meni jednako. ja sam civil koji je jeo policijski hljeb.JThomas wrote:a koji to po tebi više vrijedi?Chmoljo wrote: policiji ne trebaju veća ovlaštenjaovo što imaju je sasvim dovoljno. problem je što se pravila koja posotje ne provode u potpunosti. veća ovlaštenja vode većim zlouptrebama, a opet bi od toga najmanje koristi imao obični policajac
![]()
u konkretnom slučaju policajac koji je vjerovatno opalio šamarčinu bezobraznom balavcu kojem kako vidjeh posao ovisi od vozačke, a opet je toliko drzak da pijan sjedne za volan (i to u vremenu krize) sve mi to govori da nije baš "bez povoda" dobio šta je tražio.
da je njega policija "pretukla" ne bi mu se ozljede ogledale u dva-tri šava. jednom sam se pobio s likom koji me samo zakačio po arkadi i eto ti šavova. to prebijanje? kako da ne.
spominju se ovdje neke "uređene" zemlje. samo jedno pitanje: je li isto ubistvo nedužnog civila i policajca? odgovorite na ovo i sve će vam se samo kazati.
naravno da ne valja ni krajnost u koju su otišli u SAD, pa pucaju ljudima na podu u potiljak. slažem se da nije problem u ovlaštenjima, koliko u praksi i provođenju.
znaš kako se u SAD nadignu kada je ubijen policajac i kako se tretira. u normalnim okolnostima trebalo bi svačiji život jednako tretirati, ali eto konkretno u SAD i nije baš normalna situacija kad uzmeš u obzir sva ona geta i kvartove u kojima je stopa kriminala visoka, ili one vukojebine u kojima se zaustavi auto. stoga je njihova agresivnost u slučaju ozljeđavanja ili ubistva kolege možda i opravdana. i ne samo policije, nego i tužilaštva i javnosti.
nešto sumnjam da bi ovaj policajac iz Zenice udario ozbiljnijeg čovjeka koji je popio jedno piće. možda možemo napraviti analogiju u očima prosječnog policajca između pijanog balavca iz Bosne i crnca u nabrijanom autu u SAD...