Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

pshhh

#76 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by pshhh »

Haris.ba wrote:Koliko snage potrošite na bezvezna prepucavanja, izvrtanje činjenica i beskonačno ponavljanje onih općepoznatih. Bolje tu snagu utrošite na čišćenje smeća oko svojih kuća, zgrada, komšiluka. Hajmo, koliko nas je podiglo papirić ispred ulaza? A što se tiče onih u institucijama koji neće da rade posao. Zna se rješenje za to godinama. Al' valja glasati - jazuk. A koliko nas je spremno otići u instituciju zajedno da uputimo protest, i zaprijetiti promjenom glasa na izborima? Ma ja, pustimo dva čovjeka da se bore za nas ostale, da komšije pričaju vidi onoga bukađije.
Stanovnici naselja Bacici su dosta puta organizovali ciscenje naselja ali ovo se desava svake nedelje u tome je problem.

Drugo, Opcina Ilidza dozvoljava da preko puta ovog naselja radi veliki dimnjak bez filtera firme Standard, sto je puno gore i stetnije od autopijace jer se tu spaljuje stari namjestaj sa stetnim bojama i hemikalijama koje idu nesmetano u zrak.

Zavisno kako vjetar puse to ide prema alipašinom polju ili Ilidzi.

Sve se ovo desava na ulazu u centar Sarajeva. Zar to nije sramota?
Akibh

#77 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by Akibh »

BSn wrote:Postavljac teme je zlonamjeran. Sam si, u uvodnom postu, napisao da se na teritoriji opcine Novi Grad cisti smece, a na teritoriju Ilidze ne cisti. Odmah iza toga si iznio sud po kojem neko u opcini N. Grad ubire pare. Po cemu si to zakljucio? Valjda neko u opcini Ilidza uzima lovu da ovako stanje ostane, ako vec pricas bez pokrica, jer ovo sto si ti napisao nema veze s zdravim razumom. Ti si kontradiktoran. Ne moze N. Grad biti kriv sto vlast Ilidze radi to sto radi.
E moji Zeleni, zar ste vec zapoceli kampanju - pa rano vam je jos. :D
Pa nista, predlazem da onda ukinemo forum do oktobra jer sta se god napise sve je u predizborne svrhe.
Da zivis u onoj zgradi u Bacicima sigurno ne bi ovako pisao...
Stranka zelenih (E5) :)
respo

#78 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by respo »

jeste njegov glavni grad to mu niko ne govori da nije ali govoriti unaprijed ko je kriv a nije iz tog grada je smijesno
kao kad bi ja govorio ko je kriv sto se oko starog mosta ne cisti i da je kriv neko sa lijeve obale mosta a ne sa desne
shvatas poentu

ja mogu reci ne cisti se ne valja oko mosta ali ne mogu reci ko je kriv tu niti imam to pravo

mada sumnjam da je iz busovace uopste
jer vidis kad je prijavljen na sax forum
znaci neki padobranac koji je namjerno postavio ovu temu i komentarisao ovo samo radi nacelinka jedne opstine nevazno koja je
pshhh

#79 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by pshhh »

respo wrote:a ti iz busovace se nasao da brines o tome ko je iz opcine/opstine novi grad odgovoran a da iz opstine ilidza nije niko

ajde fino u busovacu pa se tamo zalazi za nesto ostavi nas da brinemo o nama samima
Cesto tramvajem sa bascarsije odem do Busovače jer to je jedno plemenito i pitomo mjesto. :D
Jimmy_The_Saint

#80 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by Jimmy_The_Saint »

VjecitiStudent wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Mislite da je buvljak u Parizu nešto posebno čišći i ljepši? Mislite da može velegrad bez buvljaka? Što se tiče našeg, bilo bi dobro da neko ko od onih placeva ubire novce nešto od te love uloži i u asfalt, da ne bude onako blatnjavo, komunalne službe bi tu (kao i na nekim drugim mjestima) trebale nastupiti malo ažurnije, ali kako smo truba u milion drugih stvari, truba smo i s buvljakom - šta sad, treba bombardovati ljude zato što pokušavaju zaraditi za porciju loših ćevapa?
Treba da ti na rijec povjerujemo ili mozda imas neke pikantne pariske fotografije?
Jer izvori nude sasvim drugaciju sliku ...
http://www.parispuces.com/en/Default.asp
http://www.tripadvisor.com/Travel-g1871 ... rkets.html

Da li je na stupskoj pijaci moguce uslikati bilo sta bez pratecih gomila smeca?
Izvori foliraju. Jeste, naravno - na St. Ouenu imaju i neke garaže u kojima su potrpani dućani, i neki kiosci, sve skupa više liči na pijacu Otoka nego na buvljak Stup. Ali i u Parizu, možeš mi vjerovati na riječ, sve to skupa vrvi od raznorazne alaše, naveče ostanu hrpe smetlja od neprodate "robe", likovi pišaju gdje ih bubrezi odvedu, šibicari vrebaju na tokmake koji misle da vide kuglicu ili kartu... Naravno, sve je to sređenije taman onoliko koliko je Pariz sređeniji od Sarajeva. Ali ne samo da to ljudi nisu ukinuli, nego su napucali i eto na tim tvojim izborima se ponose da je to prva buvlja pijaca na svijetu... :D

Da ponovim - jeste, prljavo je, jeste, neuredno je - i da, treba tu pljusnuti nešto asfalta, uvesti mrvu reda, i naravno, sve to treba da urade nadležni organi vlasti, i vlasnici tog prostora koji na svom tom jadu profitiraju. Ali manite se priče o "ruglu koje treba ukinuti".
VjecitiStudent

#81 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by VjecitiStudent »

Jimmy_The_Saint wrote: Izvori foliraju. Jeste, naravno - na St. Ouenu imaju i neke garaže u kojima su potrpani dućani, i neki kiosci, sve skupa više liči na pijacu Otoka nego na buvljak Stup. Ali i u Parizu, možeš mi vjerovati na riječ, sve to skupa vrvi od raznorazne alaše, naveče ostanu hrpe smetlja od neprodate "robe", likovi pišaju gdje ih bubrezi odvedu, šibicari vrebaju na tokmake koji misle da vide kuglicu ili kartu... Naravno, sve je to sređenije taman onoliko koliko je Pariz sređeniji od Sarajeva. Ali ne samo da to ljudi nisu ukinuli, nego su napucali i eto na tim tvojim izborima se ponose da je to prva buvlja pijaca na svijetu... :D

Da ponovim - jeste, prljavo je, jeste, neuredno je - i da, treba tu pljusnuti nešto asfalta, uvesti mrvu reda, i naravno, sve to treba da urade nadležni organi vlasti, i vlasnici tog prostora koji na svom tom jadu profitiraju. Ali manite se priče o "ruglu koje treba ukinuti".
Uslikas li ti stogod pri ovim putesestvijama?
Ili se pak bojis objektivnosti kamere, pa samo pustas hiperbole da bujaju?
BSn

#82 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by BSn »

Akibh wrote:
BSn wrote:Postavljac teme je zlonamjeran. Sam si, u uvodnom postu, napisao da se na teritoriji opcine Novi Grad cisti smece, a na teritoriju Ilidze ne cisti. Odmah iza toga si iznio sud po kojem neko u opcini N. Grad ubire pare. Po cemu si to zakljucio? Valjda neko u opcini Ilidza uzima lovu da ovako stanje ostane, ako vec pricas bez pokrica, jer ovo sto si ti napisao nema veze s zdravim razumom. Ti si kontradiktoran. Ne moze N. Grad biti kriv sto vlast Ilidze radi to sto radi.
E moji Zeleni, zar ste vec zapoceli kampanju - pa rano vam je jos. :D
Pa nista, predlazem da onda ukinemo forum do oktobra jer sta se god napise sve je u predizborne svrhe.
Da zivis u onoj zgradi u Bacicima sigurno ne bi ovako pisao...
Stranka zelenih (E5) :)
Pa, ne moze u istom postu (i to uvodnom) da bude N. Grad i taj na cijoj je teritoriji cisto i taj ko je odgovoran za to sto je na Ilidzi prljavo. Ne ide nikako. Stanari prvo moraju skontati kojoj opcini pijaca pripada, pa se onda boriti za svoja prava. Jest' - prebacuju vas k'o lopticu s jedne opcine na drugu, al' ima negdje nacrtano kome sta pripada. Eh, kad im donesete crno na bijelo, onda vas vise ne mogu saltat.

A to sto pisete kako je sramota za grad, to mozete (sad u Dodikovom stilu) objesit macku o rep. Oni (vlast, bez obzira na stranacku obojenost) da imaju obraza i da ih je neceg sramota, ne bi dozvolili da se Ferhadija pretvori u buvljak, da ne mozes na stanici na Otoci proci od preprodavaca, itd.

Sad ce vam izbori. Skontajte kojoj opcini, tj. stranci, pripadate, pa onda na svim medijima:" SDA/SDP/SzBiH nas uvalise k'o niko. Potrovase nas dimnjakom i osramotise nas pijacom." - Pa da vidite kako se problemi rjesavaju (samo gledajte da vam to srede do izbora, jer poslije se mozete j**** sto ce vam nesto uradit).
Last edited by BSn on 18/01/2010 15:02, edited 2 times in total.
elSaik

#83 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by elSaik »

Neko bi iz Opštine Novi grad mogao biti bjen. Ovo što radi neko iz OPštine Novi grad stvarno nema smisla. Ne može se ovako više, a za to mora neko iz Opštine Novi grad odgovarati. :mrgreen: Kako providno. Smeće treba očistiti, ali, brate, otvaraj teme manje ofirno.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#84 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by PipiDugaDevetka »

visocicaguy wrote:ovo je i njegov (glavni) grad, pa ima puno pravo da kritikuje ruglo, premda ono to i jeste.
:thumbup: :bih:

Komunalna inspekcija, prometna, tržišna,...sve su u nadleznosti Kantona, direktor Heni Erduan-Ćesir:
http://www.ks.gov.ba/organizacije/po_vrsti wrote:KANTONALNA UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE
Adresa: Bulevar Meše Selimovića 12
Tel.:
+387(0)33 770-100
Fax:
Web adresa:
http://kuip.ks.gov.ba
E-mail:
[email protected]
Haris.ba

#85 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by Haris.ba »

Ne mogoh izdržati da ne napišem :(.

Haj da budem đavolji advokat. Onako nasuho. Ko treba da čisti tu cestu? Pretpostavljam, da je to cesta od federalnoga(najmanje kantonalnoga značaja). Federalne ceste na tenderu ne mora da dobije isti ko čisti kantonalne, ili općinske. Mada je dužnost tih institucija da nazire kako to čiščenje se sprovodi.

I nije problem autopijaca, problem je što policija, inspektori(općinski i kantonalni) neće da sklone nelegalne prodavače. Koji još i ugrožavaju saobraćaj(primoravaju ogromne broj ljudi da hoda veopma prometnim drumom, umjesto trotoarom).
Nije tu stvar - pusti narod da zaradi. Treba pustiti narod da zaradi, ali i da ne zagadi.

Što se tiče filtera na standardu - imaš kantonalnih inspekcija okolišnih i federalnih hejbet. Neće ništa iz neba. Hajde, ko je spreman provesti sedmicu dana ispred nadležnih institucija? Da se pojavi stotinjak ljudi, išlo bi to.

P.S.
Hajde za početak da napišemo desetak e-mail poruka sa iznošenjem problema, i pozivanjem na poštovanje zakona. U mnogim kantonalnim upravama te poruke se prate. Ali ima jedan problem. Valja se potpisati, i stati iza svojih uvjerenja.
pshhh

#86 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by pshhh »

Haris.ba wrote:Što se tiče filtera na standardu - imaš kantonalnih inspekcija okolišnih i federalnih hejbet. Neće ništa iz neba. Hajde, ko je spreman provesti sedmicu dana ispred nadležnih institucija? Da se pojavi stotinjak ljudi, išlo bi to.
Godinama ih prijavljuju i nikom nista, oni to spaljuju od 2 do 4 sata ujutro kada svi spavaju.
pshhh

#87 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by pshhh »

elSaik wrote:Neko bi iz Opštine Novi grad mogao biti bjen. Ovo što radi neko iz OPštine Novi grad stvarno nema smisla. Ne može se ovako više, a za to mora neko iz Opštine Novi grad odgovarati. :mrgreen: Kako providno. Smeće treba očistiti, ali, brate, otvaraj teme manje ofirno.
Bas su dosadni ovi glasnogovornici.

Pustite narod da normalno zivi dosta je vasih sitno-sicarskih interesa briga me i za tvoga nacelnika i za Opcinu Novi grad, samo neka puste ljude da normalno zive i ne zatrpavaju ih smecom svake nedelje.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#88 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Haris.ba wrote: Hajde za početak da napišemo desetak e-mail poruka sa iznošenjem problema, i pozivanjem na poštovanje zakona. U mnogim kantonalnim upravama te poruke se prate. Ali ima jedan problem. Valja se potpisati, i stati iza svojih uvjerenja.
Ne e-mail poruke, nego prijave sam poslao Kantonalnoj inspekciji i to 6 komada,...Doduše ne u vezi sa komunalijama, prometom, okolišem, nelegalnom trgovinom,...i opet, ništa.

Samo legalna revolucija, izbori,....Osušila mu se ruka ko ne izadje na izbore da glasa, pa makar da samo učini svoje listiće nevažećim!
pshhh

#89 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by pshhh »

PipiDugaDevetka wrote:
visocicaguy wrote:ovo je i njegov (glavni) grad, pa ima puno pravo da kritikuje ruglo, premda ono to i jeste.
Upravo tako ... :D
PipiDugaDevetka

#90 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

pshhh wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Upravo tako ... :D
@pshhh,
Molim te da me citiraš u kompletu ili nikako. ;-)
pshhh

#91 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by pshhh »

BSn wrote: Stanari prvo moraju skontati kojoj opcini pijaca pripada, pa se onda boriti za svoja prava. Jest' - prebacuju vas k'o lopticu s jedne opcine na drugu, al' ima negdje nacrtano kome sta pripada. Eh, kad im donesete crno na bijelo, onda vas vise ne mogu saltat.
Ma sve se zna:
1.) autopijaca - Opcina Novi grad
2.) dimnjak bez filtera od Standarda - Opcina Ilidza
Stanari prijavljivali inspekcijama godinama i nikom nista.
Sve je ovo na granici dvije Opcine i u krugu od 200 metara na samom ulazu u centar glavnog grada države.
BSn

#92 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by BSn »

pshhh wrote:
BSn wrote: Stanari prvo moraju skontati kojoj opcini pijaca pripada, pa se onda boriti za svoja prava. Jest' - prebacuju vas k'o lopticu s jedne opcine na drugu, al' ima negdje nacrtano kome sta pripada. Eh, kad im donesete crno na bijelo, onda vas vise ne mogu saltat.
Ma sve se zna:
1.) autopijaca - Opcina Novi grad
2.) dimnjak bez filtera od Standarda - Opcina Ilidza
Stanari prijavljivali inspekcijama godinama i nikom nista.
Sve je ovo na granici dvije Opcine i u krugu od 200 metara na samom ulazu u centar glavnog grada države.
Onda je to, haman pa, idealna situacija. Fino izadjete nekol'ko mjeseci pred izbore u medije s tom pricom. Usput prijavite i inspekciju za nerad i to je to. Za sve postoji rjesenje, samo je potrebna odlucnost i hrabrost da se stavi svoj potpis i digne glas - onako, javno.

U ovom gradu fali samo jedna stvar, a to je gradjanska svijest. Ovdje, od 500.000 ljudi, haman pa niko nije bio svjestan kad je Denis poginuo, kad su ubili onog momka u lokalu, kad su handzari poceli sijevat na svakom cosku... Mislis da ce se neko dozvati i dignuti svoj glas protiv auto-pijace, ili Standardovog dimnjaka?

"Krivi smo mi sto smo ih birali".

Ponavljam, kome stvarno smetaju te stvari, pronaci ce nacina da ih promjeni.

I da, meni ne smetaju. Meni u ovoj drzavi ne smeta nista od onog trenutka kada su borci, RVI, penzioneri i ostali dali podrsku vlasti, a osudili omladinu i NVO, jer su se ovi drznuli da dignu glas. Kad je njima svima dobro, dobro je vala i meni. Libo me za auto-pijacu, to sto nas truju, to sto grad izgleda gore neg' da je jucer rat zavrsio, sto je toliko grad prljav da je cudo sto kuga ne izbije, to sto Ferhadija lici na buvlju-pijacu, a ne na setaliste, sto auta prolaze setalistem, sto je Zrinjski prvak drzave, sto Hrvati nemaju svoj TV-kanal... Za sve me libo u ovoj drzavi, jer i ovu drzavu libo za mene, a o gradjanstvu da ni ne pricamo.
PipiDugaDevetka

#93 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

BSn wrote: Onda je to, haman pa, idealna situacija. Fino izadjete nekol'ko mjeseci pred izbore u medije s tom pricom. Usput prijavite i inspekciju za nerad i to je to. Za sve postoji rjesenje, samo je potrebna odlucnost i hrabrost da se stavi svoj potpis i digne glas - onako, javno.

U ovom gradu fali samo jedna stvar, a to je gradjanska svijest. Ovdje, od 500.000 ljudi, haman pa niko nije bio svjestan kad je Denis poginuo, kad su ubili onog momka u lokalu, kad su handzari poceli sijevat na svakom cosku... Mislis da ce se neko dozvati i dignuti svoj glas protiv auto-pijace, ili Standardovog dimnjaka?

I da, meni ne smetaju. Meni u ovoj drzavi ne smeta nista od onog trenutka kada su borci, RVI, penzioneri i ostali dali podrsku vlasti, a osudili omladinu i NVO, jer su se ovi drznuli da dignu glas. Kad je njima svima dobro, dobro je vala i meni. Libo me za auto-pijacu, to sto nas truju, to sto grad izgleda gore neg' da je jucer rat zavrsio, sto je toliko grad prljav da je cudo sto kuga ne izbije, to sto Ferhadija lici na buvlju-pijacu, a ne na setaliste, sto auta prolaze setalistem, sto je Zrinjski prvak drzave, sto Hrvati nemaju svoj TV-kanal... Za sve me libo u ovoj drzavi, jer i ovu drzavu libo za mene, a o gradjanstvu da ni ne pricamo.
@BSn,
Sve ti je na mjestu, ova tvoja diskusija, osim boldiranog i ofarbanog.
Ništa domovina ne mora učiniti za tebe, za domovinu se gine, trudeći se svim snagama da neprijatelj pogine za svoju domovinu, a ne ti.
Domovina, to nisu trenutni političari koji su na vlasti.
BSn

#94 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by BSn »

PipiDugaDevetka wrote:
BSn wrote: Onda je to, haman pa, idealna situacija. Fino izadjete nekol'ko mjeseci pred izbore u medije s tom pricom. Usput prijavite i inspekciju za nerad i to je to. Za sve postoji rjesenje, samo je potrebna odlucnost i hrabrost da se stavi svoj potpis i digne glas - onako, javno.

@BSn,
Sve ti je na mjestu, ova tvoja diskusija, osim boldiranog i ofarbanog.
Ništa domovina ne mora učiniti za tebe, za domovinu se gine, trudeći se svim snagama da neprijatelj pogine za svoju domovinu, a ne ti.
Domovina, to nisu trenutni političari koji su na vlasti.

Ako domovina nista ne mora ucniti za mene, sto bi ja ista ucinio za nju?
Uredu, sistem (bez obzira koji to bio) nas uci da se "pitamo sta smo mi ucinili za domovinu, a ne ona za nas", samo je to previse providno. Bez obzira sto uradio, nista nisi ucinio za domovinu, nego za vlast.

No, to mozda i moze upaliti negdje daleko, ali u BiH? Mislim, ovdje ne da drzava ne radi za tvoju dobrobit, nego radi kontra tebe. Uredu, domovina je ono nesto u srcu, a drzava je ono na papiru. Al' opet, ova nas je drzava naucila da treba biti racionalan, jer je ona sve emocionalne, il' poslala u nebeska prostranstva, il' ih je izradila.
PipiDugaDevetka

#95 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

BSn wrote:Mislim, ovdje ne da drzava ne radi za tvoju dobrobit, nego radi kontra tebe. Uredu, domovina je ono nesto u srcu, a drzava je ono na papiru.
Mislim da si odgovorio/la sam/a sebi na ovo iznad, citirano:
BSn wrote:"Krivi smo mi sto smo ih birali".
U oktobru, kada je sezona kiša, imaćemo priliku za legalnu revoluciju.

Nepoznati čitaoče ovog foruma i ove teme,
IZAĐI DA GLASAŠ, NEŠTO SE DEŠAVA I TVOJA SUDBINA SE RJEŠAVA, GLASAJ, PA MAKAR UČINIO SVOJE LISTIĆE NEVAŽEĆIM!
mayab

#96 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by mayab »

Takva auto pijaca kakva je ova u Sarajevu jednostavno ne spada na to mjesto, pod hitno je izmjestiti negdje gdje nece lezati na jednoj od kljucnih gradskih cesta!
BiH-x

#97 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by BiH-x »

Haris.ba wrote:Koliko snage potrošite na bezvezna prepucavanja, izvrtanje činjenica i beskonačno ponavljanje onih općepoznatih. Bolje tu snagu utrošite na čišćenje smeća oko svojih kuća, zgrada, komšiluka. Hajmo, koliko nas je podiglo papirić ispred ulaza?
:thumbup:
muha_sa

#98 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by muha_sa »

do nasKE je :D jebo nasKE :-)
Kinema Siti---projekcija Avatara od 20/30. u sali 1.----puna dvorana-uredna sala--mirom mirusi :D na prvi pogled fin svijet se okupio--neko sa hanumom neko sa dragom--grickaju se raznorazni jeboguzluci--cuga se jal sok jal kola- :D
kraj filma--na izlazu dvije ogromne kante za smece al jok :-) tesko je ponjet ostatak sa sobom i ostavit u korpu--bolje ostavit na sjedistu il pored--mislim da su 3.higijenicarke morale jedno 3.sata rintat da bi ocistile salu i dovest je u normalno stanje :-)

znam ja nas-jebo nas.
zonbirile

#99 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by zonbirile »

priča o Standardu je malo dublja priča od ciganije duž puta.Moj momak kada je radio Standard projektanti rugla od zgrade na Bačičima nisu bila ni u mudima.Ergo grad se širio u industrijsku zonu.Dobar dan Kolumbo,ili tugo,ali tako je taj kvart bio najgori kvart.Tu je bio Tam,Feroelektro,Zora ,Standard,barake i drveni most na Miljacki,betonare i fabrika betonskih elemenata Vranice i šta sad.Papci u ime šatro boračke populacije zviznuli zgradu na livadu,pokupili pare i sada grad da sve izmješta.Sreća pa ništa ne radi.Jarane gora je Bitumenka,koja osta u centru spram vas.
Haris.ba

#100 Re: Autopijaca - 'Smetljarski doček' na ulazu u Sarajevo

Post by Haris.ba »

zonbirile wrote:Papci u ime šatro boračke populacije zviznuli zgradu na livadu,pokupili pare i sada grad da sve izmješta.Sreća pa ništa ne radi.Jarane gora je Bitumenka,koja osta u centru spram vas.
Nije pitanje što je tu Bitumenka ili Standard. Pitanje su filteri i poštivanje "ekoloških zakona". Nema potrebe za takvom pričom.
Post Reply