Precijenjena Volkswagen vozila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Klodovik

#76 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Klodovik »

emko1234 wrote:hahahahahaha,joj nema me na forumu ni u drzavi 3 mjeseca i dodjem i nista se nije promjenilo..isti pljuju,dosli su neki novi a isti i brane VW..prvo da se osvrnem na par komentara sto sam procitao letimicno
ovo godfather-u je bakir alispahic prodao pola i spustio mu cijenu 4 milje zato sto mu je bio simpa..hahahahhaahhaha,onda ovaj vnm* sto kaze da se vise isplati kupit kiu nego VW i onda stari dobri better man* koji je uvijek negdje sa strane i ubaci komentar s vremena na vrijeme vw je sranje,imate puno bolji opremljenijih i jeftninijih auta :lol: :lol: ..pa tacno je ljudi,al ko vas tjera kupit golfa VI?pa jebo ga zivot kupi tu kiu i vozi je,VW jest skup al je skup s razlogom..prelistajte malo novine,svi su u krizi..u americi je vlada spasila 4 najveca proizvodjaca..opel pred bankrotom,toyota ce sad prodavat al samo slijepcima i neupucenim..honda isto..VW je ljudi konstanta,aj nek mi samo neko navede neko auto koje je VW napravio il neko u njegovoj grupaciji a da se ne prodaje..to su odlicna auta..jesu skupa,jesu neopremljena u startu al imaju svoje vrijednosti..i ja bi radije sad kupio polovnu peticu staru 2 god nego kiu ceed,jbg tako je..a vjerujem da ovdje jos ima ljudi koji bi isto uradili
Ma, kakav ceed. Bolje uzeti KIA Picanto 1.0 za 15.490 KM, doplatiti skromnih 600 KM za boju (sve sa veličanstvenih 6 godina garancije na lim) i "uživati" kao čovjek u odličnoj postprodaji i osjećaju dobre kupovine automobila koji nije nimalo precijenjen.

A zašto ne i model KIA Rio - primjer vozila koje u današnje vrijeme nije ama baš nimalo precijenjeno.
johntra

#77 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by johntra »

emko1234 wrote:hahahahahaha,joj nema me na forumu ni u drzavi 3 mjeseca i dodjem i nista se nije promjenilo..isti pljuju,dosli su neki novi a isti i brane VW..prvo da se osvrnem na par komentara sto sam procitao letimicno
ovo godfather-u je bakir alispahic prodao pola i spustio mu cijenu 4 milje zato sto mu je bio simpa..hahahahhaahhaha,onda ovaj vnm* sto kaze da se vise isplati kupit kiu nego VW i onda stari dobri better man* koji je uvijek negdje sa strane i ubaci komentar s vremena na vrijeme vw je sranje,imate puno bolji opremljenijih i jeftninijih auta :lol: :lol: ..pa tacno je ljudi,al ko vas tjera kupit golfa VI?pa jebo ga zivot kupi tu kiu i vozi je,VW jest skup al je skup s razlogom..prelistajte malo novine,svi su u krizi..u americi je vlada spasila 4 najveca proizvodjaca..opel pred bankrotom,toyota ce sad prodavat al samo slijepcima i neupucenim..honda isto..VW je ljudi konstanta,aj nek mi samo neko navede neko auto koje je VW napravio il neko u njegovoj grupaciji a da se ne prodaje..to su odlicna auta..jesu skupa,jesu neopremljena u startu al imaju svoje vrijednosti..i ja bi radije sad kupio polovnu peticu staru 2 god nego kiu ceed,jbg tako je..a vjerujem da ovdje jos ima ljudi koji bi isto uradili
A koji je to razlog što je VW skuplji, osim što žive na lovorikama????nema nikakav razlog osim toga, niti će ikad postojati...kakva ba vrijednost, čega?to da treperim ko jebivjetar hoće li mi ko ukrasti VW ili Audi lađu, manjak opreme u startu, a kvaliteta ista kao i kod većine modernih proizvođača? kakva ba prednost, osim stare slave izgrađene na golfu dvici...Reci mi jednu stvar u čemu je ta petica bolja od Ceeda, u normalnim uslovima eksploatacije, ne mislim na podatke iz auto časopisa, i idem odmah sutra da je kupim, pa makar je zapalio odmah...je li to motor, podvozje, udobnost, kvalitet materijala, prostranost, potrošnja???šta je bolje?
evo ti nekoliko modela: Audi A2, Seat Altea, novi Toledo, Exeo, Superb prve generacije...hoćeš još?
nemojte bezveze opravdavati svoje promašaje i fule od nekoliko hiljada maraka, a grizete se kad pored vas prođe jeftinije auto koje po svemu može parirati vašem...i da, znam da voziš audija, on kao ima pravo da bude skuplji, ali što mjesto njega ne bih izabrao jednog Volva, Saaba, pa čak i Seata Exeo??
vnm

#78 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by vnm »

sta je emko, krivo ti sto nisi imao muda da uzmes bengu ili mercedesa, nego si izletio grdne pare za narodno auto u premium pakovanju?
primjetili smo da te nema, ali nam nisi nedostajao. nemam obicaj da prozivam, ali za tebe cu uciniti iznimku. :)

Image
Last edited by vnm on 11/02/2010 23:14, edited 1 time in total.
citroen

#79 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by citroen »

welcome home,emko...............be peaceful :thumbup: :thumbup:
Kouros

#80 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Kouros »

Pojma ti sine nemas...a nije te kao dugo bilo..pa gdje si bio...u albaniji mozda?
sta ti pricas o njenom velicanstvu toyoti?
vidi se da nisi bas vozio nista vise od narodnog auta po pemium cijeni. Ne tjera me niko da kupujem i naravno da necu da kupujem ali imamo pravo da otvorimo diskusiju argumentovanu a ne tako sa tvojim baljezganjem. Pojma nemas o autima odma u startu da ti ocitam a javljas se kao neko kompetentan. Kada pricas tako o toyoti tvoje kompetencije su nula...sjedi sine u toyotu camry pa se provozaj...daj boze da bude jedna od tvornickih gresaka pa da te kazni za izgovorene rijeci o njenom velicanstvu. Da ti ne pricam o mazdi, hondi, lexusu, nissanu i ostalima...to nisi ni cuo jablane.
Sa tobom sam zavrsio.
A sada malo o njenom velicanstvu. Mislim da poslje ove hajke koja se desila...da ce definitivno ojacat i probudit inat u japancima da rade jos bolje i jos jace koliko god mi mislili da je to top. Sljedeca scena a to je hibrid je u potpunosti u rukama Toyote.

A da se vratim na ovog veselog sto spomenu pola. Ja ne znam raja koliko je vas primjetilo onaj prednji spojler na polu mi lici kao neka kasika grtalica za snjeg. Sigurno nije lose auto ali po takvoj cijeni po startnom paketu 1.2 motora i golog ko pistolj...mogu kupi: peugeut 207, 206+, clio, novu ibizu...sto sam i uradio, mazdu 2 koja je pojam za pola "auta"...i sve to po solidnoj opremi i minimum 1.4 motorom..itd itd. Iskreno receno ne vidim neku pretjeranu razliku u skodi fabiji i polu zadnje generacije. Kvaliteta ugradbenih materijala mi ne odskace. Sestrinska auta kao sto su fabia i ibiza ce potpuno potuci pola. Da kazem neke impresije za ibizu. Vozilo koje ne odskace cijenom od konkurencije a daje sjajan uzitak u voznji. Spoj pouzdane vw mehanike i dinamickog dizajna. Ovjes mu je tako postavljen da je po mom misljenju na cesti bolje stoji od golfa 6. Usput je laksa od istog jer je u trendu downsizinga kojeg su preuzeli od mazde. Za pola je makinja u svakom smislu koji je naravno skuplji. Seat ide koraj ispred vw sto se tice kompakta koji su dinamicniji, mladalacki, momacki u odnostu na dosadnu klasiku vw
emko1234

#81 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

joj ljudi sta vam je nemam namjeru da se svadjam :D :D ,samo sam svratio da vidim sta ima novo al mi opet iste stvari zapnu za oko..citroen* hvala na dobrodoslici..eh sad ovako vnm*nije da nisam imao muda da kupim bmw il mecku nego jednostavno nisam htio mecku jer mi se ne svidja ..mislim da je moj audi daleko ljepsi od c klase koju sam mogau uzeti za slicne pare a to je c 200cdi s classic opremom..za bmw kakav sam htio nisam imao para a jedino je dizel bio u opciji i on izadje dosta vise nego sto sam dao za audija..ovi glupi bilbordi po americi su stvarno dokaz da je bmw bolji od audija :-) :-) .. neko napisa da vw zivi od lovorika?pa od cega onda mercedes zivi?i on je bio dobro auto nekad..ja recimo sad nikad ne bi uzeo nijednog mercedesa..bmw je druga prica..al zasto ovakao ne pogledate stvari,ja ne kazem da je vw najbolji al jesta jedan od najboljih..kompanija koja ima 8 brandova pod svojom kapom od kojih nijedan drugom nije konkurencija,svi imaju svoju namjenu i svoje kupce,imaju odlicne motore,uvode nove tehnoglogije,postavljaju trendove i sto je najbolje od svega prodaju auta,PRODAJU..Kurac ce moj toyota prodat sad,aj ti objasni jednoj domacici amerikanki kad je nafiluju kako je toyota napravila sranje i kako je on u svom 4runneru mogla da pogine s djecom na putu do skole,e aj joj sad objasni da ce japanci radit 100x vise da se to ne ponovi..toyoti ce trebat 5 godina da se vrati..i popisam ti ja tu kvalitetu kad oni moraju na opoziv pozvat 8 miliona auta na danasnjem vaktu..eo recimo ja sam sad bio u svicarskoj 3 mjeseca..ja gore na cesti mogu na prste da nabrojim koliko sam vidio kia,hyundaia aj mazdi i toyota i ima..gore ljudi kupuju samo europska auta i tako je u 90% europe..najvise ima astri,golfova,passata,audija,mecki,bmw..ugl sve europska auta..
sta ima vw sto nema kia?ima prvo znacku koja kaze da sve sto kia mora da dokaze oi pokaze vw je vec davno uradio..pravis komparaciju izmedju golfa VI i novog ceeda..napravi onda i komparaciju izmedju bmw 7 il audija 8 i novog hyundai-a genesisa pa ces skontat o cemu ti pricam..auto koje kosta 100 000 dolara i 200 000,znaci lupam ne moze bit ni uporedivo a kamoli isto moj prijatelju..e tako ti je i ovdje ceed od 21 k i golf od 31 k ne mogu se poredit..sto?pametan ce skontat sam..il napravi komparaciju izmedju bmw 3 i sonate il x3 i kia sportage..pa to je sve ista klasa..ustvari sonata je vecca od 3..ja samo ne mogu da shvatim kako tako imate uzak pogled..
Kouros

#82 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Kouros »

emko1234 wrote:joj ljudi sta vam je nemam namjeru da se svadjam :D :D ,samo sam svratio da vidim sta ima novo al mi opet iste stvari zapnu za oko..citroen* hvala na dobrodoslici..eh sad ovako vnm*nije da nisam imao muda da kupim bmw il mecku nego jednostavno nisam htio mecku jer mi se ne svidja ..mislim da je moj audi daleko ljepsi od c klase koju sam mogau uzeti za slicne pare a to je c 200cdi s classic opremom..za bmw kakav sam htio nisam imao para a jedino je dizel bio u opciji i on izadje dosta vise nego sto sam dao za audija..ovi glupi bilbordi po americi su stvarno dokaz da je bmw bolji od audija :-) :-) .. neko napisa da vw zivi od lovorika?pa od cega onda mercedes zivi?i on je bio dobro auto nekad..ja recimo sad nikad ne bi uzeo nijednog mercedesa..bmw je druga prica..al zasto ovakao ne pogledate stvari,ja ne kazem da je vw najbolji al jesta jedan od najboljih..kompanija koja ima 8 brandova pod svojom kapom od kojih nijedan drugom nije konkurencija,svi imaju svoju namjenu i svoje kupce,imaju odlicne motore,uvode nove tehnoglogije,postavljaju trendove i sto je najbolje od svega prodaju auta,PRODAJU..Kurac ce moj toyota prodat sad,aj ti objasni jednoj domacici amerikanki kad je nafiluju kako je toyota napravila sranje i kako je on u svom 4runneru mogla da pogine s djecom na putu do skole,e aj joj sad objasni da ce japanci radit 100x vise da se to ne ponovi..toyoti ce trebat 5 godina da se vrati..i popisam ti ja tu kvalitetu kad oni moraju na opoziv pozvat 8 miliona auta na danasnjem vaktu..eo recimo ja sam sad bio u svicarskoj 3 mjeseca..ja gore na cesti mogu na prste da nabrojim koliko sam vidio kia,hyundaia aj mazdi i toyota i ima..gore ljudi kupuju samo europska auta i tako je u 90% europe..najvise ima astri,golfova,passata,audija,mecki,bmw..ugl sve europska auta..
sta ima vw sto nema kia?ima prvo znacku koja kaze da sve sto kia mora da dokaze oi pokaze vw je vec davno uradio..pravis komparaciju izmedju golfa VI i novog ceeda..napravi onda i komparaciju izmedju bmw 7 il audija 8 i novog hyundai-a genesisa pa ces skontat o cemu ti pricam..auto koje kosta 100 000 dolara i 200 000,znaci lupam ne moze bit ni uporedivo a kamoli isto moj prijatelju..e tako ti je i ovdje ceed od 21 k i golf od 31 k ne mogu se poredit..sto?pametan ce skontat sam..il napravi komparaciju izmedju bmw 3 i sonate il x3 i kia sportage..pa to je sve ista klasa..ustvari sonata je vecca od 3..ja samo ne mogu da shvatim kako tako imate uzak pogled..
Nakon Toyote, Honde, Citroena i Volkswagen opoziva 200.000 vozila

PROIZVOĐAČ automobila Volkswagen objavio je opoziv dva svoja modela automobila. Radi se o modelima Novo Gol i Novo Voyage, koji su proizvedeni prije srpnja 2009. godine. Volkswagen opoziva gotovo 200.000 automobila, koji su napravljeni u Brazilu za lokalno tržište. Volkswagen je drugi po veličini proizvođač automobila u Brazilu.

Naime, razlog ovog opoziva je problem sa stražnjim poluosovinama koje nisu dovoljno podmazane te postoji opasnost od blokade kotača ili čak može doći i do otpadanja kotača u ekstremnim situacijama.

Ovo nije prvi put da Volkswagen opoziva svoja vozila zbog kvarova. U travnju 2008. godine Volkswagen je opozvao 477.000 vozila modela Fox, proizvedenih u Brazilu, koji su imali probleme sa stražnjim sjedalom. Osmero osoba ostalo je osakaćenih prstiju i 14 osoba je završilo s teškim ozljedama na rukama prilikom spuštanja sjedala kako bi se dobilo više prostora u prtljažniku. Da bi u prosincu iste godine 120.000 modela Fox, Novo Gol i Voyagea opozvali zbog problema s kočnicama, prenosi Associated Press.

Na tom americkom bojkotu necemo gradit diskusiju.
Izgleda da svoje impresije o autima svi vide po mjestima u svijetu gdje su bili.Ti si bio u swicarskoj i vidio vw. Ja bio u emiratima i nisam vidio ni jedan vw vec sve same toyote, mazde, nissani, kie, honde itd...Ali ne kazem ni da su japanci jedina alternativa. Hvala Bogu da ima konkurencije. Al hajd da okrenemo stvar...kako amerikancima solit pamet koji voze camry (usput koja je najprodavanije vozilo u americi vec 7 godina) i koji predju po 500 000 od sale bez ozbiljnog kvara da je toyota lose vozilo?
Kako isprat mozak jednom taxisti u emiratima (usput 90% taxi vozila na bliskom istoku su camry) koji predje po 200 000 godisnje od sale u najextremnijim uslovima. Ljudi ako zelite da znate koja su auta najizdzljivija otidjite na bliski istok pa da vidite kakvi su to vozaci. Oni ne da voze nego deru auta. Tvrdim jedina auta koja mogu izdrzat takve uslove su toyota, nissan, mazda, honda. Vi tamo necete vidjeti golfa, passata...jednostavno ljudi imaju povjerenje japancima. Kako okrenutu stvar americkoj vojsci koja vec 20 godina vozi toyotine djipove i pikape. Prosla su hvala Bogu vremena kada se konkurencija sadrzavala samo na tasovim golfovima i yugicima. Svaka cast i ja sam golfa vozio i dobro me posluzio ali ne zivi se od stare slave. Ono sto vw sada radi je usteda na ustrb kvaliteta i klijenata. Jednostavno to samo budala moze prosut tolke pare za golo auto sa znackom vw. Ona jesu dobra bez daljneg ali ne i najbolja i ima alternativa raznih i dok je tako dobro je.
johntra

#83 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by johntra »

prvo, poredio sam novu Kiu sa polovnom peticom i opet ta ista petica nema ništa bolje od te Kie, pa čak i kad se porede novi automobili...jer Ceed je po datumu proizvodnje u rangu sa peticom...znači, nemaju ništa drugo osim tog znaka na koji se bošnje lijepe...to je nama svima jasno....šesticu neću da uopšte poredim sa ovim, jer je to samo petica plus, prepakovana stara petica za više para, pa nek levati daju za nju 31.000...ne mogu nikako da shvatim da nama kažeš da imamo uzak pogled kada ti, vjerovatno, nikada ne bi kupio Kiu ili Hyundaia...dok, većina raje sa ovog foruma bi vjerovatno razmislila da kada kupuju Audije, kao što si ti, i pored njega pogledala, pa čak i kupila, nešto slično iz te klase, kao što sam naveo u mom prethodnom postu...
whow

#84 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by whow »

Kouros wrote:
emko1234 wrote:joj ljudi sta vam je nemam namjeru da se svadjam :D :D ,samo sam svratio da vidim sta ima novo al mi opet iste stvari zapnu za oko..citroen* hvala na dobrodoslici..eh sad ovako vnm*nije da nisam imao muda da kupim bmw il mecku nego jednostavno nisam htio mecku jer mi se ne svidja ..mislim da je moj audi daleko ljepsi od c klase koju sam mogau uzeti za slicne pare a to je c 200cdi s classic opremom..za bmw kakav sam htio nisam imao para a jedino je dizel bio u opciji i on izadje dosta vise nego sto sam dao za audija..ovi glupi bilbordi po americi su stvarno dokaz da je bmw bolji od audija :-) :-) .. neko napisa da vw zivi od lovorika?pa od cega onda mercedes zivi?i on je bio dobro auto nekad..ja recimo sad nikad ne bi uzeo nijednog mercedesa..bmw je druga prica..al zasto ovakao ne pogledate stvari,ja ne kazem da je vw najbolji al jesta jedan od najboljih..kompanija koja ima 8 brandova pod svojom kapom od kojih nijedan drugom nije konkurencija,svi imaju svoju namjenu i svoje kupce,imaju odlicne motore,uvode nove tehnoglogije,postavljaju trendove i sto je najbolje od svega prodaju auta,PRODAJU..Kurac ce moj toyota prodat sad,aj ti objasni jednoj domacici amerikanki kad je nafiluju kako je toyota napravila sranje i kako je on u svom 4runneru mogla da pogine s djecom na putu do skole,e aj joj sad objasni da ce japanci radit 100x vise da se to ne ponovi..toyoti ce trebat 5 godina da se vrati..i popisam ti ja tu kvalitetu kad oni moraju na opoziv pozvat 8 miliona auta na danasnjem vaktu..eo recimo ja sam sad bio u svicarskoj 3 mjeseca..ja gore na cesti mogu na prste da nabrojim koliko sam vidio kia,hyundaia aj mazdi i toyota i ima..gore ljudi kupuju samo europska auta i tako je u 90% europe..najvise ima astri,golfova,passata,audija,mecki,bmw..ugl sve europska auta..

PROIZVOĐAČ automobila Volkswagen objavio je opoziv dva svoja modela automobila. Radi se o modelima Novo Gol i Novo Voyage, koji su proizvedeni prije srpnja 2009. godine. Volkswagen opoziva gotovo 200.000 automobila, koji su napravljeni u Brazilu za lokalno tržište. Volkswagen je drugi po veličini proizvođač automobila u Brazilu.

Naime, razlog ovog opoziva je problem sa stražnjim poluosovinama koje nisu dovoljno podmazane te postoji opasnost od blokade kotača ili čak može doći i do otpadanja kotača u ekstremnim situacijama.

Ovo nije prvi put da Volkswagen opoziva svoja vozila zbog kvarova. U travnju 2008. godine Volkswagen je opozvao 477.000 vozila modela Fox, proizvedenih u Brazilu, koji su imali probleme sa stražnjim sjedalom. Osmero osoba ostalo je osakaćenih prstiju i 14 osoba je završilo s teškim ozljedama na rukama prilikom spuštanja sjedala kako bi se dobilo više prostora u prtljažniku. Da bi u prosincu iste godine 120.000 modela Fox, Novo Gol i Voyagea opozvali zbog problema s kočnicama, prenosi Associated Press.

Izgleda da svoje impresije o autima svi vide po mjestima u svijetu gdje su bili.Ti si bio u swicarskoj i vidio vw. Ja bio u emiratima i nisam vidio ni jedan vw vec sve same toyote, mazde, nissani, kie, honde itd...Ali ne kazem ni da su japanci jedina alternativa. Hvala Bogu da ima konkurencije. Al hajd da okrenemo stvar...kako amerikancima solit pamet koji voze camry (usput koja je najprodavanije vozilo u americi vec 7 godina) i koji predju po 500 000 od sale bez ozbiljnog kvara da je toyota lose vozilo?
Kako isprat mozak jednom taxisti u emiratima (usput 90% taxi vozila na bliskom istoku su camry) koji predje po 200 000 godisnje od sale u najextremnijim uslovima. Ljudi ako zelite da znate koja su auta najizdzljivija otidjite na bliski istok pa da vidite kakvi su to vozaci. Oni ne da voze nego deru auta. Tvrdim jedina auta koja mogu izdrzat takve uslove su toyota, nissan, mazda, honda. Vi tamo necete vidjeti golfa, passata...jednostavno ljudi imaju povjerenje japancima. Kako okrenutu stvar americkoj vojsci koja vec 20 godina vozi toyotine djipove i pikape. Prosla su hvala Bogu vremena kada se konkurencija sadrzavala samo na tasovim golfovima i yugicima. Svaka cast i ja sam golfa vozio i dobro me posluzio ali ne zivi se od stare slave. Ono sto vw sada radi je usteda na ustrb kvaliteta i klijenata. Jednostavno to samo budala moze prosut tolke pare za golo auto sa znackom vw. Ona jesu dobra bez daljneg ali ne i najbolja i ima alternativa raznih i dok je tako dobro je.
:thumbup:
whow

#85 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by whow »

Kouros wrote:

:thumbup:
vnm

#86 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by vnm »

emko1234 wrote:joj ljudi sta vam je nemam namjeru da se svadjam :D
oprosti mi onda, pogresno sam tumacio tvoje uvredljivo prozivanje. drago mi je da ti je ovaj put komentar konkretan a ne sa ciljem vrijedjanja kao prosli. :D

sta ima mercedes sta audi nema? ima samo zvijezdu na haubi. nit je pretjerano kvalitetniji (jer nije, dovoljno je procitati neke statistike kvarova), nit je brzi, nit ima vise opreme. znaci ispade da za ekvivalentno veliko/opremljeno/brzo auto, tu zvijezdu placas nekih 5000+ eura.

nista drugacije nije relacija izmedju ekvivalentnog focusa/astre/ceeda i sestice. jel sestica brza? jel sestica opremljenija? jel veca? jel se manje kvari (dokazi)? jel manje trosi? jel jeftinije odrzavanje?
prije nego sto pocnete pricati o dizajnu upitajte se kako bi VW grupacija danas izgledala bez Schreyera, koji je zasluzan za redizajn ceeda.
jedino sto sestica ima je ta znacka i image koji je stvorio golf 2. ako to tebi vrijedi tolikih para sto ne uze mercedesa umjesto audija?

e sad, ako si ti zdravim razumom razmisljao i uzeo audija a ne mercedesa (a i ja bi isto tako uradio), zasto bi onda neko ko imalo logicno razmislja uzeo golfa umjesto focusa/astre/ceeda?
emko1234

#87 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

sve je to tacno al opet vi pricate o VW-u ovdje ko auto koje je u klasi s nekim s nekim kineskim proizvodjacem smetlja..pa jeboga zivto izgleda da ste zaboravila da je to jedan od najvecih proizvodjaca auta na svijetu..koji godisnje proda miliona auta,da je taj golf jedan od najprodavanijih auta u kopakt klasi otkad je izasao 76 il 78..nisu to male stvare..drugo golf odavno nije gol ko pistolj..ja koliko se sjecem V-ica je imala u startu klimu,abs,centralnu,naprijed podizace i jos nekih gluposti..kia ima 5x vise al kia je kia..a golf je golf..pa sta ti rade bmw i merc,u startu kad kupujes recimo sad bmw 116i koji ima 115ks i njemu dobijes sve 6 jastuka,klimu,cd,borad,abs,tsc,daljinski,eletricne podizace,spigle i sve to nesto sto je danas normalno al je on od jednog takvog golfa skuplji 5 milja odmah..da ne pricam o nekim verzijama i opreme koje dodju uz 120d il neki jaci motor..sve ti se svodi na isto,s tim sto renomirani proizvodjaci na osnovu svog renomea mogu da dizu cijene auta a ovi drugi moraju da se dokazuju..pa eto uzmi toyotu za primjer..rav4 full je skuplji od tiguana fulla..100% znaci 2.2d-cat sa 177ks i s full opremom te izadje izmedju 70 i 80 milja na cesti..kad kazem full ne mislim na ovo gore sto sam nabrojao nego na navigaciju,karticu kljuc,kozu,dvd,senzore,hard disk i ostale gluposte a sigurno nije bolji od tiguana..mislim stvar je jednostavna,i ti se sad fatas za to sto je vw opozvao 200 000 auta u brazilu..znaci zna se kakva su auta za njihovo trziste..redizajn redizajna a sve je jos na platformi golfa III..a toyota je opozvala 8 miliona auta u cijelom svijetu..pa nije niko hajvan..dakle mozes uzet autu koje provjereno prilicno i platit ga vise il mozes ustedit od 2 do 50 milja i kupit nesto novo i imat macka u vreci koji se moze ispostavit i da nije los il cak da je vrlo dobar samo pitanje je ko oce da rizikuje..ja necu..mogao sma za svoje pare kupit odlicnog c5 citroena il strasnu mazdu 6 full,znaci da prica..il hyundai sonatu i ustedit 10 milja al nisam..odlucio sam se za audija..za volva je to bilo premalo para ko i za bmw..poenta je da mislim da sam za svoje pare dobio maximalno sto sam mogao..kad sve saberem..kvalitet,imidz,izgled,vozne osobine..
i jos jedna stvar kupis kiu 1.6crdi-115ks..das 28 milja za nju..srednji paket opreme..kupio govvno dao si haman 30 milja..imas auto koje ne ide za 115ks..jedina utjeha ti je 7 god garancije i to sto je mozes ostavit otkljucanu niko nece prici..eh sad jel bolje uzet nju iz salona il otic u asu kupit golfa VIstarog 15 mjeseci sa 2.0tdi motorom sa 110ks i s comfortline paketom opreme???
bajker_boj

#88 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by bajker_boj »

Joj rasprave, a niko nema ni za fiću :sax:
emko1234

#89 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

bajker_boj wrote:Joj rasprave, a niko nema ni za fiću :sax:
jedan od inteligentnijih komentara :-) :-) ,postedi nas ubuduce zamolicu te u ime svih koji su ipak nesto pametnije napisali od tebe :run:
Jimmy_The_Saint

#90 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Jimmy_The_Saint »

emko, direktore, vidi - ja nisam kloc koji kupuje auto napamet. Obavijestio se o svemu bitnom, malo po internetu malo po novinama, sabr'o kataloge, sjed'o, vozio - neka auta ne treba ni upaliti da vidiš da su govno, pričao s ljudima koji bolje od mene poznaju i motore i tržište. Ce'ed bi ovakav kakav je mogao ponijeti bilo koju značku, ne bi bio blam. Dakle - jebo značku.

Da je značka mjera, Škoda bi bila bolja od VW, Škoda je pravila aute dok je u Wolfsburgu još bio tor za ovce i dvije vjetrenjače. O mitskoj pouzdanosti VW vozila isto nemoj da mi niko sere - im'o je stari, im'o dedo, dva-tri puta godišnje s autom na kanal, i riktaj. Doduše, s vremenom svakom autu dođe taj vakat, tad su se auta vozila do izdera. Svejedno, ja ne plaćam značke, plaćam kvalitet.
respo

#91 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by respo »

nek si ti naglasio da nisi bio u drzavi 3 mjeseca jer mi cemo se kao cuditi jao nije bio u drzavi je mi ne putujemo nigdje a onda niko te ne pitajuci pominjes svicarsku
putujes za sebe ne za nas
utiske ostavi na putovanja i utisci

ajd sad malo na temu
poredis eed cini mi se od 21milju i golfa od 31
ovdje asa da na jugu stavi vw znak i da ga prodaje po 50milja prodavalo bi se ko halva
razlika tih 10hiljada u cijeni uopste ne znaci da je tolika razlika u kvaliteti proizvoda

ako ima 8 brandova pod svojom kapom ne znaci da je odmah najbolji a da se razumijemo i vw je pod necijom kapom ako cemo vec oko toga
pljuje se fiat a zaboravlja se da su jedan ferari i maserati pod njegovom kapom
tata je sada gazda jaguara i land rovera
sta bi tu rekao da ni jaguar ni land rover ne valjaju jer su pod indijcima

daj smijsan si
to sto svoje komplekse lijecis autom tvoj problem al nemoj vise suplje
Kouros

#92 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Kouros »

Evo iz prve ruke jedna uporedba. U firmi imamo golfa 6 i peugeut 308. Golf 6 koristimo za voznju na krace relacije a 308 za duza putovanja zbog udobnosti i osjecaja u voznji. To mislim da dovoljno govori iako je ta sestica za 3 000 bila skuplja na cesti. Osim razlike u cijeni koja je osjetna kod sestice ni jednu prednost nisam mogo da pronadjem. Jednostavno sestica je auto za voznju od tacke A do tacke B. Interijerom i dizajnom nista specijalno, cak po mom misljenju su napravili korak u nazad u odnosu na peticu. Kda predjem iz 308 u sesticu kao da sam preso iz fotelje na klupu. To pogotovo na zadnjim sjedistima putnici osjete a na vozacevom mjestu takodjer. Ono sto volim kod francuza je inace taj vilicasti sistem amortizacije koji je perfektan za nase puteve i rupe. 308 jednostavno ljulja. Tonirani panoramski krov, kokpit vozaca je poseban, jednostavno odise kvalitetom i vidi se da nisu stedili na materijalima sto je slucaj kod golfa. Kada gledam na auta ipak mi je kvalitet, udobnost i performanse na prvom mjestu a ne bedz ili znacka. Zelim kada izadjem iz vozila da osjetim ugodnost a ne bolove u vratu. Kaze neko da u vrijeme recesije vw nije poslovao sa gubitkom. Pa naravno da nije kada stede na svemu.
johntra

#93 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by johntra »

ama, nemamo šta dalje pričati....evo jednog najboljeg primjera kako ljudi kod nas pate od marke, najčešće VW i Audi...Imaš Seat Exeo, koji je ustvari prepakovana i nešto poboljšana Audi četvorka prošle generacije, po meni jako dobro auto, stvarno jeste...naravno, najviše jer je prepakovani Audi...ali, od predstavljanja ljetos, tog se auta sveukupno prodalo 10 komada, dok se polovni Audiji tih generacija prodaju ko halva....e pa sad meni recite, ko je ovdje lud??? s jedne strane imaš polovnog Audija, koji je trljan od neke njemačke guzice, a s druge strane imaš NOVO auto iste te tehnologije i još je jeftinije u startu od većine švapskih konukrenata...ali jok, on ima značku SEAT, bolje kupit polovnog Audijaaaa, da me vide raja na čeki kako drajvam...Emko, znam da ti ne spadaš u ove koji kupuju Audija radi tih stvari, ali zar nije logičnije kupiti Exea, nego nekog polovnog Audija ili čak novu A4? Znam da se ne može porediti po tehnologiji sa novom, ali se može itekako porediti sa cijenom, koja je puno povoljnija u odnosu na novu čvrku, a opet dobiješ Audi kvalitetu...
emko1234

#94 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

Kouros* sto se te uporedbe tice 100% si upravu..i meni je licno pezo 308 bolji od golfa 6,eto jedino bi vozne karakteristike stavio na stranu golfa jer je po meni prezo previse velik i gabaritan pa mislim da je tezi dosta od golfa sto mu malo skida dinamiku u voznji..ipak sve ima svoje,svabe si uvijek u tim klasama bile skrte..moje auto je dosta tvrdo i preko nervanina skakuce..vece felge tvrdji ovjes..ssve ima svoje al preko 160km/h je zalijepljen za cestu..sad sam uradio cip al nema potrebe da mjenjam fabricku obucu i opruge..sto recimo bi morao uradit kod nekog drugog auta..ocu da kazem da razumijem komparacije al sad mislim da razlika u udobnosti izmedju svabe i francuza u kompkat klasi jest velika al to je tako..svako auto i proizvodjac ima nesto,ja mislim da kia ima dosta solidnih stvari al nema nista po cemu bi se izdvojila od svih ostalih,u svemu je prosjecna sto nije lose al nije ni dobro nesto spec..u svim testovima koje sam gledao je tako okarakterisana..
respo* nema potrebe da se spustam na tvoj nivo i da ti se pravdam nesto..zemlju u kojoj sam bio sam naveo iskljucivo iz razloga jer sam pricao o autima koja se tu najvise voze sto ostalim ljudim nije zapelo za oko nego samo tebi koji i jesi kompleksas koji svoju CC igracku nije odveo dalje od hadzica..nazalost moram tako da kazem..sto se tice tvojih idola ferarija i maseratija mogu ti samo reci da si ocigledno slijep koliko si i glup..eo ti razlog..ferari prvi put u istoriji s novim modelima 458 italija bjezi od f1 mjenjaca i uvido mjenjac s duplim kvacilom sa 7 brzina..razlog lambo lp560/4 koji ima isto konja koristi modifikovani e-gear koji je jako slican standardnom dsg-u koji imaju braca,porche koji ima PDK ako znas sta to znaci..prvi put jedan ferari ima navigaciju poslije californie..sto ce reci da im se njihov bezobrazluk gdje auto platis pun kurac a ne dobije tepihe na podu i imas prozore na kurblu vise ne isplati..samim tim mozes da zakljucis da su sjajna vremena ferarija davno prosla..sad je puno vise krokodila u toj bari i ljudi opet za svoje pare oce najbolje..pa tako imas zonde,imas konegsegg,gumpert-a koji ide bolje od svih ferarija ikad napravljenih,pa neke turbo korvete i ostala poznate supersportase..dakle ferari nije sto je nekad bio..
land rover?ja mislim da nikad nisu bili u vecoj krizi jaguar se jos uvijek cupa..vidjecemo sta ce bit
poenta je da je jednom prigradskom papku kosto si ti ferari zakletva bio i ostaje jos od vremena kad je imao postere iznad kreveta..uvijek tebi respo kazem nemoj da pricas napamet,prvo se malo informisi pa dodji..jer price koje pricas dok mjenjas lezaj na golfu dvici nezainteresovanom vlasniku ne prolazi kod nas na ovom podforumu jer smo mi malo vise informisani ipak..ostalim se ispricavam na ovom zadnjem dijelu koji sam posvetio samo respu..
Klodovik

#95 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Klodovik »

Najjeftiniji ceed dizel (po cjenovniku) košta oko 32.000. Za taj novac se može uzeti npr. octavia elegance ili dosta dobro opremljen focus. I... VW možda jeste precijenjen, ali je KIA precijenjena još i više.
emko1234

#96 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

johntra wrote:ama, nemamo šta dalje pričati....evo jednog najboljeg primjera kako ljudi kod nas pate od marke, najčešće VW i Audi...Imaš Seat Exeo, koji je ustvari prepakovana i nešto poboljšana Audi četvorka prošle generacije, po meni jako dobro auto, stvarno jeste...naravno, najviše jer je prepakovani Audi...ali, od predstavljanja ljetos, tog se auta sveukupno prodalo 10 komada, dok se polovni Audiji tih generacija prodaju ko halva....e pa sad meni recite, ko je ovdje lud??? s jedne strane imaš polovnog Audija, koji je trljan od neke njemačke guzice, a s druge strane imaš NOVO auto iste te tehnologije i još je jeftinije u startu od većine švapskih konukrenata...ali jok, on ima značku SEAT, bolje kupit polovnog Audijaaaa, da me vide raja na čeki kako drajvam...Emko, znam da ti ne spadaš u ove koji kupuju Audija radi tih stvari, ali zar nije logičnije kupiti Exea, nego nekog polovnog Audija ili čak novu A4? Znam da se ne može porediti po tehnologiji sa novom, ali se može itekako porediti sa cijenom, koja je puno povoljnija u odnosu na novu čvrku, a opet dobiješ Audi kvalitetu...
ma razumijem sta govoris..al po meni je seat to zajebo stvari..znaci audi odbacuje nesto i ide dalje a oni uzmaju to nesto i promjene par stvari i prodaju kao novi model..ja mislim da tu ima dosta i do psihe ljudi..jbg bil ti sad uzeo zastavu iz kragujevca i platio je puno vise nego sto mozes uzet polovnog ocuvanog fiat punta?platis vise dobijes isto,znam da je novo al eto ja sad ne bi nikad uzeo tog exea..auto je dobro stvarno..ima common rail motor za razliku od mog PD-a unutra je tabla od cetvorke cabrio al opet mi to nije to..ko da je vec vidjeno,mislim jest al to je po meni fula proizvodjaca 100%
respo

#97 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by respo »

@emko 1234
da ti respo kaze ja svoju igracki vozam od bascarsije do cengic vile nisam nikad bio u hadzicima gdje ti je to?

al enk to ovlas pominjes da nsii bio u drzavi i da si bio gdje si bio
koga to bolan zanima nikoga

za tvoju informaciju ferari nisam nikad gotivio

a zasto u ferariju nisi imao navigaciju zato jer nije potrebna jer to nije auto samo za vozit od tacke a do tacke b kao vecina auta

sad da bi ispali cool urbani pominjes egzotiku kao sto je zonda itd nisam te prepoznao
a inace na ovom podforumu su sve inzinjer do inzinjera jel tako

znas ono sto procitas po internetu nista vise
opet rekoh ako imas kompleks nize vrijednosti ne lijeci se tako sto ces pokazati da si kao pametan na ovom ili bilo kojem drugom podforumu

i moze li jos jedno pitanje za kraj jeli to u svicarkoj nemaju interneta pa se nisi mogao logovati da vidis sta ovaj podforum radi bez tebe? nisam znao da smo tu napredniji od njih

p.s. jeli ovo 1234 u niku se odnosi na onu igru guranja autica 1234 tu si najjaci ocam
emko1234

#98 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

hahahhahahah,respo* impresionaran sam :D svaka cast..da krenemo od pocetka?
ferari nije imao navigacija zato sto nije auto za vozit od tacke A do tacke B?znaci zakljucak bi bio da samo auto za voznju od A do B imaju navigaciju?? :-) :-) dakle lambo je taj auto,kao i aston martin i dosta drugih..onda je i ferari postao takav auto?od A do B? :D ne respo,nije to razlog..razlog je sljedeci..usljed ekonmske krize ljudi gledaju da sto bolje uloze svoje pare i da sto bolje prodju..pa tako su i najveci poceli da gledaju svaki cent..a ferari je bio poznat po tome sto je uvijek najvise ustvari prodavao ime..i kako su godine prolazile tako su se stvorili neki novi autici koji zaprijetili kralju ferariju da bi mogao ostat bez trona i onda neko pametan u ferariju se sjetio da pocne da radi ono sto rade i konkurenti ne bi li sacuvao tron..tako danas imas ferrari s navigacijom,ksenonima,senzorima,kozom,vise elektronike,bluetoothom i puno drugih stvari..pa respo pocni da koristis mozak..
sto se tice neta u svici,pa tamo nema interneta pa zato nisam ni dolazio.. :-) :-) ..mozda ti nije palo napamet da sam imao pametnijih stvari nego razglabat s wannabe strucnjakom kakav si ti..i vidis da se nista nije promjenilo 3 mjeseca :D nista nisam propustio..
i zadnje pitanje..nisam posudio odatle zadnji dio nicka :D eto,sretan?? otisli smo s teme :D
Jimmy_The_Saint

#99 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Jimmy_The_Saint »

Papagaj, sereš kvake. Najjeftiniji dizel ceed je nominalno 29.790 maraka (trenutno), plus možeš dobiti popust od 2500 ako platiš iz cuga, to je odmah 27 i nešto - toliko košta Golf benzinac. A ja ne tvrdim da je KIA bolja, nego da je ista stvar za manje love, ali baš ista. Rio, Rio ne može Golfu ni opepeliti, ali je recimo bolji nego polo svoje generacije (ovaj novi polo je mnogo nabudžen, možda i vrijedi para, neću ga komentarisati dok ne razgledam).

Opet - Golf je legenda, ali Golf nikad nije bio najnaj auto, Golf je samo nudio perfektan omjer uloženo/dobijeno. Koji već godinama ne nudi - dižu cijene na pizdarije, koje ti korejci evo spakuju džaba. VW je sam sebe sjeb'o, jer Golf 3 je manje - više postavio standard i zadaću svim ostalim, otad VW samo šminka svoj domet, a ostali ih pristižu (i pomalo prestižu).

KIA jeste, što kaže emko, "prosječna", no upravo to je i Golf, upravo je na koncepciji štancanja solidnih i prosječnih auta koncern VW dignut. To je sva filozofija. Samo što je Švabo posto bezobrazan pa svoj prosjek naplaćuje. Jer su ruke Slovaka s gedorom jeftinije od ruku Turčina u Kelnu, šta li.
Kouros

#100 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Kouros »

emko1234 wrote:
johntra wrote:ama, nemamo šta dalje pričati....evo jednog najboljeg primjera kako ljudi kod nas pate od marke, najčešće VW i Audi...Imaš Seat Exeo, koji je ustvari prepakovana i nešto poboljšana Audi četvorka prošle generacije, po meni jako dobro auto, stvarno jeste...naravno, najviše jer je prepakovani Audi...ali, od predstavljanja ljetos, tog se auta sveukupno prodalo 10 komada, dok se polovni Audiji tih generacija prodaju ko halva....e pa sad meni recite, ko je ovdje lud??? s jedne strane imaš polovnog Audija, koji je trljan od neke njemačke guzice, a s druge strane imaš NOVO auto iste te tehnologije i još je jeftinije u startu od većine švapskih konukrenata...ali jok, on ima značku SEAT, bolje kupit polovnog Audijaaaa, da me vide raja na čeki kako drajvam...Emko, znam da ti ne spadaš u ove koji kupuju Audija radi tih stvari, ali zar nije logičnije kupiti Exea, nego nekog polovnog Audija ili čak novu A4? Znam da se ne može porediti po tehnologiji sa novom, ali se može itekako porediti sa cijenom, koja je puno povoljnija u odnosu na novu čvrku, a opet dobiješ Audi kvalitetu...
ma razumijem sta govoris..al po meni je seat to zajebo stvari..znaci audi odbacuje nesto i ide dalje a oni uzmaju to nesto i promjene par stvari i prodaju kao novi model..ja mislim da tu ima dosta i do psihe ljudi..jbg bil ti sad uzeo zastavu iz kragujevca i platio je puno vise nego sto mozes uzet polovnog ocuvanog fiat punta?platis vise dobijes isto,znam da je novo al eto ja sad ne bi nikad uzeo tog exea..auto je dobro stvarno..ima common rail motor za razliku od mog PD-a unutra je tabla od cetvorke cabrio al opet mi to nije to..ko da je vec vidjeno,mislim jest al to je po meni fula proizvodjaca 100%
Sto se seata tice oni grabe korak dalje. Imju sjajnu prodaju pogotovo u latinskoj americi. Po performansama i ponudi cijena-kvalitet altea xl je otisla ispred npr. Exeo je odlican sportas, znam po kolegi koji ga je frisko kupio sa ful opremom 2.0 TDI, 170 KS sa cijenom u rangu golfa istom opremom odprilike ali slabijim motorom. Inace kada smo kod seata u zadnje vrijeme mog favorita. Uzeli su sve sto je dobro i vw i audia, neke stvari doradili, futuristicki dizajni vozila itd. Ovdje cu opet da izdvojim ibizu koje je kada je dosla za mene bila pravo okrovljenje. Nekome nije po mjeri dizajnom al ukusi su razliciti. Uglavnom karakterise je sjajne vozne performanse...posebno bi ovdje podvukao stabilnost zbog sireg traga tockova. Ovjes je sjajan, jednostavno osjetite cestu u rukama. Ovu trenutnu koju vozim dostize max 175 kmh sto sam i dostigo cak i u zavoju mi djeluje jako jako stabilno pri vecim brzinama. E to je sto zelim reci...nije vazna znacka vec karakteristike. Za te pare daje dosta vise nego polo u toj klasi koji je naravno skuplji.
Post Reply