----------------------------------------------------stojan nenadovic wrote:Gospodine zonbirile, uvažavam ono što ste rekli. Ali Hitlerov uspeh je bio tak velik, da možda ne može biti objašnjen ni jevrejskim parama. Ja svaki spektakularni uspeh bjašnjavam da je postignut na bazi nekreditnog novca. Ali bilo kako bilo, potencijal nekreditnog novca je zaista ogroman. Omogućuje veću proizvodnju, zaposlenost, itd. Razmislite o tome. Postoje realni troškovi. Ako se novac daje kao poklon, on ima trošak nula, i sve se kupuje po realnim troškovima. Poklon je realan novac. Ako se novac daje kao kredit, on ima trošak koji je dug, i sve se kupuje po ceni koja je nominalna (realni trošak + dug) i uvek veća od realnog troška. Zato je u sistemu kreditnog novca nužna inflacija. Ništa nije realno, ni novac, ni cene, ni troškovi, ni dohodak. Zamislite koliko će sve biti jeftinije i koliko će biti veći profiti i veća akumulacija za povećanje proizvodnje i zaposlenosti. Svi će dobiti poklon iz nekreditnog novca. Troškovi će biti realni. U njma neće biti kredita i kamata i poreza koje će zameniti nekreditni novac. Sa nekreditnim novcem počinje nova era u istoriji čovečanstva.
Uglavnom sam čitao da je sadašnji poredak zasnovan na protiv ustavnoj uzurpacji prava na pravljenje novca koje su sproveli Rokfeleri i Rotšildi kad su osnovali Fed. Nedavno me je neko obavestio da je Fed osnovan tako što su ovi koji su u njemu dobili koncesiju na sto godina, koja ističe sledeće godine i da će sadašnji poredak svakako biti ukinut sledeće godine. Molim Vas da mi kažete, ako nešto znate o tome. Našao sam sajtove End the Fed i End the European Central Bank. U SAD postoji Pokret za kraj Feda. Znači nešto se priprema. Videćemo šta će biti.
pa ne možete tako elegantno preskočiti realnost i uploviti u svoj svijet nekreditnog novca.Po vama i svijet bi bio drugčiji da nema sile trenja,inercije i slično i da imamo perpretum mobile-ALI NEMAMO.Tako isto,sve vi imate objašnjeno osim NOVCA.A novac je i stvoren da podjarmi i izdiferencira ljude.Nije izmišljan,ali eto nastao je praksom i željom čovjeka za više,za moći.Čudi me da tako malo znate o FED-u,a raspravljate o novcu.Sem toga ortačka grupa je ubijala USA predsjednike,izazivala ratove,a vi mrtvi hladni konstatujete da će eto isteći kocesija FED-u i idemo dalje.Pa znate li vi koliko ima dolara u opticaju,koliko je štampano od 1913g uz prosječnu kamatnu stopu od 4%,pa to su trilioni dolara-i to će oni tek tako ispustiti iz ruku.Gospodine očito vam je bliži udruženi rad,SIZ-ovi,OOUR-i i SOUR-i,ovoga se okanite,sve ste pobrkali.