U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Locked
KadSeMrtviProbudimo

#76 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by KadSeMrtviProbudimo »

zadrzase nevinog coveka

...ako nije kriv pustiće ga :oops:

A šta ako je zaista kriv? Kako znati uopće - je li ili nije ?
Bosnolog

#77 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Bosnolog »

Ovo je veliksorpska ujdurma i provokacija na dan neovisnosti BiH sa ciljem da nam gurnu prst u oko a BiH ponize i omalovaze.Sve je ovo dio velikosrpskog plana , Zivkovic jutros planski opstruirao pristup parlamentarnoj sali skupstine BiH.

Dabic pisopija imao prvo javno Hasko pisanje u vjetar sa otvorenim ustima dok ga haska lakrdija oslovljava sa gospodine,...to se zove satrokratija modernog doba,...Dabic pisopija je pokazao sav svoj jad i izgubljenost paranoicnog pravdanja neoprdivog a najadnije i najbolesnije mu je bio pokusaj pravdanja logorske zice i logorasa kao i samogranatiranje Markala ,...

Ja sam bio sokiran koliko je on nesposoban,nespreman i nepovezan u objasnjavanju i pravdanju onog sto sam iznosi ,..imam osjecaj da se bio upisao ili zaista ima psiholoskih problema.Srbija se ukakila vec unaprijed videnom Dabicevom presudom,koja ce da ukine genocidno Dabicevo cedo,..ako ne bude ukinuto mnogo prije nego se desi presuda pisopiji izazivanjem sukoba koji su na pomolu,....

Velikosrbi izgleda idu da izazovu sukobe mnogo brze nego sto ce gora olistatit.Srbija ce izazvati novi rat na sjeveru Kosova i BiH.

Vezano za ovu vijest o hapsenju Ganica,treba sacekati reakciji Sarajeva i Londona,....ako pokusaju isporuciti Ganica Smrdiji masovno doci pred Smridijansku Ambasadu,.....Dosta ponizenja od faisoidnog velikosrbizma.

Nas ceka sukob u skoroj buducnosti,.... oni su svakako na pola puta svoje propasti ,.....velikosrbi nikada nece prihvatiti BiH jer su se borili protiv nje a ostali u njoj protiv svoje volje,....

Ocekujemo Sulju da se oglasi i malog Princa iz SDA to jest minderasa nakon hapsenja Ganica kao i izjave drugih probosasnkih stranaka.

Ne treba nista raditi samoinicijativno i spontano dok se ne saznaju zvanicni i oficijelni stavovi vlasti i izvjestaji sa terena ,Vidjet ce mo Englesku na dijelu da li ce udovoljiti velesrpskim fasistima na ilegalnom isporuci Ganica,ako se to desi to bi mogao biti okidac buducih progona BH gradana a sto Srbija zeli,.Ona se nastavlja ponizavati BH drzavu progonom njenih gradana nakon agresije i saucesnistva u genocidu ,.....ocito ce na kraju imati bosansku oluju po uzoru na hrvatsku,nakon cega ce drzava moci ici naprijed a do tada ce mo imati nove blokade i zakljucavanje drzavnih sala na dan obiljezavanaj drzavnih praznika i blokadu drzave i drzavnih institucija.....
nellington

#78 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by nellington »

KadSeMrtviProbudimo wrote:
wrote:zadrzase nevinog coveka

...ako nije kriv pustiće ga :oops:

A šta ako je zaista kriv? Kako znati uopće - je li ili nije ?
Na primjeru Ilije Jurišića vidimo da nisu daleko od metoda lova na vještice (kad su bacali vezane žene u jezero, pa ako preživi, vještica je, ako ne preživi, nije). Ako ga izruče, mrka kapa. :x
TheOneandOnly

#79 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by TheOneandOnly »

nellington wrote:Ti misliš na Hakiju Meholjića, onog rustičnog folklornog tipa?
Bravo! Pomijesao sam bio njih dvojicu. Ali znam da je i ovaj nesto zakuhao sa SDA, 100% sam siguran ali se ne mogu sjetiti sta je tacno bilo. Uglavnom jos prije par godina.

KadSeMrtviProbudimo - kako dubokoumno i naivno razmisljanje. Priznaj da je tebi drago da su ga uhapsili samo iz drugih razloga, koji nemaju veze sa optuznicom za ratni zlocin. Znaci Englezi ce zakljuciti da li je kriv ili nije nakon samo jednog saslusanja? Hapsenje Ganica, isto kao hapsenje Jurisica i eto ovo eventualno hapsenje Mustafica je atak na historijske cinjenice o prirodi rata u BiH! Ne krijem svoje politicko opredjeljenje ovdje, ali bih reagovao na isti nacin da su uhapsili Lagumdziju, Beslagica ili bilo koga od kadrova SDP-a koji su imali istaknute pozicije tokom agresije - ako ne i zustrije nego sada upravo iz razloga sto su pohapseni ljudi koji ne pripadaju mojoj politickoj opciji i sto bih imao jos vecu moralnu obavezu da stanem iza tih ljudi. Pokazite malo drzavnickog stava a ne sitnih, stranackih interesa.
jefferson

#80 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by jefferson »

Ejup Ganic mi nikad nije bio drag tip. Ali....
Ovako nesto nije nista drugo nego provokacija. Ilija Jurisic sjedi u zatvoru zaslugama Srbije i SDA i SZBiH, a evo sad je doslo vrijeme i da se Ejup Ganic uhapsi.
Ko je sljedeci??? Jovan Divjak? Posthumno optuziti mozda Talijana ili mozda da i Hakiju Turajlica optuze za nesto?
Blago nama sa ovim "probosanskim" politicarima kao sto su Tihic,Izetbegovic,Silajdzic i slicni!
Aferim, kad sam sad procitao zvanicno ovu vijest mogu samo konstatovat da nakon Ilije Jurisica i Ganica vise nikakvu razliku ne pravim izmedju cetnika i tipova kao sto su Tihic, Silajdzic i slicni!
howyesno

#81 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by howyesno »

Chata87 wrote:Sramota je sta dopustamo da nam rade... Pa hebemu mater zar niko od nasih tzv. politicara nece dici glas, pokazati zube, odgovoriti na provokacije... pocinje od toga da se zabranjuje skup u parlamentu i hapse nevini ljudi od strane drzave koja "nije ucestvovala u genocidu"... strah me upitati gdje je kraj i da li ce ga biti..

:x
potpisujem.

ma ja, nije problem za ganica njega ce se uhapsiti, al zato mladica, hadzica i ostalu gamad ganjaju vec drugu deceniju :x
Fordas

#82 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Fordas »

Tako nam i treba! A mogli smo sa bagrom pricu zavrsiti '95 ali ne, mi smo najpametniji na svijetu, nam ce svijet dati, bla, bla, bla... a oni hapse jednog po jednog, sta ih briga, moze im se
Maraschino

#83 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Maraschino »

ma bruka i sramota...hapsiti nekoga za koga oni sumnjaju da je odgovoran a ne hapsiti osudjenika (stankovica) ili dvojicu za kojima traga haski tribunal

opet zamjena teza...srbija hapsi nase gradjane kao da smo mi cinili zlocine po srbiji a ne obratno. zasto ne hapse sve one silne dobrovoljce koji su dolazili da u BiH ubijaju, siluju, ruse, pale, pljackaju

rampa na drini i mirna bosna.
arte.fakt

#84 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by arte.fakt »

[quote=\"jefferson\"]Ejup Ganic mi nikad nije bio drag tip. Ali....
Ovako nesto nije nista drugo nego provokacija. Ilija Jurisic sjedi u zatvoru zaslugama Srbije i SDA i SZBiH, a evo sad je doslo vrijeme i da se Ejup Ganic uhapsi.
Ko je sljedeci??? Jovan Divjak? Posthumno optuziti mozda Talijana ili mozda da i Hakiju Turajlica optuze za nesto?
Blago nama sa ovim \"probosanskim\" politicarima kao sto su Tihic,Izetbegovic,Silajdzic i slicni!
Aferim, kad sam sad procitao zvanicno ovu vijest mogu samo konstatovat da nakon Ilije Jurisica i Ganica vise nikakvu razliku ne pravim izmedju cetnika i tipova kao sto su Tihic, Silajdzic i slicni![/quote]

zaboravio si \"kajmacara\" iz \"komiteta\" ... do duse on je trenutno zauzet sa uzimanjem reketa ...

ovo je sramota ...
Neelix

#85 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Neelix »

maloprije na tvsa emina ganic:

- nije uhapsen od strane interpola, nego od UK po osnovu nekakvog bilateralnog sporazuma izmedju Srbije i UK
- zadrzan je dok ne stignu neki dokumenti iz srbije koje administracija iz UK treba pregledati
- te dokumente je vec pregledao Interpol kada je odbio izdati potjernicu, i Haski tribunal kada je odbio uraditi isto
- ocekuje se da ce biti pusten.
jefferson

#86 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by jefferson »

Maraschino wrote:ma bruka i sramota...hapsiti nekoga za koga oni sumnjaju da je odgovoran a ne hapsiti osudjenika (stankovica) ili dvojicu za kojima traga haski tribunal

opet zamjena teza...srbija hapsi nase gradjane kao da smo mi cinili zlocine po srbiji a ne obratno. zasto ne hapse sve one silne dobrovoljce koji su dolazili da u BiH ubijaju, siluju, ruse, pale, pljackaju

rampa na drini i mirna bosna.
Neka treba tako. Na kraju krajeva narod je birao politicare koje samo interesuje kako da ukradu sto vise. Ma sve ovo nama treba. Ja isto krivim i SDA i SZBiH kao i Srbiju i RS. Za mene nikakve tu razlike nema!
TheOneandOnly

#87 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by TheOneandOnly »

arte.fakt wrote:
\"jefferson\" wrote:Ejup Ganic mi nikad nije bio drag tip. Ali....
Blago nama sa ovim \"probosanskim\" politicarima kao sto su Tihic,Izetbegovic,Silajdzic i slicni!
Aferim, kad sam sad procitao zvanicno ovu vijest mogu samo konstatovat da nakon Ilije Jurisica i Ganica vise nikakvu razliku ne pravim izmedju cetnika i tipova kao sto su Tihic, Silajdzic i slicni!
zaboravio si \"kajmacara\" iz \"komiteta\" ... do duse on je trenutno zauzet sa uzimanjem reketa ...

ovo je sramota ...
Hajmo prestati prozivati sve ove "nase" politicare, barem dok ne vidimo njihove reakcije. Fakat nije ni vrijeme a niti povod za to. Sacekajmo jos koji sat.
nellington

#88 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by nellington »

jefferson wrote: Ja isto krivim i SDA i SZBiH kao i Srbiju i RS. Za mene nikakve tu razlike nema!
Čim prosta većina u ovoj državi shvati ovo, prevrnut ćemo list. Dotad, biće još ganića, jurišića... A Čolaka sam slušao na Federaciji danas, potpuno ista priča kao u slučaju Jurišić.
jefferson

#89 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by jefferson »

TheOneandOnly wrote:
arte.fakt wrote:
\"jefferson\" wrote:Ejup Ganic mi nikad nije bio drag tip. Ali....

ovo je sramota ...
Hajmo prestati prozivati sve ove "nase" politicare, barem dok ne vidimo njihove reakcije. Fakat nije ni vrijeme a niti povod za to. Sacekajmo jos koji sat.
Jos gore od toga je ako se slome njega osloboditi dok Ilija Jurisic sjedi u zatvoru! Ovdje sad treba povuci liniju i dok se Jurisic ne pusti i zatvora prekinuti bile kakve pregovore sa Srbijom pa makar to bio i uvoz kikirikija u BiH ili izvoz istog!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#90 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Chmoljo »

nellington wrote:
jefferson wrote: Ja isto krivim i SDA i SZBiH kao i Srbiju i RS. Za mene nikakve tu razlike nema!
Čim prosta većina u ovoj državi shvati ovo, prevrnut ćemo list. Dotad, biće još ganića, jurišića... A Čolaka sam slušao na Federaciji danas, potpuno ista priča kao u slučaju Jurišić.
ko je još osim Komšića bio konkretan pri ovakvim stvarima (sjetite se one poruke Koštunici da će dobiti po prstima i nosu)?

pa mislim, kao da je Komšić napravio neko hrabro djelo, uradio je ono što bi svaki normalan državnik uradio... pa, mislim, iko?! :?
nellington

#91 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by nellington »

Chmoljo wrote:
nellington wrote:
ko je još osim Komšića bio konkretan pri ovakvim stvarima (sjetite se one poruke Koštunici da će dobiti po prstima i nosu)?

pa mislim, kao da je Komšić napravio neko hrabro djelo, uradio je ono što bi svaki normalan državnik uradio... pa, mislim, iko?! :?
Cijela Srbija, od predsjednika nadalje stane iza idiota koji se pobije u američkoj kafani (M. Kovačević) a kod nas niko ne može da stane iza zaslužnih građana ove zemlje. :x
arte.fakt

#92 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by arte.fakt »

[quote=\"Chmoljo\"][quote=\"nellington\"][quote=\"jefferson\"]
Ja isto krivim i SDA i SZBiH kao i Srbiju i RS. Za mene nikakve tu razlike nema![/quote]

Čim prosta većina u ovoj državi shvati ovo, prevrnut ćemo list. Dotad, biće još ganića, jurišića... A Čolaka sam slušao na Federaciji danas, potpuno ista priča kao u slučaju Jurišić.[/quote]

pa mislim, kao da je Komšić napravio neko hrabro djelo, uradio je ono što bi svaki normalan državnik uradio... pa, mislim, iko?! :?[/quote]

Steta samo sto je Komsic jedan ... Ljiljan pravi ...
jefferson

#93 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by jefferson »

Chmoljo wrote:
nellington wrote:

Koga bolan u SDA ili SZBiH a o HDZ ili nekim drugim strankama, briga o tome sta se desava???? Pa ja vis epostovanja imam za one sitne lopove nego za ove parazite! To su najobicniji smradovi koji su tu dosli zbog plate i tendera. Potpisivali su se cirilicom u KP da bi mogli biti nesto (Covic) a svi odreda su bili drugovi i drugarice. Pa vise "radikalnih" komunista imas danas u SDA,SZBiH, HDZ iz osamdesetih nego u SDP-u kojem se ta etiketa sije, a sije se upravo da ne bi neko postavio pitanje njima sto se nisu dozvali pameti prije rata nego kad je bilo potrebno promjeniti dres onda su prvi skocili da ga mjenjaju. Garantujem da kada bi sutra ponovo dosao komunizam da bi najveci komunisti bili ovi paraziti sad predvodjeni Resiom, Radoncicem i Silajdzicem. O Tihicu je suvisno trositi rijeci.
Stoga bas me interesuje odgovor Komsica. Da li cemo i dalje hodati pognute glave ili cemo konacno reci da je dosta pa sta god bilo na kraju!
Chmoljo

#94 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Chmoljo »

arte.fakt wrote:
Steta samo sto je Komsic jedan ... Ljiljan pravi ...
ma tužno je to što to ne treba ovako, da se pamti godinama... takve poruke treba da pljušte sa svih strana, po automatizmu... :( a ovako... reko mu frajer u lice ono što sve nas žulja i ono što bi mi rekli (još naravno bio suzdržan) a ovi... :(
Chmoljo

#95 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Chmoljo »

jefferson wrote: Koga bolan u SDA ili SZBiH a o HDZ ili nekim drugim strankama, briga o tome sta se desava???? Pa ja vis epostovanja imam za one sitne lopove nego za ove parazite! To su najobicniji smradovi koji su tu dosli zbog plate i tendera. Potpisivali su se cirilicom u KP da bi mogli biti nesto (Covic) a svi odreda su bili drugovi i drugarice. Pa vise "radikalnih" komunista imas danas u SDA,SZBiH, HDZ iz osamdesetih nego u SDP-u kojem se ta etiketa sije, a sije se upravo da ne bi neko postavio pitanje njima sto se nisu dozvali pameti prije rata nego kad je bilo potrebno promjeniti dres onda su prvi skocili da ga mjenjaju. Garantujem da kada bi sutra ponovo dosao komunizam da bi najveci komunisti bili ovi paraziti sad predvodjeni Resiom, Radoncicem i Silajdzicem. O Tihicu je suvisno trositi rijeci.
Stoga bas me interesuje odgovor Komsica. Da li cemo i dalje hodati pognute glave ili cemo konacno reci da je dosta pa sta god bilo na kraju!
maaa, vidi, u suštini nije moja reakcije više upućena "šupcima" (i ja sam bez pardona) nego narodu. :( pa ljudi moji, imate li oči? eto vam boraca vaših, političara za očuvanje tradicije i Bošnjaštva, a državu tek niko i ne spominje.

doduše, šta i očekivati kad su predsjednici boračkih udruženja mahom ratni profiteri i dezerteri. :roll:
jefferson

#96 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by jefferson »

Chmoljo wrote:
jefferson wrote: Koga bolan u SDA ili SZBiH a o HDZ ili nekim drugim strankama, briga o tome sta se desava???? Pa ja vis epostovanja imam za one sitne lopove nego za ove parazite! To su najobicniji smradovi koji su tu dosli zbog plate i tendera. Potpisivali su se cirilicom u KP da bi mogli biti nesto (Covic) a svi odreda su bili drugovi i drugarice. Pa vise "radikalnih" komunista imas danas u SDA,SZBiH, HDZ iz osamdesetih nego u SDP-u kojem se ta etiketa sije, a sije se upravo da ne bi neko postavio pitanje njima sto se nisu dozvali pameti prije rata nego kad je bilo potrebno promjeniti dres onda su prvi skocili da ga mjenjaju. Garantujem da kada bi sutra ponovo dosao komunizam da bi najveci komunisti bili ovi paraziti sad predvodjeni Resiom, Radoncicem i Silajdzicem. O Tihicu je suvisno trositi rijeci.
maaa, vidi, u suštini nije moja reakcije više upućena "šupcima" (i ja sam bez pardona) nego narodu. :( pa ljudi moji, imate li oči? eto vam boraca vaših, političara za očuvanje tradicije i Bošnjaštva, a državu tek niko i ne spominje.

doduše, šta i očekivati kad su predsjednici boračkih udruženja mahom ratni profiteri i dezerteri. :roll:
Ma to je opet posebna prica! Svi bi oni BH barili ponovo iz hotela u Becu!
Ovo vise postaje dobar slucaj da se uradi psiholosko ili jos bolje psihijatrijsko vjestacenje nad ljudima u BiH. Hajde sto smo istrpili rat, ali trpjeti ove imbecile je stvarno dostignuce!
rado_vidjen

#97 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by rado_vidjen »

Evo furtutma na vijestima, kamere su na prijemu u predsjednistvu. Sve se diglo! Svi zele da prvi stignu do svedskog stola.

Sto neko rece

PISAJ NAS

:roll:
KadSeMrtviProbudimo

#98 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by KadSeMrtviProbudimo »

hadziveg wrote:Ovo je predratno stanje,zivi bili pa vidjeli
Da si iole osjetio užas rata, ne bi ga na ovaj način "prizivao" ili priželjkivao.

Konstatacija uopće nema utemeljenja, ma apsolutno nikakvog, samo je produkt nerazumnog poimanja demokratije.
Chmoljo

#99 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Chmoljo »

Da si iole osjetio užas rata, ne bi ga na ovaj način "prizivao" ili priželjkivao.

Konstatacija uopće nema utemeljenja, ma apsolutno nikakvog, samo je produkt nerazumnog poimanja demokratije.
hajd da se i ja nekad složim s tobom :D

kakav crni rat :roll: od kojih para :roll: ili će opet ići "gore" ruke koje hrane?
mrtva kokoš

#100 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by mrtva kokoš »

Chmoljo wrote:

hajd da se i ja nekad složim s tobom :D

kakav crni rat :roll: od kojih para :roll: ili će opet ići "gore" ruke koje hrane?
chmoljo to je isto kada je receno koji rat, za rat su potrebne dvije strane, ili cime ce se ratovati kad nema oruzja pa smo vidjeli svi sta se desilo!!
mada prica oko rata ne vodi nicemu drugom nego do toga, zato molim sve hladne glave da ne propagiraju ovu pricu.istina stanje nije kao 92, ali bogami nije ni sjajno.u svemu kontiranje srpske strane, mozda igraju na kartu umora ili cega vec ja stvarno ne znam, a ne znam ni dokle ce ovo trajati...
Last edited by mrtva kokoš on 01/03/2010 19:43, edited 1 time in total.
Locked