KOME JE LAKSE????

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ofr

#76 Re: KOME JE LAKSE????

Post by ofr »

zelenashica wrote:
ladyblue18 wrote: Zelena, danas je sizifov posao dokazivati muskarcima ovakve stvari...vjeruj mi.
Ja prije ili kasnije odustanem, jer za njih svaka ganja interes, i puna je predrasuda...
Po tom pitanju su gori od nas, ja bar svakome dam sansu kakvu takvu, a kod njih "ma sve ste vi iste"...
Ne isplati se. ;-)

Naravno...cast izuzecima.
Naravno da nas većina muškaraca smatra istima,ali ja uvijek tražim onog muškarca koji me posmatra kao personu,kao jedinku....hvala ali tip sa predrasudama nikad neće biti moj izbor...a kad bi jednom u njegovim očima vidjela ili da misli da sam ja snjim radi interesa ili on samnom to bi bilo dovoljno da se odmaknem u veliiiiiikom luku od njega :-D

A selo kao selo,negdje na jednoj temi ne sjećam se sam već pričala od životu na selu,ja bi se rado potpisala da me neko odvede negdje u neko seoce,da imamo malu kućicu,malu livaduci,par ovčica i gomilu djece...eh kakav je to merak....ja uopšte ne vidim merak u gradu u kojem živom,samo nužno zlo....pa šta zar se mora živjeti od plate iz firme....zar se ne može svojim rukama proizvesti i jesti ;-) ...znam lady rasplakah se od zamišljanja livadice i ovčica,čopora malih klinaca i klinceza i ljubavi koja sa sjekirom preko ramena nosi drva koja bi večeras u kaminu pravili sjenu i toplinu nama :(
Odoh,...nije ova tema za mene :skoljka:
Prelijep post :thumbup: Ali znaš kako kažu: Pravi muskarac...ne pije, ne pusi,ne juri druge devojke...i ne postoji... :D
elSaik

#77 Re: KOME JE LAKSE????

Post by elSaik »

Jesu sve žene iste. I svi muškarci također. Samo zavisi koliko smo spremni lagati sebe i druge da nije tako da smo drugačiji. Svi mi želimo, hoćemo i tražimo isto, ali nemamo svi iste mogućnosti to isto ostvariti, pa onda govorimo "joj, ma nije meni bitno to i to kao drugima, meni je bitnije ovo i ono". Šuplja.
bez_ideje

#78 Re: KOME JE LAKSE????

Post by bez_ideje »

Meni je malo smijesno da uzimate poredjenja :bil se udala za poljoprivrednika sto voza motokultivator i otisla na selo da zivis :-? Pa valjda trazis nekog ko ti odgovara,i pored ljubavi ima bliske interese i razmisljanja...........nesto ne mogu da svarim kakva je to ljubav koja bi odrzala obrazovanu,zaposlenu gradsku curu sa recimo seoskim momkom.......nema to veze sa predrasudama,parama i sl....To su razliciti svjetovi,ona voli npr.pozorista ,umjetnost,knjige......a on sjela,teferice,svoj nacin zivota........Ne kazem da ne moze biti neka velika ljubav,al sta kad se strasti smire?
Ja ipak vjerujem da smo malo odmakli od primitivnih nagona reprodukcije ,bar danas neces u brak posto poto da bi imao djecu..........

Kome je lakse? Svima je podjednako tesko.......mozda jesmo postali puno izbirljiviji,al mozda to i nije tako lose ;-)
JThomas

#79 Re: KOME JE LAKSE????

Post by JThomas »

vid' saika nihiliste :D

postoje neke potrebe koje su čisto fiziološke, i tu jesmo svi isti...ali u ostalome se, bogme, razlikujemo, i to ne malo.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#80 Re: KOME JE LAKSE????

Post by ladyblue18 »

elSaik wrote:Jesu sve žene iste. I svi muškarci također. Samo zavisi koliko smo spremni lagati sebe i druge da nije tako da smo drugačiji. Svi mi želimo, hoćemo i tražimo isto, ali nemamo svi iste mogućnosti to isto ostvariti, pa onda govorimo "joj, ma nije meni bitno to i to kao drugima, meni je bitnije ovo i ono". Šuplja.
:| jah... :roll:
zelenashica

#81 Re: KOME JE LAKSE????

Post by zelenashica »

ofr wrote:
zelenashica wrote:
ladyblue18 wrote: Zelena, danas je sizifov posao dokazivati muskarcima ovakve stvari...vjeruj mi.
Ja prije ili kasnije odustanem, jer za njih svaka ganja interes, i puna je predrasuda...
Po tom pitanju su gori od nas, ja bar svakome dam sansu kakvu takvu, a kod njih "ma sve ste vi iste"...
Ne isplati se. ;-)

Naravno...cast izuzecima.
Naravno da nas većina muškaraca smatra istima,ali ja uvijek tražim onog muškarca koji me posmatra kao personu,kao jedinku....hvala ali tip sa predrasudama nikad neće biti moj izbor...a kad bi jednom u njegovim očima vidjela ili da misli da sam ja snjim radi interesa ili on samnom to bi bilo dovoljno da se odmaknem u veliiiiiikom luku od njega :-D

A selo kao selo,negdje na jednoj temi ne sjećam se sam već pričala od životu na selu,ja bi se rado potpisala da me neko odvede negdje u neko seoce,da imamo malu kućicu,malu livaduci,par ovčica i gomilu djece...eh kakav je to merak....ja uopšte ne vidim merak u gradu u kojem živom,samo nužno zlo....pa šta zar se mora živjeti od plate iz firme....zar se ne može svojim rukama proizvesti i jesti ;-) ...znam lady rasplakah se od zamišljanja livadice i ovčica,čopora malih klinaca i klinceza i ljubavi koja sa sjekirom preko ramena nosi drva koja bi večeras u kaminu pravili sjenu i toplinu nama :(
Odoh,...nije ova tema za mene :skoljka:
Prelijep post :thumbup: Ali znaš kako kažu: Pravi muskarac...ne pije, ne pusi,ne juri druge devojke...i ne postoji... :D
Postoji pravi muškarac baš kao šro postoji i prava žena ;-) samo nismo svi pravi za svakoga... :-D

A to sad ne pije(imam takvog,osim ako pijemo ja i on sami u društvu :D ),ne puši(imam takvog :D )i ne juri druge djevojke(imam takvog :D )...ovo treće se bazira na tezi:Bolje da juri druge djevojke a ja mislim da to ne radi,nego da ne juri a ja mislim da juri :D ..ono što ne znam od toga me glava ne može ni boljeti ;-) ...naravno ono treće može se komotno preformulisati:Ne juri djevojke jer ja to ne sumnjam ;-)

Prema tome ladyice pravi postoji :thumbup:
zelenashica

#82 Re: KOME JE LAKSE????

Post by zelenashica »

elSaik wrote:Jesu sve žene iste. I svi muškarci također. Samo zavisi koliko smo spremni lagati sebe i druge da nije tako da smo drugačiji. Svi mi želimo, hoćemo i tražimo isto, ali nemamo svi iste mogućnosti to isto ostvariti, pa onda govorimo "joj, ma nije meni bitno to i to kao drugima, meni je bitnije ovo i ono". Šuplja.
Žalim sve te žene koje su bile s 'tobom i sve one naredne koje će biti s'tobom,....generalizacija je gadna stvar :roll: .....a lagati sebe još gadnija :-) ....eto ti upravo sebe lažeš sa takvim stavom da su sve iste,da su svi isti.....ja da imam tvoje mišljenje ja bi se namaH zaklela da više nikad u životu ne bi pogledala muško :D,jer zaboga gdje je smisao života ako smo svi isti....
ladyblue18

#83 Re: KOME JE LAKSE????

Post by ladyblue18 »

zelenashica wrote:
Prema tome ladyice pravi postoji :thumbup:
Pa ja to znam, ali nisam ja pisala post. :P
jedna tamo

#84 Re: KOME JE LAKSE????

Post by jedna tamo »

podapisujem :mrgreen:
Ljuska_u_BaklaFi

#85 Re: KOME JE LAKSE????

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Ja bih stvarno voljela da smo svi/sve iste, pa da se spustim na nivo pojedinih ljudi i vratim istom mjerom, ali jednostavno mi nismo svi isti :D to je tako jednostavno :x
ladyblue18

#86 Re: KOME JE LAKSE????

Post by ladyblue18 »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Ja bih stvarno voljela da smo svi/sve iste, pa da se spustim na nivo pojedinih ljudi i vratim istom mjerom, ali jednostavno mi nismo svi isti :D to je tako jednostavno :x
Nemoj ba tako, jesmo svi smo isti! :mrgreen: :oops:
Samo jos treba da nas pocnu praviti ono kao u fabrikama, koristeci isti genetski kod, fabricka proizvodnja, traka, fazoni...datum proizvodnje-rok trajanja.
I onda cemo bas biti svi isti. :D

Jesam li ja jedina kojoj ta recenica "Svi smo isti" zvuci tako besmisleno, bez ikakvih argumenata i icega...cuj svi smo isti...eh da mi se vratiti 3 godine unazad a da budem ista kao pojedinci...joj kako bih vratila milo za drago. :evil: No, nikad nije kasno, pa eto ako ima neko recept kako postati isti, nek ga napise molim lijepo. Hvala. :skoljka:
jedna tamo

#87 Re: KOME JE LAKSE????

Post by jedna tamo »

pa normalno da nismo svi isti po izgledu, inteligenciji, kulturi itd.
al u ovim stvarima muško-ženski odnosi sve je to u 5 grama
to je moje mišljenje :roll:
ladyblue18

#88 Re: KOME JE LAKSE????

Post by ladyblue18 »

jedna tamo wrote:pa normalno da nismo svi isti po izgledu, inteligenciji, kulturi itd.
al u ovim stvarima muško-ženski odnosi sve je to u 5 grama
to je moje mišljenje :roll:
Vala reci tako nesto je haman isto kao reci vidi nas svi imamo iste oci, isto tijelo, itd...mislim nidje veze, ali eto hajde...zivite tako u tom uvjerenju, i propustite dosta ljepih stvari koje se ticu musko-zenskih odnosa.

Prije ili kasnije dosta ljudi skonta da je bilo u krivu sto se tice tih stvari. Samo potrebno je naci pravu osobu, jel, a valjda svaka krpa nadje zakrpu sto bi reko nas narod. ;-)
Ljuska_u_BaklaFi

#89 Re: KOME JE LAKSE????

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Ako su svi loshi dogadjaji i pogreshni ljudi iz proslosti imali za posljedicu da sad znam (malo) ali predivnih ljudi, onda je vrijedilo... :-) "oni i ovi" ljudi nikako nisu isti :-)
ladyblue18

#90 Re: KOME JE LAKSE????

Post by ladyblue18 »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Ako su svi loshi dogadjaji i pogreshni ljudi iz proslosti imali za posljedicu da sad znam (malo) ali predivnih ljudi, onda je vrijedilo... :-) "oni i ovi" ljudi nikako nisu isti :-)
:thumbup:

Samo...ja i dalje gajim nadu da ti loshi su ipak bili losi sticajem okolnosti i pod uticajem okoline...ja ono uvijek vjerujem da svako od nas u sebi ima nesto dobro.
I svakome bih sutra oprostila imam osjecaj za sve lose...jesam naivna. :-)
zelenashica

#91 Re: KOME JE LAKSE????

Post by zelenashica »

ladyblue18 wrote: Nemoj ba tako, jesmo svi smo isti! :mrgreen: :oops:
Samo jos treba da nas pocnu praviti ono kao u fabrikama, koristeci isti genetski kod, fabricka proizvodnja, traka, fazoni...datum proizvodnje-rok trajanja.
I onda cemo bas biti svi isti. :D
Kad je Bog napravio ženu, došao je do šestog dana, radeći prekovremeno.

Došao je anđeo i pitao ga:
“Zašto trošiš tako puno vremena na nju?”

I Bog odgovara:
“Jesi li ti vidio što sam joj joj sve dao, specifikaciju prema kojoj ju oblikujem?"

“Ona mora znati prati, ali ne smije biti od plastike, treba imati više od 200 pokretnih zglobova, svi moraju imati mogućnost za promjenu, i pri tom da svaka dijeta funkcionira, i još da ima krilo za najmanje četvero djece…ali u isto vrijeme da ima poljubac, koji može izliječiti sve, od ozlijeđenog koljena do slomljenog srca, i sve ovo radi sa samo dvije ruke.”

Anđeo se začudio svim tim vještinama.
“Sa samo dvije ruke… Nemoguće!”

“I ovo je samo standardni model…”-reče Bog.

“To je puno posla za jedan dan… odmori se, pa je sutra dovrši“.

“Ne želim to”, protestirao je Bog, “tako sam blizu da završim ovo biće, što je mom srcu drago.
Kad se razboli, sama se izbori za ozdravljenje, i može raditi 18 sati dnevno.”

Anđeo se približio i dotaknuo ženu.
“Bože, kako si je napravio taku meku…”
“Jest, mekana je”, kaže Bog, ali napravio sam je da ima i snagu.
“Nećeš vjerovati što sve može izdržati.”

“Može li misliti?" pita Anđeo.

Bog odgovara:
“Ne samo da može misliti, može i surađivati i dogovarati se."

Anđelu nešto privuče pažnju, i dotakne ženino lice…
“Bože, izgleda da ovaj model ima jedan propust. Nisam li ti rekao da previše toga stavljaš na nju…”

“Nije to nikakav propust - to je suza”, ispravi ga Bog.

“Čemu to?," upita Anđeo.

I Bog kaže:
“Suza je njezin način da se izrazi, njena tuga, njena ljubav, njena samoća, njen bol i njen ponos.”

Ovo je ostavilo jak utisak na Anđela;
“Ti si genije, Bože….na sve si mislio. Žena je sjajno biće!!”

“To je istina!
Žena ima zadivljujuću snagu.
Žene podnose teškoće, nose tugu, ali znaju za sreću, ljubav i svoje mišljenje.
One se smiju, kad žele vrištati.
Žene pjevaju, kada žele plakati. Plaču kad su sretne i smješkaju se kad su nervozne.
Bore se za ono u što vjeruju.
One su protiv nepravde.
Ne priznaju “ne” kao odgovor, ako postoji drugi i bolji način za rješenje. Sve od sebe daju za svoju obitelj. One prate prijateljicu k liječniku, zato što se boji. I žena voli bez granice...
One plaču kad im djeca dožive nešto novo u životu, i raduju se dobroti svojih prijatelja.
One se raduju kad čuju za neko rođenje ili vjenčanje.
Srce se njihovo slomi kad čuju za smrt neke drage osobe.
One tuguju za izgubljenim voljenim osobama, ali su jake i kada više nema ničega za što bi se borile. Žene znaju da jedan poljubac i zagrljaj može izliječiti slomljeno srce.

Ipak, žena ima jednu grešku:

Ona zaboravi koliko vrijedi!! “

Prema tome...sve imamo dodatnu "opremu" :D
phillie

#92 Re: KOME JE LAKSE????

Post by phillie »

zelenashica wrote:Slažame se da treba imati neku normalnu egzistenciju prije braka,ali sen e slažem da sam manjkom novca se gubi i ljubav...ja sam bila najsretnija žena na svijetu kad sam imama malo novca(ono normala)a kako se onaj moj bacio u velike biznise i opario...brak frrrrrrrrrk :( ...
Dobro mozda se nisam najbolje izrazio, ima ljubavi, ali upravo zbog nedostatka novca na svijetlo izbijaju neke trzavice koje tu ljubav nekako potamnjuju i bacaju u sjenu. Brak tesko da moze egzistirati samo na volim te-volis me, ljubavi, paznji, kompromisima...sve je to lijepo, ali kad je frizider polu-prazan, onda ni paznja ni razgovor ni kompromisi ne pomazu bas nesto posebno.
Naravno ni brakovi u kojima je ezgistencija obezbjedjena i ne mora se razmisljati npr, sta ce se sutra i hoce li se rucati ili ne, a u kojima manjka i emocija, i kvalitetno provedenog vremena sa porodicom i kao sto rekoh paznje i kompromisa...nisu savrseni i daleko od toga da su sretni, ali nekako mi se cini da ovaj drugi primjer ima problem samo u nadogradnji, dok u prvom primjeru osnovi nisu bas u najboljem redu :)
ladyblue18 wrote:Nazalost danas je takvo stanje da se vecinom gleda necija imovinska podloga, a manje ostale stvari.
Naravno, ne mislim zivjeti u kokuzluku, ali ne trazim ni kojekakve pizdarije, putovanja po svijetu, bunde, dijamante, auta... to nisam ja.
Ali, kod nas je takvo drustvo, da kad djevojka hoda s momkom jer ga voli a on ima auto, itd. odmah bude etiketirana kao sponzorusa.
I hajd ti sad budi pametan...
Gledanje na neciju imovinsku podlogu prije udaje je normalna stvar. Upravo iz razloga sto svi zelimo neku finansijsku sigurnost i koliko toliko mogucnost da planiramo neku buducnost u kojoj se nece razmisljati hoce li dvadesetog u mjesecu zafaliti novca, ili ce se ipak moci nesto i ustediti. Ovakvo razmisljanje mislim da ne iskljucuje ljubav zene prema muskarcu i obratno. E sad hiljadu ljudi, tisucu cudi. Neko ce na sve zazmiriti a vidjeti samo svog decka, koji je divan, koji doduse ima nestalan posao, ali je vizionar, pa ce do sljedece godine postati milioner, neko ce dobro rastabiriti svaku stavku bankovnog racuna i potpisivata predbracni ugovor, neko ce traziti osobu uz koju do kraja zivota ne mora prstom mrdnuti a opet sve da ima, a neko ce gledajuci da zivot i nije bas neka igra, zasukati rukave i sa svojim sudrugom nastojati graditi svoju zajednicku buducnost. E sad ko je koliko uspio u zivotu, svako ponaosob zna.

@Zelenashice
Odlicna prica, ali nakon nje onda odes na topic Big Mama House i vidis kako pojedine osobe oskvrnjuju (dal se to tako kaze :) ) pojam zene, snagu zene, ljepotu zene i sve ono sto zena nosi u sebi i predstavlja...

A ova nova prica, selo-grad... sve ima svoje prednosti i mane, uglavnom mislim da ce ljudi traziti osobu slicnu sebi, slicnih sklonosti i navika, zelja i prohtjeva..mada izuzeci su uvijek moguci :)
ladyblue18

#93 Re: KOME JE LAKSE????

Post by ladyblue18 »

crkvice wrote:
ladyblue18 wrote:Nazalost danas je takvo stanje da se vecinom gleda necija imovinska podloga, a manje ostale stvari.
Naravno, ne mislim zivjeti u kokuzluku, ali ne trazim ni kojekakve pizdarije, putovanja po svijetu, bunde, dijamante, auta... to nisam ja.
Ali, kod nas je takvo drustvo, da kad djevojka hoda s momkom jer ga voli a on ima auto, itd. odmah bude etiketirana kao sponzorusa.
Gledanje na neciju imovinsku podlogu prije udaje je normalna stvar. Upravo iz razloga sto svi zelimo neku finansijsku sigurnost i koliko toliko mogucnost da planiramo neku buducnost u kojoj se nece razmisljati hoce li dvadesetog u mjesecu zafaliti novca, ili ce se ipak moci nesto i ustediti. Ovakvo razmisljanje mislim da ne iskljucuje ljubav zene prema muskarcu i obratno. E sad hiljadu ljudi, tisucu cudi. Neko ce na sve zazmiriti a vidjeti samo svog decka, koji je divan, koji doduse ima nestalan posao, ali je vizionar, pa ce do sljedece godine postati milioner, neko ce dobro rastabiriti svaku stavku bankovnog racuna i potpisivata predbracni ugovor, neko ce traziti osobu uz koju do kraja zivota ne mora prstom mrdnuti a opet sve da ima, a neko ce gledajuci da zivot i nije bas neka igra, zasukati rukave i sa svojim sudrugom nastojati graditi svoju zajednicku buducnost. E sad ko je koliko uspio u zivotu, svako ponaosob zna.

@Zelenashice
Odlicna prica, ali nakon nje onda odes na topic Big Mama House i vidis kako pojedine osobe oskvrnjuju (dal se to tako kaze :) ) pojam zene, snagu zene, ljepotu zene i sve ono sto zena nosi u sebi i predstavlja...

A ova nova prica, selo-grad... sve ima svoje prednosti i mane, uglavnom mislim da ce ljudi traziti osobu slicnu sebi, slicnih sklonosti i navika, zelja i prohtjeva..mada izuzeci su uvijek moguci :)
Ma razumijem ja tebe. Ok je dok se u granicama normale gleda na to imovinsko stanje jer sumnjam da neko hoce kokuza pored sebe u braku.
Ali gledanje na to sa druge strane, da ti izvuces samo korist, je meni izvan svake pameti, ali svako radi najbolje za sebe. :roll:

Sto se tice BMH to nije tema ovoga, ali se slazem. Dovoljno mi je sto procitam na forumu da sebi zamislim sve to, ali opet svako sebi, jel. :)
zelenashica

#94 Re: KOME JE LAKSE????

Post by zelenashica »

crkvice wrote:
zelenashica wrote:Slažame se da treba imati neku normalnu egzistenciju prije braka,ali sen e slažem da sam manjkom novca se gubi i ljubav...ja sam bila najsretnija žena na svijetu kad sam imama malo novca(ono normala)a kako se onaj moj bacio u velike biznise i opario...brak frrrrrrrrrk :( ...
Dobro mozda se nisam najbolje izrazio, ima ljubavi, ali upravo zbog nedostatka novca na svijetlo izbijaju neke trzavice koje tu ljubav nekako potamnjuju i bacaju u sjenu. Brak tesko da moze egzistirati samo na volim te-volis me, ljubavi, paznji, kompromisima...sve je to lijepo, ali kad je frizider polu-prazan, onda ni paznja ni razgovor ni kompromisi ne pomazu bas nesto posebno.
Naravno ni brakovi u kojima je ezgistencija obezbjedjena i ne mora se razmisljati npr, sta ce se sutra i hoce li se rucati ili ne, a u kojima manjka i emocija, i kvalitetno provedenog vremena sa porodicom i kao sto rekoh paznje i kompromisa...nisu savrseni i daleko od toga da su sretni, ali nekako mi se cini da ovaj drugi primjer ima problem samo u nadogradnji, dok u prvom primjeru osnovi nisu bas u najboljem redu :)

@Zelenashice

Prvo da komentiram ovo frižider polu-prazan....vidiš svijetla tačka je u tome što nije prazan,a iole dobra domaćica će i u polupranom frižideru pronaći rješenje za ukusan obrok,...no nije to sama suština moje priče,...sve se svodi na to da jednostavno interes ne treba biti to što će presuditi o nekom opstanku "veze".... ;-)

Nadalje,priča kao priča....lijepa ili ne....nekome da nekome ne...i tu je ljepota svegaa,tu je dokaz da nismo svi isti,da ne težimo svi istome... ;-) BMH iskreno ne gledam,imam ja konstruktivnijih zanimacija od gledanja kako neko oskrnjavljuje ženu,pojam žene i njenu snagu ;-) ....
phillie

#95 Re: KOME JE LAKSE????

Post by phillie »

@zelenashica
ovo frizider je bilo "vishe figurativno" bit je u tome da kad svaki mjesec od 15 trebas praviti 19, vremenom dojadi. Nece godinu-dvije, jer covjek se nada ono bice bolje, krenuce...al ako to postane svakodnevnica, ubije i entuzijazam i volju za zivotom...
Slazem se sa tobom da interes ne moze biti bitan faktor "opstanku veze", sta vise, moze biti samo narusilac te veze. Primjer, djevojka "upika" momka koji je eto malo imucniji, i iz interesa krene sa njim u namjeri da se uda za njega. On je zavoli i eto vjencaju se i sve super. Medjutim, turbulentno vrijeme financija odnese pozamasnu svotu sa muskarcevog konta i gdje smo sad. Imamo zenu koja je bas i ne voli svog muza i sve joj je manje bitan, imamo muskarca koji pati zbog zene koja pokazuje odbojnost prema njemu i svakim danom sve su dalji...Jer nema paznje, istinske ljubavi, suosjecanja...jer je jednostrani interes bio u igri. Isto tako, u slucajevima kada postoji obostrani interes, djevojka nasla lovatora, a lovator zgodnu macku koja ce mu biti zena, iako bas i nemaju nekih zajednickih crta (ona slusa Balasevica, pa ide sa kolegicama na koncerte, on vise preferira Seku, pa ide sa jaranima, ona u jednoj sobi gleda film sa Brad Pitom on u drugoj utakmicu 2.Engleske lige) i tako iz dana u dan....kakav to moze biti brak?

Mislio sam da ovdje govorimo o nekoj "obicnoj" realnoj sredini, kada imamo neku obicnu djevojku, neopterecenu ni autima ni bundama ni sponzorima, i momka koji u glavi ima malo vise mozga, pa nece otici s one strane zakona, kojem babo nije poklonio mercedesa za osamnesti rodjendan, vec kome je otac radnik, cinovnik, nastavnik....dakle jedan sasvim obican bosanski par koji je pred vjencanjem :) pa kome je lakse :)

PS. A BHM sam spomenuo tek tako, i ja dodirnih tacaka sa ovom emisijom imam samo preko ovog foruma...
zelenashica

#96 Re: KOME JE LAKSE????

Post by zelenashica »

crkvice wrote:@zelenashica
ovo frizider je bilo "vishe figurativno" bit je u tome da kad svaki mjesec od 15 trebas praviti 19, vremenom dojadi. Nece godinu-dvije, jer covjek se nada ono bice bolje, krenuce...al ako to postane svakodnevnica, ubije i entuzijazam i volju za zivotom...
Slazem se sa tobom da interes ne moze biti bitan faktor "opstanku veze", sta vise, moze biti samo narusilac te veze. Primjer, djevojka "upika" momka koji je eto malo imucniji, i iz interesa krene sa njim u namjeri da se uda za njega. On je zavoli i eto vjencaju se i sve super. Medjutim, turbulentno vrijeme financija odnese pozamasnu svotu sa muskarcevog konta i gdje smo sad. Imamo zenu koja je bas i ne voli svog muza i sve joj je manje bitan, imamo muskarca koji pati zbog zene koja pokazuje odbojnost prema njemu i svakim danom sve su dalji...Jer nema paznje, istinske ljubavi, suosjecanja...jer je jednostrani interes bio u igri. Isto tako, u slucajevima kada postoji obostrani interes, djevojka nasla lovatora, a lovator zgodnu macku koja ce mu biti zena, iako bas i nemaju nekih zajednickih crta (ona slusa Balasevica, pa ide sa kolegicama na koncerte, on vise preferira Seku, pa ide sa jaranima, ona u jednoj sobi gleda film sa Brad Pitom on u drugoj utakmicu 2.Engleske lige) i tako iz dana u dan....kakav to moze biti brak?

Mislio sam da ovdje govorimo o nekoj "obicnoj" realnoj sredini, kada imamo neku obicnu djevojku, neopterecenu ni autima ni bundama ni sponzorima, i momka koji u glavi ima malo vise mozga, pa nece otici s one strane zakona, kojem babo nije poklonio mercedesa za osamnesti rodjendan, vec kome je otac radnik, cinovnik, nastavnik....dakle jedan sasvim obican bosanski par koji je pred vjencanjem :) pa kome je lakse :)

PS. A BHM sam spomenuo tek tako, i ja dodirnih tacaka sa ovom emisijom imam samo preko ovog foruma...
Sve bi bilo OK da mi nisi dotakao bolanu tačku glede fudbala :lol: :lol: :lol: al hajde de....u biti i takva veza može funkcionisati....ja vazda nosala haltere za vrijeme utakmice :oops: i na kraju skužila da ni to ne vodi nekom efektu....sad se fino primaknem i gledam fudbal,ko fol navijam :D a kasnije uz Bred pita iskoristim haltere... ;-)

U svakom slučaju hajde da kažem slažem se sa tvojim mišljenjem iako mi se na prvi pogled činilo jako daleko od mog,naravno sa malim izmjenama! ;-)
Aurora Borealis

#97 Re: KOME JE LAKSE????

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:56, edited 1 time in total.
-Romeo-

#98 Re: KOME JE LAKSE????

Post by -Romeo- »

Aurora Borealis wrote:Tesko je na danasnjem vremenu svima. Nema tu musko-zensko.

Ima ona stara narodna:"Bijeda na vrata, ljubav kroz prozor."

Svako normalan ce prije braka gledati da obezbijedi ono osnovno, krov nad glavom, hjeb na stolu itd.
Nema tu nikakvog modernog sponzorstva i interesa. Ja ne shvatam one ljude koji nemaju ni krov nad glavom, ali se uzmu pa izrode po troje-cetvoro djece, i onda gledaju ko ce im sta dati i odakle ce koji dinar kanuti. Kud ce s tom jadnom djecom, kud ce oni sa samim sobom? Niti moze sebi a ni onom djetetu obezbijediti posten obrok. Niti ima zdravstveno da moze k''o insan otici doktoru. Krade Bogu dane. Lijepo je ako tu jos ostane mjesta za ljubav. Samo tesko. Jako tesko.

Neka me niko ne shvati pogresno, pa protumaci kako ja nisam za to da se siromasni zene i udaju. Molim vas samo bez toga :)
Ali treba ici po nekom redu, pa ce doci nekad sve na svoje. Na danasnjem vaktu nikome nije lahko.
A ove sto se "potpisuju" za bunde, lagodan zivot i ostalo, to je posebna sorta. Za to se trebas roditi i biti djon-obraz. Ne vrijedi ih ni pominjati.
Ipak mislim da ovdje govorimo o normalnim ljudima.
a tek kad kažu neka djece, svako djete ima svoju nafaku.... :-) ..naježim se koliko čovjek može biti glup. :-)
Aurora Borealis

#99 Re: KOME JE LAKSE????

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:56, edited 1 time in total.
-Romeo-

#100 Re: KOME JE LAKSE????

Post by -Romeo- »

Aurora Borealis wrote:
-Romeo- wrote: a tek kad kažu neka djece, svako djete ima svoju nafaku.... :-) ..naježim se koliko čovjek može biti glup. :-)
Da, kao..: "Ma bice, pusti, samo nek' se zdravo..."

Ma odakle ce biti... :cry:
ljudskoj gluposti nikad kraja.
Post Reply