Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Neelix wrote:jel to bogati nije bio penal? utrcao je lik Montolivu u putanju i desnom rukom ga odgurnuo, znaci bas se jasno vidi da ga je odgurnuo, i ovaj je pao. ako ono nije penal, ja ne znam sta je.
Ono ni u baletu nije faul, kamo li u fudbalu.
Incace, to je to, realni odnos snaga ove dvije selekcije.
Pa kad si ga vec spomenuo, ja veceg sivonje odavno nisam gledao.
Kamo srece da je ostalo 1-0 za Paragvaj, od one italijanske kurvanjske glumaze stomak me zabolio...puuuuuuu,\.
ma ovaj Lippi je skroz puko...uvodi starca Camoranesia koji je SVAKU loptu ili izgubio ili prodao pogresan pas, hebo ga i juve i Moggi da nije bilo De Rossia bi izgubili...
De Rossi - Gladiator, covjek je odigro najbolji partiju ove sezone racunajuci sve Romine utakmice, skoro svaki napad je prekinuo, LAVCINA!!
Pa kad si ga vec spomenuo, ja veceg sivonje odavno nisam gledao.
Kamo srece da je ostalo 1-0 za Paragvaj, od one italijanske kurvanjske glumaze stomak me zabolio...puuuuuuu,\.
Meni nekako ovo do sada najbolja utakmica, Paragvaj me odusevio "mudima" koje su veceras pokazali Italiji, uvodjenje Santa Kruza i Cardosa za svaki respekt...Italijani bez prave sanse, rezultat je realan, i jednim i drugim zasluzen bod, mada su žabari garant ocekivali sva 3....sudija progledao Kamonareziju kroz prste za drugi zuti, realno start za zuti karton, izvalio iz cipela lika koji je povuko kontru...al' ajd...nista novo kad su veliki u pitanju.
Donekle opravdanje može biti Talijanima, da nisu navikli da protiv sebe imaju defanzivnu ekipu, zna se da su oni stručnjaci za odbranu, pa da se šta uradi na brze kontre ili na foru, a ovako su morali napadati svih 90 minuta, a to slabo ide sa samo jednim pravim igračem (De Rossi).
Također, Italija nema pravog napadača koji može sam sebi stvoriti šansu, kao što je to nekad bio Bobo Vieri, ovo sa Gilardinom i Iuaqintom ide slabo.
Iako sam veliki fan Italije, otkad znam za sebe, mislim da neće daleko, ako im se posreći da izbjegnu Holanđane u osmini finala, četvrtfinale je kraljni domet.
Kakva crna muda, Paragvaj je bio katastrofa, najviše se zadeveraju kad imaju loptu, pa gledaju što prije da je izgube Obavezno gledaju da dodaju loptu tamo gdje je najviše Talijana
Talijani očekivano loši, dobila bi ih svaka ozbiljnija ekipa.
Mozda ova utakmica otvori Lippiu oci pa u sljedecoj izvede drugi sastav na teren. Mada realno, i sa izmjenama tesko da mogu preko 1/4finala. Cannavaro, Zambrotta, Camoranesi, Iaquita, Gilardino, puno kloceva za veliki domet.
Jakvinta, Macrhisio, Gilardinho, Camoranesi out, a ubaciti Qualjarelu, Di Natale i Gatusa, a DDR pomjeriti malo naprijed. Veceras je DDR tako dobro prvom loptom razigravao ostale igrace. Chielini je bio dosta solidan, a Canavaro nije nikako pouzdan
ultima_palabra wrote:Kakva crna muda, Paragvaj je bio katastrofa, najviše se zadeveraju kad imaju loptu, pa gledaju što prije da je izgube Obavezno gledaju da dodaju loptu tamo gdje je najviše Talijana
Talijani očekivano loši, dobila bi ih svaka ozbiljnija ekipa.
Pa treba imati "muda" protiv Italijana uvoditi napadace kod 1:1(za Paragvaj dobar rezultat), mnoge "male" reprezentacije bi uvele jos 1 stopera i jednog razbijaca....
Meni su oni dobro odigrali mec, talijani bez prave sanse, sem nekih suteva sa 25 metara.
zecko_kupuz wrote:Svijet se okrenuo naglavačke. Južnoamerikanci se zatvaraju, Talijani jure na pobjedu.
Odavno je poznato da Paragvaj ima pomalo atipican stil igre kada su u pitanju juznoamericke reprezentacije.
Grupa nikad laksa, standarda natezanja Italije u grupnoj fazi ocekivana. Sastav nikad losiji (zao mi je sto nisu pozvani Cassano i Pippo), ali su Azzurri najbolji onda kad se od njih najmanje ocekuje.
felipe kajetano wrote:Meni nekako ovo do sada najbolja utakmica
Jbg, kao da nismo gledali istu utakmicu. Tih 90 minuta (pogotovo prvo poluvrijeme) su mi bili cisti gubitak vremena, kao uostalom i skoro sve utakice ovog Svjetskog prvenstva