Gdje na ljetovanje....???!!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Locked
bezideje

#76 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by bezideje »

zanimaju me mjesta na makarskoj rivijeri ili ostrva hvar, brac...pa ako neko ima neke informacije o smjestaju, cjenama neka javi...kao i preporuke... :-D hvala unaprijed
adelko

#77 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by adelko »

mmaanniijjaakk wrote:U CG je dosta dobro .... zavisi u koje mjesto planirate ... evo nekoliko primjera :
Budva: vec valjda znate, nevjerovatno mjesto po svemu pa tako i po cijenama- dosta skupo i vise je za momackih provoda :D
Bar: po meni jedno najljepse mjesto u CG - nije pretjerano skupo a dosta plaze podsjecaju na one Hrvatske ....
Ulcinj: jedno od najljepsih mjesta na Balkanu ali uopste nije izgradjeno da bi bilo takvo nesto ... ima pjescanu prirodnu plazu zaista lijepu mada je malo onaj pijesak dosadan :D ..... cijene najprihvatljivije za nase podnevlje, zato dole i ide dosta raje iz BH ..... samo su jako lijeni i ne kontaju vas .... lijeni- crnogorci , a nekontaju vas oni Albanci kojih dole ima jako puno, valjda sto je albanija blizu .... put do Ulcinja zna bit strasan , naravno dok se ne izadje iz Bosne .... jer sve do njihove granice su vecinom divljine, a pred samu granicu imate put negdje 20 km koji je toliko uzak da se jedva dva auta mimoidju .... jer je na lijevoj strani litica a na desnoj Drina zastrasujuca sa kanjoonom nekih 50 metara provalije .... a vec u CG je puno bolje, putevi dosta pusti .... samo ogranicenja pazite !! jer ce vas zaustavit djetic i rece :" a dje ti zuris jadan ??? :D
Hvala na primjerima :thumbup:
Imas li kakve preporuke za smjestaj?
mmaanniijjaakk

#78 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by mmaanniijjaakk »

adelko wrote:
mmaanniijjaakk wrote:U CG je dosta dobro .... zavisi u koje mjesto planirate ... evo nekoliko primjera :
Budva: vec valjda znate, nevjerovatno mjesto po svemu pa tako i po cijenama- dosta skupo i vise je za momackih provoda :D
Bar: po meni jedno najljepse mjesto u CG - nije pretjerano skupo a dosta plaze podsjecaju na one Hrvatske ....
Ulcinj: jedno od najljepsih mjesta na Balkanu ali uopste nije izgradjeno da bi bilo takvo nesto ... ima pjescanu prirodnu plazu zaista lijepu mada je malo onaj pijesak dosadan :D ..... cijene najprihvatljivije za nase podnevlje, zato dole i ide dosta raje iz BH ..... samo su jako lijeni i ne kontaju vas .... lijeni- crnogorci , a nekontaju vas oni Albanci kojih dole ima jako puno, valjda sto je albanija blizu .... put do Ulcinja zna bit strasan , naravno dok se ne izadje iz Bosne .... jer sve do njihove granice su vecinom divljine, a pred samu granicu imate put negdje 20 km koji je toliko uzak da se jedva dva auta mimoidju .... jer je na lijevoj strani litica a na desnoj Drina zastrasujuca sa kanjoonom nekih 50 metara provalije .... a vec u CG je puno bolje, putevi dosta pusti .... samo ogranicenja pazite !! jer ce vas zaustavit djetic i rece :" a dje ti zuris jadan ??? :D
Hvala na primjerima :thumbup:
Imas li kakve preporuke za smjestaj?
ma to odredis sam ... ne znam sta bi ti reko .... ako imas para imas hotela nevjerovatnih, a ako nemas previse love onda se snalazis po privatnim kucama .... pr. cijela kuca u Ulcinju na VElikoj plazi je 45 eura dan, dok samo sobu ima za 20 eura za 4 osobe ..... medjutim ima i onih gdje je komplet apartman 120 eura pa ti vidi ..... konkretno ti nemam nista ponudit :zzzz:
swirl

#79 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by swirl »

bezideje wrote:zanimaju me mjesta na makarskoj rivijeri ili ostrva hvar, brac...pa ako neko ima neke informacije o smjestaju, cjenama neka javi...kao i preporuke... :-D hvala unaprijed
Cula sam od vise ljudi da je super na Visu i Krku. Ne znam detalje, ali ako 10 osoba preporuci, trebalo bi da je dobro. :)
Dora29

#80 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by Dora29 »

Ja sam bila sa dečkom u Svetom Martinu (toplice) u Hrvatskoj. To ti je dobro pogotovo ako se želiš makut od tih mjesta di se stalno ide a tu ti je super,sigurna sam da će ti cura biti oduševljena sa wellnesom i kupanjem,a klopa je predobra.
A stvarno nije skupo imaju akcije jedan plaćša drugi gratis pa te jeftino ispadne cijeli tjedan, odi na njihovu stranicu tamo ti sve pise.
Michun

#81 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by Michun »

Krk, stara baska defintivno najljepse selo tamo. Cijene ne znam.
Par mojih prijatelja vole ici na Vis jer je kazu netaknuta priroda na vecini ostrva.
Brac, Bol...divna priroda. Za surfere odlicno, cijene su povisoke. Prije 2 god. sam placala apartman za troje 75 eura. Nema nekog ludila tamo, ali za peMzije je super.

E sad ja imam pitanje - imal' ko iskustva sa talijanskom vizom? Znam da bi schengen vize trebale biti u svim ambasadama jednake, al' jok. Prosle god sam spansku zavrsila bez po muke. Rekose mi da talijani traze svasta nesto.
OldSql

#82 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by OldSql »

jel ima neka agencija kod nas koja ima Maldive u ponudi?
tanana84

#83 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by tanana84 »

e ovako...da vam ukratko kazem koju o CG primorju :)
zavisi sta ko trazi ali Budva je, recimo, prenapuhana...ok je ko zeli provod, a od plaza bih preporucila Jaz definitivno, blizu je Budve...Herceg Novi je u zalivu, nema neke plaze, ali ko voli nek izvoli.. Kotor je prelijep za obici, stari grad i to..
Ja licno pravo volim Sutomore...malo je mjesto, plaze su predobre...svaka ima beach bar, muzikica, smjestaj nije skup, a i navece imas gdje izac. Za porodice i one koji bas zele da se odmore pravo je mjesto Petrovac - zaklonjeno, cisto, mirno.
U Ulcinju nisam dugo bila, ali se sjecam da su tamo plaze predobre. Jedino cinjenica da su 80% stanovnika tamo Albanci malo kvari feeling :)
Utjeha je prelijepa...
http://www.youtube.com/watch?v=G3hqO1G8aSQ
OldSql

#84 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by OldSql »

tanana84 wrote:e ovako...da vam ukratko kazem koju o CG primorju :)
zavisi sta ko trazi ali Budva je, recimo, prenapuhana...ok je ko zeli provod, a od plaza bih preporucila Jaz definitivno, blizu je Budve...Herceg Novi je u zalivu, nema neke plaze, ali ko voli nek izvoli.. Kotor je prelijep za obici, stari grad i to..
Ja licno pravo volim Sutomore...malo je mjesto, plaze su predobre...svaka ima beach bar, muzikica, smjestaj nije skup, a i navece imas gdje izac. Za porodice i one koji bas zele da se odmore pravo je mjesto Petrovac - zaklonjeno, cisto, mirno.
U Ulcinju nisam dugo bila, ali se sjecam da su tamo plaze predobre. Jedino cinjenica da su 80% stanovnika tamo Albanci malo kvari feeling :)
Utjeha je prelijepa...
http://www.youtube.com/watch?v=G3hqO1G8aSQ
A pazi sad sta Montenegro jos nudi :)

Lik je genijalan hahahaha, sto kaze jedan komentar, plese bolje od pola samoproglasenih partijanera :D
lara b.

#85 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by lara b. »

ja sam kontala na hvar ovu godinu i to grad hvar :dance:
cg mi nije nesto, dalmacija dosadila, za inostranstvo trebam bar 2milje i skontam da je najboji hvar, cisto i lijepo, cijene osrednje i bas mjesto za odmor i uzivanje :thumbup:
Edin H.

#86 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by Edin H. »

OldSql wrote: A pazi sad sta Montenegro jos nudi :)

Lik je genijalan hahahaha, sto kaze jedan komentar, plese bolje od pola samoproglasenih partijanera :D

:thumbup:
BIONA

#87 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by BIONA »

Jesam li malo nerealna ako pokusavam naci sobu za 2 osobe, za recimo 10/15 eura? :D
Imate li neke prijedloge, a da nije u pitanje Neum ili Makarska. Svi prijedlozi su vise nego dobrodosli :-D ...hvala...
OldSql

#88 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by OldSql »

BIONA wrote:Jesam li malo nerealna ako pokusavam naci sobu za 2 osobe, za recimo 10/15 eura? :D
Imate li neke prijedloge, a da nije u pitanje Neum ili Makarska. Svi prijedlozi su vise nego dobrodosli :-D ...hvala...
vrlo tesko za 2 osobe po toj cijeni pa cak i u neumu...
Fozgen

#89 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by Fozgen »

Hah, Molat sam razgledao, skupo uzas oko 140 KM apartman. To me u startu odbilo :D. Hvar u principu extra al malo trajekt zeza, iz Splita do Starog Grada uzimaju oko 300 kn ( automobil u jednom smjeru ) + karte za prijevoz na palubi, iz Drvenika do Sucuraja je puno jeftinije ( oko 120 kn ) ali sam ja planirao u Stari pa je to oko 120km jos voznje po Hvaru, pa je i to otpalo :P . Na kraju sam se odlucio za Igrane, nije toliko ni lose a nije fakat ni najbolje gdje sam bio.
nije prenatrpano, a ima se gdje i za izaci ( pivo, vecera ).
Neko je pitao za razlike All Inc. i Ultra All Inc. pa mislim da trebas da pogledas koncept hotela za tu uslugu. obicno nemaju svi isto kada je u pitanju AI, neko daje puno vise a neko puno manje u AI.
I naravno moja preporuka je Hvar ( kao otok ) u svakom slucaju, jeste poskupo ali se da stagod i izroviti pojeftino.
Fozgen

#90 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by Fozgen »

BIONA wrote:Jesam li malo nerealna ako pokusavam naci sobu za 2 osobe, za recimo 10/15 eura? :D
Nisi nerealna, ima soba za 2 osobe po tim cijenama, ali je po osobi, e sad jesi li mislila tako?
http://www.adriatica.net/private/simple ... ROJOSOBA=2
saga

#91 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by saga »

Fozgen wrote: iz Drvenika do Sucuraja je puno jeftinije ( oko 120 kn ) ali sam ja planirao u Stari pa je to oko 120km jos voznje po Hvaru, pa je i to otpalo :P . io.
duplo manje :)
od Sucuraja do Starigrada ima nekih 60km :)
Fozgen

#92 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by Fozgen »

saga wrote:
Fozgen wrote: iz Drvenika do Sucuraja je puno jeftinije ( oko 120 kn ) ali sam ja planirao u Stari pa je to oko 120km jos voznje po Hvaru, pa je i to otpalo :P . io.
duplo manje :)
od Sucuraja do Starigrada ima nekih 60km :)
A dobro lup`o sam poprilicno :), et i 60km ;)
BIONA

#93 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by BIONA »

OldSql wrote:
Mislim po osobi 10/15 eura, nisam mislila ukupno za 2 osobe :D , znate li sada? :D
Fozgen

#94 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by Fozgen »

BIONA wrote:
OldSql wrote:
Mislim po osobi 10/15 eura, nisam mislila ukupno za 2 osobe :D , znate li sada? :D
Ima ima, et ti na tom linku iznad :D
spectra

#95 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by spectra »

BIONA wrote:
OldSql wrote:
Ovdje ti se krece takva cifra za sobu s kupatilom http://www.sani-tours.com/eng/ponuda/35
Javi ako hoces da ti dam broj na pp da ih direktno kontaktiras, posto ovaj link vodi do agencije.
Ono sto ti mogu rec, nije bas blizu glavne plaze, al eto moze se prosetat ko voli setnju.. :)
sonnyaon

#96 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by sonnyaon »

Bio... u Kleku, vec 3 godina zaredom. Mjesto fantasticno, plaza prelijepa.... Neum je oko 2.5km (mi navecer pjeske isli u Neum)

Ovi iz Neuma (posto je u Neumo grozna guzva.. bas bezveze), stalno pokusavaju doci u Klek na plazu ali na ulazu u Klek vas zaustavi rampa i moras reci gdje ides (koji pansion, apartman itd, ili pokazat dokaz da su u Kleku (racun boravisne takse) i tek te onda puste... Znaci puno jeste ali neke pre-guzve nema.

Bili samo jedne godine u nekakvoj kuci (srednja zalost), a onda smo otkrili jedan predivan apartman 30m od mora, preko market.ba....

http://www.market.ba/nekretnine/apartmani/oglas/139063

ma super apartman, komforan, Klima, SatTV, Balkon, u novoj zgradi... ma extra...

Pa Bujrum... ili ko ima 9,000KM po osobi ima iz Austrije All-Inclusive Bora Bora... al' to je fakat ono rokersko mjesto!!!
Fozgen

#97 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by Fozgen »

sonnyaon wrote:Bio... u Kleku, vec 3 godina zaredom. Mjesto fantasticno, plaza prelijepa.... Neum je oko 2.5km (mi navecer pjeske isli u Neum)

Ovi iz Neuma (posto je u Neumo grozna guzva.. bas bezveze), stalno pokusavaju doci u Klek na plazu ali na ulazu u Klek vas zaustavi rampa i moras reci gdje ides (koji pansion, apartman itd, ili pokazat dokaz da su u Kleku (racun boravisne takse) i tek te onda puste... Znaci puno jeste ali neke pre-guzve nema.

Bili samo jedne godine u nekakvoj kuci (srednja zalost), a onda smo otkrili jedan predivan apartman 30m od mora, preko market.ba....

http://www.market.ba/nekretnine/apartmani/oglas/139063

ma super apartman, komforan, Klima, SatTV, Balkon, u novoj zgradi... ma extra...

Pa Bujrum... ili ko ima 9,000KM po osobi ima iz Austrije All-Inclusive Bora Bora... al' to je fakat ono rokersko mjesto!!!
Sva slicnost sa nickom i postavljacem oglasa na marketu je slucajna ( sonnyinusa ) :-) .
Ali dobro ak je ok sto da ne :D
sakop

#98 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by sakop »

koje agencije NE izabrati a koje izabrati za ljetovanje generalno

vidim mozes više nagrabusiti nego uzivati :run:
Op3r4t0r

#99 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by Op3r4t0r »

spectra wrote:
Ovdje ti se krece takva cifra za sobu s kupatilom http://www.sani-tours.com/eng/ponuda/35
Javi ako hoces da ti dam broj na pp da ih direktno kontaktiras, posto ovaj link vodi do agencije.
Ono sto ti mogu rec, nije bas blizu glavne plaze, al eto moze se prosetat ko voli setnju.. :)
Jao kako me podsjeti na proslo ljeto :) upravo smo bili kod gospodje vide u ovoj kuci, isli smo u makarsku i htjeli smo najvise biti na buba plazi pa smo smjestaj trazili sto blize buba plaze, nismo imali nista rezervisano unaprijed, kad smo dosli dole oko nas su se okupili kao pcele :) izmedju njih 10-tak koji su nudili smjestaj mi smo izabrali smjestaj kod gospodje vide, za nas dvoje smo placali 30 eura po danu, bili smo na gornjem spratu u apartmanu, soba sa bracnim krevetom, mali dio kao kuhinja, wc/kupatilo.

Ako vam smjestaj i udaljenost nisu bitni, sjecam se da je jedan pokrupniji covjek nudio smjestaj za 15 eura za oboje, s tim da je od plaze udaljen 2-3 kilometra

Eh sad koga zanima, ova kuca od gospodje vide je jedna od najblizih buba plazi, meni licno najdrazoj plazi, medjutim i ove najblize kuce su udaljene par stotina metara od plaze do koje se ide nizbrdo a logicno penje uzbrdo :), mi smo samo prvi dan isli pjeske na plazu a onda uvijek autom, parkinga pored plaze do mile volje, parking je 2 kune cini mi se dnevno ili 10 kuna sedmicno, tako nesto, znam da je parking extremno jeftin.

Sto se tice same kuce i smjestaja, kuca je fenomenalna, nova, sve je novo, sve je extremno cisto, ljubaznost i gospodje vide i njene kcerke je fenomenalna, kuca ima vlastiti parking, znaci za smjestaj cista 10.

Ako se planirate sami hraniti, iznad kuce na par stotina metara nalazi se velika samoposluga Kerum.

Centar makarske je udaljen nekih kilometar i po, i to smo jednom isli pjeske da malo prodjemo makarskom :), nahoda se covjek :)

Uglavnom ako ko ide bez auta dole ovaj smjestaj nije preporucljiv, ako idete autom ja licno preporucujem svima, ako kome zatreba broj telefona mislim da imam negdje vizitku njihovu
Doda37

#100 Re: Gdje na ljetovanje....???!!!!

Post by Doda37 »

Op3r4t0r wrote:
spectra wrote:
Jao kako me podsjeti na proslo ljeto :) upravo smo bili kod gospodje vide u ovoj kuci, isli smo u makarsku i htjeli smo najvise biti na buba plazi pa smo smjestaj trazili sto blize buba plaze, nismo imali nista rezervisano unaprijed, kad smo dosli dole oko nas su se okupili kao pcele :) izmedju njih 10-tak koji su nudili smjestaj mi smo izabrali smjestaj kod gospodje vide, za nas dvoje smo placali 30 eura po danu, bili smo na gornjem spratu u apartmanu, soba sa bracnim krevetom, mali dio kao kuhinja, wc/kupatilo.

Ako vam smjestaj i udaljenost nisu bitni, sjecam se da je jedan pokrupniji covjek nudio smjestaj za 15 eura za oboje, s tim da je od plaze udaljen 2-3 kilometra

Eh sad koga zanima, ova kuca od gospodje vide je jedna od najblizih buba plazi, meni licno najdrazoj plazi, medjutim i ove najblize kuce su udaljene par stotina metara od plaze do koje se ide nizbrdo a logicno penje uzbrdo :), mi smo samo prvi dan isli pjeske na plazu a onda uvijek autom, parkinga pored plaze do mile volje, parking je 2 kune cini mi se dnevno ili 10 kuna sedmicno, tako nesto, znam da je parking extremno jeftin.

Sto se tice same kuce i smjestaja, kuca je fenomenalna, nova, sve je novo, sve je extremno cisto, ljubaznost i gospodje vide i njene kcerke je fenomenalna, kuca ima vlastiti parking, znaci za smjestaj cista 10.

Ako se planirate sami hraniti, iznad kuce na par stotina metara nalazi se velika samoposluga Kerum.

Centar makarske je udaljen nekih kilometar i po, i to smo jednom isli pjeske da malo prodjemo makarskom :), nahoda se covjek :)

Uglavnom ako ko ide bez auta dole ovaj smjestaj nije preporucljiv, ako idete autom ja licno preporucujem svima, ako kome zatreba broj telefona mislim da imam negdje vizitku njihovu

20 kuna dnevno i 100 kuna tjedno, mada bio sam u subotu sada je 30 kuna, ali odmah uz plazu, dok je iznad jeftnije
Locked