glasam za ponovno uspostavljanje šinteraja, te da se njegove nadležnosti prošire i na "ljubitelje životinja". pa da budete zajedno sa psima, baška vi baška psi, i živite sretno u međusobnoj ljubavi i razumjevanju.........ajde_vise wrote:kakav je to naziv - humano uspavljivanje - human nacinMAN-lion's coach wrote:...ne dozvoljavaju humano uspavljivanje pa je zato bolje da hodaju gladni i u svakakvim uslovima po ulici...![]()
kakva je to mjera "human" - treba nesto da izgleda ljepse? - pristupacnije onima koji cijene sve zivote - koji nisu bahati - koji imaju zivaca pustit druge da zive - koji vole zakone prirode -
a zakon prirode nikad nije bio masovno istrebljenje
to - human - (kad izanaliziras dublje -ako vec ne vidis iz prve) - ne mijenja osnovu naziva
ljudi se tako precjenjuju - pa vidi do cega ih je to dovelo - ko nesto su efikasni![]()
eto to dijete - ubolo psa u oko - nije dobilo lekciju odmah - pa uradice nesto drugo - eto recimo covjekuhallo covjeku
- pa ce kupit zube - zato bi bilo bolje po njega - da je odmah dobio lekciju "prirode"
- pa mu ne bi palo napamet da nasrce na drugo bice bez razloga
ljudi su tako jadni s svojim ogranicenim umom c c c
da - vjerovatno i ti njima smetas-Romeo- wrote: kod mene oko kuće se vrte tri lutalice, ne mogu da živim od njih, obzirom da ste ukinuli šinteraj, biste li bili ljubazni da ih odvedete i udomite u svojoj kući.
mozda se organizuju i uklone te na pseci nacin
Sinteraj..
Moderator: anex
- -Romeo-
#76 Re: Sinteraj..
-
ajde_vise
#77 Re: Sinteraj..
ok - romeo -
razmatrat cu te jos sljedecu minutu - pa idem malo setat
- -Romeo-
#78 Re: Sinteraj..
povedi i psa, najljepše vam je zajedno.ajde_vise wrote:ok - romeo -![]()
![]()
-
ajde_vise
#79 Re: Sinteraj..
-Romeo- wrote:povedi i psa, najljepše vam je zajedno.ajde_vise wrote:ok - romeo -![]()
![]()
![]()
![]()
da da - jos jedna mogucnost vise za mene
eto - ti nastavi uzgajat hemoroide
- -Romeo-
#80 Re: Sinteraj..
psi su zakon, kome još trebaju djecaajde_vise wrote:-Romeo- wrote:povedi i psa, najljepše vam je zajedno.ajde_vise wrote:ok - romeo -![]()
![]()
![]()
![]()
da da - jos jedna mogucnost vise za mene![]()
eto - ti nastavi uzgajat hemoroide![]()
ti vodaj psa, a ja ću dijete.........
- -Romeo-
#81 Re: Sinteraj..
oo, gospon moderator, čemu mogu zahvaliti ovo zadovoljstvo konverzacije......moderator wrote:-Romeo- wrote:
glasam za ponovno uspostavljanje šinteraja, te da se njegove nadležnosti prošire i na "ljubitelje životinja". pa da budete zajedno sa psima, baška vi baška psi, i živite sretno u međusobnoj ljubavi i razumjevanju.........
psi i njihovi ljubitelji makar imaju ljubav i razumijevanje za razliku od tebe koji mislis da si nesto bolji.
da li ste vi možda raspoloženi da udomite ove tri lutalice, obzirom da imate ljubav i razumjevanje za iste. mislim, tolika ljubav a oni i dalje lutalice........
- -Romeo-
#82 Re: Sinteraj..
ali najbitnije je da ste vi omogućili psima da mogu ujedati djecu po parkovima, i meni se motati oko kuće da ne smijem dijete ni minute ostaviti samo.moderator wrote:[q
Gospodin moderator ima 6 komada vec, zakrpljene gace jer je bolje pare dati za hranu ili neku drugu akciju.
Gospodin moderator je vec ranije napisao kako se taj problem moze rijesiti na ovoj temi, ali gospodin Romeo je isuvise lijen da procita.
Uopste nije bitno koji je problem: psi lutalice, dileri pred skolama, nedostatak semafora pored skole, nasilje u tramvajima, plate koje kasne mjesecima...svi vi samo cekate da vam neko drugi to rijesi.
Cekajte nacekali se dabogda.
gospon moderator bi mogao i ova tri udomiti, pa makar i potkošulja bila zakrpljena, mislim ljubav je to ipak....
pa trebali bi vaše metode primjeniti i prema dilerima, odnosno ukinuti policiju kao i šinteraj?
- -Romeo-
#83 Re: Sinteraj..
ne vidim kakve to ima veze sa psima. ko biva kad se djeca međusobno tuku neka ih još i psi ujedaju.moderator wrote:Imam ih 6 vec.-Romeo- wrote:ali najbitnije je da ste vi omogućili psima da mogu ujedati djecu po parkovima, i meni se motati oko kuće da ne smijem dijete ni minute ostaviti samo.moderator wrote:[q
Gospodin moderator ima 6 komada vec, zakrpljene gace jer je bolje pare dati za hranu ili neku drugu akciju.
Gospodin moderator je vec ranije napisao kako se taj problem moze rijesiti na ovoj temi, ali gospodin Romeo je isuvise lijen da procita.
Uopste nije bitno koji je problem: psi lutalice, dileri pred skolama, nedostatak semafora pored skole, nasilje u tramvajima, plate koje kasne mjesecima...svi vi samo cekate da vam neko drugi to rijesi.
Cekajte nacekali se dabogda.
gospon moderator bi mogao i ova tri udomiti, pa makar i potkošulja bila zakrpljena, mislim ljubav je to ipak....
pa trebali bi vaše metode primjeniti i prema dilerima, odnosno ukinuti policiju kao i šinteraj?
A nesto ne citam da svaki dan psi napadaju djecu po parkovima, ali citam kako djeca napadaju djecu, idem na sahrane i dzenazi djeci koju druga djeca ubiju.
- Baby
#84 Re: Sinteraj..
ŠINTERAJ SE VIŠE NIKADA NEĆE VRATITI,NE ŽIVITE U ILUZIJI-IMATE DVIJE OPCIJE:ILI TRPITE PSE ILI TRAŽITE AZIL!
- -Romeo-
#85 Re: Sinteraj..
danas svako može izlobirati zakon kakav hoće, nažalost.moderator wrote:Romeo, ne pravi se blesav, kazem da su iznimne situacije da psi napadaju djecu.-Romeo- wrote:
ne vidim kakve to ima veze sa psima. ko biva kad se djeca međusobno tuku neka ih još i psi ujedaju.
Zna se desiti da 9 od 10 djece psa u parku suta, gadja kamenjem, i onda pas ne voli ni ono deseto dijete koje nije ni krivo ni duzno.
Nemoj skretati sa teme Romeo, imas ti mogucnost, to sam napisao i ifusu, da odes u opstinu i trazis da se napravi azil, sto je ZAKONSKA obaveza, ali tebi je ipak lakse klikati po forumu i pozivati na nasilje nad psima, sve u rukavicama i izmedju redova.
Budi musko pa se izbori za to u svojoj opcini, jer ko nije trazio nije ni dobio.
kakav crni azil za životinje kad nema dovoljno sredstava ni za ljude. ne pada mi na pamet da se borim za nešto sa čime se ni sam ne slažem.
znaš li da ima ljudi koji su gladni, jel smatraš da su psi preči?
- -Romeo-
#86 Re: Sinteraj..
KAKO JE UKINUT TAKO SE MOŽE I TREBA VRATITI.Baby wrote:ŠINTERAJ SE VIŠE NIKADA NEĆE VRATITI,NE ŽIVITE U ILUZIJI-IMATE DVIJE OPCIJE:ILI TRPITE PSE ILI TRAŽITE AZIL!
vi koji ste izlobirali ovakav zakon sada preuzmite odgovornost za sklanjanje tih pasa sa ulice. ucjenjivati građane je niže i od dna i nedopustivo.
-
Fozgen
#87 Re: Sinteraj..
Hmmmm sredstava ima.
Za sto li je samo Boze moj Sapa u Zenici dobila 100 000 KM.
Za sto li je samo Boze moj Sapa u Zenici dobila 100 000 KM.
- Baby
#88 Re: Sinteraj..
Nemaš ti pojma sa život,valjda smo mi više informirani od tebe.DONESEN JE ZAKON,U KOJEM PIŠE TAKO I TAKO,I TAKO ĆE BITI SADA ILI POSLIJE NE BITNO ,BITNO JE DA ĆE BITI.
I ne pravi se pametan jer to nisi.
Ćao
Ćao
- -Romeo-
#89 Re: Sinteraj..
generale, nije to baš tako crno bijelo. rado bi ja vas ostavio na miru kad biste vi mene. možda ti je promaklo, ali ja direktno ispaštam zbog vaših nerazumnih poteza, i ne samo ja.... moje dijete ne može da se igra u mom dvorištu zbog lutalica koje vi ovdje svesrdo branite. ako vama nije, meni je ipak moje dijete važnije od vaših skitnica.moderator wrote:[
Ako zelis, doniraj pare za autobuse da sve gladne dovucemo pred zgradu Vlade BiH, i da se ti gladni izbore za sebe.
Posto su gladni pretpostavljam da nemaju para za hranu, samim time nemaju ni za autobusku kartu. Dovedimo ih sve, nek smijene vladu, vlade, nek naprave nesto od ove drzave.
Samo te molim, nemoj ti da im budes advokat, vec ucini nesto za njih, a ove koji zele da ucine nesto za zivotinje OSTAVI NA MIRU.
Jasno?
niko vam ne brani da nešto učinite za pse, ali NE PREKO TUĐIH LEĐA, ne ucjenjivanjem građana. ili što bi rekli, lako je tuđim k..... koprivu mlatit.
izvolite pa se sami pobrinite za iste.
uzgred, prilično ste agresivni u svojoj kampanji.
-
Fozgen
#90 Re: Sinteraj..
U svakom slucaju ubrzo ces ih moci i tuziti, ne sve ali pojedina udruzenja da.-Romeo- wrote: generale, nije to baš tako crno bijelo. rado bi ja vas ostavio na miru kad biste vi mene. možda ti je promaklo, ali ja direktno ispaštam zbog vaših nerazumnih poteza, i ne samo ja.... moje dijete ne može da se igra u mom dvorištu zbog lutalica koje vi ovdje svesrdo branite. ako vama nije, meni je ipak moje dijete važnije od vaših skitnica.
niko vam ne brani da nešto učinite za pse, ali NE PREKO TUĐIH LEĐA, ne ucjenjivanjem građana. ili što bi rekli, lako je tuđim k..... koprivu mlatit.
izvolite pa se sami pobrinite za iste.
uzgred, prilično ste agresivni u svojoj kampanji.
Ako su na sebe uzeli teret i za to dobili sredstva onda ce moci i da odgovaraju.
- -Romeo-
#91 Re: Sinteraj..
e pa isto tako će biti donesen novi zakon u kojem će pisati ovako i ovako će da bude. prije ili poslije narodu će biti pun k.... zaštite životinja na uštrub samih ljudi. samo je pitanje ko će snositi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem šinteraja.Baby wrote:Nemaš ti pojma sa život,valjda smo mi više informirani od tebe.DONESEN JE ZAKON,U KOJEM PIŠE TAKO I TAKO,I TAKO ĆE BITI SADA ILI POSLIJE NE BITNO ,BITNO JE DA ĆE BITI.
Ćao
- -Romeo-
#92 Re: Sinteraj..
tako je, sad je na nama, a kada ste ukidali šinteraj niste nas pitali.moderator wrote:[
![]()
Greska. Drustva pomazu, dok su OPCINE po ZAKONU duzne osnovati azile.
Ta tvoja "tuzba" je ravna tome da tuzis trafiku jer je nestalo drine jedine...
Sad je sve na vama GRADJANI.
ne gospodine moderator, na TEBI je, izvoli ti sada pa skloni te pse sa ulice.
-
Fozgen
#93 Re: Sinteraj..
moderator wrote: Greska. Drustva pomazu, dok su OPCINE po ZAKONU duzne osnovati azile.
- blackberry
#94 Re: Sinteraj..
Može li ovdje naš moderator uraditi neki ban? a? a da ne ne svađamo?
Svi bi da nešto urade preko foruma
Pa i sačuvali svoje dijete...btw, za nekog ko posjeduje dijete, gospon, jako ste neozbiljni... čuvajte vi svoje dijete od droge, lošeg utjecaja, kućnog stresa, kućnog maltretiranja, učite svoje dijete da ne psuje, da ne laže, da je svaki život vrijedan - pa makar se radilo i o biljci... ne čini i ne želi zlo drugima..pogotovo jer imaš dijete - možda se sve njemu vrati...svaka duša na ovoj planeti ima pravo da živi i da bude voljena...skoncentriraj se na svoju porodicu - to je dovoljno problema dok si živ! Btw, mogao bi i nabaviti djetetu psa - kažu da pozitivno utječe ne samo na imunitet djeteta nego i na njegovu socijalizaciju i psihičko razvijanje...i btw, zar ne radiš negdje??? čitavo jutro sjediš za compom i pišeš po forumu
ako već imaš toliko slobodnog vremena, onda idi volontiraj, nahrani stare, nahrani djecu u domu...skupi odjeću za djecu koja to nemaju ...vidiš - ima i za tebe nade - možeš i ti pomoći....pusti ove ljude da rade ono što najbolje znaju - pomažu kako ljudima tako i životinjama...ukoliko ne želiš biti jedan od nas - onda nas zaobiđi - i to u širokom polukrugu... pisanjem na sa-x ništa nećeš promijeniti...mi smo ovdje da bismo pomogli jedni drugima, a ne da bismo si odmagali...daj si svaki dan za zadatak da ćeš uraditi nešto nesebično i dobro...iz iskustva govorim - nećeš imati vremena pisati toliko po forumu
Pozdrav za sve dobre ljude na ovoj planeti!
Svi bi da nešto urade preko foruma
Pozdrav za sve dobre ljude na ovoj planeti!
- -Romeo-
#95 Re: Sinteraj..
ovo je zaista nisko, čak i od tebe.moderator wrote:IZADJI IZ KUCE ROMEO.-Romeo- wrote:tako je, sad je na nama, a kada ste ukidali šinteraj niste nas pitali.moderator wrote:[
![]()
Greska. Drustva pomazu, dok su OPCINE po ZAKONU duzne osnovati azile.
ne gospodine moderator, na TEBI je, izvoli ti sada pa skloni te pse sa ulice.
Sinteraj nije ukinut. Po zakonu trebaju sada "uhvatiti, sterilisati i pustiti", i za koju godinu ce se skoro pa ukinuti populacija pasa lutalica.
Sinteraj, tj kafilerija jos uvijek postoji, ali su im sada pojebali racunicu.
Do sada su pse hvatali, koje su stigli davili su sajlom na licu mjesta, u po bijela dana pred DJECOM ISPRED ZGRADA, a koje dovedu u kafileriju su "uspavljivali" inekcijom deterdzenta za sudje u srce.
Romeo, kad jednog dana potamanis sve pse, hoces li ona krenuti na romsku djecu koja su onako neugledna, prljava, mozda bolesna i koja bi isto tako MOGLA napasti tvoje dijete, ili u vecem broju doci u tvoje dvoriste?
Kao sto rekoh, NAPISAO SAM TI I NACRTAO kako mozes uraditi nesto po tom pitanju, a ljude na ovom forumu OSTAVI NA MIRU.
-
Fozgen
#96 Re: Sinteraj..
Neojte me pogresno shvatiti.
Ja licno ne mrzim zivotinje, narocito pse, u svom zivotu sam imao 3 psa i nisam ni za kakvo "nehumano" postupanje sa istim, ali me nervira puno toga.
Nervira me sto neki dan vidim markiranu lutalicu koja je skotna, jesu to oni samo zasli i polupali im markere na usi ili...?
Ako se nesto radi daj da se uradi, ako bi se moglo za 7 dana svi psi lutalice skloniti u neko prihvatiliste ja bi prvi volontirao tih 7 ili koliko je potrebno dana da se to i uradi.
Svakako je da nisu psi krivi sto su tu gdje jesu, naravno je da smo krivi mi, ali ovo sto se sada (ne)radi nije OK.
Ja licno ne mrzim zivotinje, narocito pse, u svom zivotu sam imao 3 psa i nisam ni za kakvo "nehumano" postupanje sa istim, ali me nervira puno toga.
Nervira me sto neki dan vidim markiranu lutalicu koja je skotna, jesu to oni samo zasli i polupali im markere na usi ili...?
Ako se nesto radi daj da se uradi, ako bi se moglo za 7 dana svi psi lutalice skloniti u neko prihvatiliste ja bi prvi volontirao tih 7 ili koliko je potrebno dana da se to i uradi.
Svakako je da nisu psi krivi sto su tu gdje jesu, naravno je da smo krivi mi, ali ovo sto se sada (ne)radi nije OK.
-
Fozgen
#97 Re: Sinteraj..
Nah, iskreno mi nije cilj da se raspravljam, nisam ja ni frustriran ali svi znamo da Opcina zna samo za jedan nacin rjesavanja ovog problema.moderator wrote: Sad se fino naljuti na mene i svu ovu raju na forumu, idi u opcinu, sakom od sto udari, reci im "jebemu forum i pascad, izfradite to govno od azila da maknete sugavu pascad od djece mi u mene" i onda cemo ti svi ovdje reci ROMEO TI SI KRALJ.
Dokle god budes samo tipkarao po forumu i maltretirao ove ljude, udaracu nisko, sve u skladu sa pravilima.
Fozgen, za tebe vazi isti savjet: Nemojte kukati ovdje meni ili nama, idite u opcine i jebite im znanje.
Da prostite.
Ja se povlacim u daljnoj raspravi
Ostajete mi zdravo
-
encian
#98 Re: Sinteraj..
meni ovo pravo konfliktna tema
. obozavam pse i cijeli zivot imam psa. ne bojim se pasa i prilazim ama bas svakom. samo sto sam jedne prilike shvatila da pas sam za sebe i pas u coporu imaju mnogo razlika. jedan se iz copora zaletio za napad i ja sam jedva uspjela da zastrasim njega prije nego skoci. ne treba ni da kazem da mi je zivot skracen za jedno 10 godina. i dan danas se sledim kad se sjetim onih celjusti i trke prema meni.
dok je bilo sinteraja (a mrzim ih stvarno, odveli su nam psa jednom prilikom i ubili ga do popodne dok se nisu tadasnji stariji vratili sa posla i otisli po psa), znali smo protiv cega se borimo. sada se cini da se moramo boriti protiv samih pasa. sada su opasnost za ostale pse, za djecu, a i za odrasle ljude. ne znam. jedva smo preboljeli psa kojeg su nam odveli. ali ipak mislim da je dijete vrednije od psa.
dok je bilo sinteraja (a mrzim ih stvarno, odveli su nam psa jednom prilikom i ubili ga do popodne dok se nisu tadasnji stariji vratili sa posla i otisli po psa), znali smo protiv cega se borimo. sada se cini da se moramo boriti protiv samih pasa. sada su opasnost za ostale pse, za djecu, a i za odrasle ljude. ne znam. jedva smo preboljeli psa kojeg su nam odveli. ali ipak mislim da je dijete vrednije od psa.