Facebook i bivši

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
phillie

#76 Re: Facebook i bivši

Post by phillie »

hahahahahaha upravo tako...sta npr zena i ja se posvadjamo zbog neceg, i ona ode na fb u takvom raspolozenju i vidi da joj je bivsi ljetovao na Tahitima :D i u kakvom ce ona huda raspolozenju biti...moze se samo meni obiti o glavu kako je nikad ne vodim na Tahite hahahahahahahaha
sonset

#77 Re: Facebook i bivši

Post by sonset »

Ovi (zatucani), su me malo potaknuli da malo razmislim kako te osobe onda posmatraju brakove i veze onih koji su imali brak prije, i djecu u tim brakovima, i sasvim im je normalno da se kontakti sa bivšim-om trebaju održavati na nekom nivou i da osobe koje su u sadašnjosti sa njima to normalno prihvataju.
Kod njih , vidim ogromnu nesigurnost u same sebe i svoje kvalitete, kao i nesigurnost i egoističnost u njihovom poimanju veze.
P:S: Naravno da u listu prijatelja ne treba dodavati bivše sa kojima ste bili u katastrofalnim vezama sa još gorim krajem, čak šta više u njima je nepotrebno dodavati i bivša prijateljstva takve vrste, a kamoli bivše ljubavi, i to treba razlikovati i izvagati.Po meni je, u ovim stvarima glupo biti definitivan i izričit.
Officer Crabtree

#78 Re: Facebook i bivši

Post by Officer Crabtree »

Ovi (zatucani), su me malo potaknuli da malo razmislim kako te osobe onda posmatraju brakove i veze onih koji su imali brak prije, i djecu u tim brakovima, i sasvim im je normalno da se kontakti sa bivšim-om trebaju održavati na nekom nivou i da osobe koje su u sadašnjosti sa njima to normalno prihvataju.
i ponekad bacit pokera sa bivšim što da ne... :lol:
sonset

#79 Re: Facebook i bivši

Post by sonset »

i ponekad bacit pokera sa bivšim što da ne... :lol:
Ti svojoj priveži maramu na oči, niko ti ne brani, a i bit ćeš sigurniji, što jes, jes. :lol:
Čini mi seda je ovu mlađu raju, strah svega i svačega, i što treba i ne treba. Bili smo i mi mladi, ali nismo dali da budemo opterećeni svim mogućim glupostima, i nismo igrali poker, ni sa bivšim, ni sadašnjim. Znalo se šta je poker, a šta sadašnja i bivša ljubav, a to je izgleda njima malo poteško za razvrstat, što izvlači na površinu njihovu nesigurnost i egoizam. :skoljka:
Clinton

#80 Re: Facebook i bivši

Post by Clinton »

Nije to pitanje nesigurnosti, nego cisto neke nelagode i sto da ne tabu-a. Recimo pricas li ti sa svojim bivsim pred sadasnjim o vasim putovanjim, izlascima, specijalnim mjestima itd., ako ne sto ce ti uopste kontakt sa njima? Da pricas o politici ili ekonomiji? Jedina zajednicka stvar sa bivsim je ljubav i prije ili kasnije mora se doci na tu temu a tad postaje nezgodno.
Aurora Borealis

#81 Re: Facebook i bivši

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 23:46, edited 1 time in total.
sonset

#82 Re: Facebook i bivši

Post by sonset »

Pošto je tema fejzbuk i bivši, ja se sa bivšim i ostalom rajom nisam vidjela cirka 15 godina, Kad su mi ponudili prijateljstvo, naravno da sam prihvatila.

Oni su dio moje mladosti, dio mog identiteta, kao i ja njihovog, znači i moji bivši i svi moji prijatelji i prijateljice.Postoji želja da se čujemo i pitamo, šta je bilo i kako je bilo. Ko je koga oženio-udala, koliko ima djece, gdje živi itd. To je po meni čisto ljudski, naravno opet kažem, ako je čovjek siguran u sebe i to što ima SADA. To se ne može mjeriti ni sa kakvim bivšim, jer ne bi bili bivši. O ljubavi ne pričamo, a i što bi, jer jasno nam je da je to iza nas. Možda, više kroz šalu i zezanje.
Sad, to je moj slučaj, ali ovdje se vjerovatno radi o vezama sa bivšim koje su završene u nedavnim prošlostima, i gdje je jedno stabilno, a drugo se još traži u ljubavi i emocije nisu stabilne, pa odatle i ta nesigurnost, izgleda.
Officer Crabtree

#83 Re: Facebook i bivši

Ko je koga oženio-udala, koliko ima djece, gdje živi itd. To je po meni čisto ljudski
to je, pak po meni, čisto ženski
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#84 Re: Facebook i bivši

Post by ladyblue18 »

Officer Crabtree wrote:
Ko je koga oženio-udala, koliko ima djece, gdje živi itd. To je po meni čisto ljudski
:lol: :lol: :lol: :thumbup:

Vala mene nikada ne bi zanimalo jesul mi se bivsi pozenili, ko su im zene, koliko imaju djece...jos vise ako mi je taj bivsi znacio...pravi mahalski poslovi. :roll:

Kod mene prijateljica donedavno obljetala po profilu bivseg, a s njim je zavrsila ima nekoliko godina, ali eto ta znatizelja...cura kad god vidi da je on u vezi padne u depresiju. :roll:
Srecom zakljucao je profil pa vise ne moze da gleda sve i da hoce. :lol: :lol: :lol:
A meni sve to smjesno. :-?
sonset

#85 Re: Facebook i bivši

Post by sonset »

Jbg, moja generacija nije u više u istoj mahali, niti idemo u isti kafe-bar pa da možemo šnjuhati iz prikrajka.Mi još uvijek imamo petlju da tim stvarima gledamo drito u oči, jer smo sigurni u SADA, i prošlost gledamo iz malo ljepšeg ugla. Što jes, jes nismo se ni htjeli kačiti sa svakim, baš zbog ružnih ili nikakvih uspomena. :lol: :lol:

Te depresije i crnjaci su odavno iza nas. Oni budu većinom u paketu sa sazrijevanjem. Doista fejzbuk za nekog jest mahalanje, a za nekog nije. Ko je mahalaš njemu ne treba fejzbuk, on samo stane na pendžer, a i godine tu ne igraju nikakvu ulogu. :dance:
ladyblue18 wrote:
Officer Crabtree wrote:

Ipak ostajem pri ljudski, jer koliko vidim muškarci nikako ne zaostaju za ko, šta, gdje, skim. :mrgreen:
Officer Crabtree

#86 Re: Facebook i bivši

Ipak ostajem pri ljudski, jer koliko vidim muškarci nikako ne zaostaju za ko, šta, gdje, skim
iz sasvim drugog motiva darling, al drago mi je da ne razumiješ :sleep:
IlijaLadin

#87 Re: Facebook i bivši

Post by IlijaLadin »

Dodao na sestrišin nagovor bivšu.

Izbrisao je nakon dva mjeseca - postalo je čudno i neprihvatljivo. Počne se čovjek preispitivati. :run:

Zato, bivšima treba mjesto biti upravo tamo - u perfektu.
sonset

#88 Re: Facebook i bivši

Post by sonset »

babyline wrote:
lara b. wrote:ja sam imala bivse na fb listi i od Nove godine sve ih remove :D :D :D
fakticki tu nije bilo neke komunikacije, nego da vire slike i komentare, pa kasnije jaranima prepricavaju, pa se to dalje komentarise....pa mi se javljaju na pp :-) :-)
bas me zanima kako od zena to kriju i zasto je vazniji fb, bivsa i mafiawars od njihove porodice...jadno zaista :-?
sve to nije zdrava komunikacija, nego samo znatizelja i igrarije, po meni je to suvisno :bih:
:thumbup:
Pa šta sad, ko na fejzbuku ,,mahalaši,, a ovdje eto, jok, (nikaši).Ovdje apsolviraju samo akademske teme, i bože sačuvaj ne igraju se sa ,,anamo onim stvarima,,i ništa ih tuđe ne interesuje.
Ma bolje se sakriti iza nika i laprdati sa strancem (nikašom) o anam onom, što je bilo hebiga ne zna mahala i porodica ko je kome nekad z.vuko, i ostale stvari. Ma, haj ba,te fore ni tinejdžeri više nepuše. :lol: :lol: :lol:
1:0 za ,,zatucane,,sory, za izraz sami su se tako nazvali :sax:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#89 Re: Facebook i bivši

Post by ladyblue18 »

sonset wrote:Ovdje apsolviraju samo akademske teme,i ništa ih tuđe ne interesuje.
Ihhh pojma nemas. :D
Officer Crabtree

#90 Re: Facebook i bivši

1:0 za ,,zatucane,,sory, za izraz sami su se tako nazvali
pa dobro već kad si spremna da to podijeliš s auditorijem, ako te već neko mora pitat' idem prvi u rov:

i, koliko si djece rodila? :roll:
sonset

#91 Re: Facebook i bivši

Post by sonset »

Ma, de ba ohladi... :-)
Ako voliš informacije, da te informišem, da je amazonka iz ove sadašnje Bosne zvane- džungla, u kojoj su neka nova pravila, u koja se teže uklapam, od dodavanja bivših na fejsu, do još koječega.
Šta se desi sa civilizacijom u Bosni, kad se po fejsu mora tražiti stara raja(koja je srećom napustila džunglu na vrijeme), da potvrdi da nije greška do tebe, nego do ove sadašnje Bosne zvane džungla, po kojoj krstare neki novi civilizovani i pucaju komentare.
Nažalost, virkanje u fbj. koriste i oni što raju na cesti vide danas tri puta, al eto ,,džungla mentalitet,, što bi te nešto pitao u facu, kad ti mogu virkati u sličice, i znati gdje si išla na more.Ljudi se razlikuju po svemu, pa što ne bi i pokorištenju fbj. i razgovora sa bivšim.
Čo,ek mi u mene ista generacija sa mnom pa sa fejsom, ili bez zna sve, i on o meni i ja o njemu, pa tako da smo mi davno neke stvari poslagali, pa valjda usljed toga nemamo strah za ljubav, evo već 20 kuka.
Ja izneseh svoje mišljenje, a sa vašim se ne slažem, pa šta ću vam ja, eto možemo nastaviti dalje, da popravim broj komentara bar do pedeset,ili dok ne dobijem ban zbog neuklapanja... :lol: :lol: :lol:
Gospoda Ministarka

#92 Re: Facebook i bivši

Post by Gospoda Ministarka »

sonset wrote:Čo,ek mi u mene ista generacija sa mnom pa sa fejsom, ili bez zna sve, i on o meni i ja o njemu, pa tako da smo mi davno neke stvari poslagali, pa valjda usljed toga nemamo strah za ljubav, evo već 20 kuka.
Pa nakon par godina braka 15ak i vise (tako kazu) ljudi prestanu praviti ljubomorne scene, brak se svede na to moj si-tvoja sam, pocnu traziti malo mira i slobode.... ali ti o tome vjerovano znas malo bolje nego mi.... ;-)

Kao sto kaze jedna zena nakon 17 godina braka "Prije, kad krene na nogometni termin, ja ljubomorna... pocnem plakati a sad, posto mu je termin srijedom, ustanem rano u jutro i spremim mu opremu, kad kaze da bi htio otic malo s drustvom ja mu ne kazem vrati se brzo, vec nemoj puno para potrositi..."
Omerovim_Koracima

#93 Re: Facebook i bivši

Post by Omerovim_Koracima »

Koji ce mi krc bivsa kad ima nova -.-

Al meni je gore kad prave fake profile nesto neke fazone :D
Officer Crabtree

#94 Re: Facebook i bivši

pa valjda usljed toga nemamo strah za ljubav, evo već 20 kuka.
e jest ti furka onda doć na ovaj forum i nama udarat filozofiju života... :lol: :lol: :lol:

isto ko da ja odem u 4. osnovne i kažem "drkoši jebem svaki drugi dan..."

mi ovdje patimo (u ambijentu neiskustva) :run:
Gospoda Ministarka

#95 Re: Facebook i bivši

Post by Gospoda Ministarka »

Officer Crabtree wrote:sto ko da ja odem u 4. osnovne i kažem "drkoši jebem svaki drugi dan..."
:lol: :lol:
:thumbup:
Cime vas u tom vasem selu hrane pa imate smisla za humor?
Officer Crabtree

#96 Re: Facebook i bivši

nije to do hrane

nego na 500 ucenika u srednjoj skoli imali smo 2 knjige po lektiri u biblioteci... tako da nije niko citao ozbiljne pisce i svi smo ostali djeca u dusi...

tako nekako
Aurora Borealis

#97 Re: Facebook i bivši

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 23:53, edited 1 time in total.
Officer Crabtree

#98 Re: Facebook i bivši

Oficira za predsjednika M.Z.
vi gradske cure... veze nemate o selu :lol: :lol: :lol:

funkcija predjednika mz na selu ti je nešto sto moraš preuzet po obavezi kao viđeniji seljanin (iz poznate famElije, imaš porodičnu firmu i član si vodeće stranke) i to je najgore sto šeljanina može zadesit... svađas se sa mještanima za vodu, gdje će asfalt proć, gdje će rasvjeta bit udarena, ko će kosit stadion... sa svima se zakačiš... muke a ta funkcija se ne plaća...

ono što je na selu najbolja funkcija je - predsjednik lovačkog udruženja... zbog jedne od sporednih obaveza: čuvar ključa lovačke kuće...

dakle, imaš prođu svojoj kući (žena ti ne sumnja) što ti ideš u lovačku kuću, a svi te gotive i drame (zdramiti = zgotiviti) jer lovačka kuća je mjesto gdje svi viđeniji ljudi, iz tvog i okolnih sela ili gradova jebu mlado meso...

pa eto ako bih mogo ja to obnašat tu sam
Koliko se ja njemu ismijem, samo na meni je zaradio sevapa za narednih 5 godina
8)
Aurora Borealis

#99 Re: Facebook i bivši

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 23:53, edited 1 time in total.
Officer Crabtree

#100 Re: Facebook i bivši

ništa... dajte nam još cirka 5 godina i ovim tempom pretvorićemo mi i šeher u selo... :lol:
Post Reply