Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- respo
#76 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
vi sto imate problem sa brisacima a da podvucete karton ispod brisaca ili tako nesto?
onako dignuti potencijalni za otkidanje sto mozda ako ensto zakaci slucajno ili neko namjerno
ovako karton ispod i to je to
onako dignuti potencijalni za otkidanje sto mozda ako ensto zakaci slucajno ili neko namjerno
ovako karton ispod i to je to
- makkaj
#77 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
nervira me što mi se, kad pada jača kiša, pojavi voda ispod suvozačevih nogA, u vidu male fleke , usput kud bi ta voda mogla da prolazi đavo je odnio , imal ko kakav savjet šta da radim?
- citroen
#78 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Mozete podici brisace,upalite brisace da dodju na sredinu sofersajbe i onda iskljucite ,poslije toga podignete,veoma jednostavno....isti slucaj kao kod mene na C4sabanss wrote:I kod Octavie isti problem, ja sam se ubio dumajuci da prokontam sistem i nisam skonto.vukojebina wrote: Kod golfa petice me nervira to sto sad u zimske dane nemogu da podignem brisace preko noci, da ne smrznu...ili sam ja toliko smotan pa nisam mogo to skontat kako funkcionise, ili su to stvarno toliko lose odradili, i podvukli dole pod haubu, tako da ih mozes podici samo nekih 5-10 cm...
- Vragolan
#79 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
ahhhaaaaaaaaa, ovaj savjet zlata vrijedi, fakat nikad mi to ne bi naumpalocitroen wrote:Mozete podici brisace,upalite brisace da dodju na sredinu sofersajbe i onda iskljucite ,poslije toga podignete,veoma jednostavno....isti slucaj kao kod mene na C4sabanss wrote:I kod Octavie isti problem, ja sam se ubio dumajuci da prokontam sistem i nisam skonto.vukojebina wrote: Kod golfa petice me nervira to sto sad u zimske dane nemogu da podignem brisace preko noci, da ne smrznu...ili sam ja toliko smotan pa nisam mogo to skontat kako funkcionise, ili su to stvarno toliko lose odradili, i podvukli dole pod haubu, tako da ih mozes podici samo nekih 5-10 cm...
-
sabanss
#80 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
citroen wrote:Mozete podici brisace,upalite brisace da dodju na sredinu sofersajbe i onda iskljucite ,poslije toga podignete,veoma jednostavno....isti slucaj kao kod mene na C4sabanss wrote:I kod Octavie isti problem, ja sam se ubio dumajuci da prokontam sistem i nisam skonto.vukojebina wrote: Kod golfa petice me nervira to sto sad u zimske dane nemogu da podignem brisace preko noci, da ne smrznu...ili sam ja toliko smotan pa nisam mogo to skontat kako funkcionise, ili su to stvarno toliko lose odradili, i podvukli dole pod haubu, tako da ih mozes podici samo nekih 5-10 cm...
Eureka!
Niti meni ovo nikad ne bi palo napamet. Kada moram ocistiti snijeg sa sajbe, dodje mi lijepo neki srklet. Konto sam kasiku nositi da snijeg cistim kad se uvuce po sajbu.
-
sabanss
#81 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Podigni haubu i probaj ocistiti one odvode, tu se zna pravo lisca i granja zavuci.makkaj wrote:nervira me što mi se, kad pada jača kiša, pojavi voda ispod suvozačevih nogA, u vidu male fleke , usput kud bi ta voda mogla da prolazi đavo je odnio , imal ko kakav savjet šta da radim?
-
3i20znakova
#82 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Hyundai Accent, 1.5 B
Mane:
- od prvog dana do danas (180 000 km) zapinje kada se ubacuje u 3. iz 4.
- rucna kocnica malo-malo pa popusti
- vjetrobran nenormalno skup kada originalan (cca 700 KM) dok neoriginalni kosta oko 180 KM, lezaj prednjeg kotaca 100 KM kod servisera a u UNISU SKF-ov cca 50 KM
- nizak
- ne moze se naslog zadnjih sjedala oboriti i tako povecati prtljaznik (model 4. vrata) a to mi je cesto trebalo
Vrline
- malo trosi, u gradu oko 8 l a na otvorenom ali brze voznje oko 6 l, kad zena vozi moze i ispod 6 l
- ima dobre ovlastene servise u Sarajevu
- opcenito u ovih 10 godina se nije kvario
Mane:
- od prvog dana do danas (180 000 km) zapinje kada se ubacuje u 3. iz 4.
- rucna kocnica malo-malo pa popusti
- vjetrobran nenormalno skup kada originalan (cca 700 KM) dok neoriginalni kosta oko 180 KM, lezaj prednjeg kotaca 100 KM kod servisera a u UNISU SKF-ov cca 50 KM
- nizak
- ne moze se naslog zadnjih sjedala oboriti i tako povecati prtljaznik (model 4. vrata) a to mi je cesto trebalo
Vrline
- malo trosi, u gradu oko 8 l a na otvorenom ali brze voznje oko 6 l, kad zena vozi moze i ispod 6 l
- ima dobre ovlastene servise u Sarajevu
- opcenito u ovih 10 godina se nije kvario
-
AdnanSA
#83 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
U Škodi Fabiji imam običnu klimu i ona non stop kucka i lupka. Kao da neki sat nešto odkucava. (Fabia je službena)
To je izgleda mana kod VW grupe.
Lijevi štok je povelik i zaklanja vidik kada motaš lijevo. Desna noga (koljeno) udara u centralnu konzolu. Koliko god odmaknem sjedište nekako lupim u nju.
Previše mali rezervoar za tešnost brisaća. Mislim da staje svega 2 litre. Za čas se potroši.
Ostalo je za te pare koliko je plaćena i koja je klasa više nego dobro.
Najbolja vrlina je mjenjač.Kratak, brz i tačan. Da li iko danas pravi bolje i ljepše mjenjače nego ovaj u Fabiji. Mnogo bolji mjenjač nego i u jednom auto koje sam vozio a vozio sa svašta.
Da dodam još i ovo Fabija ima konstrukcijsku grešu zadnjeg brisača. Radi se o combi modelu.
Ako padne 10-15 cm mokrog snjega na auto možeš sigurno računati da će plastični držač zadnjeg brisaća da se slomi.
Kod nas su već tri pukla. Zamjenski u Asa autu košta 20 km bez metlice.
To je izgleda mana kod VW grupe.
Lijevi štok je povelik i zaklanja vidik kada motaš lijevo. Desna noga (koljeno) udara u centralnu konzolu. Koliko god odmaknem sjedište nekako lupim u nju.
Previše mali rezervoar za tešnost brisaća. Mislim da staje svega 2 litre. Za čas se potroši.
Ostalo je za te pare koliko je plaćena i koja je klasa više nego dobro.
Najbolja vrlina je mjenjač.Kratak, brz i tačan. Da li iko danas pravi bolje i ljepše mjenjače nego ovaj u Fabiji. Mnogo bolji mjenjač nego i u jednom auto koje sam vozio a vozio sa svašta.
Da dodam još i ovo Fabija ima konstrukcijsku grešu zadnjeg brisača. Radi se o combi modelu.
Ako padne 10-15 cm mokrog snjega na auto možeš sigurno računati da će plastični držač zadnjeg brisaća da se slomi.
Kod nas su već tri pukla. Zamjenski u Asa autu košta 20 km bez metlice.
-
sabanss
#84 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Mjenjac kod Fabije je fakat poezija. Kratak i precizan hod, uz dovoljno elasticnosti.AdnanSA wrote: Najbolja vrlina je mjenjač.Kratak, brz i tačan. Da li iko danas pravi bolje i ljepše mjenjače nego ovaj u Fabiji. Mnogo bolji mjenjač nego i u jednom auto koje sam vozio a vozio sa svašta.
-
matrix123456
#85 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
i meni se svidja zvuk ali nekad dosadi.........Edinz wrote:Vozio sam neko vrijeme ovaj, ali za razliku meni se jako svidjao zvuk motora, nema problema sa pjesacima koji paradiraju ispred autamatrix123456 wrote:NISSAN PATROL 4,2D
kod njega me nervira sledece
prebucan motor,kad ga dignes iznda 2000obr. moras muziku pojacavat na maksimum iako je zvucna izolacija dobra.....
brisacima fali medju brzina u svakom stepenu
manji komfor na zadnjem sjedistu iako je veliko auto(mozda je to zbog sedam sjedista koje ima
mrtvih uglova masu
sve ostalo je super sem ovih ajde recimo sitnica................
ujutru kad krecem na posao probudim citav komsiluk
- Neelix
#86 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
slazem sesabanss wrote:Mjenjac kod Fabije je fakat poezija. Kratak i precizan hod, uz dovoljno elasticnosti.AdnanSA wrote: Najbolja vrlina je mjenjač.Kratak, brz i tačan. Da li iko danas pravi bolje i ljepše mjenjače nego ovaj u Fabiji. Mnogo bolji mjenjač nego i u jednom auto koje sam vozio a vozio sa svašta.
-
nx
#87 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Nervira me sto u gepeku nemam milion eura 
- Vragolan
#88 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
pogledaj keder na sofersajbi (izmedju krova i sofersajbe), mozda ti tu voda prolazi, to se desava kada istruhne keder ili kada mjenjaju sajbe pa ih dobro ne namjestemakkaj wrote:nervira me što mi se, kad pada jača kiša, pojavi voda ispod suvozačevih nogA, u vidu male fleke , usput kud bi ta voda mogla da prolazi đavo je odnio , imal ko kakav savjet šta da radim?
pogledaj jel voda ostavila gdje trag kuda je curila
ako nije onda ti je garant do kedera
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#89 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Podigni auto na dizalicu sa te strane. Auto obicno je zamasceno ispod te ima nakve cepice kao zastitu, pogledaj da taj neki od cepica nije ispo te ima li dovoljno masti. A moze biti i to da ti je keder na vratima vec dotrajao ili na prozoru od tih vrata gdje curi. Takodjer, vrata imaju rupe na dnu kao ispust za vodu, pogledaj mozda su zacepljene. Zatim, od brisaca voda mozda joj se ispust zacepio pa ti negdje zalijeva a moze biti i ispod sofersajbe, pogotovo ako je mijenjana.makkaj wrote:nervira me što mi se, kad pada jača kiša, pojavi voda ispod suvozačevih nogA, u vidu male fleke , usput kud bi ta voda mogla da prolazi đavo je odnio , imal ko kakav savjet šta da radim?
Dobro pregledaj ova mjesta, negdje tu mora da voda zalijeva
- makkaj
#90 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
ljudi hvala na savjetima, moram to detaljno provjeriti čim prije..

- johntra
#91 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
da počnemo pričati šta nas nervira i kod službenih auta? 
-
sabanss
#92 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Tamo me nista ne nervira. Da se podsjetimo jedne pitalice:johntra wrote:da počnemo pričati šta nas nervira i kod službenih auta?
Koje je najbrze off road auto?
Sluzbeno!
- vukojebina
#93 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
citroen wrote:Mozete podici brisace,upalite brisace da dodju na sredinu sofersajbe i onda iskljucite ,poslije toga podignete,veoma jednostavno....isti slucaj kao kod mene na C4sabanss wrote:I kod Octavie isti problem, ja sam se ubio dumajuci da prokontam sistem i nisam skonto.vukojebina wrote: Kod golfa petice me nervira to sto sad u zimske dane nemogu da podignem brisace preko noci, da ne smrznu...ili sam ja toliko smotan pa nisam mogo to skontat kako funkcionise, ili su to stvarno toliko lose odradili, i podvukli dole pod haubu, tako da ih mozes podici samo nekih 5-10 cm...
Na petici to ne ide...to je prvo sto sam probo, ali brisaci se automatski vrate na pocetni polozaj...
- Šeha
#94 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Niskoprofilne sportske gume koje se brzo ostecuju (pojave se izbocine na njima) i moras ih zamijeniti... A skupe.
- taxi_driver
#95 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
sabanss wrote:I kod Octavie isti problem, ja sam se ubio dumajuci da prokontam sistem i nisam skonto.vukojebina wrote: Kod golfa petice me nervira to sto sad u zimske dane nemogu da podignem brisace preko noci, da ne smrznu...ili sam ja toliko smotan pa nisam mogo to skontat kako funkcionise, ili su to stvarno toliko lose odradili, i podvukli dole pod haubu, tako da ih mozes podici samo nekih 5-10 cm...
Prvo ukljucis pa odmah iskljucih kontakt,i onda pritiskom na dole rucice brisaca oni ti se upale i zakoce na vrhu sofersajbe,tj u servisnom polozaju.Upustvo imas i u knjigama.
-
solo1
#96 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
'04 Infinity (Nissan Skyline) G35x (sedan, adjustable awd)
Mane
Nervira me ovaj "adjustable" awd koji bi trebao po potrebi (sam) da se pali prilikom proklizavanja i slicno, a kada upalim full awd (snow switch) onda imam ogranicenje samo na do 17 mph (27kmh) sto znaci da na brzinama od preko 17mph moli Boga da se upali awd na vrijeme
Previse tvrd - posebno prednji trap
Potrosnja ocajna - 20m/city 24/hwy
Vrline
Prostor unutra - sasvim komotno moze sjesti 5 ljudi
280 ks - nevjerovatno brz sedan!
full oprema - navigacija, koza, bose zvucnici, itd. itd
Odlican handling i zavidan kvalitet auta
Toliko!
Mane
Nervira me ovaj "adjustable" awd koji bi trebao po potrebi (sam) da se pali prilikom proklizavanja i slicno, a kada upalim full awd (snow switch) onda imam ogranicenje samo na do 17 mph (27kmh) sto znaci da na brzinama od preko 17mph moli Boga da se upali awd na vrijeme
Previse tvrd - posebno prednji trap
Potrosnja ocajna - 20m/city 24/hwy
Vrline
Prostor unutra - sasvim komotno moze sjesti 5 ljudi
280 ks - nevjerovatno brz sedan!
full oprema - navigacija, koza, bose zvucnici, itd. itd
Odlican handling i zavidan kvalitet auta
Toliko!
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#97 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Kad ce ta garancija vise izac na BMW!?Šeha wrote:Niskoprofilne sportske gume koje se brzo ostecuju (pojave se izbocine na njima) i moras ih zamijeniti... A skupe.
nego o niskoprofilnim gumama: ko mene rodbina imala dva normalna auta u garazi i sve bilo ok uci i izaci sa njima. Negdje '97 kupe bijesnog Audia 80 (1991), bas bio ono lijep, bijel, neke ukrasne naljepnice sa strane, niskoprofilne gume, siber, direkrno ubrizgavanje, motor 1.9 benzinac, ma auto govorilo deset stranih jezika tad! Na garazi gdje su ih parkirali bio neki metalni prag koji je ujedno bio povezan sa garaznim vratima, prvi put kad se auto ugonilo u garazu na dodir niskoprofilnih guma, cijela garazna vrata se pomjerise iz zida
-
tarikzzz
#98 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
fandjo30 wrote:respo wrote:Isto auto imam pa da odpocnem
-Senzor za kisu kasis tako sto kad iskljucis brisace jos jednom povuces dole ruckicu, tj. dok se ne cuje klik
-Ovo za klimu stoji samo ta 3 koraka se daju laHko zapamtit pa i ne bude tako lose
-Potrosnja uh loce ti boga mi meni je sa klimom u gradu kad je zgazim oko 7,4, najmanje sto sam napravio po gradu 6,6, a sto se tice otvorenog moze se i na 5 nagurat, sad opet ima i ono da li vozis po brdima ili ne jer potrosnja mu se drasticno mijenja( ne sjecam se da sam vidio auto osjetljivije na brda i doline od vectre )
-Bord computer je savrseno pregledan, sad da li je to do tebe ili do pozicije tvoga sjedenja to ne znam a sto se tice vanjske temperature malo je konfuzno ako imas dvozonski klima uređaj pa budu ono 3 temperature, ali u suštini klima je ogranicena onim pravougaonikom na ekranu pa se tu i da vidjeti sve ostalo
-Rucica zmigavca je malo slozena dok se navikne covjek, sjecam se dok sam se privikao u pocetku koliko puta sam se pogresnog zmigavca nadavao
-Za malo mjesta u vratima si totalno u pravu, gledam ona francuska haman ti gepek u opste ne treba sta stane u ona vrata xd
Sve u svemu ja zadovoljan autom, snage ne fali, mjenjac i volan presvuceni kozom daju fantastican osjecaj ispod ruke, i mogu reci da veoma dobro drzi putanju i krivinu. Jedino sto mi smeta je sto se nekako izgubi osjecaj za brzinu ko 40 na sat ko 80 na sat isto ti dodje xd mislim sto se tice osjecaja unutar vozila xd posebno ako si putnik
Do juce sam vozio golf 5 1.9tdi/105ks sa 6 brzina,pa nekako ovu vectru uporeredjujem sa njim,
-Tarikzzz ti si upravu sto se tice senzora za kisu,u golfu ih nisam imao i nikad mi nisu falili,cinimi se da me opterecuju kad pada kisa
-Sto se tice potrosnje trosi sigurno 2 lit vise nego golf ,a interesantno ,meni ide losije od golfa iako je jaca 15ks
-Bord kompjuter po meni uopste nije pregledan,stoji na sredini i moras da skrenes pogled udesno da bi vidio vanjsku temperaturu koja je ispisana malim slovima,u lijevom cosku,Ok je kad podesis climatronik onda ti ispisuje za svaku stranu velikim brojevima u pravougaoniku.Dok recimo golf tj vw.ima jako citljiv bord kompjuter i koji ti stoji ispred nosa,u njemu sam palio klimu jednim pritiskom tastera(climatronic)
-Sicusni tasteri razbacani ,jedva ih napipas
-Ako hoces zadnje prozore da otvoris sa mjesta vozaca,moras dvije radnje da uradis ,onaj klizac dole ,pa tek onda taster za spustanje,vw je to jednostavnije rijesio
-Malo sam se navikao na zmigavce![]()
-Mjenjac joj zapinje ,dok kod golfa imas kratke hodove i jako je precizan
-Osjecaj za voznju je opet na strani golfa,kao da nemas kontakt sa podlogom i upravljac ti ne daje nikakvu povratnu informaciju,kao da vozis brod a ne vectru
-Naslon za ruku nemozes podesiti po visini, ili ja neznam
-Neki dan magla, ja 10 min nemogu da napipam,ona dva dugmica za paljenje maglenki
-Auto kupljeno novo u avgustu a vec lak na braniku poceo da se ljusti
-Instrument tabla osjetljiva na ogrebotine
Ipak ima i ona svojih prednosti u odnosu na golfa 5
-Mnogo vise opreme za ulozeni novac
-Onaj volan presvucen kozom sa komandama na volanu vrijedi joj svake marke
-Veliki gepek ,ali ga je tesko iskoristiti jer mu je uzak pristup
-Nemogu vise da se sjetim njenih vrlina .....
-Vozio sam i ja octaviu 1.9tdi isto 105 konja 2007 godiste i zaista imao sam isti taj osjecaj da je jaca nego vectra dok nisam poceo da obracam paznju na brzinomjer u vectri xd a razlika koliko sam ja shvatio je u samom obliku ulaska motora u gorivo tj kod one prve serije 1.9tdi motora od 105 konja bila je i dalje bos pumpa i gorivo je ulazilo u vidu mlaza, a kod opela je comon rail tj gorivo ulazi rasprseno kao sprej i zato nema onakvog osjecaja da te prikuca za sjediste kad das gas do daske ovdje dodje do nekakvog linearnog ubrzanja bez nekih vecih trzaja
-Mjenjac je malo grublji i tezi nego kod VW-a, ali osjecaj voziti duza putovanja vectrom i octaviom su dva potpuna razlicita pojma, odmor i rahatluk za ruke, a najvise mi se svidja ona cetvrta brzina u kojoj mozes ici 150 ( jednom sam to uradio nisam shvatio u preticanju sam bio prema Srednjem dole onaj pravac), a isto tako mozes i 60 da vozis i da gledas kako ti se dize range a potrosnja opada
-Meni licno bolje lezi od octavie, vozio i rav-a novog ma isto na talasima da vozis. Vectra mi je sad kad smo se malo uhodali bas legla lako se navici na njene dimenzije i tacno se zna ono sta voli auto sta ne i mogu ti reci da imam osjecaj neki da ne voli da se zgazi auto, nije da ne moze moze i te kako ali ne prija joj nekako
-Eh imam i ja problem sa tim lakom malo se naprijed ogulio i to na onom spicu bas na sredini, auto sto posto nije zakaceno nigdje i ne znam gdje cu to popraviti tj ofarbati
-Najvise od svega sto mi se svidja kod nje je sto se ESP ne moze ugasiti, tj treba se doplatiti onako fino a i jaci motor uzeti (koliko se sjecam samo sa V6 motorima je isla ta opcija)
-
tarikzzz
#99 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
fandjo30 wrote:respo wrote:Isto auto imam pa da odpocnem
-Senzor za kisu kasis tako sto kad iskljucis brisace jos jednom povuces dole ruckicu, tj. dok se ne cuje klik
-Ovo za klimu stoji samo ta 3 koraka se daju laHko zapamtit pa i ne bude tako lose
-Potrosnja uh loce ti boga mi meni je sa klimom u gradu kad je zgazim oko 7,4, najmanje sto sam napravio po gradu 6,6, a sto se tice otvorenog moze se i na 5 nagurat, sad opet ima i ono da li vozis po brdima ili ne jer potrosnja mu se drasticno mijenja( ne sjecam se da sam vidio auto osjetljivije na brda i doline od vectre )
-Bord computer je savrseno pregledan, sad da li je to do tebe ili do pozicije tvoga sjedenja to ne znam a sto se tice vanjske temperature malo je konfuzno ako imas dvozonski klima uređaj pa budu ono 3 temperature, ali u suštini klima je ogranicena onim pravougaonikom na ekranu pa se tu i da vidjeti sve ostalo
-Rucica zmigavca je malo slozena dok se navikne covjek, sjecam se dok sam se privikao u pocetku koliko puta sam se pogresnog zmigavca nadavao
-Za malo mjesta u vratima si totalno u pravu, gledam ona francuska haman ti gepek u opste ne treba sta stane u ona vrata xd
Sve u svemu ja zadovoljan autom, snage ne fali, mjenjac i volan presvuceni kozom daju fantastican osjecaj ispod ruke, i mogu reci da veoma dobro drzi putanju i krivinu. Jedino sto mi smeta je sto se nekako izgubi osjecaj za brzinu ko 40 na sat ko 80 na sat isto ti dodje xd mislim sto se tice osjecaja unutar vozila xd posebno ako si putnik
Do juce sam vozio golf 5 1.9tdi/105ks sa 6 brzina,pa nekako ovu vectru uporeredjujem sa njim,
-Tarikzzz ti si upravu sto se tice senzora za kisu,u golfu ih nisam imao i nikad mi nisu falili,cinimi se da me opterecuju kad pada kisa
-Sto se tice potrosnje trosi sigurno 2 lit vise nego golf ,a interesantno ,meni ide losije od golfa iako je jaca 15ks
-Bord kompjuter po meni uopste nije pregledan,stoji na sredini i moras da skrenes pogled udesno da bi vidio vanjsku temperaturu koja je ispisana malim slovima,u lijevom cosku,Ok je kad podesis climatronik onda ti ispisuje za svaku stranu velikim brojevima u pravougaoniku.Dok recimo golf tj vw.ima jako citljiv bord kompjuter i koji ti stoji ispred nosa,u njemu sam palio klimu jednim pritiskom tastera(climatronic)
-Sicusni tasteri razbacani ,jedva ih napipas
-Ako hoces zadnje prozore da otvoris sa mjesta vozaca,moras dvije radnje da uradis ,onaj klizac dole ,pa tek onda taster za spustanje,vw je to jednostavnije rijesio
-Malo sam se navikao na zmigavce![]()
-Mjenjac joj zapinje ,dok kod golfa imas kratke hodove i jako je precizan
-Osjecaj za voznju je opet na strani golfa,kao da nemas kontakt sa podlogom i upravljac ti ne daje nikakvu povratnu informaciju,kao da vozis brod a ne vectru
-Naslon za ruku nemozes podesiti po visini, ili ja neznam
-Neki dan magla, ja 10 min nemogu da napipam,ona dva dugmica za paljenje maglenki
-Auto kupljeno novo u avgustu a vec lak na braniku poceo da se ljusti
-Instrument tabla osjetljiva na ogrebotine
Ipak ima i ona svojih prednosti u odnosu na golfa 5
-Mnogo vise opreme za ulozeni novac
-Onaj volan presvucen kozom sa komandama na volanu vrijedi joj svake marke
-Veliki gepek ,ali ga je tesko iskoristiti jer mu je uzak pristup
-Nemogu vise da se sjetim njenih vrlina .....
-Vozio sam i ja octaviu 1.9tdi isto 105 konja 2007 godiste i zaista imao sam isti taj osjecaj da je jaca nego vectra dok nisam poceo da obracam paznju na brzinomjer u vectri xd a razlika koliko sam ja shvatio je u samom obliku ulaska motora u gorivo tj kod one prve serije 1.9tdi motora od 105 konja bila je i dalje bos pumpa i gorivo je ulazilo u vidu mlaza, a kod opela je comon rail tj gorivo ulazi rasprseno kao sprej i zato nema onakvog osjecaja da te prikuca za sjediste kad das gas do daske ovdje dodje do nekakvog linearnog ubrzanja bez nekih vecih trzaja
-Mjenjac je malo grublji i tezi nego kod VW-a, ali osjecaj voziti duza putovanja vectrom i octaviom su dva potpuna razlicita pojma, odmor i rahatluk za ruke, a najvise mi se svidja ona cetvrta brzina u kojoj mozes ici 150 ( jednom sam to uradio nisam shvatio u preticanju sam bio prema Srednjem dole onaj pravac), a isto tako mozes i 60 da vozis i da gledas kako ti se dize range a potrosnja opada
-Meni licno bolje lezi od octavie, vozio i rav-a novog ma isto na talasima da vozis. Vectra mi je sad kad smo se malo uhodali bas legla lako se navici na njene dimenzije i tacno se zna ono sta voli auto sta ne i mogu ti reci da imam osjecaj neki da ne voli da se zgazi auto, nije da ne moze moze i te kako ali ne prija joj nekako
-Eh imam i ja problem sa tim lakom malo se naprijed ogulio i to na onom spicu bas na sredini, auto sto posto nije zakaceno nigdje i ne znam gdje cu to popraviti tj ofarbati
-Najvise od svega sto mi se svidja kod nje je sto se ESP ne moze ugasiti, tj treba se doplatiti onako fino a i jaci motor uzeti (koliko se sjecam samo sa V6 motorima je isla ta opcija)
- Šeha
#100 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?
Ma garancija je tu... ali ne na gume :/corolla02 wrote: Kad ce ta garancija vise izac na BMW!?![]()
nego o niskoprofilnim gumama: ko mene rodbina imala dva normalna auta u garazi i sve bilo ok uci i izaci sa njima. Negdje '97 kupe bijesnog Audia 80 (1991), bas bio ono lijep, bijel, neke ukrasne naljepnice sa strane, niskoprofilne gume, siber, direkrno ubrizgavanje, motor 1.9 benzinac, ma auto govorilo deset stranih jezika tad! Na garazi gdje su ih parkirali bio neki metalni prag koji je ujedno bio povezan sa garaznim vratima, prvi put kad se auto ugonilo u garazu na dodir niskoprofilnih guma, cijela garazna vrata se pomjerise iz zida
Na proslom mi se to u tri godine nije ni jednom desilo a isto su bile i sportske i niskoprofilne. BIle su za col manje (17") i malo deblje. Sa ovim su otisli malo previse meni se cini.