Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
koju su cijenu rente zavalili to je sramota i još 3 mjeseca unaprijed traže ,ko da nafta izvire ispod
poslovnim partnerima sa kojim sam u kontaktu nije jasna ta politika cijene rente u bih...što mi jedan stranac kaže:vi ste nešto pobrkali i to gadno: ako ste muslimani-niste šeici !!!
doći će sigurno u situaciju ili da snize cijene ili da i daju đabno kako bi napunili....a brendovi nisu ni zainteresovani kad vide platežnu (ne)moć bosanaca....jednoj nokiji je bio nerentabilan dućan u čikagu pa su ga zatvorili...
pa bellisima je riknuna u KINESKOM robotu..samo taj svjetski brend i azel čekaju u importaneu
što bi na GRANDU pink televizije rekli za novi album dare bubamare SVETSKA PREMIJERA !!!!
NeyDan wrote:Lijepo izgleda, al' vala dosta mi je vise ovih ploca oko svake zgrade ... ionako fali gradu zelenila.
Bolje da su posadili lijepu travicu, postavili stazice i ovu fontanicu i eto. Bilo bi i jeftinije nego ove plocetine, al' jok.
a kod nas raja navikla da hoda samo po stazi i niko ne bi travu gazio ma ne bi otvorenje zavrsilo sva bi trava bila pogazena, tako da je ova varijanta vjerovatno bolja nego blatnjav prilaz zgradi
I sad samo radi takvih ljudi da se ne uradi nesto tako?!
Kada bi se napravile stazice niko ne bi isao po travi, u to sam siguran. Bez obzira na mentalitet i 'kulturu' pojedinih ljudi, kad tad bi se svi morali prilagoditi.
NeyDan wrote:Lijepo izgleda, al' vala dosta mi je vise ovih ploca oko svake zgrade ... ionako fali gradu zelenila.
Bolje da su posadili lijepu travicu, postavili stazice i ovu fontanicu i eto. Bilo bi i jeftinije nego ove plocetine, al' jok.
a kod nas raja navikla da hoda samo po stazi i niko ne bi travu gazio ma ne bi otvorenje zavrsilo sva bi trava bila pogazena, tako da je ova varijanta vjerovatno bolja nego blatnjav prilaz zgradi
Kada bi se napravile stazice niko ne bi isao po travi, u to sam siguran. Bez obzira na mentalitet i 'kulturu' pojedinih ljudi, kad tad bi se svi morali prilagoditi.
Kome, ba, mi da se prilagođavamo, nek se oni nama prilagođavaju. Dosta je bilo našeg prilagođavanja
ako mozes, nadji mi travnjak u sarajevu koji nije pogazen sto hodanjem sto voznjom auta a da nije miniran ili unutar kruga neke ambasade, pa cemo se dogovoriti o cascenju
Meni su smiješni ovi što traže da se fabrike grade..a sjede negdje u fotelji i tipkalju na kompjuteru..baš me zanima dali bi oni kancelariju zamjenili fabričkom halom..
Ja koliko znam u svijetu najveći standard imaju zemlje koje prodaju ublehu..
holowey wrote:
Kome, ba, mi da se prilagođavamo, nek se oni nama prilagođavaju. Dosta je bilo našeg prilagođavanja
ako mozes, nadji mi travnjak u sarajevu koji nije pogazen sto hodanjem sto voznjom auta a da nije miniran ili unutar kruga neke ambasade, pa cemo se dogovoriti o cascenju
Pogresno si me shvatio. Nisam mislio da se mi prilagodjavamo takvim ljudima nego obratno.
Pa upravo je to i problem. NEMA skoro nigdje trave, sve je beton i beton i opet beton. I tamo gdje ima posadjena trava nema napravljena nikakva staza kako bi ljudi mogli prolaziti.
NeyDan wrote:
Pogresno si me shvatio. Nisam mislio da se mi prilagodjavamo takvim ljudima nego obratno.
Pa upravo je to i problem. NEMA skoro nigdje trave, sve je beton i beton i opet beton. I tamo gdje ima posadjena trava nema napravljena nikakva staza kako bi ljudi mogli prolaziti.
ma pogresno si ti mene shvatio, to sam ja citirao te koji treba da se prilagode gradskoj sredini
pokusaj usadjivanja u njihove glave pojmova "uredjen travnjak", "staza", "ne gazi travu", i slicno je sizifov posao...sto se prije pomirimo s tim, vise cemo zivaca sacuvati...
Sto ti je kapitalizam ... ... s prednje strane usminkaju fasadu i otvaranje a sa straznje jos skele stoje ... zasto toliko trce pa otvore poluzavrsene o objekte
holowey wrote:
ma pogresno si ti mene shvatio, to sam ja citirao te koji treba da se prilagode gradskoj sredini
pokusaj usadjivanja u njihove glave pojmova "uredjen travnjak", "staza", "ne gazi travu", i slicno je sizifov posao...sto se prije pomirimo s tim, vise cemo zivaca sacuvati...
Baš juče prolazim kroz park ispred američke ambasade, izgleda zaista lijepo i uređeno. Nisam pregledao svaki kvadratni metar, ali ne vidjeh da je plaho ugažen ili da se automobili vozikaju po njemu.
holowey wrote:
Baš juče prolazim kroz park ispred američke ambasade, izgleda zaista lijepo i uređeno. Nisam pregledao svaki kvadratni metar, ali ne vidjeh da je plaho ugažen ili da se automobili vozikaju po njemu.
jeeeeeeee radujte se narodi, od svih zelenih povrsina imamo jedan park, ispred ambasade, koji nije plaho ugazen
po meni, u Novom Sarajevu ima dovoljno parkova, a još plus Vilsonovo, mislim da je to sasvim OK...u svakom slučaju ovaj centar će doprinijeti ljepšem izgledu grada, nego ranije, jer kao što svi znamo tu je prije bila Unioninvestova fabrika, koja plus nije radila i bila je samo ruglo...
meni je samo nejasan ovaj izlaz na glavnu cestu iz garaže...po meni bi im bilo najbolje da sklone onu odvratnu bankinu ispred Muzeja i da ta traka bude priključna na glavnu cestu...to je najlogičniji potez i mislim da će tako i biti, nešto slično ko sa izlazom iz BBI-ja u Radićevu...jedino što je glavna cesta jedno 20 puta prometnija i brža od Radićeve, tako da će sudari biti neminovni....
johntra wrote:po meni, u Novom Sarajevu ima dovoljno parkova, a još plus Vilsonovo, mislim da je to sasvim OK...u svakom slučaju ovaj centar će doprinijeti ljepšem izgledu grada, nego ranije, jer kao što svi znamo tu je prije bila Unioninvestova fabrika, koja plus nije radila i bila je samo ruglo...
meni je samo nejasan ovaj izlaz na glavnu cestu iz garaže...po meni bi im bilo najbolje da sklone onu odvratnu bankinu ispred Muzeja i da ta traka bude priključna na glavnu cestu...to je najlogičniji potez i mislim da će tako i biti, nešto slično ko sa izlazom iz BBI-ja u Radićevu...jedino što je glavna cesta jedno 20 puta prometnija i brža od Radićeve, tako da će sudari biti neminovni....
atko wrote:Sto ti je kapitalizam ... ... s prednje strane usminkaju fasadu i otvaranje a sa straznje jos skele stoje ... zasto toliko trce pa otvore poluzavrsene o objekte
Hoće li opet staklo padat na glavu ljudima, ko u BBI
johntra wrote:po meni, u Novom Sarajevu ima dovoljno parkova, a još plus Vilsonovo, mislim da je to sasvim OK...u svakom slučaju ovaj centar će doprinijeti ljepšem izgledu grada, nego ranije, jer kao što svi znamo tu je prije bila Unioninvestova fabrika, koja plus nije radila i bila je samo ruglo...
nađi mi nekoga ko koristi izraz zaštitna ograda u svakodnevnom govoru, častim te pivom...od kad je saobraćaja i automobila u ovim krajevima, svi govore bankina...opet, to nije tolika greška, jer je i ispravno značenje vezano za saobraćaj...znači, da li će ukoniti bankinu?
bellisperennis wrote:A gluposti, dosta više ovih novih tržnih centara, niđe ni jednog novog brenda
Kakvo smo mi tržište da niko nije zainteresovan za nas
Ovo je ionako nova zabava za "novobosansku" trulobogatasku elitu Sarajeva.
Ma ja ba, ne trebaju nama svjetski brandovi, ionako oni koji mogu sebi priuštit, mogu se i pokupit i otić npr. u Hrvatsku šopingirat, a ko šiša BiH i njen razvoj i ulaganje.