Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Rasprave o vjerskim temama.
callmethebreeeze

#76 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by callmethebreeeze »

Fabridjijo wrote:
callmethebreeeze wrote:cuj, moralni kolaps! :-) :-) :-) ja mislim da bi neko od vas morao zapad obavjestiti o tome, grehota je da ljudi zive u neznanju, a i sevapa cete zaraditi. a sto se tice prelaska na islam, moze biti da ljude privlaci to sto si naveo. u islamu, kao i u svakoj drugoj religiji i ideologiji ima privlacnih stvari, samo ja ne bih volio zivjeti u drustvu gdje se politicko uredjenje zasniva ni na islamu ni na bilo kojoj drugoj religiji.

A sto?? Posten covjek se nema cega bojati u drustvu u kojem vlada Allahov zakon. E sad... ako si ti neki ubica, lopov, seksualni manijak, narkoman ili alkoholicar onda razumijem ;-)

nisam, ali bih sigurno postao narkos i alkos da moram zivjeti u takvom drustvu, a mozda i ubica i lopov. :-)
Chisum

#77 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by Chisum »

Evo jos jedna komedija:

http://www.sarajevo-x.com/zanimljivosti ... /100111031

Samo sto u ovakve bajke niko na tom zapadu ne vjeruje... osim mozda pokojeg ispranog fanatika ili kakvog devedesetogodisnjeg bakutanera.

cuj jede frajer, kad ono Isus na hljebu....

Ovaj je izgleda slabo mezio :lol:
Last edited by Chisum on 11/01/2010 11:50, edited 2 times in total.
callmethebreeeze

#78 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Chisum wrote:Nema tu previse puni da se objasnjava....

Samo pogledas tokove migracija, pogledas azilante, milione koji glavom bez obzira bjeze ka tom zapadu, ne bi li osjetili barem malo zivota dostojnog covjeku... i sve je jasno.

Ovo ostalo sto ovih par likova pise, vise je tuzno nego smijesno... Ko njih laze, ko njima prica bajke, ja ne znam, ali ovo je postalo pateticno. :)

Nesto ne vidim redove koji cekaju na dozvolu za ulaz pred ambasadama raznih Pakistana, Jemena i slicnih vukojebina.
heheheh. cim jemen uvede mrezu socijalne zastite kao svedska i ombudsmena kojem se mozes zeliti ako su ti vjerska prava ugrozena, doce i "braca".
:mrgreen:
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#79 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by A1fa »

Mislim da je autor teme postigao kontraefekat od onoga sta je naumio :D
Fabridjijo

#80 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by Fabridjijo »

callmethebreeeze wrote:
Fabridjijo wrote:
callmethebreeeze wrote:cuj, moralni kolaps! :-) :-) :-) ja mislim da bi neko od vas morao zapad obavjestiti o tome, grehota je da ljudi zive u neznanju, a i sevapa cete zaraditi. a sto se tice prelaska na islam, moze biti da ljude privlaci to sto si naveo. u islamu, kao i u svakoj drugoj religiji i ideologiji ima privlacnih stvari, samo ja ne bih volio zivjeti u drustvu gdje se politicko uredjenje zasniva ni na islamu ni na bilo kojoj drugoj religiji.

A sto?? Posten covjek se nema cega bojati u drustvu u kojem vlada Allahov zakon. E sad... ako si ti neki ubica, lopov, seksualni manijak, narkoman ili alkoholicar onda razumijem ;-)

nisam, ali bih sigurno postao narkos i alkos da moram zivjeti u takvom drustvu, a mozda i ubica i lopov. :-)

Cudno, kad imas bas sad vece predispozicije za to jer zivis bas u zemlji koja je na drugom mjestu u svijetu po kriminalu :)

http://www.mapsofworld.com/world-top-te ... rates.html

a ziku ovo, po broju ubistava u svijetu Saudijska Arabija na predzadnjem a druga Islamska drzava Qatar na zadnjem mjestu :-D

http://www.nationmaster.com/graph/cri_m ... per-capita
callmethebreeeze

#81 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

ha ha ha. fabri, ti si meni hadzija, pretpostavljam da si vec podnio molbu za azil sposobnim i hitrim biroktratima saudije i katara jer zelis da uzivas u sigurnosti tih drzava. oni su inace poznati po tome sto velikodusno dijele drzavljanstva. :D za njih su danci merhamet. a sto tice ubistava, u saudiji nemaju ubice sta traziti, kad drzava velikodusno ubija.
arzuhal

#82 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by arzuhal »

De, ne naprežite se više bezze...

Image

:evil:
obelix1

#83 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by obelix1 »

Joj što nemogu ovih što nemaju pametnijih poslova nego solit drugima pamet o vjeri, pogotovo onih što citiraju Kuran i samim tim vrijeđaju Muslimane a licemjerno se predstavljaju kao zaštitnici svoje vjere.
Ko sa jedne vjere pređe na dugu znači da nikad nije ni vjerovao pa sigurno neće ni u buduće, sve se vrti oko "hodžina jastuka" tj. oko para ili interesa.
Sječam se nekih naslovova - Tito je primio islam, mislim i Krleža a tek kad je Alžirac Zidan pastao najboli igrač na svijetu nigdje nam nije bilo kraja.
Mislim da je to sve citiram Bregovića:"mentalitet palanke" i frustracija našom slobodom i nezavišnošću za koju smo se prvo krvavovo borila i sad neznamo šta ćemo sa njom.
Ponekad se osječam da se kao društvo ponašamo kao cuko bez gospodara i pokušavamo da se smjestimo nekom u krilo zaboravljajući zašto smo ginuli.
Ma baš me briga da i cijela Njemačka pređe na Islam ako mi ovdje u Bosni nemamo ništa od toga,a nećemo imati kao što nemamo od "bratskih" zemalja Irana, Jemena, Jordana i sličnih noćnih mora
atom62

#84 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by atom62 »

pa valjda zato sto je kod nas ljepse. pogledajte samo napredak u bosni, afganistanu, iraku, iranu. cim se odreknem alkohola, dobre sunke i ljubavi prema istom spolu kandidovat cu se za ceo islamske zajednice ovdje u njemackoj!
callmethebreeeze

#85 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

obelix1 wrote:Joj što nemogu ovih što nemaju pametnijih poslova nego solit drugima pamet o vjeri, pogotovo onih što citiraju Kuran i samim tim vrijeđaju Muslimane a licemjerno se predstavljaju kao zaštitnici svoje vjere.
Ko sa jedne vjere pređe na dugu znači da nikad nije ni vjerovao pa sigurno neće ni u buduće, sve se vrti oko "hodžina jastuka" tj. oko para ili interesa.
Sječam se nekih naslovova - Tito je primio islam, mislim i Krleža a tek kad je Alžirac Zidan pastao najboli igrač na svijetu nigdje nam nije bilo kraja.
Mislim da je to sve citiram Bregovića:"mentalitet palanke" i frustracija našom slobodom i nezavišnošću za koju smo se prvo krvavovo borila i sad neznamo šta ćemo sa njom.
Ponekad se osječam da se kao društvo ponašamo kao cuko bez gospodara i pokušavamo da se smjestimo nekom u krilo zaboravljajući zašto smo ginuli.
Ma baš me briga da i cijela Njemačka pređe na Islam ako mi ovdje u Bosni nemamo ništa od toga,a nećemo imati kao što nemamo od "bratskih" zemalja Irana, Jemena, Jordana i sličnih noćnih mora
bregi nikada necemo dati u muslimane jer laze i krade, "mentalitet palanke" je ukrao od konstantinovica.
:D :D
Last edited by callmethebreeeze on 11/01/2010 13:09, edited 1 time in total.
Fabridjijo

#86 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by Fabridjijo »

callmethebreeeze wrote:ha ha ha. fabri, ti si meni hadzija, pretpostavljam da si vec podnio molbu za azil sposobnim i hitrim biroktratima saudije i katara jer zelis da uzivas u sigurnosti tih drzava. oni su inace poznati po tome sto velikodusno dijele drzavljanstva. :D za njih su danci merhamet. a sto tice ubistava, u saudiji nemaju ubice sta traziti, kad drzava velikodusno ubija.

Ne ne, nisi shvatio poentu... Ovo su bili samo podatci da ti otvorim malo oci o tvojoj savrsenoj svedskoj i mojoj savrsenoj danskoj, jos malo neces ni ti a ni ja smjeti izac van zbog straha se da nas neko ne ubije na ulici. Sto se tice Saudijske Arabije i velikodusnog ubijanja, to nije tacno. Ne ubijaju sigurno vise nego sto to rade Sjedinjene Americke Drzave a ipak imaju mnogo manje kriminala na ulici.

Nego sta velis o ovim statistickim podacima koje sam postavio, neces valjda reci da su islamisticki :D

Kako objasnjavas da u zemljama socijalnog blagostanja kao sto su Danska i Svedska ima ovako puno samoubistava, ubistava, silovanja ili uopsteno kriminala?
Chisum

#87 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by Chisum »

callmethebreeeze wrote:
obelix1 wrote:Joj što nemogu ovih što nemaju pametnijih poslova nego solit drugima pamet o vjeri, pogotovo onih što citiraju Kuran i samim tim vrijeđaju Muslimane a licemjerno se predstavljaju kao zaštitnici svoje vjere.
bregi nikada necemo dati u muslimane jer laze i krade, "mentalitet palanke" je ukrao od konstantinovica.
:D :D

Mala ispravka... Bijase to "Filosofija palanke"

Medjutim, slabo tu veliku knjigu ovdje citaju.... zato nista i ne kontaju.

Zato su im argumenti k'o u Veseloj svesci, a od teme im za tili cas napravis kontraefekat te se pogushe.
Last edited by Chisum on 11/01/2010 13:13, edited 1 time in total.
callmethebreeeze

#88 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

jeste, tako se knjiga zove, ali mislim da se spominje mentalitet palanke nisam je citavu procitao, samo malo. ali dobro mi izgleda u polici.
p.s sto je pisao filoSofija?
Chisum

#89 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by Chisum »

callmethebreeeze wrote:jeste, tako se knjiga zove, ali mislim da se spominje mentalitet palanke nisam je citavu procitao, samo malo. ali dobro mi izgleda u polici.
p.s sto je pisao filoSofija?
Jebiga, sofija bijase mudrost... u originalu.

Inace, vrijedi je imati.... pa makar je ti mezio malo po malo.... jer kako je zapoce, iskustvo nam je palanacko.... pa nastavi, i od korica do korica do gole koze ogoli ovaj jad i bijedu od mozgova i razmisljanja, ta mi je knjiga bila i ostala jedna od najvecih sa ovih prostora.
HAVANA

#90 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by HAVANA »

Fabridjijo wrote:
callmethebreeeze wrote:ha ha ha. fabri, ti si meni hadzija, pretpostavljam da si vec podnio molbu za azil sposobnim i hitrim biroktratima saudije i katara jer zelis da uzivas u sigurnosti tih drzava. oni su inace poznati po tome sto velikodusno dijele drzavljanstva. :D za njih su danci merhamet. a sto tice ubistava, u saudiji nemaju ubice sta traziti, kad drzava velikodusno ubija.

Ne ne, nisi shvatio poentu... Ovo su bili samo podatci da ti otvorim malo oci o tvojoj savrsenoj svedskoj i mojoj savrsenoj danskoj, jos malo neces ni ti a ni ja smjeti izac van zbog straha se da nas neko ne ubije na ulici. Sto se tice Saudijske Arabije i velikodusnog ubijanja, to nije tacno. Ne ubijaju sigurno vise nego sto to rade Sjedinjene Americke Drzave a ipak imaju mnogo manje kriminala na ulici.

Nego sta velis o ovim statistickim podacima koje sam postavio, neces valjda reci da su islamisticki :D

Kako objasnjavas da u zemljama socijalnog blagostanja kao sto su Danska i Svedska ima ovako puno samoubistava, ubistava, silovanja ili uopsteno kriminala?

:cry: :cry: :cry:
Bježi haveru odatle,naudiće ti neko.
Fabridjijo

#91 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by Fabridjijo »

HAVANA wrote:
:cry: :cry: :cry: vise

Jednom sam bjezao od svrba, nemogu stalno bjezat nego cu ostat ovdje i nadati se nekim boljim vremenima.. Danci su daleko vise humani, uglavnom.
callmethebreeeze

#92 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Fabridjijo wrote:

ti u saudiji nemas razloga da izlazis jer nemas gdje, sem na namaz. sto se tice statistike, saudija je zatvoreno drustvo, mislis da tamo mozes sprovoditi ovu vrstu istrazivanja.
Fabridjijo

#93 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by Fabridjijo »

callmethebreeeze wrote:
ti u saudiji nemas razloga da izlazis jer nemas gdje, sem na namaz. sto se tice statistike, saudija je zatvoreno drustvo, mislis da tamo mozes sprovoditi ovu vrstu istrazivanja.
Kako je zatvoreno drustvo kada je puna stranaca, i veliki broj je zapadnjaka... Oko 23 % populacije su stranci.
HAVANA

#94 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by HAVANA »

Fabridjijo wrote:
HAVANA wrote:

Jednom sam bjezao od svrba, nemogu stalno bjezat nego cu ostat ovdje i nadati se nekim boljim vremenima.. Danci su daleko vise humani, uglavnom.

Jebeš mi mater ja bi sad plako kad pomislim kako ti je teško sa tim dancima. :( :( :(
madner

#95 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by madner »

Dobar je ovaj, nego ninja nesigurni sta ti se desilo u Danskoj od tih silnih zlocina?
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#96 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by A1fa »

Fabridjijo wrote:
callmethebreeeze wrote:
Kako je zatvoreno drustvo kada je puna stranaca, i veliki broj je zapadnjaka... Oko 23 % populacije su stranci.
Kao i u Kuwajtu ;) Ima zanimljiva epizoda ,,Na put oko svijeta sa Goranom Milicem'', ima je na Youtubeu, da vidite kako braca muslimani Kuvajcani izrabljuju bracu muslimane Egipcane koji su dosli tu kao gastarbajteri, klasicni muslimanski ummet gdje nije bitno ko je kakve boje koze dokle god se okrece prema Kibli ;)
chuchumbamayumbe

#97 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by chuchumbamayumbe »

Hasanagic S wrote:
Optimus Prime wrote:Postotak ljudi na zapadu koji su presli na islam je prilicno minoran.
Islamisticka propaganda pokusava da medju muslimanima stvori dojam da se radi o masovnoj pojavi, sto naravno nije tacno.

Istina je da je na primjer u Njemackoj u zadnjih 10 godina pet puta vise ljudi pocinilo samoubistvo nego preslo na islam, ili da je broj ljudi koji je poceo prakticirati budizam skoro 8 puta veci.
Islamisticka propaganda :lol: Haj dobili smo neki novi pojam
Ta propaganda ne postoji . Ako muslimani kupe nekoliko crkvi i pretvore ih u dzamije i to objave zapadni mediji ..jel to islamisticka propaganda . Pa muslimani nemaju ni jedan medij u Evropi osim Islam Chanel :lol:
Sto prelaze , tj vracaju se Islamu ovi na zapadu . Pa zapadne vrijednosti su pale na nivo pracovjeka . Nek zena ima velike sise i covjek ima misice , dobar je . Jos uz to dobar posao i trosenje para nemilice u gluposti . E tu stoji Islam na putu . Muslimani posjecuju svoju familiju cesto , roditelji najcsce zive kod svoje djece a ne salju ih u ove domove za starce . Muslimani ne triose nemilice u gluposti , zastitili su svoje zene ( doduse ne svi ) od pogleda , ne skidaju se gole ko njihove kcerke i zene , ne piju alkohol , ne drogiraju se , zene se ne kurvaju po ulicama . A to zapadu treba . Kad je Malcom X zavladao Harlemom i kad su mnogi crnci prestali da se drogiraju i da se bave kriminalom to je bio veliki udarac . Cijeli Njujork je osjetio , slabo se droge i alkohol prodavale , nije bilo pucnjava navece ko prije i covjek je bio sigurniji . e necemo tako
Ljudi koji se vracaju Islamu su ljudi kojima je na vrh glave materijalnih zapadnih vrijednosti gdje je u fokusu samo lova i profit . Posto crkva nije postigla svoj cilj i postala liberalna tj otisla od onog sto je Isa a.s. prenio ( isus ) lljudi nisu uspjeli da nadju ono sto im treba , ono ljudsko duhovno . Nasli su ga u Islamu , taj smiraj duse i bjeg od zapadnih vrijednsoti tj gluposti
Grohotom se smijem!
Trosenje para nemilice na gluposti?! Pa ko su najistaknutiji trosaci para nemilice, na gluposti?! Pa upravo "najveci" muslimani na svijetu, saudijska porodica i njihovi zalivski prijatelji iz Kuvajta, UAE, Qatara i ostalih zemalja gdje upravo muslimani cine 99% stanovnistva.
Ja nisam musliman, pa posjecujem familiju cesto, a poznajem i mnoge druge koji to isto cine...
Zemlja sa najvecim procentom narkomana po glavi stanovnika je upravo Iran. A sto se tice alkohola, jesi li ikada bio u Saudiji kada braca dobiju platu?! Znas li gdje odu?! Naci ces ih u UAE, rade i cine ono sto im je zabranjeno u Saudiji. :)
Ipak, drago mi je zbog tebe i raje koja razmisljaju kao ti, zadovoljni, nasli se, sretni. Ozbiljno.
Ali iznositi nekakve, u najmanju ruku, nebuloze, ne prilici.
callmethebreeeze

#98 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

vole braca iz saudije skoknuti i do bejruta na provod, kako ih ocima ne mogu gledati lokalci. a nije braci mrsko ni do pariza i londona otici.
Fabridjijo

#99 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by Fabridjijo »

HAVANA wrote:
Fabridjijo wrote:
HAVANA wrote:

Jebeš mi mater ja bi sad plako kad pomislim kako ti je teško sa tim dancima. :( :( :(
Nema potrebe, jer ima hajra i u njima. Svake sedmice ih po nekoliko predje na Islam :)

http://www.youtube.com/watch?v=kru6XQ8C ... re=related
Last edited by Fabridjijo on 11/01/2010 14:14, edited 1 time in total.
HAVANA

#100 Re: Zasto su zapadnjaci poceli da prelaze na islam?

Post by HAVANA »

Jesu to ta bolja vremena kojim se ti nadaš? :-) :lol: :lol:
Locked