Paznja pjesaci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
respo

#76 Re: Paznja pjesaci

Post by respo »

zonbirile wrote: -----------------------------------------
halo,bona u jednom postu dvije oprečne stvari.Stanje jest kako je,ali to nije razlog za pljačku.Post je iz ZOOBS-a i pješak može preći na neobilježenom mjestu daljem 100m od prvog obilježenog.Zar te ne smeta oćita pljačka i nepoštivanje zakona od strane drotova.Uostalom na tom istom trotoaru je još Žak Klajn uveo praksu parkiranja pred La Familijom,sada i subotom i Lutvo Tvico sa Vratnika ,kada se ženi tu parkira.Šta gazda plača porez,a ja ne?Pogledaj malo ZOOBS i članke o pratnji,službenim vozilima i sl.Nigdje ne stoji da 3 vozila sa Gargamelom se okreću preko dvostruke pune linije ispred cvjećare Kaktus,da bi se Gargamel istovario pred zgradom.
koliko ima metara od semafora kod higijenskog do tog mjesta bicakcic knjizara gdje raja prelaze u vrh glave 50 metara jeli tako ?

sto znaci da se ne smije ni po zakonu tu preci ulica
nineinchnails

#77 Re: Paznja pjesaci

Post by nineinchnails »

Pa jel' kazna 40 ili 50 km???
Ja prvobitno cuo da je 30...
suspect_zero

#78 Re: Paznja pjesaci

Post by suspect_zero »

nineinchnails wrote:Pa jel' kazna 40 ili 50 km???
Ja prvobitno cuo da je 30...

50 km :twisted:
zonbirile

#79 Re: Paznja pjesaci

Post by zonbirile »

MAN-lion's coach wrote:
zonbirile wrote:
MAN-lion's coach wrote:Ne čitam ja Avaz to je jedno...treba sada raskopati komplet cestu i izvaliti saobraćajne znakove i obilježja zovnuti stručnjake protiv pljačke i ponovo sve organizovati na lokaciji Bičakčić-knjižara i još neka mjesta...to bi bilo najbolje.

Samo treba pogledati kolika je frekvencija saobraćaja u tom guznom crijevu i zašto nema 5-6 pješačkih prelaza...
-----------------------------------------
halo,bona u jednom postu dvije oprečne stvari.Stanje jest kako je,ali to nije razlog za pljačku.Post je iz ZOOBS-a i pješak može preći na neobilježenom mjestu daljem 100m od prvog obilježenog.Zar te ne smeta oćita pljačka i nepoštivanje zakona od strane drotova.Uostalom na tom istom trotoaru je još Žak Klajn uveo praksu parkiranja pred La Familijom,sada i subotom i Lutvo Tvico sa Vratnika ,kada se ženi tu parkira.Šta gazda plača porez,a ja ne?Pogledaj malo ZOOBS i članke o pratnji,službenim vozilima i sl.Nigdje ne stoji da 3 vozila sa Gargamelom se okreću preko dvostruke pune linije ispred cvjećare Kaktus,da bi se Gargamel istovario pred zgradom.
Nisu oprečne stvari u postu ja ti govorim da je guzno crijevo na onoj lokaciji iz stotinu smjerova ali ne za pješake već za vozila...ali stvarno na sadašnnjem stanju jer i više nego budalasto poslije glave ulice i kada prođeš na raskrsnici opet uvoditi semafore...prvo je idiotski prolaziti ondje i preskakati onolike lance da bi došao do knjižare...
Navedem ti ja primjer još jedne pljačke?Što se moramo vezivati u automobilu?Svakom na volju hoće li izbiti glavu kroz šajbu ili neće...Ja bi to potpuno zabranila...ko hoće da se veže bujrum ko neće ne mora...i šta sada?
U interesu je da se ja zavežem iako znam da će me jastuk sto puta jače opaliti nego da me pukne neki pjani idiot sa napucanim kolima.....

Nije to pljačka...niti je tema pažnja pješaci pljačka...neću više postati jer samo ti vodiš ovdje polemiku bolan jer više nemaš sugovornika...ovdje je autor teme skrenuo pažnju da uštedi 40KM za prelaz mimo semafora...uvijek ćemo se vaditi da žurimo negdje....

Žurio vrat slomio....

Pošto su idioti kakvi jesu za volanom,onda je ovaj zakon u interesu pješaka...da prelaze više na semaforima i pješačkim nego mimo da ne bi ginuli... :mrgreen:

Kolika bi trebala biti tolerancija gdje mogu prelaziti bez pješačkog? 0m?Završimo već jednom...niko nije pobio činjenicu da se jajani vozaju na trotojajima i pjojaze kroz c'veno...i ga gazaju najod po ujici...uredu?
-----------------------------------
bogati jesi li iz Sarajeva,znaš li od Bičakčića doći do knjižare.Treba ti 5 prelaza i preko 200m.
holowey

#80 Re: Paznja pjesaci

Post by holowey »

zonbirile wrote:
MAN-lion's coach wrote: Nisu oprečne stvari u postu ja ti govorim da je guzno crijevo na onoj lokaciji iz stotinu smjerova ali ne za pješake već za vozila...ali stvarno na sadašnnjem stanju jer i više nego budalasto poslije glave ulice i kada prođeš na raskrsnici opet uvoditi semafore...prvo je idiotski prolaziti ondje i preskakati onolike lance da bi došao do knjižare...
Navedem ti ja primjer još jedne pljačke?Što se moramo vezivati u automobilu?Svakom na volju hoće li izbiti glavu kroz šajbu ili neće...Ja bi to potpuno zabranila...ko hoće da se veže bujrum ko neće ne mora...i šta sada?
U interesu je da se ja zavežem iako znam da će me jastuk sto puta jače opaliti nego da me pukne neki pjani idiot sa napucanim kolima.....

Nije to pljačka...niti je tema pažnja pješaci pljačka...neću više postati jer samo ti vodiš ovdje polemiku bolan jer više nemaš sugovornika...ovdje je autor teme skrenuo pažnju da uštedi 40KM za prelaz mimo semafora...uvijek ćemo se vaditi da žurimo negdje....

Žurio vrat slomio....

Pošto su idioti kakvi jesu za volanom,onda je ovaj zakon u interesu pješaka...da prelaze više na semaforima i pješačkim nego mimo da ne bi ginuli... :mrgreen:

Kolika bi trebala biti tolerancija gdje mogu prelaziti bez pješačkog? 0m?Završimo već jednom...niko nije pobio činjenicu da se jajani vozaju na trotojajima i pjojaze kroz c'veno...i ga gazaju najod po ujici...uredu?
-----------------------------------
bogati jesi li iz Sarajeva,znaš li od Bičakčića doći do knjižare.Treba ti 5 prelaza i preko 200m.
sorry sto ti se mijesam u bizmis :D ali zakon kaze "do pjesackog prelaza" (ne definisuci kojeg prelaza, niti broj prelaza nakon kojeg je dozvoljeno preci gdje i kako hoces) a ne "do knjizare" :wink:
MAN-lion's coach

#81 Re: Paznja pjesaci

Post by MAN-lion's coach »

.....
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 00:39, edited 1 time in total.
zonbirile

#82 Re: Paznja pjesaci

Post by zonbirile »

MAN-lion's coach wrote:
zonbirile wrote: bogati jesi li iz Sarajeva,znaš li od Bičakčića doći do knjižare.Treba ti 5 prelaza i preko 200m.

Eh ovo je novi saobraćajni problem...jesam li ja iz Sarajeva... :-)

uglavnom su žrtve materijalne tačke koje se kreću iz pravca Bičakčića do knjižare...

Molim te lijepo,neću da se raspravljam,ne brani pješake,ne seri po zakonu,zakon je uostalom dobar,jer zašto neko treba da se dovodi u situaciju da pogine,pa valjali vozači ili ne?????

Teže su bolan posljedice ako vozač spiči pješaka na cesti nego pješak da se sudara sa vozilom????Možeš li to shvatiti????

Trebaju biti kažnjeni jer prelaze na najgorem mogućem mjestu koje se krsti sa 1000 ostalih ulica u kojim prometuje milion vozila...treba onoliki saobraćaj zaustaviti da neka materijalna tačka preleti od Bičakčića do popišane knjižare...da bi eventualno otišla putem do Skenderije kada to može završiti i onim putem pored džamije......ili ako već hoće u DZ Vrazova da odu mogu to učiniti dole niže gdj je manja vjerovatnoća da će te spičiti neki pomahnitali budalaš....
--------------------------------------------------------------
očito ne kontaš šta ti pišem.Dole niže kod Vrazove si sigurno dalje od 100m i imaš pravo preći.Hajde znaš li gdje je Dejton u A.Šačirbegović,prije mosta.Tu imaš malu ulićicu za O.Maslić,jednosmjernu,nema auta ni svakih pola sata,e tu im je isto čeka,a vamo na Veterinarskom pogibija od saobraćaja.Pitaš li se ikada što nema čeka na Socijalnom,kod Ekonomske škole,sa obrazloženjem da je vozač dužan ocijenit prolaz kroz raskrsnicu,da ne bi ostao u njoj.Pa nema,jer bi to bio saobraćajni kolaps.E vidiš ista ta pravila na čeki kod Hece su svaki dan,a semafor je tako idiotski naštiman da ostaneš između tračnica,e na proširenju kod ABA3A čeka drot sa takvom definicijom.Poenta svega je da imaju čeke i da nije u pitanju bezbjednost,nego lova.Pa zar nije logički da češ sa malo angažmana ljudstva zgrnuti pare od 9-16 u Sarajevu nego dan ,noć okolo.E ima jedna falinka u svemu za nas normalne,jer statistički minorne su teške saobraćajke,pogotovo sa pogibijama u tom vremenu i prostoru,ali je naplata najjača.Uostalom sada je praksa da oba se učesnika u saobraćajki kazne,kao i kod prekršajne prijave za narušavanje reda i mira.Čuj sada novi zakon o ZOOBS-u predviđena kazna za učešće u saobraćajki od 1000KM do 5000KM,pa po receptu bande,ti staneš da neko izađe u nekoj bezveznoj ulici i pukne te frajer-oprostite niste smijeli stati 1000KM,a vi ste svojim vozilom ostvarili kontakt sa vozilom ispred sebe,kazna 3000KM.Taman plata za jednog retarda u Parlamentu.
respo

#83 Re: Paznja pjesaci

Post by respo »

zonbrile ima i toga ali se ovdje govori konkretno o "prelazu" bicakcic-knjizara nemoj sada davati druge primjere

to mozemo na drugoj temi da otvorimo mjesta gdje policajci cekaju da naplate kazne ili sl
problemi se rjesavaju jedan po jedan a ne sve zajedno pa nista nisi dobio
MAN-lion's coach

#84 Re: Paznja pjesaci

....
zonbirile

#85 Re: Paznja pjesaci

Post by zonbirile »

respo wrote:zonbrile ima i toga ali se ovdje govori konkretno o "prelazu" bicakcic-knjizara nemoj sada davati druge primjere

to mozemo na drugoj temi da otvorimo mjesta gdje policajci cekaju da naplate kazne ili sl
----------------------------------------------------------
pa hajde objasni mi kako raja iz šestice mogu izaći,a da ne krše zakon i to pred drotovima,buljuk od 100 ljudi hrli preko ulice ka potoku,eto pred knjižarom.Jarane to je čeka i to je "bezbjednost",tamo se fata levat,a ovde 5m od njih ljudi u buljucima svakih 5 minuta skaču na auta i to na zelenom valu od Skenderije.Jebi ga ne može se naći rješenje,Gras je naš,koje je objašnjenje pojasni mi stvarno ne kontam.Ljeti drot u patrolnim na semaforu kod đamije,a kod Bičakčića iza 24h auta po tramvajskim šinama.Gdje to ima i piše u zakonu,ali jebi ga naš je Bičakćić,hoće poslati turu.La familija apsolvirana još sa Žak Klainom,iznad Gargamel sa pratnjom poluokružno siječe 2 pune kod cvječare Kaktus,jebi ga predsjednik je SDA.E onda naleti student i po ušima.Ovo ti je u krugu od 100m i o čemu se ovde radi,nego o čeki i proseravanju.
respo

#86 Re: Paznja pjesaci

Post by respo »

ako sve to vidis jesi li ikad to prijavio njihovoj unutrasnjoj kontroli ili nesto u tom smislu da se to sve vise ne dogadja?

sigurno nisi jer se to i dalje desava
MAN-lion's coach

#87 Re: Paznja pjesaci

.....
zonbirile

#88 Re: Paznja pjesaci

Post by zonbirile »

MAN-lion's coach wrote:
zonbirile wrote:
respo wrote:zonbrile ima i toga ali se ovdje govori konkretno o "prelazu" bicakcic-knjizara nemoj sada davati druge primjere

----------------------------------------------------------
pa hajde objasni mi kako raja iz šestice mogu izaći,a da ne krše zakon i to pred drotovima,buljuk od 100 ljudi hrli preko ulice ka potoku,eto pred knjižarom.Jarane to je čeka i to je "bezbjednost",tamo se fata levat,a ovde 5m od njih ljudi u buljucima svakih 5 minuta skaču na auta i to na zelenom valu od Skenderije.Jebi ga ne može se naći rješenje,Gras je naš,koje je objašnjenje pojasni mi stvarno ne kontam.Ljeti drot u patrolnim na semaforu kod đamije,a kod Bičakčića iza 24h auta po tramvajskim šinama.Gdje to ima i piše u zakonu,ali jebi ga naš je Bičakćić,hoće poslati turu.La familija apsolvirana još sa Žak Klainom,iznad Gargamel sa pratnjom poluokružno siječe 2 pune kod cvječare Kaktus,jebi ga predsjednik je SDA.E onda naleti student i po ušima.Ovo ti je u krugu od 100m i o čemu se ovde radi,nego o čeki i proseravanju.
----------------------------------

Bog te mazo kako raja iz šestice ne može preći preko do knjižare kada ima semafor tačno na onom dijelu gdje počinje krivina za skretanje tramvaja...odma kod kućice za mjerenje vazduha nalazi se pješački prelaz....
Auta u svako doba dana voze tračnicama iako to nije dozvoljeno..
Nećemo pričati o zloupotrebi žaka klajna ili nekog desetog službenih vozila tj.vozila pod pratnjom...

Pa čak i kada je tramvaj niže na mjestu gdje ispusti putnike opet ima semafor niže da se pređe...

Tebi je to čeka...to je očita nebouloza naroda iskakati ondje pa da još i trola me presuje...ne znaš ni šta pričaš jer je očito da se krši zakon...to što su oni našli mušterije za kaznu odma ovdje drvlje i kamenje sve dok nekoga nešto ne zgazi.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ko spominje knjižaru,lijepo piše ka opštini/potoku po sred distance između semafora kod đamije i dole na Skendu.Za auta ne znaš, nemaju osnove da ih kazne,inače bi to odavno bila čeka,a očito ne razlikuješ vožnju i auto u mirovanju.Isto ti je i pred Koloseumom,ne može do jedno 19h,onda na onom iscrtanom ostrvu i dole niže hejbet auta.Zakon je očito žvaka kod murije pogotovo kada nalete na runjav nos,studenti i penzioneri to očito nisu.Ni vozila pod pratnjom ni diplomatska vozila to ne smiju-po zakonu,e što zakon važi za sirotinju to je drugo.To je i odgovor što je policija svugdje manje više nevoljena,ovde je raja mrzi,jer su saučesnici u nezakonitostima svake vrste.
MAN-lion's coach

#89 Re: Paznja pjesaci

....
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 00:40, edited 1 time in total.
MAN-lion's coach

#90 Re: Paznja pjesaci

.........
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 00:46, edited 1 time in total.
atko

#91 Re: Paznja pjesaci

Post by atko »

Podrzavam akciju policije i treba tako :thumbup:

ali ... uvijek nas hebe ovo ali ... zakonsku regulativu treba malo prilagoditi stvarnosti ... al hajd recimo kakav god je zakon isti je za sve ... ili bi bar treba biti isti

ali br 2 ... kad mi policajac uleti na zebru kao pjesak a meni zeleno ... neki dan mi se kod rtv doma desilo ... onda ne podrzavam akciju ... ko su oni da su iznad zakona i ne samo to oni tako strasno krse te zakone gdje god mogu jer uzivaju utome da ih zakon nece sustici ... ovdje treba sve iz temelja kaznjavati ... ali policajce prvooo :x
zonbirile

#92 Re: Paznja pjesaci

Post by zonbirile »

MAN-lion's coach wrote:
zonbirile wrote: --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ko spominje knjižaru,lijepo piše ka opštini/potoku po sred distance između semafora kod đamije i dole na Skendu.Za auta ne znaš, nemaju osnove da ih kazne,inače bi to odavno bila čeka,a očito ne razlikuješ vožnju i auto u mirovanju.Isto ti je i pred Koloseumom,ne može do jedno 19h,onda na onom iscrtanom ostrvu i dole niže hejbet auta.Zakon je očito žvaka kod murije pogotovo kada nalete na runjav nos,studenti i penzioneri to očito nisu.Ni vozila pod pratnjom ni diplomatska vozila to ne smiju-po zakonu,e što zakon važi za sirotinju to je drugo.To je i odgovor što je policija svugdje manje više nevoljena,ovde je raja mrzi,jer su saučesnici u nezakonitostima svake vrste.

Situacija numero uno:

1 i 2 pješački prelazi(Skenderija) i 3 tramvaj(izašao i tramvaja preskočio do trole-općine ili negdje deseto)
Image

19. Kretanje pješaka
Član 105.
(1) Pješak se ne smije, po pravilu, kretati i zadržavati na kolovozu.
(2) Ako se pješak kreće po kolovozu, on se mora kretati što bliže ivici
kolovoza, i to veoma pažljivo i na način kojim ne ometa ili ne sprečava
saobraćaj vozila

Član 110.
Pješak koji namjerava prijeći kolovoz na mjestu na kojem ne postoji
obilježen pješački prijelaz ne smije stupiti na kolovoz ako time ometa
saobraćaj vozila.

Član 109.
(1) Na obilježenom pješačkom prijelazu, na kome je saobraćaj pješaka
reguliran svjetlosnim saobraćajnim znakovima za pješake, pješak je dužan
postupati prema tim znakovima.
(2) Na obilježenom pješačkom prijelazu na kome saobraćaj pješaka
nije reguliran posebnim svjetlosnim saobraćajnim znakovima za pješake, ali je
saobraćaj vozila reguliran svjetlosnim saobraćajim znakovima za vozila ili
znakovima koje daju ovlaštena lica, pješaci mogu prelaziti kolovoz samo dok
im je datim znakom dozvoljen prijelaz kolovoza

Član 108
Na putu koji ima obilježene pješačke prijelaze ili posebno
izgrađene prijelaze, odnosno prolaze za pješake, pri prelaženju puta pješak je
dužan kretati se tim prijelazima, odnosno prolazima, ako oni nisu od njega
udaljeni više od 100 m
----------------------------------------------------
odlična prezentacija,samo još ucrtaj drotove kod knjižare i objasni,šta čekaju satima levata,a pod 2. plava boja imaju svakih 5min. stotine hajvana.
respo

#93 Re: Paznja pjesaci

Post by respo »

valjda zato jer je manja vjerovatnoca da ce te tu neko zgaziti na smrt nego kod knjizare

bar bi ja isao tom logikom
zonbirile

#94 Re: Paznja pjesaci

Post by zonbirile »

respo wrote:valjda zato jer je manja vjerovatnoca da ce te tu neko zgaziti na smrt nego kod knjizare

bar bi ja isao tom logikom
-----------------------------------------------
pa kod njih logika nije baš prisutna,sem toga ima statistika,koliko je tu zgaženih.Nešto je ipak evidentno,očigledno,da 6-ca ne može ići i imati onakva stajališta ,a buljuk ukoči cijeli saobraćaj u 16h.Svi moraju stati i zakči se donji semafor i to se reflektuje do M.Dvora,ali jebo to uzmi levatu 50KM.
travar

#95 Re: Paznja pjesaci

Post by travar »

Samo čekam da počnu "fatati" na onom 5-sekundnom semaforu kod kampusa :roll:
MAN-lion's coach

#96 Re: Paznja pjesaci

....
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 00:40, edited 1 time in total.
van Basten

#97 Re: Paznja pjesaci

Post by van Basten »

akcija kažnjavanja pješaka kao i prijedlog zakona od 50/ sat ima isti cilj - punjenje budžeta. Pošto ne znaju ga napuniti pokretanjem neke privrede političari se sjetili da im ga puni policija od naroda kojem i daju pare :-) zato i ne podržavam ovu akciju i neću je ni podržati sve dok su slučajevi kao ovaj sa bmwom spomenut u prošlom postu u većini a ovamo se guli obična raja, studenti, penzioneri...
krusty

#98 Re: Paznja pjesaci

Post by krusty »

jesu mi smijesni ovi sto ih policija kazni pa onda sad iznalaze neke izgovore po forumu...

izgleda da je vecina stanovnika u Sarajevu rodjena na nekoj livadi pa nemaju nikakav osjecaj za neki red

i ja sam prosle god platio kaznu sto sam presao na crveno pa od tada malo vise obracam paznju...
holowey

#99 Re: Paznja pjesaci

Post by holowey »

van Basten wrote:akcija kažnjavanja pješaka kao i prijedlog zakona od 50/ sat ima isti cilj - punjenje budžeta. Pošto ne znaju ga napuniti pokretanjem neke privrede političari se sjetili da im ga puni policija od naroda kojem i daju pare :-) zato i ne podržavam ovu akciju i neću je ni podržati sve dok su slučajevi kao ovaj sa bmwom spomenut u prošlom postu u većini a ovamo se guli obična raja, studenti, penzioneri...
fakat si u pravu, to je samo zbog punjenja budzeta jer su oni na vlasti nesposobni...kod nas je raja kulturna, fina, navikla da prelazi samo na pjesackom, a i vozaci su navikli da postuju ogranicenja, cesto voze i 10kmh ispod ogranicenja jer su kulturni, fini, uljudni, stvarno ne znam sta se budalesaju ovi iz vlasti i uvode takve zakone... :lol:
van Basten

#100 Re: Paznja pjesaci

Post by van Basten »

vozači koji nisu navikli da voze po propisu neće se navići ni sada, i dalje će juriti po 120 i više na sat gradskim ulicama i sigurno je da se na njih ne odnosi taj novi propis jer da ih misle kažnjavati, radili bi to i sada po 60 ograničenju. Ovo se odnosi na (ispod)prosječnog bosanskog čovjeka kojem će izbiti joju iz džepa jer je vozio 57 na sat. Vlast je inače pokazala da se brine za građane i njenu sigurnost do sada, tako da smo sigurno u krivu mi koji mislimo da ovi propisi i kažnjavanja nemaju nikakve veze sa povećanjem sigurnosti učesnika u saobraćaju, pješaka pogotovo. :wink: aha, jest, tako je
Post Reply