The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

vedrank

#76 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by vedrank »

babyline wrote:
vedrank wrote:
babyline wrote:zahvaljujem na brzom odgovoru :D
kad vec razgovaras sa gazdom pozdravi ga maxsuz od mene :D i vidi da to malko bolje regulise
inace :thumbup:
haha nista, samo sam htio da objasnim zivlju u cemu je stvar... :D a vecina raje koja se zali na temepraturu sjedi tamo u dzemperima, valjda im dobro stoje uz kosulje, sta ja znam...

a prenesi mu selam sama mlada damo... veceras je strasna svirka, grupa GRUHAK iz dubrovnika... MOMCI PRASE! Led Zeppelin, Kridns Klirvoter, ACDC, Hendriks... toplo preporucam... (ako mi ne vjerujes you tube i preslusaj)
dje me nadje, volim ja dubrovacke trubadure a Gruhak sam vec iamla cast da slusam :-D
mlada damo je imam izrazito postovanje onda prema vama! :D ja postujem ljude sa razvijenim osjecajem i simpatijama prema rok end rol kulturi :D
black

#77 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by black »

vedrank wrote:
a brate ako si rodjen u sarajevu, ako si zivio u sarajevu, ako zivis u sarajevu PAPKA znas prepoznati! nisam u pravu?
aha :mrgreen: pa ne znam evo rekoshe mi na jednoj drugoj temi da ako zelim biti urban moram slushati Sonic Youth :oops: :mrgreen:
johnnykola

#78 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by johnnykola »

vedrank wrote:
kad vec razgovaras sa gazdom pozdravi ga maxsuz od mene :D i vidi da to malko bolje regulise
haha nista, samo sam htio da objasnim zivlju u cemu je stvar... :D a vecina raje koja se zali na temepraturu sjedi tamo u dzemperima, valjda im dobro stoje uz kosulje, sta ja znam...

a prenesi mu selam sama mlada damo... veceras je strasna svirka, grupa GRUHAK iz dubrovnika... MOMCI PRASE! Led Zeppelin, Kridns Klirvoter, ACDC, Hendriks... toplo preporucam... (ako mi ne vjerujes you tube i preslusaj)
meni je ove bendove svirati veci trubo folk nego mile kitic ili kvaka naprimjer. pa hoce li iko u ovom gradu zasvirati strokes-e, pumpkins-e, franz ferdinand-a, blur, hives-e... i oni su stari 10 godina kad skontam, ali zasto svugdje u sa mogu cuti samo i jedino bendove koje je jos moj djed sluso?
vedrank

#79 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by vedrank »

johnnykola wrote:
vedrank wrote:

meni je ove bendove svirati veci trubo folk nego mile kitic ili kvaka naprimjer. pa hoce li iko u ovom gradu zasvirati strokes-e, pumpkins-e, franz ferdinand-a, blur, hives-e... i oni su stari 10 godina kad skontam, ali zasto svugdje u sa mogu cuti samo i jedino bendove koje je jos moj djed sluso?
zato jer su ti bendovi bolji! :D to je moje misljenje, ali led zeppa nema toliko puno, da ne pricam o kridns klirvoter ili hendriksu... nemaju bendovi ni znanja ni muda da to sviraju :D
johnnykola

#80 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by johnnykola »

johnnykola wrote:
vedrank wrote:

vedrank wrote:zato jer su ti bendovi bolji! :D to je moje misljenje, ali led zeppa nema toliko puno, da ne pricam o kridns klirvoter ili hendriksu... nemaju bendovi ni znanja ni muda da to sviraju :D
haj cepelin i hendriks (slijetanje miraza u sobu :D ), ali klirvoter - u njih sve nesto kuku-lele. :D
nemam 60 godina pa da pustim kosu do dupeta i sjecam se hipi i elesdi dana. no dobro, ponuda
je tu pa ko voli neka izvoli. ha ja! :-D
johnnykola

#81 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by johnnykola »

babyline wrote:Gruhak ima par svojih ODLICNIH stvari :)
k'o da geldam muzika njihovih stvari podjonjena od bendova koje nabrojah. :D
DaysleepeR

#82 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by DaysleepeR »

@johnnykola hajd drug molim te ne traži dlaku u jajetu

nema bendova koji sviraju muziku koju si nabrojao zato što ta ista muzika generalno ne rađa muzičare, jednostavno je takva, ništa loše u tome svakako

hard rock i blues iz 60-ih i 70-ih je osnov za svakog rock muzičara i jednostavno to je sveto slovo pored toga je jako zahtjevna za izvoditi

Gruhak je fenomenalan bend, sjani momci

i nije istina da nema bendova u Sarajevu koji ne sviraju isto samo se vi raja ne krećete toliko

Black Sheep svira i DP, i Zeppelin, i Doorse, ali i Kravitza, Garry Moore-a, itd...
stripiii

#83 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by stripiii »

Qler wrote:meni je shega, kad god dodjem, gledam i kontam koliko je ovdje raje sa sa-xa :D :D a naletim i na kafu nekad po danu, tj ranije, nema guzve, moze se normala pricati, ja vise volim takav ugodjaj nego kao sto je sad bilo u subotu, guzva sve jedno na drugom, ja usao i izasao. Zato sinoc izasao sa rajom, malo se zacugalo, dobra suplja, a ne moras galamiti.
Kad cemo opet :D
jedna tamo wrote:vjeruješ i da ja isto radim, ono uzmem piće i zijevam okolo, kontam u sebi ima li forumaša, ko su itd.
Ne zjevaj okolo nego za hastal dodji i turu zovni :D
Deriguz

#84 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Deriguz »

GRUHAK GRUHAK ... strasni... slusao i gledao... nedavno prvo u AG-u pa sutradan u Slogi .... 8) :mrgreen: :thumbup:

Pjevac strasan :D

Black Sheep skoro ista prica, dobra podloga, dobar vokal :D
Deriguz

#85 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Deriguz »

kad tek pocne pjevat ... ISTI Plant :-)
johnnykola

#86 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by johnnykola »

DaysleepeR wrote:@johnnykola hajd drug molim te ne traži dlaku u jajetu

nema bendova koji sviraju muziku koju si nabrojao zato što ta ista muzika generalno ne rađa muzičare, jednostavno je takva, ništa loše u tome svakako

hard rock i blues iz 60-ih i 70-ih je osnov za svakog rock muzičara i jednostavno to je sveto slovo pored toga je jako zahtjevna za izvoditi

i nije istina da nema bendova u Sarajevu koji ne sviraju isto samo se vi raja ne krećete toliko

Black Sheep svira i DP, i Zeppelin, i Doorse, ali i Kravitza, Garry Moore-a, itd...
postivam sve, ali kravic i i mur su ko i ovi dp i lz i dorsi. apel je na to da je sad 2010..
nis vise. :-D
vedrank

#87 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by vedrank »

johnnykola wrote:

postivam sve, ali kravic i i mur su ko i ovi dp i lz i dorsi. apel je na to da je sad 2010..
veceras su ljudi ne svirali nego BUCALI!!!
DaysleepeR

#88 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by DaysleepeR »

johnnykola wrote:

kako za koga drug moj, ti i ja možemo sad debatovati o kvalitetu koliko hoćemo ali poenta je da neka muzika brže a druga sporije bajati i to ti je tako...

novije isto tako ne znači kvalitetnije

ja imam tu sreću pa prisustvujem svirkama lokalnih bendova što cover što autorskih od vardara pa do triglava i slabo ko svira ovo što ti tražiš... jednostavno takva muzika ne rađa muzičare...
Deriguz

#89 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Deriguz »

samo da prijavim GRUHAK.... ubili su veceras :D
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#90 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by UnscarD »

jedna tamo wrote:vjeruješ i da ja isto radim, ono uzmem piće i zijevam okolo, kontam u sebi ima li forumaša, ko su itd.
Ne zjevaj okolo nego za hastal dodji i turu zovni :D[/quote]

Sad ste i mene nafurali pa sam sinoc i ja malo gledao okolo mada ne znam sta ustvari kada za 8 godina, ne da nisam naisao na nekoga ko pise ovde, nego sam mozda dva puta naletio na nekoga ko je nekada nesto procitao sa ovog foruma.

Uglavnom, dobra svirka sinoc. Volio bih da je bilo i nekih novijih stvari jer mi je receno da i to razvaljuju ali ok je bilo sasvim.
vedrank

#91 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by vedrank »

babyline wrote:Gruhak :thumbup: Pub :thumbup:
Fakat bjese perverzno... GRUHAK TRESE!
Urlanje dozvoljeno

#92 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Urlanje dozvoljeno »

nevezano za pub, ali za pivo... imal igdje u sarajevu, gdje prodaju ili toce ceska piva?
detroit-mercy

#93 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by detroit-mercy »

black wrote:
vedrank wrote:
a brate ako si rodjen u sarajevu, ako si zivio u sarajevu, ako zivis u sarajevu PAPKA znas prepoznati! nisam u pravu?
aha :mrgreen: pa ne znam evo rekoshe mi na jednoj drugoj temi da ako zelim biti urban moram slushati Sonic Youth :oops: :mrgreen:
A kako se to prepoznaje papak, da i ja znam ono u slucaju da naletim na nekoga. :run:
jedna tamo

#94 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by jedna tamo »

ovaj pub mi je pao u očima nevjerovatno.....a bio mi je super i baš sam počela dolazit ....
naime dođem u subotu, poluprazan pub, mjesta koliko hoćeš, sve rezervisano, pitam možemo li sjesti za jedan stol dok nedođu: nemožete, možemo li stati u kraj, tamo do stolova, netrebaju nam stolice :nemožete...
mi stale, neznam kud ću a prazan kafić, kad zove gazda konobara, bar mi se učini da je gazda, ovaj mu objasni, mi stojimo i ništa svak za svojim poslom, mi se pokupile, šta ćeš, isto kao da ti neko kaže molim te napusti objekat....
znači DNO DNA
stvarno nemam riječi...da je moj kafić pa našla bi negdje mjesto, meni je baš blam bio....
uglavnom slabo će me ikad više vidjeti.....
johnnykola

#95 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by johnnykola »

jedna tamo wrote:ovaj pub mi je pao u očima nevjerovatno.....a bio mi je super i baš sam počela dolazit ....
naime dođem u subotu, poluprazan pub, mjesta koliko hoćeš, sve rezervisano, pitam možemo li sjesti za jedan stol dok nedođu: nemožete, možemo li stati u kraj, tamo do stolova, netrebaju nam stolice :nemožete...
mi stale, neznam kud ću a prazan kafić, kad zove gazda konobara, bar mi se učini da je gazda, ovaj mu objasni, mi stojimo i ništa svak za svojim poslom, mi se pokupile, šta ćeš, isto kao da ti neko kaže molim te napusti objekat....
znači DNO DNA
stvarno nemam riječi...da je moj kafić pa našla bi negdje mjesto, meni je baš blam bio....
uglavnom slabo će me ikad više vidjeti.....
nadam se da vlasnik ovo cita jer i ova tema je vid
promocije i reklamiranja lokala te da ce razmisliti o
ovome sto se tebi desilo i poraditi da se ne desi
vise nikom.
Cholina_Lokica

#96 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Cholina_Lokica »

ma vala ako je bilo fakat sve rezervisano ne znam, mozda te i nije trebao uvaljivati ljudima za sto. gledam po sebi, kad rezervisem sto negdje i kad dodjem, ako mi ima neko tako "u corsku stola" prvo napravim frku konobaru, pa gazdi, i na kraju jako ruzno otjeram ljude koji su stali :-) jer da hocu da neko bude sa mnom za stolom ne bih rezervisala... ako da je opet to mac sa dvije ostrice... da covjek ne moze bas biti pametan da li da da nekome rezervisan sto ili ne...
BiH-x

#97 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by BiH-x »

edit...
Skyfox

#98 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Skyfox »

Dile wrote:ma vala ako je bilo fakat sve rezervisano ne znam, mozda te i nije trebao uvaljivati ljudima za sto. gledam po sebi, kad rezervisem sto negdje i kad dodjem, ako mi ima neko tako "u corsku stola" prvo napravim frku konobaru, pa gazdi, i na kraju jako ruzno otjeram ljude koji su stali :-) jer da hocu da neko bude sa mnom za stolom ne bih rezervisala... ako da je opet to mac sa dvije ostrice... da covjek ne moze bas biti pametan da li da da nekome rezervisan sto ili ne...
huu znaci kad te vidim da ides prema stolu :run: :D

ja sam x puta sjedio za rezervisanim stolom i kad dode onaj koje rezervisao fino ustanemo i dalje... dobro nama, dobro gazdi...
Alimen_

#99 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Alimen_ »

Da li neko zna gdje ima uzeti guinness u sarajevu u limenici ili flasirana? hvala
Better Man

#100 Re: The Pub - Nova pivnica u Sarajevu

Post by Better Man »

Alimen_ wrote:Da li neko zna gdje ima uzeti guinness u sarajevu u limenici ili flasirana? hvala
Bilo je nekad u Merkatoru na socijalnom, sad nema.
Post Reply