emko1234 wrote:joj ljudi sta vam je nemam namjeru da se svadjam

,samo sam svratio da vidim sta ima novo al mi opet iste stvari zapnu za oko..citroen* hvala na dobrodoslici..eh sad ovako vnm*nije da nisam imao muda da kupim bmw il mecku nego jednostavno nisam htio mecku jer mi se ne svidja ..mislim da je moj audi daleko ljepsi od c klase koju sam mogau uzeti za slicne pare a to je c 200cdi s classic opremom..za bmw kakav sam htio nisam imao para a jedino je dizel bio u opciji i on izadje dosta vise nego sto sam dao za audija..ovi glupi bilbordi po americi su stvarno dokaz da je bmw bolji od audija

.. neko napisa da vw zivi od lovorika?pa od cega onda mercedes zivi?i on je bio dobro auto nekad..ja recimo sad nikad ne bi uzeo nijednog mercedesa..bmw je druga prica..al zasto ovakao ne pogledate stvari,ja ne kazem da je vw najbolji al jesta jedan od najboljih..kompanija koja ima 8 brandova pod svojom kapom od kojih nijedan drugom nije konkurencija,svi imaju svoju namjenu i svoje kupce,imaju odlicne motore,uvode nove tehnoglogije,postavljaju trendove i sto je najbolje od svega prodaju auta,PRODAJU..Kurac ce moj toyota prodat sad,aj ti objasni jednoj domacici amerikanki kad je nafiluju kako je toyota napravila sranje i kako je on u svom 4runneru mogla da pogine s djecom na putu do skole,e aj joj sad objasni da ce japanci radit 100x vise da se to ne ponovi..toyoti ce trebat 5 godina da se vrati..i popisam ti ja tu kvalitetu kad oni moraju na opoziv pozvat 8 miliona auta na danasnjem vaktu..eo recimo ja sam sad bio u svicarskoj 3 mjeseca..ja gore na cesti mogu na prste da nabrojim koliko sam vidio kia,hyundaia aj mazdi i toyota i ima..gore ljudi kupuju samo europska auta i tako je u 90% europe..najvise ima astri,golfova,passata,audija,mecki,bmw..ugl sve europska auta..
sta ima vw sto nema kia?ima prvo znacku koja kaze da sve sto kia mora da dokaze oi pokaze vw je vec davno uradio..pravis komparaciju izmedju golfa VI i novog ceeda..napravi onda i komparaciju izmedju bmw 7 il audija 8 i novog hyundai-a genesisa pa ces skontat o cemu ti pricam..auto koje kosta 100 000 dolara i 200 000,znaci lupam ne moze bit ni uporedivo a kamoli isto moj prijatelju..e tako ti je i ovdje ceed od 21 k i golf od 31 k ne mogu se poredit..sto?pametan ce skontat sam..il napravi komparaciju izmedju bmw 3 i sonate il x3 i kia sportage..pa to je sve ista klasa..ustvari sonata je vecca od 3..ja samo ne mogu da shvatim kako tako imate uzak pogled..
Nakon Toyote, Honde, Citroena i Volkswagen opoziva 200.000 vozila
PROIZVOĐAČ automobila Volkswagen objavio je opoziv dva svoja modela automobila. Radi se o modelima Novo Gol i Novo Voyage, koji su proizvedeni prije srpnja 2009. godine. Volkswagen opoziva gotovo 200.000 automobila, koji su napravljeni u Brazilu za lokalno tržište. Volkswagen je drugi po veličini proizvođač automobila u Brazilu.
Naime, razlog ovog opoziva je problem sa stražnjim poluosovinama koje nisu dovoljno podmazane te postoji opasnost od blokade kotača ili čak može doći i do otpadanja kotača u ekstremnim situacijama.
Ovo nije prvi put da Volkswagen opoziva svoja vozila zbog kvarova. U travnju 2008. godine Volkswagen je opozvao 477.000 vozila modela Fox, proizvedenih u Brazilu, koji su imali probleme sa stražnjim sjedalom. Osmero osoba ostalo je osakaćenih prstiju i 14 osoba je završilo s teškim ozljedama na rukama prilikom spuštanja sjedala kako bi se dobilo više prostora u prtljažniku. Da bi u prosincu iste godine 120.000 modela Fox, Novo Gol i Voyagea opozvali zbog problema s kočnicama, prenosi Associated Press.
Na tom americkom bojkotu necemo gradit diskusiju.
Izgleda da svoje impresije o autima svi vide po mjestima u svijetu gdje su bili.Ti si bio u swicarskoj i vidio vw. Ja bio u emiratima i nisam vidio ni jedan vw vec sve same toyote, mazde, nissani, kie, honde itd...Ali ne kazem ni da su japanci jedina alternativa. Hvala Bogu da ima konkurencije. Al hajd da okrenemo stvar...kako amerikancima solit pamet koji voze camry (usput koja je najprodavanije vozilo u americi vec 7 godina) i koji predju po 500 000 od sale bez ozbiljnog kvara da je toyota lose vozilo?
Kako isprat mozak jednom taxisti u emiratima (usput 90% taxi vozila na bliskom istoku su camry) koji predje po 200 000 godisnje od sale u najextremnijim uslovima. Ljudi ako zelite da znate koja su auta najizdzljivija otidjite na bliski istok pa da vidite kakvi su to vozaci. Oni ne da voze nego deru auta. Tvrdim jedina auta koja mogu izdrzat takve uslove su toyota, nissan, mazda, honda. Vi tamo necete vidjeti golfa, passata...jednostavno ljudi imaju povjerenje japancima. Kako okrenutu stvar americkoj vojsci koja vec 20 godina vozi toyotine djipove i pikape. Prosla su hvala Bogu vremena kada se konkurencija sadrzavala samo na tasovim golfovima i yugicima. Svaka cast i ja sam golfa vozio i dobro me posluzio ali ne zivi se od stare slave. Ono sto vw sada radi je usteda na ustrb kvaliteta i klijenata. Jednostavno to samo budala moze prosut tolke pare za golo auto sa znackom vw. Ona jesu dobra bez daljneg ali ne i najbolja i ima alternativa raznih i dok je tako dobro je.