ikrime wrote:P.S. Vidjevsi prvu fotografiju, te ONO na drugoj, mogu samo reci - hvala ti Boze na zivotinjskom instinktu, kako kolega ikrime nazva ono najnormalnije ljudsko i prirodno u nama.
Htio sam da budem kulturan, pa sam upotrijebio taj izraz. Ima jedan koji bolje opsisuje to
prirodno i normalno. Znači tebi je prirodno i normalno da osobu, u ovom slučaju žensku osobu, cjeniš, donosiš sud o istoj prema broju grudnjaka, dužine nogu, punoće usana i boje očiju. Aferim.
Ne, nego, kao normalan covjek, uzivam u lijepom! Ne stidim se niti sebe niti onoga sto mi ljudi jesmo. Dok, sa druge strane, redukcija svih mogucih osjecanja, sebe i onoga sto jesi - covjek, zarad par hiljada godina starih bajki, kod mene izaziva isti osjecaj kao i fotografija koju sam nazvao
strava i uzas.
A sto se te tvoje liste tice... Ja napisah:
Chisum wrote:Ko god stane u kraj zadriglom kleru bilo koje konfesije, istom onom kleru koji zdere na racun drugih vec hiljadama godina, kleru koji, otkako se pametan covjek oslobodio okova i kradje zvane "Caru carevo, Bogu Bozije", ne proizvode nista do nepismenosti i nazadovanja - ima svu moju podrsku i divljenje!
Dakle, mene islam zanima isto toliko koliko i krscanstvo ili judaizam... kao stvar tradicije i istorije - mnogo, ali kao faktor danasnjice, pogotovo sa ovakvim iskustvom i znanjem koje covjek danas ima - kao lanjski snijeg!
Baci pogled na vrh liste ciji si dio gore izlistao, pa ces da vidis gdje i kako stvari stoje.
Jos jednom, sto se tice sekularizacije i pedale retrogradnim elementima - Moke od mene dobija cenera!