nisu oni imali razlicit stav nego je biblija izmijenjena od strane ljudi, cak nas i Bog informise o tome u kuranu.Kako je moguće da su Isusu I Muhamed imali razlicit stav po ovom pitanju, a poslani su od istog Boga?
Poruka je uvijek ista, i vjerovanje je istog kod svih poslanika od isusa, muhammeda i ostalih.
A nrod je izmijenio u bibliji sta mu pase, dodao oduzeo sta im je ceif bilo i sad imamo to sto imamo.
a evo ti samo jedan mali dokaz da je to tako kao sto govorim
Da li je istinito Isusovo svjedočanstvo?
Istinito je:
„Isus im reče: "Ako ja i svjedočim sam za sebe, istinito je svjedočanstvo moje“ (Ivan 8, 14)
vs
Nije istinito:
„Ako ja svjedočim sam za sebe, svjedočanstvo moje nije istinito.“ (Ivan 5, 31)
ali zato Bog prijeti u kuranu onima koji su mijenjali Bozije knjige
Bog kaze u kuranu:
A teško onima koji svojim rukama pišu Knjigu, a zatim govore: Evo, ovo je od Allaha - da bi za to korist neznatnu izvukli. I teško njima zbog onoga što ruke njihove pišu i teško njima što na taj način zarađuju!
Ali zato sto su zavjet svoj prekrsili, Mi smo ih prokleli i srca njihova okrutnim ucinili. Oni su rijeci s mjesta na kojima su bile uklanjali, a dobar dio onoga cime su bili opominjani izostavili. I ti ces kod njih osim malo njih, neprestano na vjerolomstvo nailaziti, ali im oprosti i ne karaj ih. Allah uistinu voli one koji cine dobro." (5: 13).
i onda nije cudo ka nailazi na oprecnosti, pa se covjek izgubi i nezna sta je sta.