svijetu, bez veze se bacaš
Prijatelju, tokom godine 98%tu promet prave Sarajlije, i zato mi nemoj pricat da ja mi moramo placati "Sarajevsku turisticku atrakciju" s dzepom 20 x plicim od evropskog.
AdnanSA

#82 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by AdnanSA »

Cijene su bezobrazne i odavno ne jedem čevape. Mogu sebi priuštiti svaki dan ako hoću ali iz principa neću. Preskupo brate za ono što nude.
Prije par dana pojedoh u Konjicu pljeskavicu od 4 KM. Ćevabdžinca se zove Hajduk sa lijeve starne kada se ulazi u Konjic prije semafora. Vrlo dobro ukusno i jeftino za razliku od Sarajeva.
zonbirile

#83 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by zonbirile »

najveća pljačka je ovali u Mercatoru.Mali oval 30km,nema brat bratu pola kila zerzevata,nešto sira,kobasica na koso,po koja maslina.Kada skontaš to je kila sira i kila solidne pečenice/kobasice.
Thug...

#84 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Thug... »

Zadnjih 5 godina samo idem kod Beska 5,5 KM cevapi vazda isti vazda dobri nikad nekih problema sa varenjem odveo sam milion ljudi iz raznih drzava tamo i niko se nikad nije pozalio...Moja misljenje je da ima dobrih cevapa u gradu i po ok cijenama ali na pravim skromnim mjestima gdje ljudi rade za sebe i svoj merak a nisu pohlepni za parama pa otvaraju po dvije tri cevabdzinice cim to krene tako pocnu malverzacije i roba gubi na kvaliteti tako je sa Zeljom, Mrkvom, Zmajem bili su im beton cevapi prije par godina dok su imali po jednu radnju cim su krenuli sa dvije-tri sve je prestalo da bude kako treba jer je samo daj pare bice vazda levata koji ce jesti i platiti ime cevabdzinice i mramorni stol na kojem jedu 7Km a ne cevape nisu cevapi 7Km vec atmosfera ko Pizza u galiji 10-12 Km za sta nizasta em mala em beze ukusa ni blizu kako je nekad bilo...Sto se tice cijena uvijek ce biti jeftinije cijene negdje drugo nego u SA ne samo za cevape vec za sta bilo od Automobila do zvake kad odete u neki drugi grad (npr. samo do Hadzica ili Visokog)gdje ima neki mercator, interex konzum pogledajte cijene nekih stvari koje inace uzimate vidicete drasticnu razliku zivimo u Glavnom gradu i standard nam je veci za bilo sta nego bilo gdje u BiH pa nas tako lupaju sa cijenama i mi sutimo i pusimo...
atko

#85 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by atko »

U travnik skoknem 1-2 mjesecno ... al nikako da naletim na te najbolje cevape u zivotu :roll: :D ... et ko neki sam gurman znam i kuhat i volim dobar zalogaj il da skratim poguzija sam ... al travnicki cevap jos nisam dekodiro ocigledno :D ... to smijem cak i da izjavim i u prisustvu ljepse travnicke polovine :D :D

Al cjene su realnije mnogo u Tr :thumbup:
Cholina_Lokica

#86 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Cholina_Lokica »

e sad da budem ozbiljna, u zadnjih 8 godina sam 2 puta pojela cevape vani... zadnji put nekad prije 2 godine. e s obzirom da ja imam pravo osjetljiv zeludac, i jedan i drugi put sam zavrsila povracajuci :| prvi put sam cak zavrsila i u bolnici, jer mi je cir namah od cevapa proradio, pa sam 5 dana odlezala. drugi put sreca nisam morala lezati, samo sam 2 dana povracala... i poslije toga cevapi pa-pa. caci svom nek ih daju onakve i dobro mu naplacuju...
nineinchnails

#87 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by nineinchnails »

Nema nikakvog opravdanja za takvu "previsoku" cijenu.
Ne znam ko na to moze uticati, ali pod HITNO se treba obratiti relevantnim organima da se cijene koriguju.

I 5 KM je puno za ono sta nude.

"Zeljo" je postala kapitalisticko-profitabilna zadruga za pljacku naroda i turista po principu "sjedi na brzaka tek toliko da nabrzaka pojedes sto si narucio, pa cemo te expresno istjerat' da strpamo nove musterije na stokrle".
Katastrofalan odnos prema musterijama. Kao da smo zivotinje.

"Hodzic". Onaj smrad se pod hitno treba ocistiti i renovirati. Usput, oni su "prvi u Sarajevu uveli cijenu cevapa od 5 KM" (tada su svugdje bili 3.5 - 4 KM). Takodje katatrofalan odnos prema musterijama.

"Zmaj" je uvijek bio hvaljen "kod raje". Samo ne znam "od koje" raje. Probao jednom i nikad vise. Ipak, natjerase me i drugi put. Bila je guzva. Nakon 45 minuta nisam docekao svoju porciju (zacitao se u novine), i izasao. Takav sufterski odnos prema musterijama nigdje ne vidjeh.

"Mrkva" je bezobraznik par exelence. Promoviranjem svoje "tradicije" u kulinarstvu, prvi je nabio cijenu cevapa od 7 KM u Sarajevu. Nakon sto sam ih "jedva" pojeo, tek nakon tri dana sam ih uspio povratit'.

Mnostvo je cevapdzinica i cevabdzinica po Sarajevu, tako da bi bilo previse komentarisati svaku.

Jedino sto bih kao neku pozitivu mogao navesti, to je "Besko". I pored divljanja cijena, i pored "Zmaja" koji mu je iza ledja i koji i danas bjesomucno privlaci musterije sa neistancanim ukusom, "Besko" nudi "fer" uslugu za "fer" cijenu.
Svaka mu cast na tome. Ima ona jedna malo nagluha i ne kopca bas najbolje kad kazes 10 cevapa i jogurt, pa ti donese samo cevape i pita "A jestel' trazili jogurt?", al' nema veze :-D
Ublehas

#88 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Ublehas »

A gdje se nalazi Besko?
(ne)forumas

#89 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by (ne)forumas »

cevapi u zelji su bas onakvi kakve volim, a valjda zbog toga sto ih cijeli zivot skoro 40 godina jedem tu i nigdje drugo... gledajuci po cijeni goriva, kada je gorivo bilo 1 km cevapi su bili 3, sada kada je gorivo 2 cevapi su 6, kako se niko ne zali na cijenu goriva, a svi voze onda je bespredmetno zaliti se na cijenu cevapa, ko hoce da ih jede jesce ih, spreman je paltiti tu cijenu i tacka... jeb.ga da se cevapi mogu downloadovati svi bi ih downloadovali niko ih nebi kupovao :)

cevapi se jedu na tri mjesta u svijetu, sva tri su u srajevu na carsiji - zeljo, hodzic i mrkva ;)
♥ Julianna ♥

#90 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by ♥ Julianna ♥ »

Zar ova tema nije bila već i neko je čini mi se jeo kupus uz ćevape? :roll:
A možda sam i sanjala, ko će ga znat'...
ultima_palabra

#91 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by ultima_palabra »

Ublehas wrote:A gdje se nalazi Besko?
nineinchnails wrote:I pored divljanja cijena, i pored "Zmaja" koji mu je iza ledja i koji i danas bjesomucno privlaci musterije sa neistancanim ukusom, "Besko" nudi "fer" uslugu za "fer" cijenu.
nokia6170

#92 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by nokia6170 »

Mislim da se skrenulo sa teme...tema nije koji su cevapi bolji, a koji losiji....vec o tome da oni kostaju danas 7 KM

Koji su to opravdani razlozi koji su se desili u zadnje 2-3 godine da su cevapi poskupili skoro pa 100 %.

Jel' u pitanju samo "cejf" cevabdzija koji zloupotrebljavaju mentalno stanje kreirano globalnom recesijom da cijena bude tolika ili je cijena stvarno formirana na ekonomskim parametrima.
Neelix

#93 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Neelix »

hoce to ko ne zna za bolje.
Neelix

#94 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Neelix »

nokia6170 wrote:
Jel' u pitanju samo "cejf" cevabdzija koji zloupotrebljavaju mentalno stanje kreirano globalnom recesijom da cijena bude tolika i
to je to, kratko i jasno :) pohlepa.
uvjek dobar gost

#95 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by uvjek dobar gost »

Neelix wrote:
nokia6170 wrote:
Jel' u pitanju samo "cejf" cevabdzija koji zloupotrebljavaju mentalno stanje kreirano globalnom recesijom da cijena bude tolika i
to je to, kratko i jasno :) pohlepa.
Da i tako je mislim oko godinu dana.... al u zadnje vrijeme su počeli izdavati i račune, dok recimo to nisu radili možemo li zamisliti koliko su dnevno klepali para... ? Lopovluk nego šta..., al kapitalizam je čudo... hoš-neš.... Bangaldeš...
Ublehas

#96 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by Ublehas »

ultima_palabra wrote:
Ublehas wrote:A gdje se nalazi Besko?
nineinchnails wrote:I pored divljanja cijena, i pored "Zmaja" koji mu je iza ledja i koji i danas bjesomucno privlaci musterije sa neistancanim ukusom, "Besko" nudi "fer" uslugu za "fer" cijenu.
Iza ledja gdje, kod Robota u Hrasnom (ja se zmaja sjecam tu) ili ovog zmaja na autobuskoj stanici ako se nevaram???
kurajber

#97 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by kurajber »

Daj Boze da i taj B.... mota cevape kako treba s obzirom da ne dize cijenu
vozač

#98 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by vozač »

kurajber je napisao slijedeće
Prijatelju, tokom godine 98%tu promet prave Sarajlije, i zato mi nemoj pricat da ja mi moramo placati "Sarajevsku turisticku atrakciju" s dzepom 20 x plicim od evropskog.

poenta je u tome da je cijena ćevapa bezobrazna, ali mi tu ne možemo ništa osim da ne idemo na ćevape.
o tome se radi, a ovo za atrakciju mislim da stoji iz prostog razloga što recimo dubrovčani piju kafu na stradunu i plaćaju je skupo uz rondanje, a i njihov je džep plići od evropskog.
ja odavno ne idem na ćevape onim tempom kako smo to ranije radili, prvo...sve više mi se gade odlasci bilo gdje pa taman se radilo o "najekskluzivnijem mjestu" iz prostog razloga što pomislim samo na to kakvi su pogančeri oni koji tamo rade i ništa mi više ne treba,
drugi razlog je što se osjećam ko budala kad me uzmu lopatom. para imam, al ne za bacanje. za jedan obrok na čaršiji možeš uzeti 2,5 kile teletine i olešiti se od mesa u 2-3 obroka, čista ekonomija. svi su oni isti, hodžić je uvijek imao bezobrazno najskuplje ćevape, onda su ga stigli mrkva iostali, gdje su napravili kompletnu promjenu personala i imidža pa su sad daleko od tradicionalne ponude.
meni se uvijek najviše dopadao hodžić, onaj do ramiza, ponajviše zbog enterijera, šahin uvijek je bio firgoš i isti je, prije nego pomisliš da sjedneš njegovi te već ispraćaju iz radnje, nevjerovatno je sa kojim entuzijazmom žele da ugledaju leđa mušteriji, neko je prokomentarisao radnja za ući jednom i nikad više, upravo tako.
nekad je super bila radnja na ilidži, na tramvajskoj stanici, nije ni sad loše, ali nije kao nekad, tu su bili najbolji ćevapi, prometno da bog sačuva, samo zuje raja, meso uvijek svježe ne mogu nanijeti, ali i to je sad prošlost,
danas definitivno nema mjesta gdje možeš pojesti ono što se nekad zvalo ćevap, neko spomenu dayton, znam jedino da poslije ćevapa iz dejtona ne možeš ni sa h2so4 oprati tavu od nečega bijelog što se nakupi kad se ohladi, šta rade u mom stomaku mogu samo zamisliti, kad ih pojedeš jednom to je odmah 3 puta, prvi put, zadnji put i nikad više
alcho

#99 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by alcho »

Uf sto ne mogu ovih "skoknem do Travnika", k'o da je Travnik iza coska, pa da skoknem na cevape. Ima li ko da skokne do Beca kad hoce sniclu da pojede? Ja recimo skoknem do Napolija kad hocu da pojedem pizzu, a da ne pricam o Mexickim spacijalitetima...evo bas za vikend sam dva puta isao u Mexiko :lol: :lol:
JThomas

#100 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!

Post by JThomas »

za sve gladeže kojima klempo ne smeta... :D stanković je jedno 200 m iza kule s lijeve strane.
Locked