BIH maloprodajni lanaci

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
sarajevsko_pivo

#76 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by sarajevsko_pivo »

kecher II wrote:
cranberries wrote:Bingo Prijedor, otvaranje do kraja mjeseca

Image

Image
vjerovatno si htio/htjela reci do kraja godine, nema sanse da se otvori do kraja mjeseca ako izgleda ovako, ali mi je drago da se sire na cijeli teritorij BiH, dugi niz godina su poslovali samo na TK evo sad i prijedor, SA, mislim da su i u brckom vec, tako da izalze iz okvira TK na kojem su ''ubili'' konkurenciju ''konzum'', ''merkator'', ''tus'', ''interex''....

http://www.biznis.ba/index.php?option=c ... &Itemid=59
Imas Bingo u: Kaknju, Zenici, Cazinu, svim gradovima TK kantona, Brcko, Sarajevo, Hadzici.
kecher II

#77 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by kecher II »

sarajevsko_pivo wrote:Imas Bingo u: Kaknju, Zenici, Cazinu, svim gradovima TK kantona, Brcko, Sarajevo, Hadzici.
mislim da sam negdje nekad procito da su i u doboju ili doboj jug/istok, ne znam sad tacno, i vjerovatno u jos nekim gradovima i gradicima a i sirit ce se jos, za TK znam ali je pozitivno sto su prevazisli taj prostor i idu dalje, do prije par godina ih bas i nije bilo izvan TK, tako da je za svaku pohvalu njihovo (za)uzimanje trzista, posebno mi je drago sto ''ubijaju'' konzum i merkator.
sarajevsko_pivo

#78 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

kecher II wrote:
sarajevsko_pivo wrote:Imas Bingo u: Kaknju, Zenici, Cazinu, svim gradovima TK kantona, Brcko, Sarajevo, Hadzici.
mislim da sam negdje nekad procito da su i u doboju ili doboj jug/istok, ne znam sad tacno, i vjerovatno u jos nekim gradovima i gradicima a i sirit ce se jos, za TK znam ali je pozitivno sto su prevazisli taj prostor i idu dalje, do prije par godina ih bas i nije bilo izvan TK, tako da je za svaku pohvalu njihovo (za)uzimanje trzista, posebno mi je drago sto ''ubijaju'' konzum i merkator.

U Doboj jug.

Evo jedne slike:

Image
sarajevsko_pivo

#79 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Bingo Kakanj otvoren u Junu 2010:

Image
cranberries

#80 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by cranberries »

...
Last edited by cranberries on 27/10/2010 00:31, edited 1 time in total.
cranberries

#81 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by cranberries »

Bingo Sarajevo ( A. Polje )

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Libyano

#82 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by Libyano »

Definitivno je lijepo vidjeti da postoje domaci ljudi, dovoljno spremni i jaki da se bore protiv ove de facto ekonomske kolonijalizacije.
Mislim da je najjaci na tom polju trenutno Bingo i da velikim koracima grabi naprijed. Zelio bih spomenuti i jedan manji i manje poznat lanac koji se pojavio u Gradaccu, Europrofi, sa istom namjerom da istisne strane lance. To mu je i uspjelo i sa svojim supermarketima i hipermarketom je osvojio ovo malo trziste. Glavni moto im je da su najjeftiniji i ako se ispostavi da je isti dan neki artikal jeftiniji u drugoj prodavnici isplacuju razliku, sto je zanimljiv marketinski potez. Jos ne znam postoji li plan sirenja u druge gradove, ali mislim da ga je tu trenutno ogranicio Bingo, jer je uletio ranije.
Ali lijepo je proci i vidjeti ove markete kao i Bingo pune, dok Interex zjapi prazan :-D
U svakom slucaju, svaka cast tim ljudima na trudu i energiji, a na nama je da ih podrzimo i kupujemo u ovim marketima, jer cemo na kraju svi imati korist od toga.
sarajevsko_pivo

#83 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Otvoren je i nedavno manji Bingo u Janji!
cranberries

#84 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by cranberries »

Danas u 14h se otvara Bingo na Alipasinom Polju. Degustacija domacih proizvoda ispred i vrijedni pokloni za prvih 50 kupaca, sretno ;)
mayab

#85 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by mayab »

cranberries wrote:Danas u 14h se otvara Bingo na Alipasinom Polju. Degustacija domacih proizvoda ispred i vrijedni pokloni za prvih 50 kupaca, sretno ;)
Prosao tu slucajno autom, prava ludnica, ne znam, izgleda da se svasta nesta dzaba dijeli :lol:( sta drugo pomisliti? :-) ) , uglavnom sutra navratim da to vidim, naravno pod uslovom da ne bude neka nenormalna guzva
cranberries

#86 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by cranberries »

sa otvaranja Binga AP MAXIMARKETA

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
sarajevsko_pivo

#87 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Samo naprijed :bih:
mayab

#88 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by mayab »

E šta je konkurencija!
U petak nadjem u sanducicu pismo od DP-a, posto imam njihovu karticu kao član nekog njihovog kluba potrosaca(a koju nikad nisam niti upotrebio), i u pismu ono standardno bla bla bla, i na kraju specijalni popust od 10% u subotu, nedelju, ponedeljak i utorak, pa poklon za kucu svakome ko donese to pismo, pa jos ucesce u nagradnoj igri ako se sta kupi, a sve se odnosi na prodavnice na Trgu nezavisnosti i Trgu zavnobiha, meni jedino logično objasnjenje je STRAH od novootvorenog Binga na AP-u : nemojte otici u Bingo, dodjite kod nas, barem ova 4 dana :lol:
gazda

#89 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by gazda »

Bingo razvaljuje, godinama kupujem kod njih, stvarno su najefitiniji. Znam da odem u Merkator za 10KM šta god uzimao, uzmu mi marku vise od Binga minimalno. Ne znam koliko ste primjetili kod Binga nema akcija, kartica, smaranja reklamama i tih gluposti, jer su im cijene kao kod drugih na akcijama.
Ne znam kakve se cijene u kafe restoranu kod njih znam da u Živinicama raskovaše, kafa 0.5KM, hrana do džaba.
Mada kod Binga ima ciganluka, uzak prostor između polica, na polici jedna na kasi druga(veća) cijena, nisu neke ni plate radnicima, petljaju sa robom pred istek roka trajanja itd. Mada to većina lanaca radi samo to oni rade do bola, tipčno bosanski :)Valjda će u Sarajevu podići standarde malo.
Jedina šansa malim prodavnicama i malim prodajnim lancima, dok Bingo ne uleti u taj segment (u TK je već krenuo)je da pokušaju s Bingom ili napraviti franšizu ili neku drugu formu zajeničkog poslovanja dok ih nije potušio.
Slovenci su mala maca za ovog ratnog logističara iz Kalesije :)

Inače otac mi se tužio s Bingom i dobio ih, da neko neko ne misli da ih nešto ako volim, al šta jest, jest.
kecher II

#90 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by kecher II »

gazda wrote:Mada kod Binga ima ciganluka, uzak prostor između polica, na polici jedna na kasi druga(veća) cijena, nisu neke ni plate radnicima, petljaju sa robom pred istek roka trajanja itd. Mada to većina lanaca radi samo to oni rade do bola, tipčno bosanski
ovoga ima kod svih trgovackih lanaca i super/hipermarketa, uzak prostor izmedju polica ajde recimo da je tako ali nisam nesto primjetio da je npr u konzumu nesto komotno ili merkatoru, tu je to sve, samo sto je bingo navikan za te stvari i furaju taj sistem marketa da sve izgleda kao nabacano, palete proizvoda na pola marketa il tako nesto sl. mada i tog ima u vecini ostalih marketa, interex, konzum, merkator,
a sto se tice cijena, jedna na polici druga na kasi, rokova trajanja, je do radnika u marketu, znaci zadnjih trgovaca koji rade, izlazu robu na police, mjenjaju cijene, prate rokove itd. i ja sam isto imao tu averziju prema bingu, jos sam i radio u jednom trznom centru u supermarketu pa sam i upoznat kako to ide i ko je odgovran za to,
nadji neki proizvod kojem je isteko rok u bingu i prijavi i bez ikakvih problema ce ti rijesiti taj problem kao i u svakom drugom marketu.
prije sam kupovao u omegi dok ih merkator nije preuzeo, sad u bingu, bolji su mi i od merkatora i konzuma u svakom slucaju.
StupskaBitanga

#91 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by StupskaBitanga »

bio sam u Bingu u Hadžićoima i u ovom na A.P i mogu rec da je ovaj na alipasinom nimalo ne zaostaje ni za Konzumom ni Mercatorom dok je onaj u Hadžićima katastrofa
Cijene su povoljne
Nije loše
cranberries

#92 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by cranberries »

Bingo Hipermarket Prijedor
Otvaranje: Petak, Oktobar 8 u 14:00 h
manki

#93 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by manki »

Samo naprijed!

DP je pootvarao u USK-u u skoro svim gradovima, Bingo u Prijedoru, polako se i Krajina osvaja. :bih: :dance:
Utokkha

#94 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by Utokkha »

Je li istinita ona zanimljiva priča o tome kako je vlasnik Binga počeo posao?
Mislim, da naziv Bingo nije slučajan :)?
U njoj nema nimalo kriminalnih elemenata, da neko koje ne zna i bude pročitao pitanje ne posumnja.
kecher II

#95 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by kecher II »

kakvi su utisci sa novim bingom u SA?
a za ovaj u prijedoru kontam kako li ce prihvatit bingovu zelenu boju :lol: i trgovci u marketu sa zelenim uniformama :shock: , mislim da ce se i dodik ukljucit u odbranu otadzbinskih ciljeva ''bez zelenih'' :lol: :lol: :lol:
kecher II

#96 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by kecher II »

Utokkha wrote:Je li istinita ona zanimljiva priča o tome kako je vlasnik Binga počeo posao?
U njoj nema nimalo kriminalnih elemenata, da neko koje ne zna i bude pročitao pitanje ne posumnja.
koja prica? volio bih je cut'
armin071

#97 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by armin071 »

Utokkha wrote:Je li istinita ona zanimljiva priča o tome kako je vlasnik Binga počeo posao?

Znaci ako mislis da je lik dobio na bingu ili sl. to nije istina. A poceo je tako sto je po selima pravio nesto kao male tombole, ili ako hoces Bingo. Tako je i dobio nadimak Bingo. Lik je klasican primjer covjeka koji ima viziju i jaaaaako je uporan. Upalilo mu je i svaka mu cast. A sto se tice Todorica(citaj Konzum), to je nesto sasvim drugo. Iza tog lika stoji citava drzava.I poceo je sa drzavnim kapitalom. Jedini problem Bingu je nas hebeni "identitet" kojeg mi ustvari i nemamo, jer on u Hercegovini nema sanse pored Konzuma(ali ne sto je Konzum jeftiniji ili sl.), u PC haman pa isto zato sto on nije "njihov" nego "nas", znaci ostaje mu srednja Bosna i eventualno Krajina. Ali na kraju i ako bude jedan od tri najjaca prodajna lanca to se vec moze mjeriti gigantskim uspjehom. U BiH svakako ne moze biti jedan nacionalni lanac vec najmanje tri kao i sve drugo.....
Utokkha

#98 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by Utokkha »

armin071 wrote:

Znaci ako mislis da je lik dobio na bingu ili sl. to nije istina. A poceo je tako sto je po selima pravio nesto kao male tombole, ili ako hoces Bingo. Tako je i dobio nadimak Bingo. Lik je klasican primjer covjeka koji ima viziju i jaaaaako je uporan. Upalilo mu je i svaka mu cast. A sto se tice Todorica(citaj Konzum), to je nesto sasvim drugo. Iza tog lika stoji citava drzava.I poceo je sa drzavnim kapitalom. Jedini problem Bingu je nas hebeni "identitet" kojeg mi ustvari i nemamo, jer on u Hercegovini nema sanse pored Konzuma(ali ne sto je Konzum jeftiniji ili sl.), u PC haman pa isto zato sto on nije "njihov" nego "nas", znaci ostaje mu srednja Bosna i eventualno Krajina. Ali na kraju i ako bude jedan od tri najjaca prodajna lanca to se vec moze mjeriti gigantskim uspjehom. U BiH svakako ne moze biti jedan nacionalni lanac vec najmanje tri kao i sve drugo.....
Ma ja... Ta prva. Kao Bingo pa onda berza. Respect u svakom slučaju.
sarajevsko_pivo

#99 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

armin071 wrote:

Kako mislis Hercegovina?

Sigurno imaju sanse u Jablanici, Konjicu, Mostaru. I sire se cak i po RS, tako da ih vidim ja skoro u svakom BH gradu :thumbup: :bih:

Ipak je narodu vaznije cijena a ne ko je sta!
sarajevsko_pivo

#100 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

TC Bingo - Prijedor

Image

Image

Image

Image
Post Reply