NEKREDITNI NOVAC

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

zonbirile

#76 Re: NEKREDITNI NOVAC

Post by zonbirile »

stojan nenadovic wrote:Gospodine zonbirile, uvažavam ono što ste rekli. Ali Hitlerov uspeh je bio tak velik, da možda ne može biti objašnjen ni jevrejskim parama. Ja svaki spektakularni uspeh bjašnjavam da je postignut na bazi nekreditnog novca. Ali bilo kako bilo, potencijal nekreditnog novca je zaista ogroman. Omogućuje veću proizvodnju, zaposlenost, itd. Razmislite o tome. Postoje realni troškovi. Ako se novac daje kao poklon, on ima trošak nula, i sve se kupuje po realnim troškovima. Poklon je realan novac. Ako se novac daje kao kredit, on ima trošak koji je dug, i sve se kupuje po ceni koja je nominalna (realni trošak + dug) i uvek veća od realnog troška. Zato je u sistemu kreditnog novca nužna inflacija. Ništa nije realno, ni novac, ni cene, ni troškovi, ni dohodak. Zamislite koliko će sve biti jeftinije i koliko će biti veći profiti i veća akumulacija za povećanje proizvodnje i zaposlenosti. Svi će dobiti poklon iz nekreditnog novca. Troškovi će biti realni. U njma neće biti kredita i kamata i poreza koje će zameniti nekreditni novac. Sa nekreditnim novcem počinje nova era u istoriji čovečanstva.
Uglavnom sam čitao da je sadašnji poredak zasnovan na protiv ustavnoj uzurpacji prava na pravljenje novca koje su sproveli Rokfeleri i Rotšildi kad su osnovali Fed. Nedavno me je neko obavestio da je Fed osnovan tako što su ovi koji su u njemu dobili koncesiju na sto godina, koja ističe sledeće godine i da će sadašnji poredak svakako biti ukinut sledeće godine. Molim Vas da mi kažete, ako nešto znate o tome. Našao sam sajtove End the Fed i End the European Central Bank. U SAD postoji Pokret za kraj Feda. Znači nešto se priprema. Videćemo šta će biti.
----------------------------------------------------
pa ne možete tako elegantno preskočiti realnost i uploviti u svoj svijet nekreditnog novca.Po vama i svijet bi bio drugčiji da nema sile trenja,inercije i slično i da imamo perpretum mobile-ALI NEMAMO.Tako isto,sve vi imate objašnjeno osim NOVCA.A novac je i stvoren da podjarmi i izdiferencira ljude.Nije izmišljan,ali eto nastao je praksom i željom čovjeka za više,za moći.Čudi me da tako malo znate o FED-u,a raspravljate o novcu.Sem toga ortačka grupa je ubijala USA predsjednike,izazivala ratove,a vi mrtvi hladni konstatujete da će eto isteći kocesija FED-u i idemo dalje.Pa znate li vi koliko ima dolara u opticaju,koliko je štampano od 1913g uz prosječnu kamatnu stopu od 4%,pa to su trilioni dolara-i to će oni tek tako ispustiti iz ruku.Gospodine očito vam je bliži udruženi rad,SIZ-ovi,OOUR-i i SOUR-i,ovoga se okanite,sve ste pobrkali.
stojan nenadovic

#77 Re: NEKREDITNI NOVAC

Post by stojan nenadovic »

Gospodine zonbirile, ja elegantno preskačem realnost jer imam elegantnu teoriju koja bez revolucije i haosa rešava sve probleme. To je teorija za novi milenijum. Ja nisam pobrkao neke stvari nego sam jedini koji je otkrio tajnu novca i rešio misteriju novca. Znam da je Kenedi ubijen zato što je počeo da emituje nekreditni novac. Nešto kasnije dr. Srećko Ugrin je na engleskom napisao knjigu o nekreditnom novcu i poslao je na trideset najčuvenijih adresa u svetu, i sve su se knjige izgubile u putu, pošta je platila odštetu za izgubljene knjige, ali šta vredi, kad knjiga nema. Eto toliko su bili moćni Ti koji su vladali svetom putem kredita. Ali kad taj poredak uskoro nestane sa scene, ostaće kao kratka epizoda u ljudskoj istoriji. Čovečanstvo se razvija tako što ulaže neki trošak u to što radi. Iz tog uloženog troška stvara se neka veća korisnost. Razliku izneđu ukupne korisnosti i porebne korisnosti, koja nadoknađuje uloženi trošak, ja nazivam višak korisnosti. U ekonomiji višak korisnosti se izražava kao nekreditni novac, odnosno kao novac koji se daje kao poklon. U prirodi višak korisnosti predstavlja višak energije koja je stvorena ulaganjem manje energije. Uskoro će se proizvoditi ekološki čista energija, na osnovu dokaza da ne postoji zakon o održanju energije (na istom nivou), nego da deluje zakon o stalnom porastu korisne energije. Ruši se zakon o stalnom porastu entropije (haosa) i pokazuje kako se entropija može smanjivati. U takvom svetu nekreditni novac se pojavljuje kao osnovni zakon normalne reprodukcije takvog visokorazvijenog društva. Dokaze za sve ovo našao sam na Internetu i uverio se da je sve to istina. Zato možemo sa više optimizma gledati u budućnost. U sledeće dve godine treba da se ove istine otkriju celom čovečanstvu.
Haris.ba

#78 Re: NEKREDITNI NOVAC

Post by Haris.ba »

stojan nenadovic wrote:Znam da je Kenedi ubijen zato što je počeo da emituje nekreditni novac.
Imate li neke dokaze za ovo? :-D
Meni pada na pamet jedna njegova predsjednička uredba. Da nije priča o njoj?

http://en.wikipedia.org/wiki/Executive_Order_11110
stojan nenadovic

#79 Re: NEKREDITNI NOVAC

Gospodine Haris.ba, pogledao sam Vikipediju koju ste mi preporućili. Tu sam našao novčanice od 2 i 5 dolara koje je Kenedi emitovao. Na njima piše da su to note a na novcu koji emituje Fed mislim da piše nešto drugo. Nigde nisam našao šta je bilo sa tim novcem, ali mislim da je Kenedi emitovao 4,3 milijarde dolara pre nego što je ubijen. Zahvaljujem Vam mnogo na linku koji ste me dali. To je očigledno to, o čemu pričam. Oni koji kritikuju mene treba da kažu da je Kenedi pogrešio i da je sa dobrim razlogom ubijen. Ali njegova smrt će biti argument vše za ukidanje Feda.
U SAD postoji narodni pokret za ukidanje Feda i kongresmen Ron Paul.com je skoro dkupio većinu u Kongresu koja treba da uvede kontrolu nad Fedom.
saim_adka

#80 Re: NEKREDITNI NOVAC

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 22/01/2017 18:10, edited 1 time in total.
ssmmiilleeyy

#81 Re: NEKREDITNI NOVAC

Post by ssmmiilleeyy »

Ovo što vi pišete su za mene čiste gluposti :

Ako bi smo svi dobili taj novac na poklon,ko će onda raditi. Kako mislite da će svijet funkcionisati.
Ko će natjerati Kineze da proizvode toliko ? Ko će i šta natjerati dio Afrike da bere pamuk ??
Šta bi to moglo motivisati poljoprivrednike da se bave tim poslom ??

Nadam se da me razumijete

Ja sam više da se pomogne slabim osobama koje su nesposobne za rad (retardirane osobe,stari ljudi bar da imaju topli dom i hranu) nego da svi dobiju novac na poklon !
zonbirile

#82 Re: NEKREDITNI NOVAC

Post by zonbirile »

stojan nenadovic wrote:Gospodine zonbirile, ja elegantno preskačem realnost jer imam elegantnu teoriju koja bez revolucije i haosa rešava sve probleme. To je teorija za novi milenijum. Ja nisam pobrkao neke stvari nego sam jedini koji je otkrio tajnu novca i rešio misteriju novca. Znam da je Kenedi ubijen zato što je počeo da emituje nekreditni novac. Nešto kasnije dr. Srećko Ugrin je na engleskom napisao knjigu o nekreditnom novcu i poslao je na trideset najčuvenijih adresa u svetu, i sve su se knjige izgubile u putu, pošta je platila odštetu za izgubljene knjige, ali šta vredi, kad knjiga nema. Eto toliko su bili moćni Ti koji su vladali svetom putem kredita. Ali kad taj poredak uskoro nestane sa scene, ostaće kao kratka epizoda u ljudskoj istoriji. Čovečanstvo se razvija tako što ulaže neki trošak u to što radi. Iz tog uloženog troška stvara se neka veća korisnost. Razliku izneđu ukupne korisnosti i porebne korisnosti, koja nadoknađuje uloženi trošak, ja nazivam višak korisnosti. U ekonomiji višak korisnosti se izražava kao nekreditni novac, odnosno kao novac koji se daje kao poklon. U prirodi višak korisnosti predstavlja višak energije koja je stvorena ulaganjem manje energije. Uskoro će se proizvoditi ekološki čista energija, na osnovu dokaza da ne postoji zakon o održanju energije (na istom nivou), nego da deluje zakon o stalnom porastu korisne energije. Ruši se zakon o stalnom porastu entropije (haosa) i pokazuje kako se entropija može smanjivati. U takvom svetu nekreditni novac se pojavljuje kao osnovni zakon normalne reprodukcije takvog visokorazvijenog društva. Dokaze za sve ovo našao sam na Internetu i uverio se da je sve to istina. Zato možemo sa više optimizma gledati u budućnost. U sledeće dve godine treba da se ove istine otkriju celom čovečanstvu.
---------------------------------------------------------------
očito ste u svijetu nerealnosti i time se dičite,plus posjedujete neku teoriju.O Kenediju i uredbi ste samo opet vješto prilagodili svojoj teoriji.Problem je u tome što nije riječ o nekreditnom novcu,nego bi FED iz privatnih ruku prešao u državne ruke,kao što je to uradio i A.Linkoln ,i također bio ubijen.Moj gospodine istine o kojim vi govorite su opštepoznate i ne trebaju se otkrivati i vi sa nadom čekate taj dan.Bojim se da će biti more krvi na stogodišnjicu FED-a,jer taj kolač se ne ispušta lako.Sem toga imate i jezički problem nešto virtualno moguće ne možete nazivati novcem,jer novac sam po sebi je gospodareći,dužnički.
stojan nenadovic

#83 Re: NEKREDITNI NOVAC

Gospodine ili gospođo ssmmiilleeyy, ja sam baš predložio da taj novac kao poklon dobiju penzioneri kao penzije i da se daje kao dečiji dodatak. Mislio sam i na ovo što ste Vi predložili, ali nisam napisao, jer se radi o mnogo manjim parama.
Znači da se slažemo. Ali nemamo troškova za penzije i dečije dodate i za druga davanja. Ali nemamo u troškovima ni iznos predviđen za otplatu kredita i kamata. To znači kad su penzioneri dobili penzije taj poklon je prešao na drugoga, na prodavce koji su dobili čistu zaradu iz koje ne treba da plate troškove poreza, kredita i kamata i mogu da sniže cene što je čista dobit za sve kupce. Znači svi su dobili poklon. Taj poklon ostaje u opticaju zauvek. Koliko se puta obrne toliko može da se uveća društveni proizvod. Ako je poklonjena milijarda, kad se obrne 10 puta dobije se 10 milijardi, ako se obrne 100 puta dobije se 100 milijardi, i tako u beskraj. Kad se dobije kredit,on mora da se vrati, pa opet treba da se pođe od nule. Zato se traži novi kredit, veći od prvog i tako u beskraj, što stvara bekrajnu inflaciju. Upravo sam pročitao da Akt koji je Kenediju omogućio da emituje nekreditni novac, nije nikad povčen, i da to što je on počeo da radi, pre nego što su ga ubili, može da se nastavi u beskraj. Došao je kraj Feda i SAD mogu da nastave ono što je Kenedi započeo pa prekinut ubistvom.
MufljuzMali

#84 Re: NEKREDITNI NOVAC

Post by MufljuzMali »

stojan nenadovic wrote: Uskoro će se proizvoditi ekološki čista energija, na osnovu dokaza da ne postoji zakon o održanju energije (na istom nivou), nego da deluje zakon o stalnom porastu korisne energije.

sav sam se napeo ko treger za hlace da cujem dokaze za ovu tvrdnju

a do tada
Image
stojan nenadovic

#85 Re: NEKREDITNI NOVAC

Gospodine zonbirile, upravo sam pročitao da akt koji je omogućio Kenediju da ubaci nekreditni novac u opticaj nije nikad povučen, što znači da SAD mogu da nastave da poklanjaju novac kao Kenedi. To ima na Vikipediji. Akt je broj
EO 11110. Ima i novčanice od 2 i 5 dolara koje je Kenedi poklanjao. Poklonio je ukupno 4,3 miljarde dolara. To je u ono vreme vredelo deset puta više nego što sada vredi. Današnji dolar vredi 1% od dolara pre sto godina.
stojan nenadovic

#86 Re: NEKREDITNI NOVAC

Gospodine Mufljuz Mali, ovo što Vas interesuje, možete naći na http://veljkomilkovic.com a o entropiji možete naći na mom sajtu http://noncredit-money.org
nellington

#87 Re: NEKREDITNI NOVAC

Post by nellington »

stojan nenadovic wrote:Gospodine Mufljuz Mali, ovo što Vas interesuje, možete naći na http://veljkomilkovic.com a o entropiji možete naći na mom sajtu http://noncredit-money.org
Ja moram da reagujem na fizički aspekt onog što je ovdje prikazano. Uređaj gdina Milkovića ne proizvodi više energije nego što se uloži. Iskreno, ne dopada mi se način na koji se taj stroj predstavlja, stručna objašnjenja i dokazi su napisani više na jeziku mahanja ruku nego činjenicama. Volio bih da nisam upravu, ali činjenice govore drugačije. Beskonačna energija je nemoguć koncept.
stojan nenadovic

#88 Re: NEKREDITNI NOVAC

Gospodine zonbirile, novac kojim se vlada svetomod od strane bankara je nominalni novac. A novac koji stvarno vlada svetom, pa i bankarima, je realan novac. Realan novac pokazuje moja formula. Realan novac meri realne troškove, relne cene i realne dohotke. Realan novac je onaj koji se dae kao poklon. Poklon ima trošak koji je jednak nuli. Kredit ulazi u optica kao dug. Dug je trošak. Nominalni trošak jednak je realan trošak + dug. Zato je nominalni trošak uvek veći od realnog troška. Zato je beskrajna inflacija i zato u sistemu kreditnog novca nema realnih veličina. Realne veličine možemo naći samo nekreditnim novcem koji ima trošak jednak nuli.
ssmmiilleeyy

#89 Re: NEKREDITNI NOVAC

Post by ssmmiilleeyy »

stojan nenadovic wrote:Gospodine ili gospođo ssmmiilleeyy, ja sam baš predložio da taj novac kao poklon dobiju penzioneri kao penzije i da se daje kao dečiji dodatak. Mislio sam i na ovo što ste Vi predložili, ali nisam napisao, jer se radi o mnogo manjim parama.
Znači da se slažemo. Ali nemamo troškova za penzije i dečije dodate i za druga davanja. Ali nemamo u troškovima ni iznos predviđen za otplatu kredita i kamata. To znači kad su penzioneri dobili penzije taj poklon je prešao na drugoga, na prodavce koji su dobili čistu zaradu iz koje ne treba da plate troškove poreza, kredita i kamata i mogu da sniže cene što je čista dobit za sve kupce. Znači svi su dobili poklon. Taj poklon ostaje u opticaju zauvek. Koliko se puta obrne toliko može da se uveća društveni proizvod. Ako je poklonjena milijarda, kad se obrne 10 puta dobije se 10 milijardi, ako se obrne 100 puta dobije se 100 milijardi, i tako u beskraj. Kad se dobije kredit,on mora da se vrati, pa opet treba da se pođe od nule. Zato se traži novi kredit, veći od prvog i tako u beskraj, što stvara bekrajnu inflaciju. Upravo sam pročitao da Akt koji je Kenediju omogućio da emituje nekreditni novac, nije nikad povčen, i da to što je on počeo da radi, pre nego što su ga ubili, može da se nastavi u beskraj. Došao je kraj Feda i SAD mogu da nastave ono što je Kenedi započeo pa prekinut ubistvom.
Poštovani,
Ako damo svoj djeci dječiji doplatak opet će se stvoriti niza klasa,srednja klasa itd
A sve zbog toga što nečiji roditelji rade u jačim kompanija a nečiji u slabije plaćenim komp.
Ja sam konkretno mislio na djecu i ljude s Posebnim potrebama(RETARDIRANE OSOBE,ljude bez nogu itd itd) Radije budite zagovornik da Svjetska Banka preuzme odgovornost za njihovu brigu.
Ako ukinemo poreze i kredite od čega će država funkcionisat, od čega će banke živjeti.
Ako se pokloni milijarda ona će biti i potrošena,ne znam kako računate 100 milijardi ili to znači da bi ovi što uzmu milijardu na poklon trebali ulagati u dionice (biznis) to mi je malo nerazumljivo??
stojan nenadovic

#90 Re: NEKREDITNI NOVAC

Gospodine Mufljuz Mali, divim Vam se, kako ste brzo proverili sajt gospodina Milkovica. On je o jedan kraj poluge obesio klatno. Kad zanjiše klatno drugi kraj poluge vadi vodu iz bunara. On kaže da ulaže neku energiju u njihanje klatna a da je energija koja vadi vodu 17 puta veća od energije koju on ulaže. To se zove dvostepeni oscilator. Na tom principu prave mašine u SAD i Kanadi. Oni nisu povezali polugu i klatno nego dva elektromotora ili dva elektromagneta. Pre dve nedelje bila je izložba i predavanje u Rimu na tu temu. Jedan Italijan je izložio klatno koje je bilo teško 100 kg. Region Lacio i predstavnik Madagaskara koji je bio na izložbi uzei su njegove izume da koriste u praksi. O tome je u Italiji pisala sva štampa i prikazivale sve TV stanice. Ovu polugi i klatno Milkovic je prijavio kao patent. Dosad se smatralo da se jedna energija pretvara u drugu energiju koja je isto toliko velika kao i ona prva energija. Milkovc je dokazao da druga energija može biti mnogo veća od prve. To možete i vi eksperimentalno proveriti. Pokušajte.
nellington

#91 Re: NEKREDITNI NOVAC

Post by nellington »

Gospodine Nenadoviću, pobrkaste me sa Mufljuzom. Nije bitno - bitno je to što ezoteriji nema mjesta u nauci. Matematski model mašine (sastavljen bilo direktno ili indirektno, svejedno) koju je konstruisao Milković, pokazuje da je u idealiziranom slučaju energija na gonjenom jednaka energiji na pogonskom dijelu. To što Milković bježi od matematike kao đavo od krsta, krijući se iza nedovršenog i beskorisnog modela na svom sajtu je za posebnu priču - ovdje ističem sljedeće: na Milkoviću je da dokaže, na nedvosmislen, objektivan i nepristrasan način da je koeficijent korisnog djelovanja njegove mašine veći od jedinice. On to još nije pokazao, jer se priča svodi na mahanje rukama, a pokušaj mjerenja kkd koji je izveo izvjesni elektroinženjer iz NS ne pije vode.
Druga stvar: kao patent se može prijaviti sve i svašta. Prijava patenta ne znači naučni proboj.
Treća stvar: mediji u Italiji nisu nikakav argument. Mediji jedva čekaju ovakve priče, perpetuum mobile im je omiljena riječ.

Ali perpetuum mobile ne postoji.
MufljuzMali

#92 Re: NEKREDITNI NOVAC

Post by MufljuzMali »

stojan nenadovic wrote:Gospodine Mufljuz Mali, ovo što Vas interesuje, možete naći na http://veljkomilkovic.com a o entropiji možete naći na mom sajtu http://noncredit-money.org
uff uff

krenuo sam malo podrobnije da objasnjavam zasto je to totalna glupost pa se sjetih jednog odlicnog linka :D

http://xkcd.com/386/

ps - velika je razlika izmedju energije koju osoba ubacuje u sistem i cijele energije u sistemu (effiency vs coefficient of performance). kad to tako super funkcionise kako veljko milikovic opisuje, sto samo jedan mali dio tog 17ostrukog viska ne prebaci na prvo klatno i napravi perpetuum mobile. izuzetno me odusevila kolicina naucnih radova na ovu temu (citaj nula). sprava vjerovatno funkcionise (posebno me odusevio veoma "naucan" video sa pumpom) ali NE DOKAZUJE obaranje 1. zakona, prema tome still bullshit alarm :run:
stojan nenadovic

#93 Re: NEKREDITNI NOVAC

Gospodine ssmmiilleeyy, pa ne daju preduzeća doplatak deci da stvaraju klase, nego baš država daje svoj deci isti doplatak. Vi kažete da će se novac koji je dobijen na poklon potrošiti. Pa to se baš i očekuje. Kad onaj prvi koji je dobio novac na poklon, potroši taj novac, taj novac će preći u ruke drugog, od drugog će preći kod trećeg, pa četvrtog, petog, itd., to je baš opticaj novca. Ako je prvi dobio novac koji nije pod dugom, neće ni drugi, ni svi ostali, dobijati novac pod dugom. Svi samo dobijaju zdrav novac, realan novac. Ko je dobio novac kao dug on mora da ga vrati, i tu kraja nema. Vrati, pa ponovo pozajmi. Kad jednom novac uđe kao poklon, on se ne vraća nego se obrće i stalno proizvodi novu robu. Tako sa malo novca koji smo dobili kao poklon, možemo da proizvedemo beskrajno mnogo, zavisno koliko se novac puta obrne, za koje vreme. Kad vratimo jedan kredit treba nam novi kredit. Uvek smo na početku.
stojan nenadovic

#94 Re: NEKREDITNI NOVAC

Gospodine Nelington, čitav razvoj čovečanstva odvija se tako što se stalno oslobađa više i više energije. Koliko sada koristimo energije u poređenju sa nedavnom prošlošću. Kakvu ćemo energiju koristiti kada budemo išli daleko u svemir. Zakon o održanju energije i drugi zakon termodinamike, važe samo za zatvoren i izolovan sistem. To je termodinamika povratnih tj. ravnotežnih procesa. Takva je klasična termodinamika i klasična ekonomija. Sada se razvija nešto obrnuto od toga - termodinamika i ekonomija neravnotežnih i otvorenih sistema, za koje važe zakoni suprotni od onih koji su važili do sada. Videćemo šta će biti. Ko to doživi. A ja se nadam da će se sve to pokazati uskoro. Na mom sajtu http://noncredit-money.org imate članak "Šta je to entropija".
nellington

#95 Re: NEKREDITNI NOVAC

Post by nellington »

stojan nenadovic wrote:Gospodine Nelington, čitav razvoj čovečanstva odvija se tako što se stalno oslobađa više i više energije. Koliko sada koristimo energije u poređenju sa nedavnom prošlošću. Kakvu ćemo energiju koristiti kada budemo išli daleko u svemir. Zakon o održanju energije i drugi zakon termodinamike, važe samo za zatvoren i izolovan sistem. To je termodinamika povratnih tj. ravnotežnih procesa. Takva je klasična termodinamika i klasična ekonomija. Sada se razvija nešto obrnuto od toga - termodinamika i ekonomija neravnotežnih i otvorenih sistema, za koje važe zakoni suprotni od onih koji su važili do sada. Videćemo šta će biti. Ko to doživi. A ja se nadam da će se sve to pokazati uskoro. Na mom sajtu http://noncredit-money.org imate članak "Šta je to entropija".
Slažem se, vrijeme će pokazati ko je upravu - u ovom konkretnom slučaju se ipak može zatvoriti sistem: gravitaciono polje i Milkovićev stroj, ništa drugo. Članak sam pogledao, iz čiste znatiželje jer mi je entropija jako bitan pojam u užem području mog naučnog rada. Ipak, koncept porasta organizacije mi ne izgleda kao naučni, nego kao filozofsko-socijalni koncept, dok je drugi zakon termodinamike naučni fakt.
ssmmiilleeyy

#96 Re: NEKREDITNI NOVAC

Post by ssmmiilleeyy »

stojan nenadovic wrote:Gospodine ssmmiilleeyy, pa ne daju preduzeća doplatak deci da stvaraju klase, nego baš država daje svoj deci isti doplatak. Vi kažete da će se novac koji je dobijen na poklon potrošiti. Pa to se baš i očekuje. Kad onaj prvi koji je dobio novac na poklon, potroši taj novac, taj novac će preći u ruke drugog, od drugog će preći kod trećeg, pa četvrtog, petog, itd., to je baš opticaj novca. Ako je prvi dobio novac koji nije pod dugom, neće ni drugi, ni svi ostali, dobijati novac pod dugom. Svi samo dobijaju zdrav novac, realan novac. Ko je dobio novac kao dug on mora da ga vrati, i tu kraja nema. Vrati, pa ponovo pozajmi. Kad jednom novac uđe kao poklon, on se ne vraća nego se obrće i stalno proizvodi novu robu. Tako sa malo novca koji smo dobili kao poklon, možemo da proizvedemo beskrajno mnogo, zavisno koliko se novac puta obrne, za koje vreme. Kad vratimo jedan kredit treba nam novi kredit. Uvek smo na početku.

Ok ako damo novac jednoj osobi džabe onda će svi to htjeti. Svako bi htio da živi od poklonjenog novca.
Samo bi stvorili još veći problem,svijet bi stao niko ništa ne bi radio. Svako bi govorio kako i oni žele poklonjeni novac itd itd. Mislite da bi ovi što dobiju novac baš sve potrošili,mislim da bi malo ostavili s strane ( onako čisto da ima ako zagusti) Ako već maštate o poklonjenom Novcu, Općina Novi Grad (Sarajevo) ima nešto u tom smislu. Naime daju se bespovratni krediti pod uslovom da se novac uloži u nešto od čega će građani imati koristi npr Poljoprivredu,Stočarstvo ... (Nemojte me pogrešno shvatiti nisu sada milioni upitanju nego 5,10 hiljada)

I ovako se novac daje za rad, vi svojom sposobnošću zarađujete za život hranite porodicu ....

Po meni ako bi novac poklanjali onda bi se izgubio i Obrazovni sistem jer pobogu zašto bih neko studirao i imao isto prihoda kao i ovaj što je završio (jedva) osnovnu.

Jel vama sada bar malo jasnije zašto se novac ne smije poklanjat. Uostalom od čega bi banke i uposlenici banaka živjeli ako nema kamata ... Dug mora postojati to vam mora biti jasno :D
zonbirile

#97 Re: NEKREDITNI NOVAC

Post by zonbirile »

@sotjan nenadović
ne znam odakle crpite tu energiju i izvore,ali ste nekorektni.Čim je ubijen Đonson je opozvao i uredbu i novac,znači netačno je da je još aktualna.U SAD su strogi legalisti,ali kada štite interese moćnika.Iznenađuje me toliko neznanje o pojmu novca.Ne postoji,čist novac,koji bi vi poklanjali,svaki novac je špekulativni,virtualni.Da ne mislite preći na trampu,kako usluga tako i robe.Opasno ste izmješali pojmove i pojave.
stojan nenadovic

#98 Re: NEKREDITNI NOVAC

Gospodine zonbirile, ja nešto nađem pa pogledam. Gledam letimično a ne znam dobro engleski, pa verujem da ste Vi pročitali bolje od mene. Ali zašto je Kenedi ubijen? Zašto je Akt odmah opozvan? Zar to nije dokaz da je ubijen da bi Akt bio opozvan. Ja sam svoju tezu dokazao koristeći marksistički, termodinamički i matematički model. Vaš jedini argument je pokvarenost i svemoć Rotšilda. A to Vaše znanje o novcu, ne vredi više ništa. Oslonite se na Vašu zdravu pamet. Ona sigurno čuči u Vama, zatrpana znanjem koje ste prikupili tokom života, a koje je bilo pogrešno. Svi smo mi pogrešno učeni. Vi ste predavanja svojih profesora primali sa strahopoštovanjem a ja sam ih posmatrao kritički.
stojan nenadovic

#99 Re: NEKREDITNI NOVAC

Gospodine zonbirile, upišite hhtp://endtheecb.ning.com i videćete da Kenedjev Akt nije opozvan.
stojan nenadovic

#100 Re: NEKREDITNI NOVAC

Gospodine zonbirile, video sam da to nešto ne funkcioniše, pa Vas molim da na gogle upišete end the european central bank. Tu, kao prvi tekst na Forumu stoji Kennedy's Excesutive Order 11110 was never rescinded. So, the E.O. stil stand. Ja ne znam dobro da se služim Internetom, jer sam 67 godina star čovek. Nadam se da ste Vi mlađi i da ćete doživeti mnogo više nego ja. Ono što je još u mojoj mašti, biće Vaša realnost.
Post Reply