XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- fakat
#77 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Niko nista o Plushenku? Ja mislim da je quad ipak quad, ma koliko Lysacek bio na favoritiziran. Istina, bio je Lysacek za nijansu sigurnji, ali Plushenkovi argumenti poslije medalja imaju smisla - je li ovo plesanje ili sport? Kako osvajac zlatne medalje nije uradio quad?
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#78 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Ne razumijem se bash puno u klizanje ali mislim da je Rus ostecen. Sudije su trebale uzeti u obzir tezinu elemenata. Al nije ni ovo prvi put u klizanju da sudije kiksaju, bash nekako cudan sport za ocjenjivati, lako se moze manipulisatifakat wrote:Niko nista o Plushenku? Ja mislim da je quad ipak quad, ma koliko Lysacek bio na favoritiziran. Istina, bio je Lysacek za nijansu sigurnji, ali Plushenkovi argumenti poslije medalja imaju smisla - je li ovo plesanje ili sport? Kako osvajac zlatne medalje nije uradio quad?
- fakat
#79 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Cim je sudijska procjena odlucujuca ja licno ne bih imao nerava da se takmicim u tom sportu jer je to lutrija, nikad nisi siguran kako si odradio posao vec kako to sudije ocjene. Plushenko krivi favoriziranje Amerikanaca i Kanadjana, i kaze da je kaznjen zbog toga sto je jos od ranije kritizirao sistem ocjenjivanja. Kaze da ce u Sochiju 2014-e Rusi biti na svome terenu i da ce se onda vidjeti prava kvaliteta. Nisam neki rusofil, ali ne sumnjam da ocjenjivanje jeste pristrasno, mislim sponzori, lova, sve sto vec ide uz to...kao i u vecini sportova.Admir_1984 wrote:Ne razumijem se bash puno u klizanje ali mislim da je Rus ostecen. Sudije su trebale uzeti u obzir tezinu elemenata. Al nije ni ovo prvi put u klizanju da sudije kiksaju, bash nekako cudan sport za ocjenjivati, lako se moze manipulisatifakat wrote:Niko nista o Plushenku? Ja mislim da je quad ipak quad, ma koliko Lysacek bio na favoritiziran. Istina, bio je Lysacek za nijansu sigurnji, ali Plushenkovi argumenti poslije medalja imaju smisla - je li ovo plesanje ili sport? Kako osvajac zlatne medalje nije uradio quad?
- Admir_1984
#81 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
http://www.vancouver2010.com/olympic-sk ... 104kf.html
Ko kaze da smo mi slabi, evo imamo 13mjesto u skeletonu

Ko kaze da smo mi slabi, evo imamo 13mjesto u skeletonu
- Edin H.
#82 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Konacno dobra vijest
Jože Maluš o nastupu na ZOI
"Očekujem dobar plasman bh. alpinaca"
http://www.sarajevo-x.com/sport/clanak/100221019
Razvalicemo u tehnickim disciplinama

Jože Maluš o nastupu na ZOI
"Očekujem dobar plasman bh. alpinaca"
http://www.sarajevo-x.com/sport/clanak/100221019
Razvalicemo u tehnickim disciplinama
- Edin H.
#83 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Sta je sa ovom stazom?
Svako malo izvrnu se na bobu dvojcu (Linhenstajn, Britanija, Kanada...).
Na sta li ce liciti cetverac?
Svako malo izvrnu se na bobu dvojcu (Linhenstajn, Britanija, Kanada...).
Na sta li ce liciti cetverac?
- cyprus
#84 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Uvijek sam govorio: jebo sport koji se temelji na sudijskim ocjenama. Umjetničko klizanje da se ja pitam nikad ne bi bilo uvršteno u sportove. Isto mislim i za gimnastiku. Ako to može bit na olimpijadi, zašto ne može i obični plesfakat wrote:Cim je sudijska procjena odlucujuca ja licno ne bih imao nerava da se takmicim u tom sportu jer je to lutrija, nikad nisi siguran kako si odradio posao vec kako to sudije ocjene. Plushenko krivi favoriziranje Amerikanaca i Kanadjana, i kaze da je kaznjen zbog toga sto je jos od ranije kritizirao sistem ocjenjivanja. Kaze da ce u Sochiju 2014-e Rusi biti na svome terenu i da ce se onda vidjeti prava kvaliteta. Nisam neki rusofil, ali ne sumnjam da ocjenjivanje jeste pristrasno, mislim sponzori, lova, sve sto vec ide uz to...kao i u vecini sportova.Admir_1984 wrote:Ne razumijem se bash puno u klizanje ali mislim da je Rus ostecen. Sudije su trebale uzeti u obzir tezinu elemenata. Al nije ni ovo prvi put u klizanju da sudije kiksaju, bash nekako cudan sport za ocjenjivati, lako se moze manipulisatifakat wrote:Niko nista o Plushenku? Ja mislim da je quad ipak quad, ma koliko Lysacek bio na favoritiziran. Istina, bio je Lysacek za nijansu sigurnji, ali Plushenkovi argumenti poslije medalja imaju smisla - je li ovo plesanje ili sport? Kako osvajac zlatne medalje nije uradio quad?
-
michio
#85 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
U SAD je umjetnicko klizanje najgledaniji sport na ZOI. A i meni je najbolji zimski sport, sto jest-jest.
- Admir_1984
#86 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Sve to stoji, ali se podhitno treba neshto raditi po pitanju sudijskih ocjena. Da takmicenje bude gledljivije i da se smanji subjektivitet sudija.michio wrote:U SAD je umjetnicko klizanje najgledaniji sport na ZOI. A i meni je najbolji zimski sport, sto jest-jest.
Il se meni ucinilo ili sam negdje cuo da ce se sljedece godine raspravljati o buducem takmicenju plesnih parova na OI?
-
Iga123
#87 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Rus je imao dosta nesigurnosti. On jeste bolji u ovom sportu od Amerikanca, ali je neki dan stavarno lošije otplesao. To je umjetničko klizanje, svašta se tu boduje....
Što se sudija tiče, pa naravno da će oni ocijenjivati. Evo u snoubordu je pobijedio paradajz, naravno potpuno zasluženo.
Što se sudija tiče, pa naravno da će oni ocijenjivati. Evo u snoubordu je pobijedio paradajz, naravno potpuno zasluženo.
- karanana
#88 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Sve sto imam reci je: Zenski ruski curling tim!!!
nisam gledo ni 5 minuta olimpijade prije sinoc, a sinoc odgledah sat i po curlinga. a nije ni curling los, prava strateska igra.
nisam gledo ni 5 minuta olimpijade prije sinoc, a sinoc odgledah sat i po curlinga. a nije ni curling los, prava strateska igra.
- Admir_1984
#89 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Anna Sidorova!!!!karanana wrote:Sve sto imam reci je: Zenski ruski curling tim!!!
- cyprus
#90 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Curling je meni najjači na zimskoj olimpijadi vazda biokaranana wrote:Sve sto imam reci je: Zenski ruski curling tim!!!
- karanana
#91 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
da da anna sidorova. sinoc bilo glasanje za najljepsu curling olimpijku na eurosportu, anna ubjedljivo pobjedila.
mislim da sam u kladionici vidio ponudu za danas i da sam vidio da igraju danas. ali nema na tv-u. sinoc ona dvojica sa eurosporta rekose da ce opet prenositi sutra-ponedjeljak navecer. luda su ona dvojica sto prenose.
mislim da sam u kladionici vidio ponudu za danas i da sam vidio da igraju danas. ali nema na tv-u. sinoc ona dvojica sa eurosporta rekose da ce opet prenositi sutra-ponedjeljak navecer. luda su ona dvojica sto prenose.
- bingov buraz
#92 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Srebro za Sloveniju u superveleslalomu Tina Maze

btw mislim da sam se zaljubio

btw mislim da sam se zaljubio

- cyprus
- Admir_1984
#94 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
19 godina ocam
Samo je sad crna. Ja mislim da se karanani najvishe svidjela ona plava Lusi?
- bingov buraz
#95 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Evo ruski curling tim

From left: Anna Sidorova, Lyudmila Privivkova, Margarita Fomina, Curling Federation President Olga Andrianova, Yekaterina Galkina, Olga Zharkova, and Kira Yezekh at the Russian curling team's press conference.
A evo i anne solo :smajlikojemnikakonijedobro:

From left: Anna Sidorova, Lyudmila Privivkova, Margarita Fomina, Curling Federation President Olga Andrianova, Yekaterina Galkina, Olga Zharkova, and Kira Yezekh at the Russian curling team's press conference.
A evo i anne solo :smajlikojemnikakonijedobro:

- Edin H.
#96 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Edin H. wrote:Steta za Bode Millera, nema sansi da ce takmiciti na sljedecoj Olimpijadi.
Drugi je za sada u Super-G-ju.
Vodio je i u spustu, ali na kraju bronza za samo 9 stotinki.
Uze Bode konacno tozla u kombinaciji
Ivica drugi
- karanana
#97 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
anna beton, plava ljudmila beton. lici mi na onu glumicu, e jebi ga sad sam zaboravio kako se zove, kill bill, jeli umma thurman. samo ova mi nekako privlacnija, mozda jer je mladja.
i kako to da sada nemamo nigdje prenosa duela hokejaskih velesila rusije i ceske?
i kako to da sada nemamo nigdje prenosa duela hokejaskih velesila rusije i ceske?
-
Iga123
#98 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
To Bodeeeeeee
Nadam se da će Amerikanci osvojiti najviše zlata na olimpijadi, stavarno su sramota ovolike bronze i srebra
Kosteliću stari namjestio stazu za srebro, kakva namještaljka. Treba ga diskvalifikovati
Šalim se, naravno i njemu svaka čast.
Nadam se da će Amerikanci osvojiti najviše zlata na olimpijadi, stavarno su sramota ovolike bronze i srebra
Kosteliću stari namjestio stazu za srebro, kakva namještaljka. Treba ga diskvalifikovati
- Edin H.
#99 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Iga123 wrote:To Bodeeeeeee
Nadam se da će Amerikanci osvojiti najviše zlata na olimpijadi, stavarno su sramota ovolike bronze i srebra![]()
Kosteliću stari namjestio stazu za srebro, kakva namještaljka. Treba ga diskvalifikovati![]()
Gips je stari prevarant, ali suknu mu ga Bode
- Admir_1984
#100 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Joj glupa sporta ski cross ovo
I onaj snowboard mi je uzas glup, nikako mi nije za Olimpijadu, vishe za neke X igre i te zezancije.
Pokojni Kuberten i Brendidz se sad prevrcu u grobu, sta je sve uslo u program Olimpijade

Pokojni Kuberten i Brendidz se sad prevrcu u grobu, sta je sve uslo u program Olimpijade