KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
- statix
#76 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
Uvijek se sjetim one Bogiceve: Spasa nam nema, a propast necemo.
- Pikaboo
#77 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
Nisam se jos odvojila od domovine,a vjerovatno ce se i meni to desiti kad se vratim kuci zauvjek.Znam da mi je srce ko kuca kad sljecem u Sarajevo i da umirem kad odlazim.A isto znam da mi drzava neda nista zbog te ljubavi i da moji nebi imali nista da ja neidem da zaradim.Znam da bi se puno ljudi rado mjenjalo samnom i ja bi se rado mjenjala da mogu,al posto nisam samo ja u pitanju,sutim i idem da zaradim i kontam mozda se jednog dana nesto i promjeni...i tako to ide godinama
-
bogumil-8
#78 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
Ma ne bojim se, ali će nam modovi "zaključat" zabavu (na račun ovih na vlasti i na naš vlastiti račun). Dobro nam je dok se zezamo! Vlast i država imaju veze, ali biti protiv (ovakve) vlasti i biti protiv države nikako nije isto (po meni), ali kako da to objasnim ovim "pametnim"? "L eta se moa"!, kaže Bahtić, pa Dodik, pa ...nijhove sluge, pa...Je..š zemlju koja Bosne nema (svi bi je rasparčali, pa i mnogi što su u sadašnjoj vlasti - moje domovine). Samo ti nama "sleti" sretno, ima ba Bosne, i biće je i kad ova vlast nestane!realna do boli wrote:Cuj, protudrzavni, ma neeeee, mi samo hocemo drzavu za NAS a ne NJIH, mislim politicrare. A ja tebe, jeli se i ti to bojis.
-
barby02
#79 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
Naslov je za blog iako nemam nista protiv. Svako svoje vidjenje, mnogi prijedloge a boljitka nema i sve je gore. . Tacno da su domovina i drzava 2 pojma ali vrlo subjektivno se pise iz perspektive Sarajeva. I to sto se pise, jeste tacno. I nema spasa, nazalost.
Pitajte sta god, trazite gdje god, za narod(obicni narod) nema spasa dok su oni tu, a korjenje im je urastalo 18 godina. Dosli su do nafte-to vidimo.
Nema sanse za zivotne odluke - u djela - jer je covjek blokiran svim, Svakim(nepravilna rijec ali narodna) i svacim,a to je najteze.
Oni koji ovdje pisu da zale druge, neka pomognu. Onaj ko je gladan, ovdje ne pise, onaj ko nema za putovanja-ne razumije,onaj ko pise jer zna da zasluzuje bolje, jedini zna da pise i za sebe i sve druge.
Sad ce 18 godina da je bila 92. ta djeca radjaju djecu u odvratnim uslovima ali ih radjaju jer ne razmisljaju o tome a ne zasluzuju to. . Krivi smo mi, sto rece Djole.
15 godina ce u decembru od Daytona i ?? To su dani, mjeseci, godine, decenija i po- u MIR-u. Nema nade, nazalost.
Nada moze da zanima one koji imaju do 25 godina ali se bojim da mi stariji sebi moramo potraziti drugi dom. Kasno je, ali nije prekasno. A vi razmislite da za 10 godina ne dodjete do istog zakljucka. Nasa Domovina neka nas ceka sa parcelama, toliko smo zasluzili.
Pitajte sta god, trazite gdje god, za narod(obicni narod) nema spasa dok su oni tu, a korjenje im je urastalo 18 godina. Dosli su do nafte-to vidimo.
Nema sanse za zivotne odluke - u djela - jer je covjek blokiran svim, Svakim(nepravilna rijec ali narodna) i svacim,a to je najteze.
Oni koji ovdje pisu da zale druge, neka pomognu. Onaj ko je gladan, ovdje ne pise, onaj ko nema za putovanja-ne razumije,onaj ko pise jer zna da zasluzuje bolje, jedini zna da pise i za sebe i sve druge.
Sad ce 18 godina da je bila 92. ta djeca radjaju djecu u odvratnim uslovima ali ih radjaju jer ne razmisljaju o tome a ne zasluzuju to. . Krivi smo mi, sto rece Djole.
15 godina ce u decembru od Daytona i ?? To su dani, mjeseci, godine, decenija i po- u MIR-u. Nema nade, nazalost.
Nada moze da zanima one koji imaju do 25 godina ali se bojim da mi stariji sebi moramo potraziti drugi dom. Kasno je, ali nije prekasno. A vi razmislite da za 10 godina ne dodjete do istog zakljucka. Nasa Domovina neka nas ceka sa parcelama, toliko smo zasluzili.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#80 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
J***š zemlju kojoj je Bosna zapad!bogumil-8 wrote:Ma ne bojim se, ali će nam modovi "zaključat" zabavu (na račun ovih na vlasti i na naš vlastiti račun). Dobro nam je dok se zezamo! Vlast i država imaju veze, ali biti protiv (ovakve) vlasti i biti protiv države nikako nije isto (po meni), ali kako da to objasnim ovim "pametnim"? "L eta se moa"!, kaže Bahtić, pa Dodik, pa ...nijhove sluge, pa...Je..š zemlju koja Bosne nema (svi bi je rasparčali, pa i mnogi što su u sadašnjoj vlasti - moje domovine). Samo ti nama "sleti" sretno, ima ba Bosne, i biće je i kad ova vlast nestane!realna do boli wrote:Cuj, protudrzavni, ma neeeee, mi samo hocemo drzavu za NAS a ne NJIH, mislim politicrare. A ja tebe, jeli se i ti to bojis.
POMOĆI STUDENTIMA MORAMO!
- Pikaboo
#81 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
Zaista MORAMO !
-
barby02
#82 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
Ne napisah . . kljucna rijec je NEISKRENOST !
-
bogumil-8
#83 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
Uvaženi umije odabrati prave riječi i iskristalizirati jasnu i upečatljivu misao. Svidjela mi se i inspiracija (iz tog intervjua), te lijepo sročena i kazana zapažanja.PipiDugaDevetka wrote:Za izraz ''pljaha'' sam čuo od omladine dok sam radio za strance, pa je možda koincidencija sa poštovanim i uglednim iz članka.bogumil-8 wrote:Nešto slično sam pročitao ovdje (nisi prepisao ideju?).PipiDugaDevetka wrote:To je postalo normalno malo ''pljahnuti'' državu.
Hej, proglasiće nam forum huškačkim, anti - državnim. Smirite malo!
Ova tema je šira od studentskih protesta, tako bi trebalo i diskusiju voditi?!
Ja sam pripravan (svima halalim), ali još nisam odabrao gdje!Nada moze da zanima one koji imaju do 25 godina ali se bojim da mi stariji sebi moramo potraziti drugi dom. Kasno je, ali nije prekasno. A vi razmislite da za 10 godina ne dodjete do istog zakljucka. Nasa Domovina neka nas ceka sa parcelama, toliko smo zasluzili.
-
SoulSeeker
#84 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
Blago tebi, tek te sada uhvatilo. Mene to drži još od 1996-te...metro7 wrote:Može li mlijeko biti crno??, Može, jer tako u Zakonu piše.
Može li pošten covjek biti kriv??, Može, jer tako piše u Zakonu,
Može li kamatna stopa biti 11 i vise %?,Može, jer Zakon to dopušta
Može li kutija cigareta koštati kao u Njmečakoj a dohodak primate kao u Ruandi??, Može, jer tako piše u Pravilniku o akcizama,
Može li, može li,može li???
Može jer Zakon to dopušta
e Državo, takvu kako si se postavila prema meni Ja te netrebam, niti želim da u moje ime i za moj račun bilo što činiš, HVALA TI NA SURADNJI I DRUŽENJU DRŽAVO-Od danas smo ti i Ja samo stranci..
Naprosto se čovjek nekada zapita "šta se to ovdje ima za voljeti"...
Odrekli su me se oni ispred kojih sa stajao "kada je bilo najteže", većini njih su draži dezerteri iz Švedske i ostalih zemalja koji su se vratili puni para, ljude sa kojima sam ratovao danas otpuštaju ratni "podrum" profiteri koji su im privatizirali preduzeća i firme, vodeći ljudi države brinu brigu o povećanju svoje skromne plate od samo 3000 evra zajedno sa ostalim primanjima dok ljudi kopaju po kontejnerima, jadne pemzionere gotovo niko ni ne spominje jer su valjda pokrepali plaćajući račune za vodu sa svojih 150 KM, svakom svašta smeta zbog čega su porsche i krme zabranjene stvari jer vrijeđaju traktore i "poštene vjernike" od kojih 99% nema pojma o svojoj vjeri, Dodik se otcjepljuje evo već 15 godina i nikad se "otcjepit" pa da i taj problem "bratski" riješimo jednom i za sva vremena, Bosanci i Hercegovci su gotovo nestali i njih su zamjenili Kinezi, "arapska braća", i "ljudi u crnom" koji slabo poznaju istoriju svog naroda zbog čega veličaju Paveliće i Mihajloviće, muslimani više ne žele "zajedničku BiH", i oni su napokon osvjestili radi čega im sada treba "šerijatska država sa najispravnijim zakonima na svijetu", omladina bježi iz BiH glavom bez obzira a tu mladost zamjenuju krezavi fanatici i kriminalci raznih kalibara, nafiksani balavci nazivaju Tita "bravarom" mada ga nikad nisu ni upoznali, naši idoli su se promjenili i to više nisu visokošlovani ljudi nego razbojnici i revolveraši, na rukovodećim mjestima u (još uvijek) državnim preduzećima se postavljaju što gluplje i nepismenije osobe jer to omogućuje brže propadanje preduzeća a samim time i njegovu lakšu privatizaciju, zakona gotovo da i nema, a svi policajci koji ga bez obzira na sve, besprijekorno provode bivaju otpušteni, zdravstvo nije ni za kurac i tamo se čovjek više nema kome obratiti, o ratu pričaju uglavnom ljudi koji ga nikada nisu imali priliku osjetiti i svi oni su do reda "najveći sinovi Bosne i branitelji", pljačke državne imovine kroz nelegalnu privitizaciju su svakodnevne i sasvim uobičajene, i sve u svemu... To je "moja" Bosna, država u kojoj živim. Država balkanskih stočara, vječitih ratnika i pametnjakovića koji ne znaju ni gdje im je dupe, ali zato jako dobro znaju srati.
Vjerujem da ima još ljudi koji ovako razmišljaju, i mislim da će nam svima uslijediti "patriotsko", već dobro znano pitanje:
"Pa zašto onda ne idete odavde kada ste u takvim govnima?"
Odgovor je kratak i sasvim jasan... Otišli bi mi još davno, ali nas neće niko jer smo iz Bosne.
- ljubav_aha
#85 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
Gospoda Ministarka wrote:Ja mogu zavoliti svaku zemlju gdje mi je dobrorealna do boli wrote:ja volim ovu ndrzavu kao geografski pojam..ali ljudi u njoj mi polako pocinju ici na zivac.a tamo gdje su drzavljani ispostovani onda su i ljubazniji i kulturniji...
GM
-
realna do boli
#86 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
Svega smo svjesni, pametni smo, nemamo gdje, a i zasto bi, ni tamo negdje nije puno bolje obicnom narodu, tamo samo postoji zakon koji se primjenjuje.
Nece niko doci i carobnim stapicem ovo sve popraviti ..to moramo mi.
Samo kako.. to se ja pitam..zelim, moram...ali...
Koja depresivna nedelja.
Nece niko doci i carobnim stapicem ovo sve popraviti ..to moramo mi.
Samo kako.. to se ja pitam..zelim, moram...ali...
Koja depresivna nedelja.
-
SoulSeeker
#87 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
Opusti se, ja nisam spavao već 20 sati jer moram nešto dovršiti do sutra, a jedan od računara mi je doslovce "uginuo".realna do boli wrote:Koja depresivna nedelja.
- 100tnukmova
#88 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
Soul potpisujem!!! Opisao si najbolje situaciju u BiH!!SoulSeeker wrote:Blago tebi, tek te sada uhvatilo. Mene to drži još od 1996-te...metro7 wrote:Može li mlijeko biti crno??, Može, jer tako u Zakonu piše.
Može li pošten covjek biti kriv??, Može, jer tako piše u Zakonu,
Može li kamatna stopa biti 11 i vise %?,Može, jer Zakon to dopušta
Može li kutija cigareta koštati kao u Njmečakoj a dohodak primate kao u Ruandi??, Može, jer tako piše u Pravilniku o akcizama,
Može li, može li,može li???
Može jer Zakon to dopušta
e Državo, takvu kako si se postavila prema meni Ja te netrebam, niti želim da u moje ime i za moj račun bilo što činiš, HVALA TI NA SURADNJI I DRUŽENJU DRŽAVO-Od danas smo ti i Ja samo stranci..
Naprosto se čovjek nekada zapita "šta se to ovdje ima za voljeti"...
Odrekli su me se oni ispred kojih sa stajao "kada je bilo najteže", većini njih su draži dezerteri iz Švedske i ostalih zemalja koji su se vratili puni para, ljude sa kojima sam ratovao danas otpuštaju ratni "podrum" profiteri koji su im privatizirali preduzeća i firme, vodeći ljudi države brinu brigu o povećanju svoje skromne plate od samo 3000 evra zajedno sa ostalim primanjima dok ljudi kopaju po kontejnerima, jadne pemzionere gotovo niko ni ne spominje jer su valjda pokrepali plaćajući račune za vodu sa svojih 150 KM, svakom svašta smeta zbog čega su porsche i krme zabranjene stvari jer vrijeđaju traktore i "poštene vjernike" od kojih 99% nema pojma o svojoj vjeri, Dodik se otcjepljuje evo već 15 godina i nikad se "otcjepit" pa da i taj problem "bratski" riješimo jednom i za sva vremena, Bosanci i Hercegovci su gotovo nestali i njih su zamjenili Kinezi, "arapska braća", i "ljudi u crnom" koji slabo poznaju istoriju svog naroda zbog čega veličaju Paveliće i Mihajloviće, muslimani više ne žele "zajedničku BiH", i oni su napokon osvjestili radi čega im sada treba "šerijatska država sa najispravnijim zakonima na svijetu", omladina bježi iz BiH glavom bez obzira a tu mladost zamjenuju krezavi fanatici i kriminalci raznih kalibara, nafiksani balavci nazivaju Tita "bravarom" mada ga nikad nisu ni upoznali, naši idoli su se promjenili i to više nisu visokošlovani ljudi nego razbojnici i revolveraši, na rukovodećim mjestima u (još uvijek) državnim preduzećima se postavljaju što gluplje i nepismenije osobe jer to omogućuje brže propadanje preduzeća a samim time i njegovu lakšu privatizaciju, zakona gotovo da i nema, a svi policajci koji ga bez obzira na sve, besprijekorno provode bivaju otpušteni, zdravstvo nije ni za kurac i tamo se čovjek više nema kome obratiti, o ratu pričaju uglavnom ljudi koji ga nikada nisu imali priliku osjetiti i svi oni su do reda "najveći sinovi Bosne i branitelji", pljačke državne imovine kroz nelegalnu privitizaciju su svakodnevne i sasvim uobičajene, i sve u svemu... To je "moja" Bosna, država u kojoj živim. Država balkanskih stočara, vječitih ratnika i pametnjakovića koji ne znaju ni gdje im je dupe, ali zato jako dobro znaju srati.
Vjerujem da ima još ljudi koji ovako razmišljaju, i mislim da će nam svima uslijediti "patriotsko", već dobro znano pitanje:
"Pa zašto onda ne idete odavde kada ste u takvim govnima?"
Odgovor je kratak i sasvim jasan... Otišli bi mi još davno, ali nas neće niko jer smo iz Bosne.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#89 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
Ne volim političare koji se pozivaju na nacionalne umotvorine. Ublehaši, uglavnom.bogumil-8 wrote: Ova tema je šira od studentskih protesta, tako bi trebalo i diskusiju voditi?!
Ovaj put ću se pozvati na jednu internacionalnu: Misli globalno, djeluj lokalno.
Ili, ona priča o najboljem krojaču, u zemlji, na svijetu i najboljem u ulici.
-
sarlo
#90 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
Bosna je nasa zemlja i mi druge nemamo.
G-dja pobjegla u Kanadu i vidis sta joj se dogadja. Nema mjesta na svijetu gdje se mozes opustiti i vjerovati u pobjedu dobra tek-tako. Za sustinske stvari se moras izboriti, to se na ovim prostorima i ovom narodu ne stice rodjenjem.
"...
A mi nismo ničiji, uvijek smo na nekoj međi, uvijek nečiji miraz. Zar je onda čudno što smo siromašni? Stoljećima mi se tražimo i prepoznajemo, uskoro nećemo znati ni tko smo, zaboravljamo već da nešto i hoćemo, drugi nam čine čast da idemo pod njihovom zastavom jer svoje nemamo....." Eh ovdje se prekida citat jer svoju zastavu imamo, bijelu sa ljiljanima, nepriznatu, prodatu ali nasu. Mesa, tvoji zemljaci idu dalje.
G-dja pobjegla u Kanadu i vidis sta joj se dogadja. Nema mjesta na svijetu gdje se mozes opustiti i vjerovati u pobjedu dobra tek-tako. Za sustinske stvari se moras izboriti, to se na ovim prostorima i ovom narodu ne stice rodjenjem.
"...
A mi nismo ničiji, uvijek smo na nekoj međi, uvijek nečiji miraz. Zar je onda čudno što smo siromašni? Stoljećima mi se tražimo i prepoznajemo, uskoro nećemo znati ni tko smo, zaboravljamo već da nešto i hoćemo, drugi nam čine čast da idemo pod njihovom zastavom jer svoje nemamo....." Eh ovdje se prekida citat jer svoju zastavu imamo, bijelu sa ljiljanima, nepriznatu, prodatu ali nasu. Mesa, tvoji zemljaci idu dalje.
Last edited by sarlo on 07/02/2010 17:35, edited 1 time in total.
-
Shredder
#91 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
Nešto slično je već rečeno više puta ali moram ponoviti: država - to smo mi! U 21. st., u demokratskim sistemima zaista nema potrebe težiti nekoj revoluciji u smislu nasilne promjene vlasti. Izbornim sistemom data nam je mogućnost da na legalan i miran način smijenimo postojeću vlast. E, sada se, naravno, postavlja pitanje zašto zadnjih 15 godina biramo iste ljude, te kako to promijeniti. Prvo, ja lično poznajem "mali milion" mladih ljudi koji ne izlaze na izbore, a konstantno seru po sadašnjim predstavnicima vlasti. Kada bi svi oni izašli na izbore, te glasali za bilo koju opozicionu stranku, odnosno kandidata, možda bi se nešto i promijenilo. Što se tiče onih koji i dan-danas glasaju za iste ljude, a takvi najčešće dolaze iz manje urbanih sredina, treba pokušati na razne načine podići svijest tih ljudi. Organizovanjem različitih tribina na kojima bi se ukazivalo na greške postojeće vlasti, štampanjem različitih letaka itd. U tom smislu se treba aktivirati! Naravno, postoje i neki problemi koji ne mogu čekati do izbora, kada se treba aktivirati i raznim protestima, po mom mišljenju, i nasilnim. U tom smislu u potpunosti podržavam proteste studenata (i sam sam jedan
) najavljene za 17. februar, te ću istim, ako Bog da, i prisustvovati. Ali neke revolucije...
U svakom slučaju, ova država mi se nikada ne može zgaditi, jer država ipak nije parlament, policija, vojska i sl. Volim svoj grad i svoju državu i uvijek ću nastojati da je učinim što boljom, kako u političkom, tako i u svakom drugom smislu.
U svakom slučaju, ova država mi se nikada ne može zgaditi, jer država ipak nije parlament, policija, vojska i sl. Volim svoj grad i svoju državu i uvijek ću nastojati da je učinim što boljom, kako u političkom, tako i u svakom drugom smislu.
-
bogumil-8
#92 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
Nadam se da ovo nije zaštićeno autorskim pravima (tako bih rado koristio i u svojim tekstovima. Dozvoljavaš mi?!).
Čuj, ne znaju još ni gdje im je dupe, a već umiju srati?! I pišati, i pišati! Pamet im sišla na najnižu tačku vlastite kičme, pa ni srati ne umiju otmjeno, kulturno, gospodski, inteligentno, da dobro (kad treba, kome treba i gdje treba) zasmrdi. Živjela naša anti - fanti - vlast! Ma ljudi se izmoriše radeći za naše dobro (ne rade oni za sebe i svoje džepove) i za dobro naše budućnosti!SoulSeeker wrote:To je "moja" Bosna, država u kojoj živim. Država balkanskih stočara, vječitih ratnika i pametnjakovića koji ne znaju ni gdje im je dupe, ali zato jako dobro znaju srati.
- PipiDugaDevetka
#93 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
Dobra ti ova misao @GM. Meni jaranica koja od prije rata, mnogo od prije rata zivi u Dojčlandu, na moje pitanje da li je kada tamo u dijaspori ''spuca'' nostalgija, odgovori, da je ''spuca'' nostalgija za Njemačkom, kada je na kratkom odmoru ovdje, u Bosni.Gospoda Ministarka wrote:Ja mogu zavoliti svaku zemlju gdje mi je dobrorealna do boli wrote:ja volim ovu ndrzavu kao geografski pojam..ali ljudi u njoj mi polako pocinju ici na zivac.a tamo gdje su drzavljani ispostovani onda su i ljubazniji i kulturniji...
DODJI NA STUDENTSKE PROTESTE DA SE ZDRAVIMO. NOSIĆU TRANSPARENT SA NATPISOM: TRAMVAJEM U EVROPU!
Mirni protesti, minorni zahtjevi za besplatnu ili jeftiniju tramvajsku, pa neće biti frke, a studentima će srce narasti ko kuća kada vide narodnu podršku. Osokolićemo ih da naredni protesti budu sa radikalnijim i opštijim zahtjevima.
Tramvaj je inače, izum iz pretprošlog stoljeća ili vijeka i vozi u krug, nikako da produži dalje,...do Evrope.
Obećaj da ćeš doći (Sa jačom polovinom. Bez zadnjih namjera).
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#94 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
Bas ovako i kod mene.sheilak wrote:Ovo nije drzava, nego legalizirani bastion organiziranog kriminala. Pipi ima pravo kada kaze da bi trebali praviti razliku izmedju domovine i drzave. Domovina nam je Bosna i Hercegovina, a drzava nazadni Apsurdistan.
Meni se to vec odavno sve zgadilo, toliko da sam se emocionalno odvojila i od drzave i od naroda, a pocinjem i od domovine.
Inace, jesu li bile penzije ?
Sto se tice protesta, ja peh kao i inace imam ispit 18.
- JThomas
#95 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
globalni moderator?!
ljubim ruke, sve se slažem i prije nego pročitam
ljubim ruke, sve se slažem i prije nego pročitam
- PipiDugaDevetka
#96 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
Bijahu peMzije. Izdržimo još malo, nećemo dugo! Poštaru 2 kerma za svaku penziju. Banka uzima svoje i ne pita, ne čeka bakšiš.sheilak wrote:Ovo nije drzava, nego legalizirani bastion organiziranog kriminala. Pipi ima pravo kada kaze da bi trebali praviti razliku izmedju domovine i drzave. Domovina nam je Bosna i Hercegovina, a drzava nazadni Apsurdistan.
Meni se to vec odavno sve zgadilo, toliko da sam se emocionalno odvojila i od drzave i od naroda, a pocinjem i od domovine.
Inace, jesu li bile penzije ?
Nemoj da mi defetizam širiš po forumu. Podrži omladinu dodji na proteste, vidi moj avatar!
U mladosti je spas i rješenje, a nama ionako ništa više nije važno.
- HAVANA
#97 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
Hebo mi je mater ko je stigo u ovoj ludoj zemlji.Počev od rata pa nadalje ... sve najljepše i najružnije sam doživio u ovoj zemlji i ovom gradu.Tu sam se rodio,tu živim i tu ću umrijeti.Nigdje drugo.
Ima onaj vic...gledam 60 minuta kontam
odo ja odavde
...prebacim kanal...paralele...kontam
ma dje ću u mačku piterinu 
Ima onaj vic...gledam 60 minuta kontam
-
SoulSeeker
#98 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
Naravno.bogumil-8 wrote:Nadam se da ovo nije zaštićeno autorskim pravima (tako bih rado koristio i u svojim tekstovima. Dozvoljavaš mi?!).
-
SoulSeeker
#99 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
Trebaš pored ovoga nositi još jedan transparent na kojem će pisati pojašnjenje za ovaj prvi... Znaš i sam kakvi su ljudi u Bosni.PipiDugaDevetka wrote:Tramvaj je inače, izum iz pretprošlog stoljeća ili vijeka i vozi u krug, nikako da produži dalje,...do Evrope.
- minjonja
#100 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI
ja cu nosit transparent
"svi smo mi studenti"

"svi smo mi studenti"