A za bicikle... naravno da ih ima malo kad nemaju kuda. Nadam se da će trotoare na GGMu barem ofarbati crveno/zeleno kao u Sloveniji, pa pola trotoara za pješake a pola za bicikle. Ne trebaju onda posebne staze.

I stvarno... pješaci su nagrabusili.
Moderators: _BataZiv_0809, anex

E ja cirkusaBubalo1 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kamion
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Izvinite glasnogovornice H.S. nismo Vas prepoznali...Crveni audiji A5,sivi TT, odredjeni modeli Volva, koji prolaze kroz crveno preticucu sve koji u koloni cekaju na zeleno nisu sigurno sinovi tajkunabelfy wrote:pa po gradu se i ne trkaju nikakvi sinovi tajkuna. ili su auta stara po 20 godina ili su strane table. nesto mimo toga je toliko rijetko da nije vrijedno pomena. mada, ja zaista odavno i nisam vidio da neko divlja autom po gradu.
sto se tice ovog tvog komentara da ako nema biciklisticke da ga i ne prave mogu reci - jako smijesno. pored sve infrastrukture koja nam fali ne podrzati barem ovo samo zato jer, eto, nema biciklisticke staze je zaista samo smijesno. kad si vec kod pjesaka, ako se sa ovim saobracaj koliko-toliko rastereti, a ja vjerujem da bi trebao, onda ce i oni lakse prelaziti ulicu i rjedje susretati se sa neuroznim idiotima za volanom. a ako si povjerovao u tu izjavu "najnadjebivije saobracajnice" onda je do tebe.
belfy wrote:...a ako si povjerovao u tu izjavu "najnadjebivije saobracajnice" onda je do tebe.Norm wrote:Ako nisu, kako to po izjavi H.S. moze da bude GM kakvu nijedan grad u Evropi nema...Izjava je data u jednom od proslih brojeva Nase Rijeci koja btw izlazi u Zenici...
KAko bolan zastoNorm wrote:belfy ne shvataj ovo licno i nisam rekao advokat nego glasnogovornik...![]()
Postujem izrazavanje licnog misljenja i stava, Zenici treba nekakvo rijesenje za saobracajne guzve ali i dalje sam stava da GGM to pitanje ne rijesava na najbolji nacin i da nije vrijeme uzimati tolike kredite za polovicna rijesenja...zato i jesam skeptik glede ovoga projekta...druga je stvar stokruznitokovi u Zenici nece biti dovoljno veliki da saobracaj tece bez problema, jer jednostavno nema toliko prostora na postojecim raskrsnicama, a ako uzmu jos dio trotoara da iste naprave opet su pjesaci ti koji ce biti zakinuti...al je.o pjesake...![]()
Treca stvar, sticajem okolnost znam da se ovo neradi samo zbog saobracaja u Ze...Inace svaki projekat koji cini Zenicu urbanom sredinom zdusno podrzavam...
Taj projekat se trebao modifikovati i prilagoditi sadasnjim potrebama saobracajne infrastrukture a ne koristiti projekat star 30 god. U tom slucaju kreditna sredstva bi bila utrosena zaista na rijesavanje problema a ovako se trebamo zaduziti za jos 35 mil. da bi napravili zaobilaznicu koja rjesava problem...Dupli posao...Zasto?
bilo bi jos vise cool da nam i u tunelu naprave jedan kruzni tokdinozzoM6 wrote:tunel :O wooow
pa isplativije je napravit 2 nova četverotračna mosta xD
nemamo mi Dunav širok kilometar pa da nam trebaju tuneli xD
Huso kralj xD
Norm wrote:Ihhh odoste vi daleko u buducnost...
Salu na stranu, zar nije bilo jednostavnije popravit sadasnje saobracajnice, uvesti nesto tipa kruznog toka Sarajevskom do Odmuta pa nazad bulevarom do Stanice, imas vec dvije trake u jednom smjeru...Sva infrastruktura je tu, samo malo urediti odvijanje saobracaja...A jos bi imali love da pravimo i prolaze za pjesake i (ponovo) stazu za bicikliste...
Ja inace volim biciklizam i ABD samo da mi malo djeca odrastu pa svi na bikeove...ako se bude imalo kuda...
A mozda i grijesim...

Tutnjati nego šta, nažalost, nemaju kuda drugo...Norm wrote:Pa zato se svugdje u svijetu (ili barem u Evropi) Poslovna zona odvaja (saobracajem) od gradske...
A koliko sam uspio skontati i dalje ce teskasi tutnjati GGM-om...