Vukašin B. @ Eurosong 2010
Moderator: _BataZiv_0809
-
Granični Proizvod
#76 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Dora je bila očajna. Feminnem i jesu bile najbolje, u takvoj konkurenciji.
Zna li se kad je predstavljanje Vukašinove pjesme na BHT1? Večeras (nedjelja), ili za sljedeći vikend?
Zna li se kad je predstavljanje Vukašinove pjesme na BHT1? Večeras (nedjelja), ili za sljedeći vikend?
- Loulou
#77 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Sljedeće nedjelje - 14.03. (ako opet nešto ne promijene)Granični Proizvod wrote:Zna li se kad je predstavljanje Vukašinove pjesme na BHT1? Večeras (nedjelja), ili za sljedeći vikend?
-
Granični Proizvod
#78 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Ne znam zašto su pomijerili sa 7.3. na 14., ali nema veze. Iskreno se nadam da će se ove godine pjesma izvesti uživo, jer do sad nikad nije u emisijama ovakvog tipa. Strašno, ali istinito.Loulou wrote:Sljedeće nedjelje - 14.03. (ako opet nešto ne promijene)Granični Proizvod wrote:Zna li se kad je predstavljanje Vukašinove pjesme na BHT1? Večeras (nedjelja), ili za sljedeći vikend?
- Loulou
#79 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Navodno, zbog mladog gospodina
Rybaka koji treba biti gost te večeri, a nije mogao doći u Sarajevo 07.03.
- Vitezanin
#80 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Ove godine na ESC ima puno balada:
1. irska
2. norveška
3. danska
4. latvija
5. portugal
6. španjolska
7. malta
8. cipar
9. izrael
10. hrvatska
11. bih
12. makedonija
13. ukrajina
14. gruzija
15. armenija
vjerojatno će ih još biti, ukupno oko 50% svih pjesama. čini mi se da odavno na eurosongu nije bilo ovoliko balada.
1. irska
2. norveška
3. danska
4. latvija
5. portugal
6. španjolska
7. malta
8. cipar
9. izrael
10. hrvatska
11. bih
12. makedonija
13. ukrajina
14. gruzija
15. armenija
vjerojatno će ih još biti, ukupno oko 50% svih pjesama. čini mi se da odavno na eurosongu nije bilo ovoliko balada.
- Vitezanin
#81 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
7.3. je gostovao na nekom drugom državnom finalu pa nije mogao doći.Loulou wrote:Navodno, zbog mladog gospodinaRybaka koji treba biti gost te večeri, a nije mogao doći u Sarajevo 07.03.
zato bih ove godine pretposljednja bira tj predstavlja pjesmu.
-
Granični Proizvod
#82 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Moja cura slini otkako je čula da će VUkašin i Rybak biti na istom mjestu
Je li moguće dobiti pozivnicu za prisustvovanje tom showu?
-
asteroid
#83 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Ulaznice nisu na prodaju.BHRT je pripremio 20 ekskluzivnih karata koje će biti podjeljene najsretnijim fanovima. Sve što treba napraviti jeste poslati e-mail s podacima na [email protected]Granični Proizvod wrote:Moja cura slini otkako je čula da će VUkašin i Rybak biti na istom mjestu![]()
Zna li tko kad će biti to izvlačenje i kad će biti objavljena imena tih 20 dobitnika.
- alibaba_i_30_godina
#84 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Katastrofa ...Vitezanin wrote:Ove godine na ESC ima puno balada:
1. irska
2. norveška
3. danska
4. latvija
5. portugal
6. španjolska
7. malta
8. cipar
9. izrael
10. hrvatska
11. bih
12. makedonija
13. ukrajina
14. gruzija
15. armenija
-
Granični Proizvod
#85 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Ja dobio karte za BH Eurosong show 
Putujem u Sarajevo u nedjelju
- vee-jay
#86 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
gdje se mogu pogledati te sve pjesmice sto ce biti na ovogodisnjoj evroviziji?
- Vitezanin
#87 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
vee-jay wrote:gdje se mogu pogledati te sve pjesmice sto ce biti na ovogodisnjoj evroviziji?
youtube
ali pokušaj s www.esctoday.com, www.oikotimes.com, www.eurosong.hr, tamo imaš popis zemalja...
- alibaba_i_30_godina
#88 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Sramota da samo radi toga dolazis u nas grad ... sta je bilo sa obilaskom raznih spomenika, muzeja i drugih mjesta za kulturu ...Granični Proizvod wrote:Ja dobio karte za BH Eurosong show
Vjerovatno ce i nasa pjesma biti neka balada ... dosta je vise balada, dajte nesto veselo kao sto je Laka uradio !!
-
Granični Proizvod
#89 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Bio sam već u Sarajevu, a doćiću i opet. Mislim da vrijeme u nedjelju neće biti pogodno za sight-seeing!NeyDan wrote:Sramota da samo radi toga dolazis u nas grad ... sta je bilo sa obilaskom raznih spomenika, muzeja i drugih mjesta za kulturu ...Granični Proizvod wrote:Ja dobio karte za BH Eurosong show
Putujem u Sarajevo u nedjelju![]()
Vjerovatno ce i nasa pjesma biti neka balada ... dosta je vise balada, dajte nesto veselo kao sto je Laka uradio !!
Trebam malu pomoć. Obzirom da stižem vozom, recite mi imam li direktnu liniju gradskim busom ili tramvajom od željezničke stanice do RTV doma - BHT-a? Neću da idem taxijem, ako mogu proći jeftinije, ipak sam samo student
- alibaba_i_30_godina
#90 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Imas tramvaj odmah od zeljeznicke stanice. Tvoj je 4 koji ide do Ilidze ali ti tramvaji tu nisu bas cesti, mislim da svakih 20-ak minuta tek, pa ti nije daleko prosetati do muzeja gdje imas tramvaj svake 2-3 minute i svi ti odgovaraju osim 2 koja ide do Cengic Vile.Granični Proizvod wrote: Bio sam već u Sarajevu, a doćiću i opet. Mislim da vrijeme u nedjelju neće biti pogodno za sight-seeing!
Trebam malu pomoć. Obzirom da stižem vozom, recite mi imam li direktnu liniju gradskim busom ili tramvajom od željezničke stanice do RTV doma - BHT-a? Neću da idem taxijem, ako mogu proći jeftinije, ipak sam samo student
Ako vec pitas, imas i komercijalu (bus) koji stoji na svakom mjestu gdje i tramvaj ... izbor je na tebi, al' eto ja bih tramvajem .... valjda znas gdje je rtv?!
-
Granični Proizvod
#91 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Ne znam, ali pitaću nekogNeyDan wrote:Imas tramvaj odmah od zeljeznicke stanice. Tvoj je 4 koji ide do Ilidze ali ti tramvaji tu nisu bas cesti, mislim da svakih 20-ak minuta tek, pa ti nije daleko prosetati do muzeja gdje imas tramvaj svake 2-3 minute i svi ti odgovaraju osim 2 koja ide do Cengic Vile.Granični Proizvod wrote: Bio sam već u Sarajevu, a doćiću i opet. Mislim da vrijeme u nedjelju neće biti pogodno za sight-seeing!
Ako vec pitas, imas i komercijalu (bus) koji stoji na svakom mjestu gdje i tramvaj ... izbor je na tebi, al' eto ja bih tramvajem .... valjda znas gdje je rtv?!
Nedjeljom saobraćaju jednako često kao i ostalim danima?
- Loulou
#92 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Ne baš kao ostalim danima, ali nije ni problematično.Granični Proizvod wrote:Ne znam, ali pitaću nekogNeyDan wrote:Imas tramvaj odmah od zeljeznicke stanice. Tvoj je 4 koji ide do Ilidze ali ti tramvaji tu nisu bas cesti, mislim da svakih 20-ak minuta tek, pa ti nije daleko prosetati do muzeja gdje imas tramvaj svake 2-3 minute i svi ti odgovaraju osim 2 koja ide do Cengic Vile.Granični Proizvod wrote: Bio sam već u Sarajevu, a doćiću i opet. Mislim da vrijeme u nedjelju neće biti pogodno za sight-seeing!
Ako vec pitas, imas i komercijalu (bus) koji stoji na svakom mjestu gdje i tramvaj ... izbor je na tebi, al' eto ja bih tramvajem .... valjda znas gdje je rtv?!![]()
Jedino će bit problem ako se istu noć vraćaš i trebaš na željezničku, a ako se "manifestacija" ne završi do 23.30 ili 00.00, jer poslije toga nema tramvaja.
A zgradu RTV-a ćeš lako skužiti
- Šizika
#93 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
čitala sam tekst pjesme i pravo sam skeptična
-
Granični Proizvod
#94 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Prilično sam uvjeren da manifestacija neće trajati duže od 2 sata, šta misliš?Loulou wrote:Ne baš kao ostalim danima, ali nije ni problematično.Granični Proizvod wrote:
Ne znam, ali pitaću nekog![]()
Jedino će bit problem ako se istu noć vraćaš i trebaš na željezničku, a ako se "manifestacija" ne završi do 23.30 ili 00.00, jer poslije toga nema tramvaja.
A zgradu RTV-a ćeš lako skužititramvajska stanica je tačno preko puta RTV doma.
- Loulou
#95 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Ne znam. Ne sjećam se koliko to traje (jer je godinama šema ista, ali ja, eto, nisam zapamtila).
I ovisi o tom kad počinje.
Još jedna tehničko-tramvajska informacija: evo red vožnje tog tramvaja koji saobraća na liniji Željeznička stanica - Ilidža (samim tim prolazi pored zgrade RTV-a):
http://www.gras.co.ba/rv/tram/RV%20tramvaj%204.htm
Vidiš, kad god da show završi s njim ne možeš natrag do željezničke. Možeš uzeti neki drugi (br. 3, 5, 6), ali ćeš morati prošetati do željezničke.
Najbolje je da pitaš kad budeš "on d fejs ov d plejs"
A sad
, da se ova tema ne pretvori u "servisne informacije". 
I ovisi o tom kad počinje.
Još jedna tehničko-tramvajska informacija: evo red vožnje tog tramvaja koji saobraća na liniji Željeznička stanica - Ilidža (samim tim prolazi pored zgrade RTV-a):
http://www.gras.co.ba/rv/tram/RV%20tramvaj%204.htm
Vidiš, kad god da show završi s njim ne možeš natrag do željezničke. Možeš uzeti neki drugi (br. 3, 5, 6), ali ćeš morati prošetati do željezničke.
Najbolje je da pitaš kad budeš "on d fejs ov d plejs"
A sad
- BSn
#96 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Jos jedna servisna informacije: Obavezno kupi tramvajsku kartu. Posjetioci iz drugih gradova i strani turisti su omiljena hrana ovdasnjih revizora. 
Last edited by BSn on 12/03/2010 16:07, edited 1 time in total.
- alibaba_i_30_godina
#97 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Upravo sam ovo i ja htio da napisem. Ako ne bude bilo tramvaja (rade do 0:00 otprilike) onda do stanice mozes doci komercijalom ... eh sad ne znam dokad ona tacno radi dugo se nisam vozio njom, doduse nisam ni tramvajem, al0 mislim da je do 2-3 sata ...BSn wrote:Jos jedna servisna informacije: Obavezno kupi tramvajsku kartu. Posjetioci iz drugih gradova i strani turisti su omiljena hrana ovadsnjih revizora.
RTV ti je jedna stanica prije Alipasina gdje se nalazio bivsi Avaz, sad Hypo Banka, takodjer tu ima sad Pink TV i ASA ... il' jedna stanica posle remize (odnosno parkiralista za tramvaje koje je odmah do glavne stanice, vidjet ces sa prozora)...il' jednostavno preko puta GRAWE osiguranja ... doduse u toj zgradi ima svega i svacega ... kazes da si bio u SA, valjda nesto od ovog znas.
-
Granični Proizvod
#98 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Snaćiću se, hvala vam 
Čudi me da ove servisne informacije neki moderator još nije izbrisao
Neću odmah isto veče nazad, prenoćiću u Sa.
Sad se vratimo na temu!
Ko će sve gostovati u show-u? Slabo gledam TV pa nisam vidio najavu, ako uopšte ima.
Sad se vratimo na temu!
Ko će sve gostovati u show-u? Slabo gledam TV pa nisam vidio najavu, ako uopšte ima.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#99 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Granični Proizvod wrote:Snaćiću se, hvala vam
Sad se vratimo na temu!
-
asteroid
#100 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Izgleda da ja nisam dobio ulaznice.Koja šteta,a show će biti tako dobar i zanimljiv.Bit će gosti predstavnici Hrvatske,Srbije,Irske,Makedonije i Poljske.Ma bit će ludo i nezaboravno
Last edited by asteroid on 12/03/2010 16:27, edited 5 times in total.