Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
- arzuhal
#76 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
De, otvorite temu ''O smislu života'', pa rokajte 
-
pshhh
#77 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
Ali to je sve prolazno i kratko traje kao i sam zivot. Ima li jos nesto?HAVANA wrote:Pa recimo...
Ljubavi,druženju,pomaganju,čitanju,sviranju,pjevanju,poslu,porodici,djeci,odgoju,prijateljima,majci,ocu,komšiji,
sexu,piću,igri,putovanju,sportu...mogo bi do sutra vako
- dinaraaa
#78 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
TačnoHAVANA wrote:pshhh wrote:Kojim?Ateista wrote:da nas ima koji nalazimo smisao i u drugim stvarima.
Pa recimo...
Ljubavi,druženju,pomaganju,čitanju,sviranju,pjevanju,poslu,porodici,djeci,odgoju,prijateljima,majci,ocu,komšiji,
Sve izazovi i iskušenja,....samo uvijek i svakome dođe ono "nesretno" vrijeme kada se ništa od toga neće moći jer je čovjek potrošio akku ....i samo ko riba na suhom dahće
A što poslije
-
pshhh
#79 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
Izvini na off topic ima li nesto o temi?arzuhal wrote:De, otvorite temu ''O smislu života'', pa rokajte
- statix
#80 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
Pa dobro znaci u Kur'anu se misli samo na Arape sa poluostrva, kad se kaze Arapi.arzuhal wrote:Koji Egipćani? Ovi današnji? Naser, Tito, Nehru? Ili misliš na Arape koji su osvojili Mukavkisov Egipat, na čelu sa Amrom ibn El-Asom koji je optužen za spaljivanje aleksandrijske biblioteke?statix wrote:@arzuhal
Zar se Egipcani ne smatraju arapima?
- statix
#81 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
E pa sad ti je jasno kako je nastala potreba za bogom.pshhh wrote:Ali to je sve prolazno i kratko traje kao i sam zivot. Ima li jos nesto?HAVANA wrote:Pa recimo...
-
pshhh
#82 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
Sta ako dodje Sudnji dan a vjernici budu u pravu za sve sto govore?dinaraaa wrote: A što poslijeSvako će se upitati...jel stvarno kraj kad je kraj
![]()
- Ajatolah_
#83 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
Znam da je off topic, ali... 666-tistatix wrote:E pa sad ti je jasno kako je nastala potreba za bogom.pshhh wrote:Ali to je sve prolazno i kratko traje kao i sam zivot. Ima li jos nesto?HAVANA wrote:Pa recimo...
- HAVANA
#84 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
dinaraaa wrote:TačnoHAVANA wrote:Ateista wrote:da nas ima koji nalazimo smisao i u drugim stvarima.
Pa recimo...
sexu,piću,igri,putovanju,sportu...mogo bi do sutra vako![]()
Sve izazovi i iskušenja,....samo uvijek i svakome dođe ono "nesretno" vrijeme kada se ništa od toga neće moći jer je čovjek potrošio akku ....i samo ko riba na suhom dahće
A što poslijeSvako će se upitati...jel stvarno kraj kad je kraj
![]()
Jebaji ga,vidićemo.Imam preća posla.
-
pshhh
#85 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
Nije, objasni mi. Pitam se sta ako su vjernici u pravu za sudnji dan!?statix wrote:E pa sad ti je jasno kako je nastala potreba za bogom.pshhh wrote:Ali to je sve prolazno i kratko traje kao i sam zivot. Ima li jos nesto?HAVANA wrote:Pa recimo...
- BHF_Manijak
#86 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
A znas sta je cudno moj vrli HAVANA,sto ove iste stvari i vjera dozvoljava i preporucuje,sem boldiranog(ako mislis na alkohol),smijesno zar ne?!HAVANA wrote:
Pa recimo...
- Ateista
#87 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
Recimo umjetnost.pshhh wrote:Kojim?Ateista wrote:da nas ima koji nalazimo smisao i u drugim stvarima.
-
breuer
#88 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
u tom bi slucaju jedno 80 posto 'vjernika' islo u oganjpshhh wrote:Sta ako dodje Sudnji dan a vjernici budu u pravu za sve sto govore?dinaraaa wrote: A što poslijeSvako će se upitati...jel stvarno kraj kad je kraj
![]()
- HAVANA
#89 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
BHF_Manijak wrote:A znas sta je cudno moj vrli HAVANA,sto ove iste stvari i vjera dozvoljava i preporucuje,sem boldiranog(ako mislis na alkohol),smijesno zar ne?!HAVANA wrote:
Pa recimo...
sexu,piću,igri,putovanju,sportu...mogo bi do sutra vako![]()
Znam da ce biti sad 101 "argument" protiv,ali izucavajuci Kur`an i hadis,vidjet ces da je to tako...
Pa udrimo onda,čemu šupljiranje.
Samo nek je veselo.
Ja ću usput i malo mahnut
- Ateista
#90 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
Ako se pokaze da su vjernici odredjene religije u pravu, onda su ateisti i svi pripadnici drugih religija donji, to stoji.pshhh wrote:Nije, objasni mi. Pitam se sta ako su vjernici u pravu za sudnji dan!?statix wrote:E pa sad ti je jasno kako je nastala potreba za bogom.pshhh wrote:
Ali to je sve prolazno i kratko traje kao i sam zivot. Ima li jos nesto?
Sa druge strane, ja sam dovoljno siguran da nisu i ne brinem se zbog toga.
Sto se tice jos necega, ne vidim razlog zasto mora biti jos nesto, kao ni tu zelju i potrebu za vjecnoscu. Ne mislim da treba postojati neki takav visi smisao, i moje misljenje je da svako izmisljanje nekog viseg smisla nakon ovoga zivota sluzi kao kompenzacija za smisao u ovom zivotu. Meni to nije potrebno.
- BHF_Manijak
#91 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
Masi ti,samo nemoj preĆerat`HAVANA wrote:
Samo nek je veselo.
Ja ću usput i malo mahnut
- Ateista
#92 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
BHF_Manijak wrote:Masi ti,samo nemoj preĆerat`HAVANA wrote:
Samo nek je veselo.
Ja ću usput i malo mahnutAteista ce nam nesto i zasvirati,a arzuhal efendija stagod mudro progovorit
-
pshhh
#93 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
Imas li argumente ili samo onako bezze tvrdis?Ateista wrote:Sto se tice jos necega, ne vidim razlog zasto mora biti jos nesto, kao ni tu zelju i potrebu za vjecnoscu. Ne mislim da treba postojati neki takav visi smisao, i moje misljenje je da svako izmisljanje nekog viseg smisla nakon ovoga zivota sluzi kao kompenzacija za smisao u ovom zivotu. Meni to nije potrebno.
- HAVANA
#94 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
BHF_Manijak wrote:Masi ti,samo nemoj preĆerat`HAVANA wrote:
Samo nek je veselo.
Ja ću usput i malo mahnutAteista ce nam nesto i zasvirati,a arzuhal efendija stagod mudro progovorit
Ha ja.A na kraju balade kad mi budemo gorili vi pušite ,nebil nas ugasili.
-
pshhh
#95 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
Hoce li nas umjetnost spasiti na Sudnjem danu?Ateista wrote:Recimo umjetnost.pshhh wrote:Kojim?Ateista wrote:da nas ima koji nalazimo smisao i u drugim stvarima.
- arzuhal
#96 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
Sad si skontao. Dakle, Arapi su izgradili piramide u Egiptu, a još prije su Iračani (Arapi) počeli sa Babilonskom kulom i nakim vrtovima visećim, al' Sadam kada je došao na vlast - zeznuo stvar i naredio da se grade samo njegove statue. I Sirijci (Arapi) su nešta gradili još i prije Rimljana, iz zavisti prema komšijama Jordancima (Arapima) što isklesaše Petru...i tako to išlo...statix wrote:Pa dobro znaci u Kur'anu se misli samo na Arape sa poluostrva, kad se kaze Arapi.arzuhal wrote:Koji Egipćani? Ovi današnji? Naser, Tito, Nehru? Ili misliš na Arape koji su osvojili Mukavkisov Egipat, na čelu sa Amrom ibn El-Asom koji je optužen za spaljivanje aleksandrijske biblioteke?statix wrote:@arzuhal
Zar se Egipcani ne smatraju arapima?
-
callmethebreeeze
#97 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
ti si, pretpostavljam, najupuceniji od nas u istoriju islama. ja koliko sam citao od maltene samog pocetka je bilo diskusija o sudnjem danu i mnogi dogadjaji su uzimani kao primjer znaka da samo sto se rog nije cuo. jesam li u pravu?arzuhal wrote:De, otvorite temu ''O smislu života'', pa rokajte
- Ateista
#98 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
Moras shvatiti da ja ne vjerujem u postojanje boga pa tako ni u sudnji dan.pshhh wrote:Hoce li nas umjetnost spasiti na Sudnjem danu?Ateista wrote:Recimo umjetnost.pshhh wrote: Kojim?
Umjetnost sluzi da poveca kvalitet zivota, ovog koji sada zivimo i koji je po meni jedini.
- arzuhal
#99 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
Jedino što znam jest da je trolovanje okosnica svake teme ovdje...callmethebreeeze wrote:ti si, pretpostavljam, najupuceniji od nas u istoriju islama. ja koliko sam citao od maltene samog pocetka je bilo diskusija o sudnjem danu i mnogi dogadjaji su uzimani kao primjer znaka da samo sto se rog nije cuo. jesam li u pravu?arzuhal wrote:De, otvorite temu ''O smislu života'', pa rokajte
-
pshhh
#100 Re: Visoke zgrade i potresi kao mali predznak Sudnjeg dana
Shvatam ja tebe ali mi nije jasno u cemo je poenta ''smisla'' ako ce se sve zavrsiti ''besmislom'' kao sto ti tvrdis!??Ateista wrote: Moras shvatiti da ja ne vjerujem u postojanje boga pa tako ni u sudnji dan.
Umjetnost sluzi da poveca kvalitet zivota, ovog koji sada zivimo i koji je po meni jedini.
Mozes li mi to objasniti? Sta ako si u zabludi!???