zadrzase nevinog coveka
...ako nije kriv pustiće ga
A šta ako je zaista kriv? Kako znati uopće - je li ili nije ?
zadrzase nevinog coveka
Na primjeru Ilije Jurišića vidimo da nisu daleko od metoda lova na vještice (kad su bacali vezane žene u jezero, pa ako preživi, vještica je, ako ne preživi, nije). Ako ga izruče, mrka kapa.KadSeMrtviProbudimo wrote:wrote:zadrzase nevinog coveka
...ako nije kriv pustiće ga![]()
A šta ako je zaista kriv? Kako znati uopće - je li ili nije ?
Bravo! Pomijesao sam bio njih dvojicu. Ali znam da je i ovaj nesto zakuhao sa SDA, 100% sam siguran ali se ne mogu sjetiti sta je tacno bilo. Uglavnom jos prije par godina.nellington wrote:Ti misliš na Hakiju Meholjića, onog rustičnog folklornog tipa?
potpisujem.Chata87 wrote:Sramota je sta dopustamo da nam rade... Pa hebemu mater zar niko od nasih tzv. politicara nece dici glas, pokazati zube, odgovoriti na provokacije... pocinje od toga da se zabranjuje skup u parlamentu i hapse nevini ljudi od strane drzave koja "nije ucestvovala u genocidu"... strah me upitati gdje je kraj i da li ce ga biti..
Neka treba tako. Na kraju krajeva narod je birao politicare koje samo interesuje kako da ukradu sto vise. Ma sve ovo nama treba. Ja isto krivim i SDA i SZBiH kao i Srbiju i RS. Za mene nikakve tu razlike nema!Maraschino wrote:ma bruka i sramota...hapsiti nekoga za koga oni sumnjaju da je odgovoran a ne hapsiti osudjenika (stankovica) ili dvojicu za kojima traga haski tribunal
opet zamjena teza...srbija hapsi nase gradjane kao da smo mi cinili zlocine po srbiji a ne obratno. zasto ne hapse sve one silne dobrovoljce koji su dolazili da u BiH ubijaju, siluju, ruse, pale, pljackaju
rampa na drini i mirna bosna.
Hajmo prestati prozivati sve ove "nase" politicare, barem dok ne vidimo njihove reakcije. Fakat nije ni vrijeme a niti povod za to. Sacekajmo jos koji sat.arte.fakt wrote:zaboravio si \"kajmacara\" iz \"komiteta\" ... do duse on je trenutno zauzet sa uzimanjem reketa ...\"jefferson\" wrote:Ejup Ganic mi nikad nije bio drag tip. Ali....
Ovako nesto nije nista drugo nego provokacija. Ilija Jurisic sjedi u zatvoru zaslugama Srbije i SDA i SZBiH, a evo sad je doslo vrijeme i da se Ejup Ganic uhapsi.
Ko je sljedeci??? Jovan Divjak? Posthumno optuziti mozda Talijana ili mozda da i Hakiju Turajlica optuze za nesto?
Blago nama sa ovim \"probosanskim\" politicarima kao sto su Tihic,Izetbegovic,Silajdzic i slicni!
Aferim, kad sam sad procitao zvanicno ovu vijest mogu samo konstatovat da nakon Ilije Jurisica i Ganica vise nikakvu razliku ne pravim izmedju cetnika i tipova kao sto su Tihic, Silajdzic i slicni!
ovo je sramota ...
Čim prosta većina u ovoj državi shvati ovo, prevrnut ćemo list. Dotad, biće još ganića, jurišića... A Čolaka sam slušao na Federaciji danas, potpuno ista priča kao u slučaju Jurišić.jefferson wrote: Ja isto krivim i SDA i SZBiH kao i Srbiju i RS. Za mene nikakve tu razlike nema!
Jos gore od toga je ako se slome njega osloboditi dok Ilija Jurisic sjedi u zatvoru! Ovdje sad treba povuci liniju i dok se Jurisic ne pusti i zatvora prekinuti bile kakve pregovore sa Srbijom pa makar to bio i uvoz kikirikija u BiH ili izvoz istog!TheOneandOnly wrote:Hajmo prestati prozivati sve ove "nase" politicare, barem dok ne vidimo njihove reakcije. Fakat nije ni vrijeme a niti povod za to. Sacekajmo jos koji sat.arte.fakt wrote:zaboravio si \"kajmacara\" iz \"komiteta\" ... do duse on je trenutno zauzet sa uzimanjem reketa ...\"jefferson\" wrote:Ejup Ganic mi nikad nije bio drag tip. Ali....
Ovako nesto nije nista drugo nego provokacija. Ilija Jurisic sjedi u zatvoru zaslugama Srbije i SDA i SZBiH, a evo sad je doslo vrijeme i da se Ejup Ganic uhapsi.
Ko je sljedeci??? Jovan Divjak? Posthumno optuziti mozda Talijana ili mozda da i Hakiju Turajlica optuze za nesto?
Blago nama sa ovim \"probosanskim\" politicarima kao sto su Tihic,Izetbegovic,Silajdzic i slicni!
Aferim, kad sam sad procitao zvanicno ovu vijest mogu samo konstatovat da nakon Ilije Jurisica i Ganica vise nikakvu razliku ne pravim izmedju cetnika i tipova kao sto su Tihic, Silajdzic i slicni!
ovo je sramota ...
ko je još osim Komšića bio konkretan pri ovakvim stvarima (sjetite se one poruke Koštunici da će dobiti po prstima i nosu)?nellington wrote:Čim prosta većina u ovoj državi shvati ovo, prevrnut ćemo list. Dotad, biće još ganića, jurišića... A Čolaka sam slušao na Federaciji danas, potpuno ista priča kao u slučaju Jurišić.jefferson wrote: Ja isto krivim i SDA i SZBiH kao i Srbiju i RS. Za mene nikakve tu razlike nema!
Cijela Srbija, od predsjednika nadalje stane iza idiota koji se pobije u američkoj kafani (M. Kovačević) a kod nas niko ne može da stane iza zaslužnih građana ove zemlje.Chmoljo wrote:ko je još osim Komšića bio konkretan pri ovakvim stvarima (sjetite se one poruke Koštunici da će dobiti po prstima i nosu)?nellington wrote:Čim prosta većina u ovoj državi shvati ovo, prevrnut ćemo list. Dotad, biće još ganića, jurišića... A Čolaka sam slušao na Federaciji danas, potpuno ista priča kao u slučaju Jurišić.jefferson wrote: Ja isto krivim i SDA i SZBiH kao i Srbiju i RS. Za mene nikakve tu razlike nema!
pa mislim, kao da je Komšić napravio neko hrabro djelo, uradio je ono što bi svaki normalan državnik uradio... pa, mislim, iko?!
Koga bolan u SDA ili SZBiH a o HDZ ili nekim drugim strankama, briga o tome sta se desava???? Pa ja vis epostovanja imam za one sitne lopove nego za ove parazite! To su najobicniji smradovi koji su tu dosli zbog plate i tendera. Potpisivali su se cirilicom u KP da bi mogli biti nesto (Covic) a svi odreda su bili drugovi i drugarice. Pa vise "radikalnih" komunista imas danas u SDA,SZBiH, HDZ iz osamdesetih nego u SDP-u kojem se ta etiketa sije, a sije se upravo da ne bi neko postavio pitanje njima sto se nisu dozvali pameti prije rata nego kad je bilo potrebno promjeniti dres onda su prvi skocili da ga mjenjaju. Garantujem da kada bi sutra ponovo dosao komunizam da bi najveci komunisti bili ovi paraziti sad predvodjeni Resiom, Radoncicem i Silajdzicem. O Tihicu je suvisno trositi rijeci.Chmoljo wrote:ko je još osim Komšića bio konkretan pri ovakvim stvarima (sjetite se one poruke Koštunici da će dobiti po prstima i nosu)?nellington wrote:Čim prosta većina u ovoj državi shvati ovo, prevrnut ćemo list. Dotad, biće još ganića, jurišića... A Čolaka sam slušao na Federaciji danas, potpuno ista priča kao u slučaju Jurišić.jefferson wrote: Ja isto krivim i SDA i SZBiH kao i Srbiju i RS. Za mene nikakve tu razlike nema!
pa mislim, kao da je Komšić napravio neko hrabro djelo, uradio je ono što bi svaki normalan državnik uradio... pa, mislim, iko?!
ma tužno je to što to ne treba ovako, da se pamti godinama... takve poruke treba da pljušte sa svih strana, po automatizmu...arte.fakt wrote:
Steta samo sto je Komsic jedan ... Ljiljan pravi ...
maaa, vidi, u suštini nije moja reakcije više upućena "šupcima" (i ja sam bez pardona) nego narodu.jefferson wrote: Koga bolan u SDA ili SZBiH a o HDZ ili nekim drugim strankama, briga o tome sta se desava???? Pa ja vis epostovanja imam za one sitne lopove nego za ove parazite! To su najobicniji smradovi koji su tu dosli zbog plate i tendera. Potpisivali su se cirilicom u KP da bi mogli biti nesto (Covic) a svi odreda su bili drugovi i drugarice. Pa vise "radikalnih" komunista imas danas u SDA,SZBiH, HDZ iz osamdesetih nego u SDP-u kojem se ta etiketa sije, a sije se upravo da ne bi neko postavio pitanje njima sto se nisu dozvali pameti prije rata nego kad je bilo potrebno promjeniti dres onda su prvi skocili da ga mjenjaju. Garantujem da kada bi sutra ponovo dosao komunizam da bi najveci komunisti bili ovi paraziti sad predvodjeni Resiom, Radoncicem i Silajdzicem. O Tihicu je suvisno trositi rijeci.
Stoga bas me interesuje odgovor Komsica. Da li cemo i dalje hodati pognute glave ili cemo konacno reci da je dosta pa sta god bilo na kraju!
Ma to je opet posebna prica! Svi bi oni BH barili ponovo iz hotela u Becu!Chmoljo wrote:maaa, vidi, u suštini nije moja reakcije više upućena "šupcima" (i ja sam bez pardona) nego narodu.jefferson wrote: Koga bolan u SDA ili SZBiH a o HDZ ili nekim drugim strankama, briga o tome sta se desava???? Pa ja vis epostovanja imam za one sitne lopove nego za ove parazite! To su najobicniji smradovi koji su tu dosli zbog plate i tendera. Potpisivali su se cirilicom u KP da bi mogli biti nesto (Covic) a svi odreda su bili drugovi i drugarice. Pa vise "radikalnih" komunista imas danas u SDA,SZBiH, HDZ iz osamdesetih nego u SDP-u kojem se ta etiketa sije, a sije se upravo da ne bi neko postavio pitanje njima sto se nisu dozvali pameti prije rata nego kad je bilo potrebno promjeniti dres onda su prvi skocili da ga mjenjaju. Garantujem da kada bi sutra ponovo dosao komunizam da bi najveci komunisti bili ovi paraziti sad predvodjeni Resiom, Radoncicem i Silajdzicem. O Tihicu je suvisno trositi rijeci.
Stoga bas me interesuje odgovor Komsica. Da li cemo i dalje hodati pognute glave ili cemo konacno reci da je dosta pa sta god bilo na kraju!pa ljudi moji, imate li oči? eto vam boraca vaših, političara za očuvanje tradicije i Bošnjaštva, a državu tek niko i ne spominje.
doduše, šta i očekivati kad su predsjednici boračkih udruženja mahom ratni profiteri i dezerteri.
Da si iole osjetio užas rata, ne bi ga na ovaj način "prizivao" ili priželjkivao.hadziveg wrote:Ovo je predratno stanje,zivi bili pa vidjeli
hajd da se i ja nekad složim s tobomKadSeMrtviProbudimo wrote:Da si iole osjetio užas rata, ne bi ga na ovaj način "prizivao" ili priželjkivao.hadziveg wrote:Ovo je predratno stanje,zivi bili pa vidjeli
Konstatacija uopće nema utemeljenja, ma apsolutno nikakvog, samo je produkt nerazumnog poimanja demokratije.
chmoljo to je isto kada je receno koji rat, za rat su potrebne dvije strane, ili cime ce se ratovati kad nema oruzja pa smo vidjeli svi sta se desilo!!Chmoljo wrote:hajd da se i ja nekad složim s tobomKadSeMrtviProbudimo wrote:Da si iole osjetio užas rata, ne bi ga na ovaj način "prizivao" ili priželjkivao.hadziveg wrote:Ovo je predratno stanje,zivi bili pa vidjeli
Konstatacija uopće nema utemeljenja, ma apsolutno nikakvog, samo je produkt nerazumnog poimanja demokratije.![]()
kakav crni ratod kojih para
ili će opet ići "gore" ruke koje hrane?